Jeftina a dobra delay pedala?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

pisac

Re: Jeftina a dobra delay pedala?

Post by pisac » 29 Dec 2015, 18:10

U jeee,kakvo otkrovenje!Hvala ti,Overdrive!Vidim ja da nesto ne stima,kad ono,medjutim!
Mislis da zvuci razlicito na dva razlicita pojacala?
I znaci li to da na Vox Patfinder svaka pedala zvuci kao ono?Ono sto si rekao?

Fenderica

Post by Fenderica » 29 Dec 2015, 18:16

U pravu je over, sve te sladunjave overdraj pedale zvuče na jebenim lampašima sa odličnim klinom, dobrim headrumom, i odredjenom gitarom. Na jeftinim tranzistorcima bulja. Ja sam recimo imao taj Soul Food i prodao pa nabavio OCD. Sada mi i OCD nešto ne vrši posao, sve su to overdrive pedale, jebiga, znate i sami šta se svira na OD kanalu. Meni bi pre trebala neka dobra distorzija da zakovem Whitesnake iz novijeg perioda. ali znam da nije samo pedala u pitanju, treba i bolji amp. Jbg.
Dobro bi bilo da se držimo teme o jeftinim modulacionim efektima, a ne da razglabamo o overdrive pedalama.

pisac

Post by pisac » 29 Dec 2015, 18:18

Zasto onda pricas o tvojim pedalama?Sta si imao,sta imas i kakve distorzije ti trebaju?Drzi se teme o ,,jebenim'' delay-ima.

Overdrive

Post by Overdrive » 29 Dec 2015, 18:20

pisac wrote:U jeee,kakvo otkrovenje!Hvala ti,Overdrive!Vidim ja da nesto ne stima,kad ono,medjutim!
Mislis da zvuci razlicito na dva razlicita pojacala?
I znaci li to da na Vox Patfinder svaka pedala zvuci kao ono?Ono sto si rekao?
pa to ti pričam..šta ti znači da ti kažem kako mi neka pedala super zvuči, kad nemamo ista ili srodna pojačala?

ko kad bih te pitao kako si zadovoljan sa nekom grejalicom, a ti kažeš da je super za tvoju sobu od 9 kvadrata, i ja je kupim jer si mi ti drug kome verujem, međutim zaboravim da ja imam 23 kvadrata..capisci?

Fenderica

Post by Fenderica » 29 Dec 2015, 18:22

pisac wrote:Zasto onda pricas o tvojim pedalama?Sta si imao,sta imas i kakve distorzije ti trebaju?Drzi se teme o ,,jebenim'' delay-ima.
A što si ti nervozan? Chill
Otvori temu o overdrive pedalama pa tamo da razvezemo priču, ok? :ziveli: Ja razmišljam da otvorim i distorzijama, a ovde daj da steknemo neko iskustvo o modulacionim efektima.

pisac

Post by pisac » 29 Dec 2015, 18:30

Pa ja ljudi vas nista i ne pitam.Pitao sam odredjenog coveka ovde koga sam ocenio kao iskusnog,objektivnog itd...njegovo misljenje mi treba,striktno njegovo.

Fenderica

Post by Fenderica » 29 Dec 2015, 18:35

pisac wrote:Pa ja ljudi vas nista i ne pitam.Pitao sam odredjenog coveka ovde koga sam ocenio kao iskusnog,objektivnog itd...njegovo misljenje mi treba,striktno njegovo.
A taj tvoj prijatelj svira u Stonsima? Daj ime benda da i mi vidimo koliko je "objektivan"?!? U stvari, pitaj ga onda na PP i ne smaraj ostale učesnike, spamuješ bre kao trol jbt. :evil:

tocilj

Post by tocilj » 29 Dec 2015, 18:40

Kakvi su ti utisci o Soul Food pedali? I recimo,ako uporedis sa par drugih pedala koje si koristio ili koristis jos uvek?

