Pa evo ovako.
- Na cistom kanalu se ovo ne desava tako da nije bilo potrebe ni da ga kacim. Kad vucem drajv sa procesora sve zvuci fenomenalno.
- Sto se tice snimka. Vec sam napisao, ali razumem da ima previse citanja pa cu ponoviti. Isao sam kroz DI izlaz pa u komp. Ovo nije nesto sto sam ja primetio posle snimanja, nego sam snimak napravio nakon sto sam primetio to na probi a na snimku se cuje ista stvar samo jasnije dosta (nema kutije i zvucnika).
- Vezano za majstora. Nije u redu da ostavim pojacalo jer neko kaze da zna i razume sta zelim od njega, a onda to ne uradi, ali zato naplati promenu potenciometara za koje je rekao da moraju da idu da bi sredio problem. A kad dodjem prezentuje mi pojacalo koje je u istom stanju u kome sam ga doneo kao sredjeno. Pa onda moram da ga ostavljam opet. Inace oba puta je rekao kako kapira sta hocu od njega. Da sam znao (da je rekao) u startu da ne moze nista da uradi ne bih ni menjao potenciometre jer su radili ok (on kaze da su bili raspad, ali ja to nisam primetio). Ono sto je interesantno i sto je moguc odgovor na temu majstora je ono sto su mi rekli za njega u drugom servisu, a to pominjem jer se isto i meni ucinilo. To je da on nije gitarista (ili muzicar, ne secam se sad) i da uopste ne kapira o cemu pricam. On to provuce kroz osciloskop ili sta vec, vidi kako se talas ponasa i zdravo. Dakle nije kao da je planski nameravao da me predje. E sad to sto mi je ipak naplatio 80 evra a uradio je deo posla za koji je unapred ispostavio cenu bas i nije ok.
- Sto se tice iskustva, svirao sam tranzistorce ranije. Samo sam 2x cuo ovako nesto. Prvi put na Fender Mustang IV pojacalu koje sam odah vratio i na ovom (za Mustang IV je dovoljno ukucati "fizz" na guglu). Sta vise ja sam i sam napisao da je pojacalo mozda prosto takvo, ali bih zeleo da proverim.
Znas nije najgadnija stvar u prici pojacalo (pa neka sam i ja lud i izmisljam), nego kad nekom objasnis i pokazes sta hoces (ja nisam samo istovario pojacalo i ostavio ga) a onda ti neko kaze nema problema sredicemo. Usput naplati jos nesto i na kraju ne uradi ono zbog cega si dosao i zbog cega je radio dodatne opravke.
Marshall 5212 fizz i sredjivanje?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Marshall 5212 fizz i sredjivanje?
Kako nisi shvatio, posebno sam citirao deo tvog teksta. Ajde da ponovim:Frostensen wrote:Nisam shvatio sta je kontradiktorno u prici i u cemu sam to neiskusan? Ako to resimo mozda bih malo bolje da objasnim ako je nesto ostalo nejasno.
"Tako da bih ovog majstora izbegavao.
Pojacalo je sad u dobrom radnom stanju."
Ja iz tvog teksta izvodim zaključak da pojačalo radi dobro, ali ipak majstora treba izbegavati! Dobro, u ovom dopunskom tekstu si objasnio da ti je menjao potenciometre i još svašta nešto, a nije trebalo, a ipak ti je naplatio 80 e. Da li sam sada ovo dobro razumeo.
Što se tiče Fender Mustanga to ne može da se poredi jer je potpuno drugi tip pojačala i software je u pitanju. Koliko sam čitao to se ispravlja ubacivanjem novijeg softwarea.
Što se tiče majstora ne traba od njega očekivati da je gitarista, on je majstor elektroničar i normalno je da koristi lemilicu, osciloskop i slično, a ne trzalicu!
Ja sam se bez obzira na tvoj teks odlučio da odnesem pojačalo njemu jer sam sa dosta strana čuo samo reči hvale o njegovom znanju. Takođe sam saznao da nije jeftin! Saznaću.
