Konačno gotov i konačno RADI!!!! Klon HIWATT DR103 pojačala

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
ssmc
Floyd

Re: Konačno gotov i konačno RADI!!!! Klon HIWATT DR103 pojačala

Post by ssmc » 20 May 2009, 14:35

b-Looser wrote:
ssmc wrote: Ma svrati samo ne znam sta je VB?
Vrnjačka Banja, ako sam dobro shvatio i tamo živiš?
U Bg-u sam :)
BaalBehrit wrote:Ja ipak mislim da je Vrnjačka ulica u Beogradu. :)
Da to je to,mada sam se izmestio na drugu adresu(dok je leto)

MUzzY

Post by MUzzY » 20 May 2009, 14:56

guv'nor wrote: Ne mene je, trenutno, najveći utisak ostavila kutija i 4 Greenback-a, jer stvarno nikada nisam čuo da Artiste glava ovako dobro šljaka.
E vidis, ovo sam i ja pomislio kad sam slusao snimak! Izgleda da su ti greeback zvucnici stvarno mama!

b-Looser
MF veteran

Post by b-Looser » 20 May 2009, 15:04

ssmc wrote: U Bg-u sam :)
Pih! ::ranting:: A bas htedoh da dodjem i kažem evo je banja :XD:
Jbg, ondak bgd :D kad-tad :lol:

guv'nor

Post by guv'nor » 20 May 2009, 15:16

MUzzY wrote:
guv'nor wrote: Ne mene je, trenutno, najveći utisak ostavila kutija i 4 Greenback-a, jer stvarno nikada nisam čuo da Artiste glava ovako dobro šljaka.
E vidis, ovo sam i ja pomislio kad sam slusao snimak! Izgleda da su ti greeback zvucnici stvarno mama!
Izgleda, ja sam se oduševio.
Opet, da me ne protumačite pogrešno, nisam ništa manje oduševljen Hiwatt DR103-kom!
Jednostavno sam imao priliku da svoje pojačalo, sa kojim sam bukvalno srastao jer ga imam već skoro 10 godina i znam tačno kako na čemu radi, isprobam na dotičnoj kutiji i čujem kako, prvi put, stvarno PEVA! :)

P.S. SSMC, kada će ti klipići?!

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 20 May 2009, 16:27

MUzzY wrote:
Greenbackovi jesu mama, ali u SSMCovoj kutiji su četiri G12H Heritage (http://www.player.co.yu/product.php?ID=948).

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 20 May 2009, 21:17

Rocket Roll wrote:
MUzzY wrote:
Greenbackovi jesu mama, ali u SSMCovoj kutiji su četiri G12H Heritage (http://www.player.co.yu/product.php?ID=948).
Ovaj momenat mi se posebno svidja, jer u mom malecnom Voxu imam Celestion NeoDog, tj. Celestion G12H (sa neodymium magnetom) sto mu dodje slightly modified G12 Century (80w, 102dB sensitivity) :ziveli:

MUzzY

Post by MUzzY » 20 May 2009, 22:33

Rocket Roll wrote:
MUzzY wrote:
Razlika?

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 20 May 2009, 23:08

MUzzY wrote:Razlika?
Heritage je duplo skuplji :D

Uzmi ovo što sledi cum grano salis: razlika je "k'o patak & patka". Lepo se čuje da Heritage dolaze iz iste škole kao i Greenbackovi, ali da su iz nje izašli sa peticom iz filozofije dok su se Greenbackovi više isticali na likovnom. Heritage su viši, mada ne zamaraju uši; kompresuju, tutnje po kabinetu & izobličuju kao Greenbackovi (to daje onaj legendarni "Celestion rokenrol potpis") ali ostavljaju malo više definicije.

Greenbackovi su možda malo "slađi", "suvlji" i "papirniji", imaju "poznatiji" zvuk - to je onaj zvuk koji smo slušali od Krima preko Vudstoka do Dojla Bramhala i Erika Džonsona.