Mislim da sam vec pisao o tome, za mene je Soul Food najkorisnija pedala koju sam imao u zivotu (a jedna od jeftinijih). Prodao sam je jednom clanu foruma kada sam odlazio za USA, na zalost:-) Sada mi se ne daje 80 i kusur evra za nju. Kao klasican OD, je onako, dobrozvuci ali nista specijalno...ali kao uvijek upaljena, na pocetku lanca u funkciji clean boosta (sa malim fenderolikim pucanjem) nema ravne za te pare. Poenta te pedale meni i jeste bila da sam sa njom, kao klinom na koji dodajem ostale pedale dobro zvucao sa svakom gitarom i na svakom pojacalu koje sam probao, prosto izvlaci sve ono najbolje iz zvuka gitare u prvi plan...samo je bilo pitanje da li ce tone malo u lijevo ili u desno:-) u zavisnosti od gitare. I sto je najzanimljivije svaka OD pedala iza njega mi je bolje zvucala. Moja neka filozofija zvuka je naravi savrsen i debeo klin, bas onakav kakav volis (a to je klin sa soul food-om za mene) i posle stavi bilo kakav OD to ce da radi posao. Jedino sto mi je bila zamjerka je sto je malo sjekao bas, ali moguca je modifikacija...meni to nije smetalo jer sviram hamove uvijek.

pisac

Post by pisac » 29 Dec 2015, 18:43

Sta se nerviras,Fenderice?Chill out,druze.Izvini sto te nerviram,samo sam hteo savet od iskusnog ozbiljnog i objektivnog muzicara i gitariste,znaci-poznavaoca materije.Premesticu dopisku i cirkulaciju informacija na pp,u pravu si.
P.S.Otkricu ti tajnu-gosp.Tocilj je Keith Richards,inkognito!Da ne verujes!Prijatan covek,jel da?Zna puno o muzici.

:D :D :D
Sad sam video poruku-hvala puno,Tocilj.
Last edited by pisac on 29 Dec 2015, 18:44, edited 1 time in total.

Fenderica

Post by Fenderica » 29 Dec 2015, 18:44

pisac wrote:Sta se nerviras,Fenderice?Chill out,druze.Izvini sto te nerviram,samo sam hteo savet od iskusnog ozbiljnog i objektivnog muzicara i gitariste,znaci-poznavaoca materije.Premesticu dopisku i cirkulaciju informacija na pp,u pravu si.
P.S.Otkricu ti tajnu-gosp.Tocilj je Keith Richards,inkognito!Da ne verujes!Prijatan covek,jel da?Zna puno o muzici.
Sori nisam znao stvarno. :ziveli:

pisac

Post by pisac » 29 Dec 2015, 18:46

Fenderica wrote:
pisac wrote:Sta se nerviras,Fenderice?Chill out,druze.Izvini sto te nerviram,samo sam hteo savet od iskusnog ozbiljnog i objektivnog muzicara i gitariste,znaci-poznavaoca materije.Premesticu dopisku i cirkulaciju informacija na pp,u pravu si.
Sori nisam znao stvarno. :ziveli:
I love you,Ljutiso. :ziveli: :ziveli:

Fenderica

Post by Fenderica » 29 Dec 2015, 18:48

ajd opet ja:
Fenderica wrote:Kakav je ovaj Electro Harmonix Memory Toy? Ispod 100 evra je napolju? Ima ih cela porodica: "toy", "boy", "man" "grandpa"
ja pitao za ovaj Memory Toy, ispod 100 evra, svirao neko, analogna kao i MXR CC samo mnogo jeftinija., vredi ovo kao "jeftina a dobra" ili ne?

Overdrive

Post by Overdrive » 29 Dec 2015, 18:50

pisac wrote:Pa ja ljudi vas nista i ne pitam.Pitao sam odredjenog coveka ovde koga sam ocenio kao iskusnog,objektivnog itd...njegovo misljenje mi treba,striktno njegovo.
pa pitaj ga na pe pe ondakar šta nas zbunjivaš ovuda..

