KODRR Predstavlja: Rat Pack Blues (ProCo Rat)

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
vbraca
vrabac

Re: KODRR Predstavlja: Rat Pack Blues (ProCo Rat)

Post by vbraca » 02 Jun 2008, 17:57

Koja pesma?

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 02 Jun 2008, 20:53

Zaboravio sam! Čekam Viteza da se javi...

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 02 Jun 2008, 21:29

death - spirit crusher deo refrena

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 02 Jun 2008, 23:16

Image

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 03 Jun 2008, 15:44

Nema frke Rocket... :)

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 07 Jun 2008, 22:17

...i jedan za mene. Ovaj je "oldie goldie" finiširan:

Image

Image

Image

Image

"Starozlatni" lak je odreagovao sa bezbojnim zaštitnim lakom, potamneo i istakao gde su nalepnice. Tako mi i treba kad mešam lakove raznih proizvođača...

Što se imena tiče, dvoumio sam se između "Турбе Фолк" (zlatna pedala, Turbo Rat = Turbe Folk), "White Riot" i "Canned Heat". "Турбе Фолк" je otpalo jer nije Turbo Rat nego standardni Rat, "White Riot" bi tražilo "rastaman" finiš, a oduvek sam mislo da je "Canned Heat" odličan bend, odlično piće (dobro, ludi se od njega, ali...) i odlično ime za distorziju. Btw, sećate se "Apokalipse Danas"? Broda na kojem Vilard putuje u potrazi za Kurcom? Onog M60 na krmi, na kojem je neko napisao "Canned Heat"? To je taj font.

Opaske o gradnji - kada je Millenium Bypass na pločici, iskoristite ga. Ako ga napravite tačno prema specifikacijama (bez eksperimentisanja sa delovima), radiće kao sat. Zaista, radi kao sat - nema puckanja, nema fantomskog svetla u bypassu.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 08 Jun 2008, 14:14

Unutrašnjost. Primećujete da je manja gužva nego u Rat Pack Bluesu, pošto je prekidač DPDT, Millenium Bypass deo kola je iskorišćen a nema dodatnog "Vintage / Turbo" prekidača za promenljivi kliping:

Image

Obratite pažnju na to kako je Millenium Bypass izveden i integrisan u pločicu. Ko ne poznaje žargon, Millenium Bypass vam omogućava da imate i чру бајпес i LED diodu, a da koristite samo DPDT prekidač:

Image

Na kraju, pridržavanje baterije. Odradio sam to ala Džej Di Slip (čovek koji je projektovao pločicu), samo što sam ja zalepio sunđer tamo gde je on koristio drvo (da baterija manje zvecka). Pošto je kutija tačno visine baterije, nije bilo potrebe za Keystone držačem za istu:

Image

Millenium Bypass + Rat kolo = dug život baterije, tako da računam da sa sunđerom neće biti problema. Vrlo sličan metod koristi i EHX u XO i Nano serijama. Radi usporedbe, ovako je to Džej Di izveo:

Image

++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++

And there you have it, vrlo retka pedala na našim prostorima i vrlo hvaljena i korišćena pedala u "srećnijim" delovima sveta. Mislim, verujem da ih ima, ali poslednje što čujete kada neko nabraja svoju opremu je "imam ProCo Rata". Bajdvej, ako biste kupovali ove nove Ratove - nemojte. Proizvodnja je preseljena u Kinu i kvalitet je toliko loš da Keeley više ne pristaje da ih primi na modifikacije...
http://www.robertkeeley.com/product.php?id=7 :
BREAKING 2008 NEWS! We are no longer selling new RAT II pedals because of the VERY Poor quality that we see them in. They are now made in China and the workmanship is the worst I've ever seen. We would have to redo/replace so many things that the cost would increase by at least $45. We are working on a way to have you look at your serial number to determine if yours is one we can work on (when they where built much better). So, for the time being...No New Rat Pedals From Keeley. We are looking at ways of coming up with our own RAT style pedal. I am very excited about that! Thanks for your understanding, players!
WE WILL MOD RATS WITH SERIAL NUMBERS LOWER THAN 300,000. Please call us for details as we are still working out details if your unit is a very new one with a serial number over 300,000
.
Dakle, roll yer own, i ne zaboravite:

Image

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 09 Jun 2008, 15:17

PS: Canned Heat na basu:

http://www.box.net/shared/ajdcrlckcw

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 18 Jun 2008, 11:38

Time 4 a new one.

