Procesor za gitaru: Boss, Korg ili DigiTech?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Koji procesor za rock gitaru?

Boss ME20
8
21%
DigiTech RP350
15
39%
Korg AX1500G
2
5%
Korg AX3000G
13
34%

Total votes: 38

mislim_stvarno

Re: Procesor za gitaru: Boss, Korg ili DigiTech?

Post by mislim_stvarno » 30 Mar 2009, 15:32

shule wrote: Kad je tako dobar, sto ga ovaj prodaje?
Mislim da se zezas, ali sve jedno cu odgovoriti.

Covek prelazi na bolju (skuplju stvar).
Nije isto Zoom 505II i Boss GT 10...

frkadela
MF veteran

Post by frkadela » 30 Mar 2009, 15:45

mislim_stvarno wrote:
shule wrote: Kad je tako dobar, sto ga ovaj prodaje?
Mislim da se zezas, ali sve jedno cu odgovoriti.

Covek prelazi na bolju (skuplju stvar).
Nije isto Zoom 505II i Boss GT 10...
Sad sam to htio da napišem... :)

A da meni treba procesor i da imam novce koje ti imaš pogledao bih Vox Tonelab i ako je u radnom stanju uzeo bih ga istog momenta.
Svirao sam jednom sa gitaristom koji je imao pomenuti procesor i jako mi se dopao. E sad, ne mora da znači da će se i tebi dopasti, ali barem pokušaj... :ziveli:

shule

Post by shule » 30 Mar 2009, 15:55

Da, zezao sam se. :)
Naravno.
Ne znam, ne svidja mi se taj Vox nesto. . A i skupo mi je to. Necu sve te pare da dam za procesor. Mislio sam da promenim magnete na Squieru. :) Dacu 20000 za BOSS-a ME-70, svidja mi se. I to je to. Hvala vam anyway. :ziveli:

frkadela
MF veteran

Post by frkadela » 30 Mar 2009, 16:03

shule wrote:Da, zezao sam se. :)
Naravno.
Ne znam, ne svidja mi se taj Vox nesto. . A i skupo mi je to. Necu sve te pare da dam za procesor. Mislio sam da promenim magnete na Squieru. :) Dacu 20000 za BOSS-a ME-70, svidja mi se. I to je to. Hvala vam anyway. :ziveli:
Nisam znao da imaš i takve planove. A u tom slučaju bih prednost dao novim magnetima, pa za proc šta ostane... :)

Nema na čemu... :ziveli:

infected

Post by infected » 30 Mar 2009, 17:38

Kupi polovan VOX tonelab se ili nov tonelab le,imaju odlicne distorzije i jos hrpu svega i svacegaa....

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 30 Mar 2009, 17:55

Razumem da ima ljudi koji se plase polovnih stvari, ali i nove mogu da budu pain in the ass...

Ja sam ipak nekako bolja iskustva imao sa polovnjacima i uvek kad trazim nesto, prvo trazim po oglasima.

shule

Post by shule » 30 Mar 2009, 19:45

Pa dobro, cenim tvoje misljenje sirac-sunka.
Mozda ja samo imam predrasude, ali ne zelim polovno da uzimam. A i kad kupim novo, imacu garanciju, i ako nesto ne valja, vraticu samo. A polovno, neki imaju garanciju, neki ne. . Ali opet, kazem, jednostavno ne volim, i ne zelim.
A kakav je taj ME-70? Je l' zna neko. Ja sam cuo samo da je jaci od ME-20, a slabiji od ME-50. :) :eek4i_2:

frkadela
MF veteran

Post by frkadela » 30 Mar 2009, 20:53

shule wrote:A kakav je taj ME-70? Je l' zna neko. Ja sam cuo samo da je jaci od ME-20, a slabiji od ME-50. :) :eek4i_2:
Lead gitarista iz mog drugog benda je imao ME50 (zapravo još ga ima). On je prezadovoljan njime, kaže da ga je relativno brzo savladao (nije komplikovan), zadovoljan je efektima...

