Dr. Boogie Red Devil

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

RadeRas

Re: Dr. Boogie Red Devil

Post by RadeRas » 22 Jun 2016, 21:42

U čemu je fora sa ovom pedalom, jel zna neko?
Ako je povežem na 9v bateriju, novu, i podesim voltazu na tranzistorima preko onih trimera na 4.5V, i povezem sa pojačalom pedala svira kao filharmonija. Čim prikopčam neko obično napajanje od 9V koje na merenju daje preko 12V pedala izgubi ton, postane tiha i neupotrebljiva. Naknadnim proveravanjem voltaze su se drastično promenile na drain nozicama tranzistora.
Jel ova pedala baš toliko zavisi od odredjenog napajanja na koje se "biasuje" ili ovi moji tranzistori nisu za q?

metalstringer

Post by metalstringer » 22 Jun 2016, 22:44

RadeRas wrote:U čemu je fora sa ovom pedalom, jel zna neko?
Ako je povežem na 9v bateriju, novu, i podesim voltazu na tranzistorima preko onih trimera na 4.5V, i povezem sa pojačalom pedala svira kao filharmonija. Čim prikopčam neko obično napajanje od 9V koje na merenju daje preko 12V pedala izgubi ton, postane tiha i neupotrebljiva. Naknadnim proveravanjem voltaze su se drastično promenile na drain nozicama tranzistora.
Jel ova pedala baš toliko zavisi od odredjenog napajanja na koje se "biasuje" ili ovi moji tranzistori nisu za q?

mozda gresim, ali rekao bih da tvoje trandze nisu ok.jbm li ga,ja sam bez unimera podesavao trimere,na sluh, i sve radi ok.pojma nemam na koliko volti su podesene trandze,ali sam svih 6 potova dao na max,slusao i podesavao trimerima tako da ima zdraviji gejn, protok signala da ne secka, prihvatljiv noise reduction i bolji sustain.sve na sluh.proverio sam i sa potovima (osim volume) na min.sound je ok,jbm li ga da li ce crknuti neki tranzistor zbog nacina na koji sam ''biasovao''.na gauss sajtu su diskutovali dosta o tim Q voltazama.ako ne resis problem probaj naruci tranzistore na kupindo gde sam i ja.kada su mi stigli primetio sam da nozice nisu sjajne(ne sijaju kao arapska muda),ima tragova da su tamnije,dosta starije od stajanja-lupam, pa racunam mozda su i original j201,tj. da mozda nesu cajniz.
zaboravio sam da napomenem da sam koristio napajanje od 6v koje na merenju pokazuje 9v (od klon Centaur-a) i sve radi ok.

bancika

Post by bancika » 22 Jun 2016, 23:23

na koji od ova dva sa slike ti vise lice ti tranzistori. Spoiler, levo su kineske kopije.

Image

metalstringer

Post by metalstringer » 23 Jun 2016, 00:24

bancika wrote:na koji od ova dva sa slike ti vise lice ti tranzistori. Spoiler, levo su kineske kopije.

Image

ove sam narucio:
https://www.kupindo.com/Oprema-i-delovi ... r-5-KOMADA
na linku se moze videti izgled tranzistora.posto nisam kuci ne mogu da proverim tacno kako izgledaju ovi sto sam lemio .cim stignem postavicu fotografiju.

RadeRas

Post by RadeRas » 23 Jun 2016, 14:07

Ja sam naručio tranzistore od ovog lika što na kupujem prodajem prodaje 3pdt prekidače, hotrod effects. Ali rekao mi čovek da su mu zadnjih 5 preostalih. Mozda ih je imao više uparivao pa mu ovi ostali kao trinaesto prase ili mozda nešto i sa moje strane. Otvoriću kasnije kutiju da pogledam i uporedim sa slikom. Nemam neke druge da uporedim da li radi samo kolo. Avaj, pazite ovo: OGLAS: Dr. Boogie Dual Rectifier Solo pedala Dok se ja mučim da je nateram da radi, lik je u lepom pakovanju prodaje za 50 evra. :ziveli: :D