-
Re: Marshall 5212 fizz i sredjivanje?
Aham, ok sad razumem zasto je ispalo kontradiktorno. Nesporazum je nastao zbog jedne reci
Napisao sam da je pojacalo "sada" u dobrom radnom stanju jer je on preorao unutra sta sve ne valja. To je nesto sto je on rekao a ja ne mogu da potvrdim jer pojacalo ne zvuci ni bolje ni gore nego kad sam ga doneo. Potenciometri su umeli da zasuste ali to je bilo od slucaja do slucaja i ne u celom opsegu. Dakle nije nesto sto je stalno bilo prisutno ili je pravilo problem. Zamenjeni su na njegovu rec da ne rade kako treba. Ukratko pojacalo nije bilo "pokvareno" kad je doslo kod njega i izaslo je u istom stanju samo sa promenjenim delovima 
To da se problem sa Mustangom resava ubacivanjem novog softvera nije tacno. Bio i probao. To je mit koji se vrteo jedno vreme u periodu kada se pojavila nova serija tih Mustanga sa novim softverom. Pojacalo je naprosto lose napravljeno a sam Fender je odlucio da zbog velikog broja reklamacija promeni taktiku i naknadno objavi da su pojacala konstruisana da rade tako. Long story short, dosta ljudi je ostalo sa krompirom i sad nece moci da dobiju pare nazad. Ja sam cini mi se imao srece i uradio sam to na vreme :/ To sto je modeling pojacalo je nebitno. Roland Cube je modeling pojacalo pa nema taj fizz koji pravi sustanje i muti ton, Marshall Valvestate isto, Marshall MG50 (bar ja nisam primetio). Recimo Marshall 5150 (solidstate isto godise) ima jedva primetan taj problem, ali bukvalno se prakticno i ne cuje zbog cega sumnjam da je u pitanju propadaje komponenti tokom godina.
Bas zato sto nije jeftin i cini se da nije muzicar, a ubedjen je da sve moze da opravi, ostajem pri tome da nije neko kod koga bih nosio bilo sta vise na sredjivanje. Vise cenim da neko otvori, pogleda, kaze moze ili ne moze, umem, ne umem, ili probacu nisam siguran da moze... pa ako treba da platim za akanje. A te fore "Ce da bude sredjeno" pa posle gledam sta cu i kako cu... ma...

To da se problem sa Mustangom resava ubacivanjem novog softvera nije tacno. Bio i probao. To je mit koji se vrteo jedno vreme u periodu kada se pojavila nova serija tih Mustanga sa novim softverom. Pojacalo je naprosto lose napravljeno a sam Fender je odlucio da zbog velikog broja reklamacija promeni taktiku i naknadno objavi da su pojacala konstruisana da rade tako. Long story short, dosta ljudi je ostalo sa krompirom i sad nece moci da dobiju pare nazad. Ja sam cini mi se imao srece i uradio sam to na vreme :/ To sto je modeling pojacalo je nebitno. Roland Cube je modeling pojacalo pa nema taj fizz koji pravi sustanje i muti ton, Marshall Valvestate isto, Marshall MG50 (bar ja nisam primetio). Recimo Marshall 5150 (solidstate isto godise) ima jedva primetan taj problem, ali bukvalno se prakticno i ne cuje zbog cega sumnjam da je u pitanju propadaje komponenti tokom godina.
Bas zato sto nije jeftin i cini se da nije muzicar, a ubedjen je da sve moze da opravi, ostajem pri tome da nije neko kod koga bih nosio bilo sta vise na sredjivanje. Vise cenim da neko otvori, pogleda, kaze moze ili ne moze, umem, ne umem, ili probacu nisam siguran da moze... pa ako treba da platim za akanje. A te fore "Ce da bude sredjeno" pa posle gledam sta cu i kako cu... ma...