Velika kupovina vol.3

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
faks
Badmotorfinger

Re: Velika kupovina vol.3

Post by faks » 12 Nov 2010, 22:32

jel zna neko da napravi video game ???
npr odredjen budzet.. i onda kupujes opremu i testiras itd.. :XD: :XD: :XD:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 12 Nov 2010, 23:35

:?:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 13 Nov 2010, 00:04

Odlicna ideja (Dersu bi sigurno mogao :mrgreen: ), samo ne treba igrica. Vec postoje softverske simulacije svega... A cene su dostupne na klik, ahahahahahaa :ziveli:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 13 Nov 2010, 01:03

MUzzY wrote:Image
I'am ja ovaj ljubicanstveni. Negde u spajzu. Problem je sto izjeda signal, mada mu je to nekako i namena. Hot-plate ima selektor kojim biras atenuaciju signala u koracima, valjda 3, 6, 12 i 16 db ili bese 2,4,8,12,16db tako nesto. Kad se prebacis na najvecu atenuaciju (16db) onda se aktivira jos jedan potis kojim dodatno mozes da satro fino korigujes atenuaciju sve do beskonacnosti (tisine, nema signala, sve 'izgori'). Jedino taj 16db mod mi vrsi posao na gajbi u neko normalno vreme. A tu najvise skida i visoke i niske, mada Hot-Plate ima svoje tonske kontrole kojima dodatno mozes da korigujes zvuk. Na 12db vec manje guta, prirodniji je zvuk, ali ga ne utisava nista. Pojacala mi i dalje urlaju. Ja ne znam kako vi, ali spomenuh vise puta, cak i najslabiji (po snazi) Boogie koji imama (55w Nomad, 1x12" kombo), to sranje ima 'razantan udarac'. Bukvalno ispadaju vrata iz sarki, stakla po stanu pucaju. Ako se ne daj boze ukljucim na MkIV (85w glava pa u neku 2x12" ili 4x12"), citava zgrada se trese iz temelja. Uopste se ne zajebavam niti karikiram. Cenim da je Sinisa nesto tako sad doziveo. Kada dobro lampasko pojacalo potera kvalitetne kutije, bez obzira na izvedbu kutije, vazduh krene prostorijom i ubi promaja. Ubi. :mrgreen: Par puta sam se igrao tako sa ortacima na gajbi i otpanjim se u dnevnoj sobi a odem sa gitarom u drugu sobu. E tad mi zvuci najbolje zvuk na gajbi. Problem je sto ne mogu remotely da cackam pojacalo i korigujem ga. Glavu bi mozda i mogao, ako metnes pored sebe i razvucem kabl od 10 metara do kutije, ali to mi nije kosher nekako. Anyway, kombasa ne mogu ni tako da spojim, pa onda pribegavam ovim kucnim Line6 varijantama. Pre neki dan instalirah novi hardware i softver (Pod Studio a.k.a. UX-2, i Pod Farm softver) i to je tako neopevano sranje da nemam reci. Prvi i jedini ton sa iole gaina koji sam uspeo da provalim je bas neki patch Tube Screamer u Plexi 100. One simulacije ostalih high-gain ojacavaleca su tragikomicne i dalje.

MUzzY

Post by MUzzY » 13 Nov 2010, 05:22

E, aj sad napokon probaj studio devil a ja cu da ti posaljem messa v30 impulse.

Taj thd hvale zatosto ima taj EQ koji kao ofarba ton prirodnim putem za usi?

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 13 Nov 2010, 07:24

MUzzY wrote:E, aj sad napokon probaj studio devil a ja cu da ti posaljem messa v30 impulse.

Taj thd hvale zatosto ima taj EQ koji kao ofarba ton prirodnim putem za usi?
Nemam pojma, ok je sprava samo je mene kostala djavo i po kad je izasla. Nije bilo druge varijante, sad ih ima jedno 5 proizvodjaca. Ja sam svoj platio preko 300$ US talira. Sa taksom. Ima doduse jedno 5 godina, pale su cene.

E bratori, kad ces da skontas u tu tvoju glavu da sam glup za Studio Devil (ne znam ni sta je, jeste pricao si) a tek sa tim impulsima ne znam sta bi. Tri sata sam instalirao ove gluposti, samo mi jos to fali. Aj pogledacu, pa cu probati, mada cenim da nista to nije djaba. A ne rabim krekovan softver iz principa. Ako ima neki trail, super.

