Koji je Vaš "Spisak pedala za kupovinu" ?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Cortex
The Necromancer

Re: Koji je Vaš "Spisak pedala za kupovinu" ?

Post by Cortex » 21 Aug 2013, 14:33

aha, pa ok, povodom pedale sam neobrazovan dosta, ali ako darkwood koristi meni je to dovoljna preporuka :ziveli:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 21 Aug 2013, 14:37

komil wrote:
Cortex wrote:aj javi posto ja ne kapiram poentu te pedale uopste, nadam se da ce te lepo sluziti :ziveli: i daj neki link gde neko koristi tu pedalu u pesmi da skontam za sta se to koristi
Hm, uzmi neki softver na taj fazon pa se igraj, verujem da bi to negde i iskoristio:

Ili u Amplitube-u, valda ima neki "Step Slicer" ili tako nešto...
Pa sta znam meni su kulji oni envelope filter sequencer-i tipa maestro fsh-1 [tatica] , xotic robotalk, i posebno subdecay protheus, => http://www.youtube.com/watch?v=jJv1ma1qcjk
josj jedan od efekata koje ne stizem da napravim...

miksolidijan

Post by miksolidijan » 21 Aug 2013, 17:58

Midnight Rider wrote:Jedna stavka sa spiska kod mene se precrtava (a uvek se dodaje nova :roll: )...kupio sam nov BOSS SL20
Image

...sorry za kvalitet slike,al svi znate kako izgleda...jos je nisam ni ushtekao da probam.
javim utiske.
Opa :) jel si zadovoljan?

Midnight Rider

Post by Midnight Rider » 21 Aug 2013, 22:09

U petak ga tek mogu probati,pa javljam obavezno. :)
Steta sto nemam 2 pojacala za ping-pong i 3D...al i za to cu se snaci...te funkcije su strava za studijsko snimanje,kao sto znas.

miksolidijan

Post by miksolidijan » 21 Aug 2013, 23:44

mozes da probas ako imas neke aktivne zvucnike za komp ili za dvd, tako nesto .. :)

ocelot

Post by ocelot » 22 Aug 2013, 14:20

super :) meni ta pedala trenutno nije hitna, ali ću je definitivno uzeti u obzir čim nakupujem neke stvari

čekam utiske

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 22 Aug 2013, 15:49

Midnight Rider

Post by Midnight Rider » 22 Aug 2013, 16:26

Funkomat wrote:
opa,original ?? :bravo: ...pa on je par hiljada EUR. Po recenzijama sam cuo da je Catalinbread ECHOREC odlicna kopija.Manji je pa je prakticniji da ga vuglish i mnogo jeftiniji. Razlika u zvuku je tu, ali je nekom i beznacajna. Lik koji ima obe stprave trvdi da je super odradjena kopija.razlika se cuje kada CB Echorec radi u modu sa sve 4 glave.
TC Electronic Alter Ego ne moze da se poredi sa CB Echorec koji je trenutno najkvalitetnija simulacija originala.

http://www.youtube.com/watch?v=4pdLx7_Ab4E

http://www.youtube.com/watch?v=GDFDoxFFB9Q

U svakom slucaju sta god uspes da uzmes .... :bow: javi :ziveli:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 22 Aug 2013, 21:08

Dobro ovaj moj je mozda ipak mogao da ide u oprema koju nemate ali sad mozemo i mi da kupujemo sa ibeja tako da se nikad ne zna.. :lol:

Midnight Rider

Post by Midnight Rider » 26 Aug 2013, 21:33

Probao sam Boss SL20 pa reko da podelim utiske,kao sto sam rekao:
Sveukupno sam zadovoljan pedalom,kvalitet je na mestu...odlicna je za razna ubacivanja,neki ritmicki rif da pesma bude dopadljiva.
Postoji i dugme (Direct Level) koje kontrolise koliko ce gitara biti prepoznatljiva kroz signal,znaci moze da se namesti efekat gotovo pravog sitisajzera. Ritmicki gruv koji je "prepoznatljiva sushtina" ovog efekta kao da se satoji iz 2 bita,jedan koji je dublji,naglaseniji i drugog koji je kao pozadinski i nenapadan - njihova jačina i dužina se kontrolišu sa Attack i Duty. (Malo laički objašnjeno)
Sto se tice patterna ima gomilu različitih ritmičkih obrazaca i svako bi mogao da nađe neki zanimljiv.Probao sam i stereo varijantu i 3D mi je najbolja opcija...kada je jack uštekan na mono- ni ne možeš da prebaciš na druge opcije.

Desna pedala je tap tempo,a ima i dugme (kao kod DD20) kojim se regulise tempo.
Looper nema memoriju i kada se koristi može se preko snimljenog loopa svirati samo čistim gitraskim signalom-bez slicer efekta (to se može uzeti kao mana,mada sve je stvar načina na koji se koristi)...meni je recimo ok da ga koristim za ritmički riff koji snimim i koji će me pratiti kroz pesmu...
Kao zaključak svega, mislim da je podcenjen ali veoma zabavan i koristan efekat. :)
btw ima ovde na forumu ljudi koji ga koriste duže od mene...

miksolidijan

Post by miksolidijan » 27 Aug 2013, 00:25

Bice ti jos zanimljiviji, kad se malo naviknes na njega, ja sam ga neki dan opet koristio u jednoj kompoziciji :D http://www.youtube.com/watch?v=65ZnNaXVMA0

Midnight Rider

Post by Midnight Rider » 27 Aug 2013, 08:04

@miksolidijan
bravo :bravo:
...jako mi se svidja tekstura koju si izvukao sa njom...ne bih ni rekao da je slicer,mene je odmah podsetilo na Red Pandu Particle delay posto na njenoj video prezentaciji ima bas taj lo-fi isprekidan delay.
Jeste, jos sam u fazi istrazivanja pedale,tek treba da izvucem maximum iz nje...

miksolidijan

Post by miksolidijan » 28 Aug 2013, 00:18

pa da, to harmonic banke rade taj posao :D

six

Post by six » 13 Nov 2013, 17:42

Line 6 UX2 na delu:

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 30 Nov 2013, 07:55

E, da, iako sam pre par meseci nabavio Line 6 Roto Machine, a dugo sanjao o Option 5 Destination Rotation Single, nova sprava mi je potkačila G.A.S. - Strymon Lex... Jebote, kakva sprava...

Post Reply