Savet? Pojačala od 10 i 15W?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

vbraca
vrabac

Re: Savet? Pojačala od 10 i 15W?

Post by vbraca » 10 Jan 2009, 00:07

Onda vezbaj na suvo, pa skupljaj pare za posteno pojacalo.Tako sam i ja radio.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 10 Jan 2009, 01:22

Ma to ti je onda do zvucnika, a ne do GRiga...Mada mora da moze... :mrgreen: Gde god sam bio svima radi lepo Gitar Rig. Hm...Mada ko zna... Mozda imas stvarno lose zvucnike... Nista, hteo si, dakle kupuj. Ali ipak da sam na tvom mestu uzeo bih bar nesto od 15W...I da bar ima sto veci zvucnik...8, 10 incha...

alzo

Post by alzo » 10 Jan 2009, 09:23

Ja bih ti predlozio Fender Champion 600.....5 W cevke nije uopste slabo.....a cev je cev....
pojacalo nema ni ton kontrole ali to se resi jednom EQ pedalom ako ti bude potrebno a imaces
savrsen clin.....disorzije bodi po zelji i mogucnostima, ali mislim da je on
odlicna osnova da se oseti ton "pravog" pjacala......

[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/OTDA88g2Ijk&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/OTDA88g2Ijk&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]

[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/ab0XuGdRaZo&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/ab0XuGdRaZo&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]

alzo

Post by alzo » 10 Jan 2009, 09:57

p.s
Morao sam da okacim i ovaj poor man`s blues ton......... :lol:

[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/9mjYLXXy74M&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/9mjYLXXy74M&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 10 Jan 2009, 11:14

vbraca wrote:Onda vezbaj na suvo, pa skupljaj pare za posteno pojacalo.Tako sam i ja radio.
Samo ima tu jedan problem, a i ja sam kad sam bio tu negde tvojih godina isto radio... Za bas mi se cini da to pravi manji problem, medjutim za gitaru to dosta utice na recimo tehniku desne ruke. Jednostavno drugacije sviras kad vezbas na suvo, i kad vezbas sa pojacalom. Kad se ukljucis u pojacalo kasnije, provalis da ti je dinamika jako cudna, odnosno da je suvise ravna, a za neko izrazajnije sviranje to je smrt. Ja zaista mislim da su sasvim razliciti instrumenti elektricna i akusticna gitara,a ovako na suvo jednostavno sviras elektricnu kao da je akusticna, samo divljackije okidas da bi uopste sebe cuo. Mislim, kad nema nista bolje, naravno da je bolje i tako vezbati, ali ako postoji bilo kakvo resenje, pa makar i totalni krs od pojacala, to je ipak bolje od elektricne gitare na suvo.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 10 Jan 2009, 11:32

''Kupi'' amplitube, jedan kabl i skini asio4all drajvere i cepaj, a stedi pare za malo jace pojacalo, sa kojim ces danas-sjutra moci i probe/manje svirke da izneses.

Stvarno je greh davati preko 120 evra za pojacalo od 10W, kad za MALO vece pare mozes naci normalno polovno pojacalo.

EDIT: Sad sam video da imas probleme sa Guitar Rigom... Ne znam, meni Amplitube lepo radi.

U svakom slucaju - ja ne bih kupio pojacalo od 15W i da imam para na bacanje (lazem, onda mozda i bih). :mrgreen:

Madhead

Post by Madhead » 10 Jan 2009, 11:46

http://cgi.ebay.fr/Ampli-HOHNER-HR10-10 ... dZViewItem

Na ovom linku ti je prikazana pojacalce od 10w! Takvo sam uzeo za slicne pare pre dve godine odprilike na bubanj potoku, samo sto ovo moje izgleda ocuvanije od ovog na ovoj slici i mogu ti reci da je zvuk sasvim ok!!

Tako da ti savetujem da ako ti nije hitno i ako imas vremena pronjuskaj po bubanj potoku il po nekim takvim mestima i mozes da nadjes na dobru jeftinu stvar! Obicno dovlace cigani iz austrije i nemacke! Tako da mozes i da se cenjkas!! :D

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 10 Jan 2009, 13:09

Uzmi lepo Aster-a za 50 evra, stvarno dobro pojacalo za smesne pare...
20w, dist i reverb, plus moze da se modifikuje, i onda stvarno zvuci kao zmaj!

Blingo

Post by Blingo » 10 Jan 2009, 14:39

vbraca wrote:Uzmi lepo Aster-a za 50 evra, stvarno dobro pojacalo za smesne pare...