metalstringer

Post by metalstringer » 23 Jun 2016, 14:48

video sam i ja isti oglas danas :D

metalstringer

Post by metalstringer » 28 Jun 2016, 21:17

danas sam konacno stigao kuci :P evo malo bugiJa kroz vst cab sim :

https://soundcloud.com/nebojsa-pesic/dr-boogie-2

metalstringer

Post by metalstringer » 29 Jun 2016, 15:25

tek sam sada uspeo da namestim sound preko SS ampa.lanac gitara - centaur - dr. boogie- SS amp.u pravu je bio kolega Tocilj sto se tice haj gejn pedale koja nije zujalica vec ima dinamiku i moze se gejn regulisati i na volume potu na gitari.takodje se oseca i kroz sviranje desnom rukom, potrebna je dobra kontrola.nisam imao pojma jbg. obicne distorzn pedale imaju u kontinuitetu ravnu sliku a pored toga jos i zuji bezveze. bugi je tek sad propevao :D ima gejn, karakter, masnocu i prostojan sound like dual recti glava.milina za sviranje.preporucujem bugija za svakog ko trazi haj gejna kakav valja
:1: :metal:

pokusacu u skorije vreme da snimim zivi sound preko pojacala kada nadjem dobar mic, a mozda okacim i video

:ziveli:

metalstringer

Post by metalstringer » 29 Jun 2016, 15:55

kada sam narucio tranzistore j201 u paketu mi je stiglo i ovo :

http://g01.a.alicdn.com/kf/HTB1ZshkIXXX ... P-AMPS.jpg

samo sto kod mene pise ovako:

4558D
JRC
0058TG

poslao mi covek zajedno sa tranzistorima, a nisam mu trazio :D
cemu sluzi ?

bancika

Post by bancika » 29 Jun 2016, 16:13

obican opamp, moze svasta sa njim da se uradi. Koristi se u tubescreameru.

metalstringer

Post by metalstringer » 29 Jun 2016, 18:16

bancika wrote:obican opamp, moze svasta sa njim da se uradi. Koristi se u tubescreameru.
hvala za info Bancika.jel bi mogo da ga upotrebim mozda za neki delay kao sto je mad prof.?

bancika

Post by bancika » 29 Jun 2016, 21:08

Mozes...mada tl072 koji ide u delay kosta 30din i verovatno cistije radi

metalstringer

Post by metalstringer » 30 Jun 2016, 01:49

bancika wrote:Mozes...mada tl072 koji ide u delay kosta 30din i verovatno cistije radi
:1:

metalstringer

Post by metalstringer » 01 Jul 2016, 11:59

bancika wrote:na koji od ova dva sa slike ti vise lice ti tranzistori. Spoiler, levo su kineske kopije.

Image

pogledao sam ove moje tranzistore,vise lice na ovaj sto je desno na slici.takodje slova i brojke se vide jasno, nisu drljava kao na ovom cajnizu

RadeRas

Post by RadeRas » 04 Sep 2016, 13:26

Posle nekog vremena da zaključim, u pitanju su naravno bili tranzistori. I to baš ovi kupljeni kod nas, iz Kelco i par njih sa Kupujem Prodajem. Nisu radili ispravno, pedala je zvučala ugušeno i tiho, na trenutke proradi savršeno i opet izgubi snagu. Stavljanjem tranzistora koje sam dobio iz Kine (20 kom. za 3.5 dolara) pedala radi bez da se guši, gubi ton ili nešto treće. To sam upravo danas zaključio radeći Wampler Velvet Fuzz koji ima 3 ovakva J201 tranzistora i na kome sam ubacio tranzistore kupljen kod nas. Isto je radio tiho i prigušeno kao i Boogie. Zamenio ovima iz Kine i fuz radi bez greške. :metal:
Još jednom ne mogu da verujem da kod nas prodaju veći škart nego ovi kinezi. Možda nekome pomogne. :ziveli:

Post Reply