Boss DS'1 mod

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

apollomusicservice

Re: Boss DS'1 mod

Post by apollomusicservice » 05 Apr 2017, 23:22

Uvek sam smatrao da je zarada vrlo licna stvar, bez obzira da li se radi o proizvodnji ili uslugama, i tu su razlicita misljenja u zavisnosti iz kog ugla se gleda. Da li je nesto skupo za kupiti ili jeftino za naplatiti i koji faktori uticu na sve to, misljenja su podeljena. Jedna prosta kalkulacija iz ugla nekog ko se time bavi tridesetak i kusur godina izgleda otprilike ovako: za najam lokala, poreze i doprinose, komunalne takse, potrosenu struju a zimi i grejanje, telefon i internet, isticanje reklama i firmarina, razni naknadni nameti, sestomesecni pregled i dopuna PP aparata, dodatna fiskalizacija kase, odrzavanje firminog racuna, odrzavanje web sajta... mesecni izdatak je oko 500 evra. Tu ne spada odrzavanje i obnavljanje instrumenata, kupovina potrosnog materijala (kalaj, flux, izolacione trake, sredstva za higijenu itd.) za koje je potrebno izdvojiti jos novca. Sa prosecna mesecna 22 radna dana to je trosak od oko 25 evra po danu za odrzavanje radnje. Znaci radio ne radio to curi svaki dan. Tu nije uracunat materijalni kapital, iskustvo i znanje kao i nabavka delova. Da bi se ostvarila republicka statisticka prosecna neto zarada potrebno je mnogo rada i musterija, po snegu i po vrucini i anulirati gomilu drzavnih praznika kao i mnogo drugih nepredvidjenih okolnosti. To je jedan ugao gledanja a drugi bi verovatno mogao biti taj sa 20-25 hiljada dinara mesecne zarade ali sa mnogo manje glavobolje i vise radosti kada se spajaju razni praznici i ne radi se po nedelju dana. Zaboravio sam, ako se uracuna i godisnji odmor u smislu neradnih dana onda taj dnevni trosak izadje i 30 evra. Na osnovu ovih parametara se kalkulise cena rada koja nekom moze biti skupa ili prihvatljiva ali to je realnost.

komil

Post by komil » 06 Apr 2017, 09:38

Ja se uvek iznova čudim kako je u Srbiji društveno prihvatljivo da se nazove lopužom neko ko samo veoma očigledno hoće da zaradi od svog rada.

RadeRas

Post by RadeRas » 06 Apr 2017, 09:40

Lepo si to sročio Apolo, zaboravio si da dodaš reket, a to je podmićivanje i ručkovi sa raznim inspekcijama i naravno jedno zaposleno lice pored tebe. To mu dodje još extra troškova jel da.
Ali taj scenario koji si opisao je klasična samoodbrana jednog privatnika koji se uvek žali, nikada nema, uvek u minusu, radniku nikada platu na vreme ne isplaćuje, ali za finu garderobu ima, za jutarnju kafu u kafiću ima da pljune 450 dinara, za letovanje sa celom porodicom negde vani na primorju skupi jednom godišnje, za neki srednjoevropski auto se skrpi jer niko ne vozi više juga, ostane ponešto i za ljubavnicu .. ovo što opisah je tipičan scenario jednog malog privatnika u Srbiji.
I onda opet kriv i glup jadni radnik koji radi za 25000 a mogao bi za 500 evra samo da se malo potrudi haha. :mrgreen:

RadeRas

Post by RadeRas » 06 Apr 2017, 09:49

komil wrote:
06 Apr 2017, 09:38
Ja se uvek iznova čudim kako je u Srbiji društveno prihvatljivo da se nazove lopužom neko ko samo veoma očigledno hoće da zaradi od svog rada.
Društveno prihvatljivo da lopova koji krade tudju intelektualnu svojinu i na tome zaradjuje, nazoveš lopušom? Stvarno je to uvreda haha ja sam isto jedan od tih - lopuža. :mrgreen:
Nekada se to zvala piraterija. Sećaš se onih tezgi kod SKC-a u Beogradu? Prvo Bugari, pa kada smo i mi čuli za CD rezač, onda je krenula i domaća "produkcija", tako?
Jeste, ti ljudi su hteli da žive od svog rada ali ih je bedna i korumpirana vlast u državi sprečila u tome i proglasila ih piratima, lopužama koje kradu tudju intelektualnu svojinu, pripretila kaznama i zatvorima i sjebala im posao.

Druze Komile, ja sam srećan što sam "lopuža"! Da me neko sprečava i kažnjava što kopiram tudju intelektualnu svojinu, ne bih nikada u životu probao ni Klon Centaur, ni bilo koju skupu butik pedalu. Hvala državi što se još ne bavi ovim segmentom kao nekada kompakt diskovima. :ziveli:

bancika

Post by bancika » 06 Apr 2017, 09:58

Image

Rade, nalupao si se za sve pare. Maltene svaka recenica je lupetanje za sebe :)

Osim ako nije neki deo kola patentiran, sema kola nije intelektualna svojina, samo stampana plocica jeste. Pozajmljivanje ideja i dalja razrada je ono na cemu se bazira napredak civilizacije.