Bane bass

Post by Bane bass » 29 Dec 2015, 18:50

Kostala kod Thomann-a 20 EUR, Behringer vd400 vintage delay. Radi jako solidno,a jeftinije ne moze od toga.

tocilj

Post by tocilj » 29 Dec 2015, 18:56

Ne razumeš poentu.
Moja poenta je još oštrija i strožija: ako nisi neki muzičar nemaš pravo da mnogo izvoljevaš. To ja mislim.

Ne samo ti, nego uopšte.

Svi ti brendovi pedala, sve te napravice - sve to radi onako kako treba. Mogu da razumem da je neka neispravna, pa se vrati ili zameni..

Ili da je nekome slabe konstrukcije jer je gazi kao kad iznenada ugleda bubašvabu, ali ako ima ta dva uslova, da je ispravna i da zvuči kako treba - onda tu ne podržavam neko birkanje.

MOŽE - al da se ne kenja puno o tome kako je neka shit, kako je ona druga bulja ili je super isl

Kupi, probaj, vozi i ne pitaj druge za savet jer je zasnovan na ličnom iskustvu, sa totalno drugim pojačalom, sa verovatno totalno drugom gitarom, žicama, trzalicama, prstima i što je najvažnije - sa totalno drugim ušima.

Doživljaj zvuka je toliko lična stvar (kao i ukusa i dodira itd) da je prosto idiotski pitati "kakva je neka pedala" jer ima previše različitih ličnih faktora.

Kakve su Šveđanke? Super? Pa šta znam batice..ja volim male niske tamnopute..

Kakav je bio burek? Bezveze? Meni je baš bio super ..

Nešto radi ili ne. Sve ostalo su preferencije o kojima ne vredi raspredati.

Šta je dobra jeftina delay pedala? Otkud ja znam šta je kome jeftino a šta skupo.
Šta je dobar delay? Da odlaže zvuk i ponavlja to odlaganje - ali ako sviraš jazz ili ska ili neki treš..možda tebi legne ona koja ne bi i meni

Ajde da neki Eric Johnson pita, pa znaš kakvu muziku svira, pa znaš koji efekti bi tu dobro došli, pa da mu i preporučiš..al ovako? Neko o kome ne znamo ni ko je, ni šta je, ni kakvu opremu ima, ni šta voli da svira, ni da li uopšte ume da svira treba reći neku preporuku?

Uzmi brate bilo šta za 3000 dinara, (tolko dnevno ionako ostavimo u pekabeti i sutradan sve to završi u kanalizaciji..) sviraj i probavaj[/quote]

Nije poenta teme kako kome zvuci neka pedala, to se moze cuti i na YT, inace se slazem sa tobom.....nego pricamo o JEFTINIM pedalama, koje sa tom jeftinocom uvijek nose neki problem.

Na primjer mene zanima da li neki reverb kineski ima "drop volume" kada se upali. Da li zuji/pisti. Da li su losi svicevi. Da li se zamrzava ili oscilira bez razloga i sl. Ipak su digitalije u pitanju.

Prosto ako 3 covjeka za neku pedalu kazu sa ovog foruma da na primjer ona zuji ili recimo riknuli svicevi (ako je efekat u pitanju), ma kako da ti zvuci, da li bi je kupio?

Znaci sada kopamo po kontejneru, jer da nema nesto dobro u tom smecu nebi toliki kopali:-) Mislim da sam npr. napisao svoje utiske sa Zoom-om MS70 koji bi mogli biti relevantni nekome.
Mozda nekom i ne smeta pistanje, zujanje i sl. ali nije lose da bude svjestan da ono postoji....jer jbg, vecina ovdje ne zaradjuje hiljade evra da moze da kupi svaki dan nesto samo da bi probao, ili da sjedi i ceka hoce li se pojaviti na KP. A i vecina vjerujem da uvijek vaga izmedju 2 ili 3 pedale koju bi prioritetno kupio, pa mozda mu pomogne da prevagne:-) Ako me kontas?

Post Reply