Marshall AVT serija ili Peavey Valveking?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

kide

Re: Marshall AVT serija ili Peavey Valveking?

Post by kide » 21 Aug 2009, 20:46

e fala nešo, javiću se čoveku da vidimo šta može se iskombina. bilo bi do jaja ako čovek radi po narudžbi da mi napravi nešto sa svelećim ljubičastim lampama da svetli ko Hjuz glava.
bitno je da se napravi šou program, shvataš.

nenadnenad

Post by nenadnenad » 21 Aug 2009, 21:10

Image

Image

eto, bas ta glava svetluca :mrgreen:

kide

Post by kide » 21 Aug 2009, 21:21

a ovo je sjajno, diskretno sa ukusom, ja sam mislio nešto kao džuboks ili fliper pa da tiituje i menja boje na solažama hehe, recimo da u skladu sa frekvencijom tonova i sazvučja svetluca, ko onaj trip u Bliskim susretima...

mora se uozbiljim malo...

kide

Post by kide » 21 Aug 2009, 22:27

sad nešto tripujem taj pristup zvuk/svetlo u sinku, i bunarim po jutjubu te module koji koriste uglavnom DJevi na setovima. evo recimo ovaka sprava što ovaj lik ovde testira:

i onda kontam kad bi tako neki manji sound-to-light modul mogo da se ugradi u pojačalo da reaguje sinhrono sa sviranjem đitre, to bi bio gotivan šou, jer bi pojačalo "oživelo" i vizuelno. jebiga, mora se ići u korak s vremenom, klinci vole da idu po tehno žurkama gde ih flešiiraju razne lajtšou laserske skalamerije, i kad bi se taj ugođaj ukrstio sa svirkom gitarskog benda, recimo kao fuzija DJ seta i gitarske svirke, to bi bilo tripoznije i privuklo bi puno publike koja inače ne bi došla na svirku, što je meni lično najbitnije a to je da se publika širi neočekivano.

baš me zanima šta kaže HillBilly na ovu idejicu, dal je to tehnički izvoidljivo i kolko bi koštalo?

nenadnenad

Post by nenadnenad » 22 Aug 2009, 00:08

previse ti kenjas chovo

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 22 Aug 2009, 00:35

kide wrote: baš me zanima šta kaže HillBilly na ovu idejicu, dal je to tehnički izvoidljivo i kolko bi koštalo?
Skupo bi bilo. Postoje slicni moduli na koje se nakaci audio signal a i programabilni su. Pre jedno 10-tak godina nosio sam se mislju da takvo nesto odradim. Pa da moze da se kaci i na hi-fi i imas inteligentni, programabilni light show na gajbi.

kide

Post by kide » 22 Aug 2009, 00:42

Dersu Uzala wrote:Pre jedno 10-tak godina nosio sam se mislju da takvo nesto odradim.
trebo si to odraditi tad, kul je kad možeš sebi da ispuniš pomalo bizarne ideje i tripove.

a da, skupo, ja bi se zadovljio i sa zelenim beklajtom da obasjava potove.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 22 Aug 2009, 00:44

Nisam imao finansijere.

kide

Post by kide » 22 Aug 2009, 00:47

nenadnenad wrote:previse ti kenjas chovo
tako je, kenjam, ali sa stilom.

moraš da shvatiš da su likovi kao ja izuzetno korisni za domaću scenu, jer su spremni na incidente, provokacije i šouprogram. na tržištu na kome Grand određuje nivo senzacije i psihodeličnog tripa, na tebi kao muzičaru je da to topuješ. klin se klinom izbija, što kaže narod. nije dovoljno samo biti dobar muzičar.

kide

Post by kide » 22 Aug 2009, 00:50

Dersu Uzala wrote:Nisam imao finansijere.
jebiga, kad si fin čovek, gospoda.
inače su naši muzičari na rock sceni previše skromni ljudi. jedino Đorđe David tu se nešto trsi i svaka njemu čast.

MUzzY

Post by MUzzY » 23 Aug 2009, 11:05

nenadnenad wrote:previse ti kenjas chovo
:D

kide

Post by kide » 23 Aug 2009, 13:47

Mazi, vidim da si i ti sklon podrepašenju... moji postovi nisu bili bez osnove, kao što si video moju lucidnu ideju je prepoznao Dersu kod sebe od pre 10 godina, samo što mu je sve ostalo na nivou tripa zbog neimanja para. a trebalo bi da je Dersu neki autoritet ovde na forumu, pa ti vidi.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 26 Aug 2009, 05:22

kide wrote:...a trebalo bi da je Dersu...
Ne preteruj sefe. Meni je mozak gnojio jerbo znam te likove i znam sta se desava igrom slucaja ("id est", ne zivim u Tanzaniji) i trtio sam se okolo da se raspitam sta se tu desava. Moze, ali trebaju finansije. Ko ce to da plati, ko ce da plati to moje cimanje od 6 meseci do godinu dana dok ne odradimo prototip. A tri firme vec radise na tome sa finansijama. Da finansiram to sam? Pa rekoh, ne zivim u Tanzaniji, tu gde ja zivim baja koji ima ideju nadje baju koji ima pare i svidi mu se ideja. Fakat, ja nisam trazio. Gde cu sad jos i tu da se cimam. A glup sam za bizNis. Trebao mi covek koji ce da ide okolo i da se cima letnji dan do podne sa budalama u odelima i velikim kancelarijama na visokim spratovima neboticnika u kapitalizmu. Mogu ti reci da dan danas niko to jos nije odradio kako sam zamislio. Tako da...ako znas nekog sa parama...puno para...stotine hiljada dolara za razvoj, plus inicijalna proizvodnja koja u startu nema kupca dok se to ne ispromovise (jos para)...

I'm all ears...imam citav poslovni plan i tehnicku dokumentaciju...

MUzzY

Post by MUzzY » 26 Aug 2009, 18:42

kide wrote:Mazi, vidim da si i ti sklon podrepašenju... moji postovi nisu bili bez osnove, kao što si video moju lucidnu ideju je prepoznao Dersu kod sebe od pre 10 godina, samo što mu je sve ostalo na nivou tripa zbog neimanja para. a trebalo bi da je Dersu neki autoritet ovde na forumu, pa ti vidi.

Bio mi je simpatican komentar, to je sve. A ko je koliki autoritet ovde na forumu nije preterano bitno. Svacije misljenje uvazavam a sa nekima se i slozim.

Poz.

kide

Post by kide » 26 Aug 2009, 23:10

MUzzY wrote:A ko je koliki autoritet ovde na forumu nije preterano bitno.
bitno je kako nije, niko od nas nema na pretek vremena i novca da sam sve isprobava i drka se, tako da je korisno ako postoji neko sa velikim znanjem i iskustvom čiji ćeš savet prihvatiti i napraviti izbor u skladu s tim. konkretno, ako meni majstor Peca kaže, savetujem ti protiv ugradnje Celest. Heritage koji pritom košta skoro duplo više od Vintage, pa ako je on za mene autoritet ja ću prihvatiti njegovo mišljenje i uštedeti 100e. kapiraš? ali zato kad si prebogat, ne jebeš živu silu, možeš da praviš razne eksperimente bez posledica jer ti je svaki trošak zanemarljiv.
Svacije misljenje uvazavam a sa nekima se i slozim.
ti si fini svet, gospoda, tako da mi je tvoj nivo tolerancije razumljiv. dobar čestit mladić koji pohađa muzičku školu i svira čelo. i ponekad uzme đitru da ispadne mangup u društvu. na leba ćovek da te namaže.

Locked