Danas vidim tu neki herci vrebaju, razne prazne naprave koje koštaju malo bogatstvo ... hebga ... times are changing

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Eh, ko juče da je bilo. Kako beše, šuštanje folije Zdenka sira pri otvaranju je ETrzalica wrote:Aha ... sprda**te se vi sa materijom ... kada sam mladjan lovac bio ja, nisam ni znao šta je elektronski štimer ... imao sam samo levo i desno uvo ... par polaznih smernica za odredjivanje "e" tona, i dalje pr's na petom pragu druge žice, pa na četvrtom, pa ........
Danas vidim tu neki herci vrebaju, razne prazne naprave koje koštaju malo bogatstvo ... hebga ... times are changing
krmenadla wrote:Nego, nikako da pitam, muči me štimer već neko vreme, par meseci, evo videh temu pa se setih:
Korg AW-2, clip-on (http://www.mitrosmusic.com/proizvod/829-Korg-AW2G/)
Iako sviram gitaru skoro svaki dan ili barem nekoliko puta nedeljno i poprilično je u štimu (pristojne čivije, kobilica) kada ga nakačim na glavu, uvek je na Piezo modu, s vremena na vreme prikazuje mi kao da su sve žice otišle pola stepena-stepen dole ili gore sa štimom.
Ja ajde, naštimujem po njemu jedno veče, probam sutradan ili za koji dan - pokazuje mi da je štim na svim žicama otišao u kontra smeru za slično malo...
Nemoguće je da mi se gitara toliko raštimava, nemam termometar u sobi kao neki, stalno je na istom mestu u kujni gde se retko kuva (ubiće me žena), ali štimer izgleda malo ludi...
Ima on nekakvu kalibraciju, ali ne vidim da ima fajde pritiskati te dugmiće...
Ima neko neki savet?
Štimer deluje dobro, brz, precizan, back-light u dve nijanse/jačine, da l' sam ja samo zabo neki sa bug-om ili negde grešim...!?
Kr.
Zar nije standard za ton A -> 440Hz?denikarabenc wrote:...referentnu tacku kao ton A, koliko Hz. Standard je 420, a mnogi podese na npr 438, zvuci skoro isto, ...
Jeste, lapsus. Razmisljam jedno, pisem drugo... Tako to ide kad pises u sred ispitnog rokaBaba Slim wrote:Zar nije standard za ton A -> 440Hz?denikarabenc wrote:...referentnu tacku kao ton A, koliko Hz. Standard je 420, a mnogi podese na npr 438, zvuci skoro isto, ...![]()
Pogotovo kad juris uslov u poslednjem rokuBaba Slim wrote:Sve ok, znam kako ispitni rok sjebe čoveka.
Posle vecerasnje probe, moram da ponovim. Gitarista mi je pozajmio neki njegov na probi, aster il tako nest, nema teorije da uhvati nista nize od DTrooper wrote:Note to self: Nikad ne pozajmljuj stimer. Posebno gitaristima
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest