Ja sam uvek mislio da kombinaciju delay - distorzija treba izbegavati u sirokom luku.
Mislim svirao sam sa kombinacijom obe pedale (npr. Pink Floyd - Sorrow), ali mi se cini da je efekat delay-a onda znatno slabiji.
Sta kupiti?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Sta kupiti?
Ja bas mislim da vecina digitalnih delayeva ne rade nikako sa distorzijama. Jako lose uticu na sustain i prave one iritirajuce prekide u tonu dok, po mom iskustvu, distorzija/fuzz "pokrije" analogni delay i odjek se cuje samo kad treba da se cuje.
Mislim da je ovo najbolja moguca kombinacija delay - dist/fuzz:
Tako nesto se ne moze sa DDovima...
\
Npr. Stereo Memory man w Hazarai ili line 6 DL4 (i sigurno jos puno pedala koje nisam probao) rade super i sa distorzijom tako da ima izuzetaka naravno...

Mislim da je ovo najbolja moguca kombinacija delay - dist/fuzz:
Tako nesto se ne moze sa DDovima...

Npr. Stereo Memory man w Hazarai ili line 6 DL4 (i sigurno jos puno pedala koje nisam probao) rade super i sa distorzijom tako da ima izuzetaka naravno...
- Chord-Master
- MF veteran
Znam ovaj snimak, ovo je bila neka godisnjica Fender firme, ako se ne varam
Inace meni ne pravi tolike prekide u tonu, koliko se prisustvo delay-a gubi, mada sa pravim podesavanjima, mogu da minimalizujem i taj problem.

Inace meni ne pravi tolike prekide u tonu, koliko se prisustvo delay-a gubi, mada sa pravim podesavanjima, mogu da minimalizujem i taj problem.
- Rocket Roll
Delay i distorzija - mislio sam u "Литл бојс, ајм јер њу гад" Malmstin/Satrijani/Vai stilu. Poslušajte njihov ton i iza tog tovara shred-distorzije čućete - obavezno - delay, podešenog na osminu note i levelovanog na, recimo, 20% glasnoće u odnosu na glavni signal. "Мјетал гад" ton prosto nije to bez malo takvog delayja, koji "goji" ton i čini da se munjevito trčanje po modusima doima još bržim.
To je zapravo stara kantri-fora, ali da sad ne gnjavim.
E sad - za takve fore se koriste digitalni delayji, analogni bi na tolikom gainu napravili poparu od signala. Zato su i napravljeni digitalni delayji, i zato su ih toliko i hvalili kada su se pojavili! Tada se svirao taj "hair mJetal", tražio se delay da podnese toliko distorzije i da je ne pretvori u kačamak i da ne šušti mnogo, i digitalno je tu leglo kao kec na 11.
A to što su gitaristi u međuvremenu ponovo otkrili analogiju - pa. Čudan je svet.
To je zapravo stara kantri-fora, ali da sad ne gnjavim.

E sad - za takve fore se koriste digitalni delayji, analogni bi na tolikom gainu napravili poparu od signala. Zato su i napravljeni digitalni delayji, i zato su ih toliko i hvalili kada su se pojavili! Tada se svirao taj "hair mJetal", tražio se delay da podnese toliko distorzije i da je ne pretvori u kačamak i da ne šušti mnogo, i digitalno je tu leglo kao kec na 11.
A to što su gitaristi u međuvremenu ponovo otkrili analogiju - pa. Čudan je svet.

Guitar thrill, nemoj uzimati taj Ibanez, ima fleku na displayu, koji je u mraku jako tesko kontrolisati, i kontrole su komplikovane...Inace moje skromno misljenje je da treba imati i digitalni i analogni delay; i tim redosledom treba kupovati...vecina analognih nemoze raditi reprodukciju tipa edge u2 style a gomila digitalnih ima pristojne imitacije tape/analog echoa; Ultimativni best buy su Digitech Digidelay (od 45-70e used) i Ibanez de-7 (od 40-70e used) i Behringer DD400 (neznam cenu ali mislim da je neka smesna cifra);
Sto se tice delaya i drive/dist kombinacije, za puriste i korisnike boss distortiona i varijacija lep ton je misaona imenica(svaki boss ima bafer koji sjebava ton manje/vise u zavisnosti od setupa) - ja imam u 80% slucajeva iza drivea imam "nesto" - echo, delay...snimicu primer, ako stignem pre odmora, iako nisam neki gitarista, pa cu demonstrirati sta sam mislio/pomenuo...
Sto se tice delaya i drive/dist kombinacije, za puriste i korisnike boss distortiona i varijacija lep ton je misaona imenica(svaki boss ima bafer koji sjebava ton manje/vise u zavisnosti od setupa) - ja imam u 80% slucajeva iza drivea imam "nesto" - echo, delay...snimicu primer, ako stignem pre odmora, iako nisam neki gitarista, pa cu demonstrirati sta sam mislio/pomenuo...
- Guitar_thrill
- MF veteran
hvala....e jbg. ja se ponadao da cu naci nesto i u ZR-u, ali izgleda da nista bez NS-a i BG-a......Z*Z*Z wrote:Guitar thrill, nemoj uzimati taj Ibanez, ima fleku na displayu, koji je u mraku jako tesko kontrolisati, i kontrole su komplikovane.....