Dok smo zajedno svirali, mogao sam da primijetim da chorus nije loš, delay mi se recimo dopadao (dok on nije bio baš zadovoljan :/ ), distorzija je prilično plastična i ne sviđa mi se, mada bolja nego na većini drugih procesora koje sam u to vrijeme slušao, reverb nije loš, ali ga nismo ni koristili, više smo eksperimentisali...

E da, svirali smo punk-rock (ako ti šta znači) i njemu je taj procesor odlično radio posao.
Da je moj, zadržao bih ga koliko bih morao dok ne bih skupio novac za bolji.

Eto...
Znam da nisi pitao za ovaj model, ali okvirno da znaš šta da očekuješ (ipak je to ista serija).
:ziveli:

cccira
MF veteran

Post by cccira » 30 Mar 2009, 21:11

Koliko sam ja ukapirao ME70 je unapredjeni ME50, tako da ne razumem kako 50 moze da bude bolji

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 30 Mar 2009, 21:16

ME70 je tek skoro pusten u prodaju.. predstavljen je nesto ranije.. tako da ne verujem da ga je neko posteno isprobao...

Medjutim.. moje misljenje je da jeste jaci od ME20 ali je razlicit i od ME50... naime...

Dodali su jednu pedalu, ali su smanjili reverbe, delaye i tu i tamo jos nesto.. dali mu poseban amp modelig.. tako da mislim da ce biti malkice bolji i od ME50... ali ne mnogo.

Sa druge strane.. opet mislim da ce pre biti da je to oslabljeni GT-8 nego da je ME serija... MOJE MISLJENJE...

frkadela
MF veteran

Post by frkadela » 30 Mar 2009, 21:18

cccira wrote:Koliko sam ja ukapirao ME70 je unapredjeni ME50, tako da ne razumem kako 50 moze da bude bolji
Pa nisam ni rekao da je bolji... :hide:

cccira
MF veteran

Post by cccira » 30 Mar 2009, 21:19

Ma samo ako su resili onaj lag koji je postojao u shaltanju kroz patcheve koji je me50 imao 100 puta je bolji od istog :wink:
Last edited by cccira on 30 Mar 2009, 21:21, edited 1 time in total.

cccira
MF veteran

Post by cccira » 30 Mar 2009, 21:19

frkadela wrote:
cccira wrote:Koliko sam ja ukapirao ME70 je unapredjeni ME50, tako da ne razumem kako 50 moze da bude bolji
Nisi ti ali:
shule wrote:A kakav je taj ME-70? Je l' zna neko. Ja sam cuo samo da je jaci od ME-20, a slabiji od ME-50.
Edit: Izvinjavamo se za dablpost

frkadela
MF veteran

Post by frkadela » 30 Mar 2009, 21:21

cccira wrote:
frkadela wrote:
Nisi ti ali:
shule wrote:A kakav je taj ME-70? Je l' zna neko. Ja sam cuo samo da je jaci od ME-20, a slabiji od ME-50.
Aha, nisam skapirao da se njemu obraćaš...
Sorry... :ziveli:

shule

Post by shule » 30 Mar 2009, 21:45

Aham. . :)
Meni se ME-70 svidja, sto ima tako odvojene (individual) pedale, pa mogu u patchevima da palim, gasim dist, delay, i mod. A cuo sam da je dobar. Pa cu videti jos. Ne zuri mi se nigde.
A to da je slabiji od ME-50, sam skapirao iz toga, da svi hvale ME-50, a i jeftiniji je od istoga. Hm. . :? Mada, svaki procesor ima svoje lose, i svoje dobre strane. Tako da, to sto ga poredimo sa ME-50, po manjku nekih f-ja, koje su po meni cak mozda i bespotrebne, nema bas nekog smisla. Losiji je zbog toga, ali je bolji zbog novijeg cipa koji koristi (nesto sa GT serije), ne znam tacno o cemu se radi. Znam samo da koristi iste ili slicne algoritme kao i GT serija. A jeftiniji je od ME-50. Tako da mi se to cini kao best buy. :)

Post Reply