I jedni i drugi se gađaju sa Maršalima kao guza sa nošom.

SSMCovim Heritageovima ostaje da "prodišu" pa da donesemo konačne zaključke o njima i kabinetu. Ne mogu ništa konačno da tvrdim o rigu koji nema ni pet sati usviravanja iza sebe.

majtimika

Post by majtimika » 21 May 2009, 00:22

g12m i g12h su sezdesetih i sedamdesetih oba bili poznati kao greenback, mada je g12m kasnije postao sinonim za greenback. heritage serije su u stvari reizdanja tih zvucnika iz pre rola proizvodnje (do 72 mislim), u stvari opasno otimanje para od ljudi koji se loze na Vintage. jeftinije moze da se prodje ako se potraze stari g12h zato sto se mogu naci za smesne novce. (ja sam uzeo jedan za 30 evra i opasno radi).

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 21 May 2009, 04:10

majtimika wrote:g12m i g12h su sezdesetih i sedamdesetih oba bili poznati kao greenback, mada je g12m kasnije postao sinonim za greenback. heritage serije su u stvari reizdanja tih zvucnika iz pre rola proizvodnje (do 72 mislim), u stvari opasno otimanje para od ljudi koji se loze na Vintage. jeftinije moze da se prodje ako se potraze stari g12h zato sto se mogu naci za smesne novce. (ja sam uzeo jedan za 30 evra i opasno radi).
Kad smo već kod toga evo šta sam pronašao na http://www.kupujemprodajem.com/Hiwatt-45689-oglas.htm (ako nije dozvoljeno obrišite).... sumnjivo?

I dok se ne uploaduju svi snimci(bože koji smor od upload-a) evo jednog od snimaka....

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 21 May 2009, 13:01

Evo još jedan vidoje klip (trebalo je da ostavim komp preko noći da se uploaduje!),a ima još jedan koji se uploaduje....valjda će biti gotov do večeras....

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 21 May 2009, 15:11

Ima l' sta na klinu, bez pedala i tako to?

guv'nor

Post by guv'nor » 21 May 2009, 15:17

Lanac:
Gitara - mini DejaVibe - OctaFuzz - '70 - SD PickupBooster - OCD - Pojačalo

U prvom klipu (20052009050) rade Vajb i FazFejs, nisam siguran za PikapBuster.
Od neke polovine je drop D i, nezaobilazni, Problem Child.
(naravno, čuje se takođe kako, u nedostatku koncentracije "jurim" bas u akordima :mrgreen: )

Drugi klip (Hiwatt proba (guv'nor ZA Ibanezom)) - nadam se da se čuje, a pomalo i vidi šta se kada uključuje/isključuje. (I ako se najbolje čuje moje privikavanje na gitaru, tj. prvi susret sa istom... Sorry :oops: )
Ima l' sta na klinu, bez pedala i tako to?
Ja se, iskreno, ne sećam šta smo i koliko svirali i snimali.
Dok se ne uploaduju svi snimci i dok, eventualno, ne napravimo par boljih - na početku prvog klipa ti je clean.
Doduše, mislim da je to klin sa otpanjenim masterom - opet, nisam siguran. :)

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 21 May 2009, 16:33

Evo ipak nije trebalo čekati veče da se ovo uploaduje(mada jesam stavio da radi upload od sinoć).....

Na ovom snimku Rocket proba pojačalo...

Imam i još jedan snimak ali moram da ga skratim pošto na YT može 10 minuta snimka....
Snimićemo(ili ću to ja večeras da uradim) i clen (samo gitara u pojačalo) a probaću i sa modovanom DS-1 pedalom

Toliko od mene za sada,žurim na fudbal(kasnim naravno) :D

Bane bass

Post by Bane bass » 22 May 2009, 08:51

Sve cestitke na uspehu. Samo mi samograditelji znamo kakva je to muka, kada nesto ne proradi iz prve, a isto tako, samo mi znamo kakva je sreca, kada nesto konacno proradi kako smo zeleli.

Post Reply