bancika wrote:ja ti rekoh da probas prvo bez zamene, samo da ih privremeno uvezes paralelno sa postojecim probe radi. Kod mene je isti simptom bio i to je bilo resenje. Probaj da okacis snimak kako zvuci to prdenje. A sto se tice chipova, ako menjas bilo koji, zamni ga podnozjem...tako mozes da menjas posle raznorazne i nadjes onaj koji ti se najvise dopada.
Pazi, ovako je bilo praktičnije
Da to lemim ja sam pa i ajde, nego dajem čoveku da nosi kući, pa mi vraća, pa aj da probam da vidim da li je ok i tako..
To sa podnožjem ne razumem baš, ali ok, valjda će čovek znati
A kako misliš to da li mi se dopada? Hoćeš da kažeš da razni čipovi daju različite zvukove?
Sad si mi malo ubacio bumbara u glavu jer je prvi majstor zamenio originalni IC1čip i prokomentarisao nešto kao da mu se ne dopada drajv..
Moj je plan bio da odem u Mirko Princ, kupim taj IC2 čip (ako možda i on treba da sa menja) i da vidim kako će da svir au kombinaciji sa IC1. I kapiram da je to neki standardni čip za tu ploču
Sad ne znam koji to još čipov mogu da dođu u obzir pa da ja probavam i gledam da li mi se dopada zvuk?
Da li je u pitanju proizvođač..ili nešto drugo..(kao što je sa lampama npp, imaš jednu 6l6 lamu od Sovteka drugo JJ i kao više ti se dopada Sovtek)?