Za ovo ostalo, ne znam ni odakle da pocnem. Wow. Samo wow :roll:

RadeRas

Post by RadeRas » 06 Apr 2017, 10:05

bancika wrote:
06 Apr 2017, 09:58
Rade, nalupao si se za sve pare. Maltene svaka recenica je lupetanje za sebe :)
Iskreno da ti kažem i ti si. Ako ti misliš da većina u Srbiji ima 500 evra ili živiš negde preko pa to zamišljaš, ili živiš ovde pod roditeljskom kapom. I molim te ajd odjavi se se iz mojih postova. Postaješ dosadan. Mislim, hvala što si mi pomogao da vežem jednu utičnicu, ali više si mi odmogao tvojim podjebavanjem nego konkretnim odgovorima. Ceo život provodiš ovde na forumu a spominješ se sa 500 evra? Ti imaš 500 evra? Pa sad sine treba da se negde znojiš za te pare a ne ovde da mi sereš. Ajd otkači me se. Ako sam rekao da je nešto jeftino pojavio si se i poveo i druge da prigovaraju, ako kažćem da je nešto skupo i tad se pojaviš. Znači zabavno vam je da gubite vreme ovde i da se zezate, kontrirate. Nemate pametnija posla u zivotu ali imate 500 evra platu haha

Shvatam da ste vi Alexandar FX, Pop i društvo sa KP ali pod drugim nadimcima ovde na forumu, jer ne bi ste imali primedbi na moje komentare kao normalni ljudi. Sad stvarno ovde nemam šta da tražim, više ništa korisno nemam šta da naučim.
Ti (ili VI ako ste isti čovek pod 100 nadimaka) ako nemaš/te pametnija posla troši/te ovde vreme i soli/te pamet nekome drugome. Od mene se otkači/te. Ajd tako molim lepo, Zdravo

bancika

Post by bancika » 06 Apr 2017, 10:16

ne znam otkud ti to za 500e, ja nisam pomenuo nigde koliko zaradjujem.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 06 Apr 2017, 11:15

Е лепо, таман сам се подсетио зашто сам у једном тренутку престао да учествујем у форумским дискусијама. Боље да не претресам зашто сам се вратио на место злочина :)

komil

Post by komil » 06 Apr 2017, 12:43

Mislim da je RadeRas ovaj put promašio baš po svakoj tački. Ne bih se dalje zadržavao :hide:

zwelj

Post by zwelj » 06 Apr 2017, 21:13

Verovatno jeste, mozda mu je argumentacija tanka i neartikulisana ali u fundamentu je u pravu. Beskrajno smo licemerno drustvo...

ProfessorBaltazar

Post by ProfessorBaltazar » 06 Apr 2017, 21:53

Meni licno je ok to kako covek rezonuje. Mislim da po obicaju imamo razgovor gluhog i nijemog, sto je cest izvor nesporazuma a nedugo zatim i trzavica. Kratak fitilj u naseg naroda jebaga irud.

Rockatansky

Post by Rockatansky » 06 Apr 2017, 23:54

ProfessorBaltazar wrote:
06 Apr 2017, 21:53
Meni licno je ok to kako covek rezonuje. Mislim da po obicaju imamo razgovor gluhog i nijemog, sto je cest izvor nesporazuma a nedugo zatim i trzavica. Kratak fitilj u naseg naroda jebaga irud.
Slazem se, svako prica svoju pricu i ne slusa drugog... Ali avaj sta da radimo.
Zato ne treba nista primati k srcu previse, kazes sta imas, i to je to.

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 07 Apr 2017, 06:34

:kokice: :kokice: :kokice:

apollomusicservice

Post by apollomusicservice » 08 Apr 2017, 20:35

Da se vratimo na DS-1.
Evo neka informativna merenja obavljena na DS1 pedali. Na prvom grafikonu se vidi poredjenje izmedju signala kada se zaobidje DS1 (plava linija) i prolaz kroz bafer pedalu (crvena linija). Uočljiv je pad od oko 3dB kada signal prodje kroz bafer pedale. Zelena linija označava frekventnu karakteristiku standardne DS-1 pedale gde je primetno potiskivanje signala u opsegu 500 Hz do 1kHz. Na drugom grafikonu je primer poredjenja standardne pedale (crvena linija) i moje prepravljene pedale (plava linija) gde sam izravnao frekventnu karakteristiku da bi postigao sto transparentniji, ujednačeniji prenos srednjih tonova. Ovo su relativni odnosi signala u odnosu na neki referentni nivo. Pojačanje nije mereno zbog visokog nivoa harmonijskih izobličenja da standardnoj DS1 pedali pa nije za poredjenje sa prepravljenom buster pedalom koja je totalno čista u velikom opsegu pojačanja.

Image

kwiss

Post by kwiss » 08 Apr 2017, 22:12

apollomusicservice wrote:
08 Apr 2017, 20:35
Da se vratimo na DS-1.
Evo neka informativna merenja obavljena na DS1 pedali. Na prvom grafikonu se vidi poredjenje izmedju signala kada se zaobidje DS1 (plava linija) i prolaz kroz bafer pedalu (crvena linija). Uočljiv je pad od oko 3dB kada signal prodje kroz bafer pedale. Zelena linija označava frekventnu karakteristiku standardne DS-1 pedale gde je primetno potiskivanje signala u opsegu 500 Hz do 1kHz. Na drugom grafikonu je primer poredjenja standardne pedale (crvena linija) i moje prepravljene pedale (plava linija) gde sam izravnao frekventnu karakteristiku da bi postigao sto transparentniji, ujednačeniji prenos srednjih tonova. Ovo su relativni odnosi signala u odnosu na neki referentni nivo. Pojačanje nije mereno zbog visokog nivoa harmonijskih izobličenja da standardnoj DS1 pedali pa nije za poredjenje sa prepravljenom buster pedalom koja je totalno čista u velikom opsegu pojačanja.

Image
Dzabe se trudiš,nisi u sistemu ovog nazovi muzičkog foruma :ziveli:

Post Reply