Tako sam ja uradio. Popizdeo sam sa zvučnicima od kompa, već sam imao Zoom (kupljen po extremno smešnoj ceni pre 10 godina) i nisam imao više od 70e! Još jedna stavka je bilo i to da sam ga kupio polovnog za 2000 din. Poredio sam ga sa nekim maleckim Fenderom koji je bio duplo skuplji i mogu ti reći da nije vredeo duplo više para,tj. oko 120-130e. Što se mene tiče, ja sam završio sa sobnim pojačalima. Ne zbog toga jer je Aster super-extra-giga dobar, već zato jer meni to pojačalo služi da uskladim efekte koje ću koristiti na probi i da čujem kako neke moje ideje zvuče. Ništa više, ništa manje. Neka me neko ispravi ako grešim,ali mislim da je preveliki entuzijazam očekivati neki super zvuk na nečemu što ima zvučnik ne veći od 8 inči a pri tom je i tranzistorac. Moj drugar iz benda je (isto u trenutcima histerične potraznje za bilo kakvim pojačalom,ali ne znajući za Astere) kupio Laney (ne znam tačno ima modela,ali u uglu piše "Hard Core") isto sa zvučnikom od 8 inči i sa istim opcijama i kada je čuo Astera sam je reko: "U brate,ala se zajebah-dado' preko sto evra za igračku!"

Gre'ota je da daš toliko para za sobno pojačalo. Sva ta sobna pojačala su igračke, samo što neke koštaju više od 100e,a neke manje od 100e. Moje neko mišljenje o njima je da ne daju ništa posebno (čak i manje od toga) pa mogu da se zovu Marshall,Randall ili Aster. Jedina je razlika izmedju efekata koje nude. Ako ti efekti nisu bitni, Aster je pojačalo koje toplo preporučujem.

P.S. Vidi Behringer FierBird,to je isto sobno pojačalo koje novo košta manje od 100e.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 10 Jan 2009, 14:48

+1 za aster... cuh ga pre 3-4 godine kad je neki ortak kupio paket taj sa gitarom i pojacalom i to radi lepo za minimalno para....

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 10 Jan 2009, 14:56

Sredi guitar rig i kupi neke vece slusalice. I Genius od 800kinti daju 30x bolji zvuk nego zvucnici od kompa + sto nikome neces smetati, a niko ni tebi nece smetati...

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 10 Jan 2009, 15:08

Kristijan wrote:
vbraca wrote:Onda vezbaj na suvo, pa skupljaj pare za posteno pojacalo.Tako sam i ja radio.
Samo ima tu jedan problem, a i ja sam kad sam bio tu negde tvojih godina isto radio... Za bas mi se cini da to pravi manji problem, medjutim za gitaru to dosta utice na recimo tehniku desne ruke. Jednostavno drugacije sviras kad vezbas na suvo, i kad vezbas sa pojacalom. Kad se ukljucis u pojacalo kasnije, provalis da ti je dinamika jako cudna, odnosno da je suvise ravna, a za neko izrazajnije sviranje to je smrt. Ja zaista mislim da su sasvim razliciti instrumenti elektricna i akusticna gitara,a ovako na suvo jednostavno sviras elektricnu kao da je akusticna, samo divljackije okidas da bi uopste sebe cuo. Mislim, kad nema nista bolje, naravno da je bolje i tako vezbati, ali ako postoji bilo kakvo resenje, pa makar i totalni krs od pojacala, to je ipak bolje od elektricne gitare na suvo.
Slazem se i slicno je i sa vezbanjem bass gitare. I ja sam godinama vezbao na suvo i teze je nesto odsvirati na struju nego na suvo, iako bi se moglo pretpostaviti suprotno. Pojacalo nekako unosi i neki finese, ali i sitne greske u sviranju koje na suvo jednostavno ne mozes da cujes, pa ih nisi ni svestan.

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 10 Jan 2009, 16:33

Sve ja to znam, zato sada uvek vezbam preko pojacala, samo sam to rekao kao mogucnost a ne pod moranje.Idalje mislim da je Aster bolji izbor od nekih vec navedenih pojacala, definitivno best buy u toj cenovnoj klasi.

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 10 Jan 2009, 16:47

sinisake wrote:''Kupi'' amplitube, jedan kabl i skini asio4all drajvere i cepaj, a stedi pare za malo jace pojacalo, sa kojim ces danas-sjutra moci i probe/manje svirke da izneses.

Stvarno je greh davati preko 120 evra za pojacalo od 10W, kad za MALO vece pare mozes naci normalno polovno pojacalo.

EDIT: Sad sam video da imas probleme sa Guitar Rigom... Ne znam, meni Amplitube lepo radi.

U svakom slucaju - ja ne bih kupio pojacalo od 15W i da imam para na bacanje (lazem, onda mozda i bih). :mrgreen:
Ne pominjite vise te programe.Imao sam i RIG I AMPLITUBE.Nema masti nema nicega.Zvuci ali nije to to ok.Imao sam i asio drajvere naravno.Poz i to ne dolazi u obzir

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 10 Jan 2009, 16:49

vbraca wrote:Uzmi lepo Aster-a za 50 evra, stvarno dobro pojacalo za smesne pare...
HAHA svaka cast.Kod druga sam i isprobao na tom pojacalu.Kad je rekao koliko je platio rekao sam u jbt.Pa i nije za smece.A mnogo je bolje zvucalo od onih programa na kompu (mom kompu!)

Post Reply