Peavey VS Randall

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

ivan ipi

Re: Peavey VS Randall

Post by ivan ipi » 26 Jul 2009, 09:06

mislim_stvarno wrote:
ivan ipi wrote:Gaina imas koliko hoces...
Jel ti pricas o ValveKingu ili nekom drugom pojacalu? Ja sam svirao VK i to pojacalo, bez pedala, nema gaina za sviranje nicega extremnijeg od Zeppelina. Sad jedino ako su u glavu ubacili neku bolesnu kolicinu gaina u odnosu na kombo...
Pa, ako si pazljivo citao text video bi da pricam o valveking-u , mislim da sam nekoliko puta napisao... Ne znam sta si ti svirao, i kako si podesio ( ima 2 switcha za gain, prvi je za krunch, drugi je za hi gain) ali ovaj, ja imam pojacalo vec skoro 6 meseci, i na njemu izvlacim original boju killswitch engage-a, Pantere :mrgreen: a mislim da oni imaju ozbiljan gain... da ne pricam BLS i sl... tako da... nemam razloga a lazem ili nesto sl.. pricam prosto kako jeste :)

ivan ipi

Post by ivan ipi » 26 Jul 2009, 09:14

P.S. samo jos da dodam ,nemam ni footswich, a kamoli neke pedale( imam neki procesor koji ne prikljucujem na pojacalo, jer bi ga skroz upropastio :) ) a gain mi na pojacalu stoji na 8,5, sve preko toga je isuvise, verujete mi...sa niskim bass-om
boja "orginal" children of bodom...u preampu su 3x12ax7 electro-harmonics a one su poznate da imaju vise gaina od lampi drugih proizvodjaca. Ugradjuju se i u randallove RM100 hi-gain preamp module (ultra XL).

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 26 Jul 2009, 10:52

Ne kazem da lazes ili nesto. Ja sam bio zainteresovan da kupim combo od 50w, pa sam njega i probao. To je razlog zasto sam zbunjen kad kazes da ima mnogo gaina. Na normalnom drive kanalu, sam odvrnuo gain pot, i dobio nesto kao Zappelin. Jedino kad sam pritisnuo "gain boost" sam imao nesto sto je meni bilo prihvatljivo, a opet nedovoljno u odnosu na ono na sta sam navikao. :? Mislim, za mene to nije hi-gain pojacalo. :?

ivan ipi

Post by ivan ipi » 26 Jul 2009, 11:22

hahahahaa :) ok, onda je jasno zasto zvuci kao plexi, nisi ukljucio drugi gain:) prvi ti je iznad bright switcha( channel select), a ispod gain boosta imas jos jedno "dugmence", na kome pise "gain" - kad ga ukljucis, e tad dobijes pravi hi-gain zvuk :ziveli:
sta da kazem - probaj ponoo hahahahaa :D

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 26 Jul 2009, 12:02

To mislim da nije bilo na ovom sto sam ja svirao. Bilo je chanel select, bright switch i gain boost... :?
Ja sam koristio drive kanal sa gain boostom
Mozda probam opet, ali sad imam dojaja pojacalo...

ivan ipi

Post by ivan ipi » 26 Jul 2009, 13:17

a koje si uzeo?! :D

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 26 Jul 2009, 14:11

Marshall 5212 SolidState JCM800 combo 212 iz 80ih...

ivan ipi

Post by ivan ipi » 26 Jul 2009, 16:50

u zdrawlju da te sluzi 143 godine!!! 8)

Post Reply