Ovaj je već obećan Z*Z*Zju, čoveku prefinjenog muzičkog ukusa (Jaguar, VOX, EHX PolyChorus - the man after my own taste), i čeka da mu "gazda" dizajnira nalepnicu. U tu svrhu sam uradio prvu montažu (da čovek tačno zna sve mere), i trenutno izgleda ovako:

Image

Image

Image

Na to će onda doći neki "Z*Z*Z trip"... Jedva čekam da ga vidim. :D

Razlika u odnosu na prošle gradnje - Piher potenciometri - najbolji "priuštivi HiFi" za koji ja znam u našim krajevima. Muka za lemiti, ali - puštaju sve napolje, a to je za ovaj Rat jako bitno (Z*Z*Z hoće što više visokih frekvencija). U istu svrhu je odrađen sa opcijom za LED kliping (da se pedalica dere kao da se zvučnik cepa) i sa logaritamskim potenciometrima (mogućnost da se koristi kao overdrajv + više nijansa "svetle" na tonskom potu).

Dusan
MF veteran

Post by Dusan » 18 Jun 2008, 15:47

moram kad dodjem u beograd da te upoznam, ti si car.
Ja sam jedan pot na gitari menjao 2meseca, a ti si za to vreme napravio cuda

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 18 Jun 2008, 16:20

Ај лајк мани... :D

Šalim se, pravljenje efekata me žestoko zanima. Nikad nisam imao neko ekstra pojačalo i superiornu gitaru, pa sam se interesovao šta je u tim kutijicama i kako to da jedna kutijica napravi takve zvukove da kvalitet gitare i kvalitet pojačala odu u drugi plan. I onda sam gledao te sulude cene i slušao te čudesne zvukove, dok mi jedan dan nije prekipelo... Sad se ta akumulirana energija oslobađa.

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 18 Jun 2008, 16:55

Rocket Roll wrote:...Nikad nisam imao neko ekstra pojačalo i superiornu gitaru...
Ja sam mislio da ti imas Fender Budddy Guy Polka Dot Stratocaster-a i da to i nije tako losa gitara... :D

Nego, jesi li sve zvucne primere snimao sa ovom gitarom?
Pustao sam drugu nesto, nije mogao da veruje da su to samo single magneti.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 18 Jun 2008, 17:10

sirac-šunka wrote:Ja sam mislio da ti imas Fender Budddy Guy Polka Dot Stratocaster-a i da to i nije tako losa gitara... :D

Ou jes. Naročito otkad je nabudžena. Al' "u kritičnim godinama" formiranja mog muzičkog ukusa sam mogao samo da sanjam "lelektričnu" gitaru, akamoli pedale...
sirac-šunka wrote:Nego, jesi li sve zvucne primere snimao sa ovom gitarom?
Pustao sam drugu nesto, nije mogao da veruje da su to samo single magneti.
Pozdravi drugara, kaži mu da ima xtra sluh. Ove pesme Deatha, to je KnightOfDoomov Ibanez sa hambakerom. Zveknuću uskoro nešto i sa Badijem - Z*Z*Z me je ionako zamolio da snimim nešto sa njegovim Ratom u nekom "svetli drajv slo-burn drone" stilu (što u mojoj izvedbi obično završi kao i sve ostalo - ode u bluz), čisto da se čovek podseti Ratova koje je imao.

Što i mene podseti - kako mi je Z*Z*Z ispričao, Vojvodina je puna Ratova. Pa i ne čudi me. Ionako su uvek bili pet svetlosnih godina ispred ostalog srpskog roka.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 20 Jun 2008, 13:01

Zvučni primer - Z*Z*Z Rat u overdrive modu:

=========================
->Z*Z*Z Rat - Ruff Justice<-
=========================

Jurio sam taj "Rough Justice" zvuk i mislim da ga je ovaj Rat "prikucao"... Toliko je gust da sam jedva dobio taj "lo-fi", skoro "grainy" kvalitet (ovo je kompliment, u slučaju da se pitate o čemu pričam :D ). Prvi deo su LED diode, onda slede germanijumske. Nema produkcije - samo master-limiter.

Pa, šta kažete? Koliko blizu toj varijanti zvuka Riffmeistera?

Image

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 20 Jun 2008, 18:55

Preslusao sam vec nekoliko puta i nemogu da verujem :cekic: :cekic: :cekic: :cekic: Apsolutno sam odusevljen :mrgreen: Nemam reci...ovo je jedan odlican, tacnije fenomenalan primer koja je razlika izmedju boutique i stock tona - Rockett, I bow to yer greatness :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Locked