MUzzY

Post by MUzzY » 13 Nov 2010, 10:00

Ima trail naravno :) E moj indzenjeru... treba ti 4 klika sveukupno... :mrgreen:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 13 Nov 2010, 10:07

Ma vi's da se folira, samo da na bi cviro i snimao... :mrgreen:
Znao bi da napise takav program, al' jbg, instalacija je vec znatno ozbiljnija stvar.

BaalBehrit

Post by BaalBehrit » 13 Nov 2010, 12:10

@Muzzy

Baci meni taj impuls da probam. :)

vasko

Post by vasko » 13 Nov 2010, 13:03

Dersu Uzala wrote:instalirah novi hardware i softver (Pod Studio a.k.a. UX-2, i Pod Farm softver) i to je tako neopevano sranje da nemam reci.... One simulacije ostalih high-gain ojacavaleca su tragikomicne i dalje.

stvarno?

umart

Post by umart » 13 Nov 2010, 14:18

i ja se prijavljujem za taj v30 mesa IR fajl.mada sam ja poprilicno zadovoljan sa FB Custom paketom koji dolazi uz studio devil.sam preamp studio devil-a mi nije nesto,revalver mi je dosad pobio svu konkurenciju.ja totalno kapiram dersua,kuci plagini,cetiri kt88 ne mogu da se furaju kuci pa da si pita.

MUzzY

Post by MUzzY » 13 Nov 2010, 15:08

Mogu ako imas sobu za to ;)

Eeeeeenivej, preampi u SD-u su odlicni samo turi neki TS plugin ispred (recimo TSecret, free plugin). Kad uploadujem okacicu link.

nebojsak

Post by nebojsak » 13 Nov 2010, 21:26

Uf, ja prvo skapirao da gledam Sinišine postove od pre godinu dana (one koje se odnose na treperenje sapunjare na telu pod uticajem moćnih zvukova), pa taman hteo zlobno da kvotujem i transponujem u sadašnjost :mrgreen: pa onda istripovao da si kupio JCM800, pa tek sad video o čemu se radi :)

Elem, fala kurcu :) Pusti fiziku i "x dB je samo n puta glasnije od y dB", osećaj je neverovatan kad mnogo vati kroz mnogo zvučnika pravi duvan čvarke od tebe. JCM800 ili Bassman, to je bio moj izbor, stigao je ovaj drugi i to je to, mada kapiram da ću sad ganjati i ovo prvo, makar u debeloj perspektivi :mrgreen:

mali off: stoji nam neka DLM oprema u bigzu trenutno, pošto se oni nešto valjda seljakaju, i nemaju gde da drže. Čistili smo prostoriju detaljno pre par nedelja, i tom prilikom sam imao nezadovoljstvo vući tamo-vamo Žikin Ampeg bass box sa devet desetki. Nije da mi ne pada na pamet da ga isprobam jednom prilikom :metal:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 14 Nov 2010, 00:46

MUzzY wrote:Mogu ako imas sobu za to ;)

Eeeeeenivej, preampi u SD-u su odlicni samo turi neki TS plugin ispred (recimo TSecret, free plugin). Kad uploadujem okacicu link.

Cekaaaj bre, polako. Sta je sad TS plugin? Studio Devil je plugin, koji ima svoje plug-inove? Jel taj SD radi kao stand alone modeler ili neki VST instrument kome treba host platforma oli sta li li? Brate kakav smor. Skino sam ovaj 'trail', silji te impulse i TS plugin sta li. Sto jednostavno kad moze komplikovano...

umart

Post by umart » 14 Nov 2010, 05:37

aj da ja probam sad pred zoru da ti pojasnim:

SD je vst plagin,TS je predpostavljam skracenica za tubescreamer dakle TS plagin je emulacija TS-a.on je mislio da tajtujem SD kao sto bi pravo pojacalo (stavim TS-a da bude prvi u lancu). ovi IR fajlovi su emulacije majkovanih zvucnika i kabineta.kapiram da ti to sve vec znas ili nas samo zajebavas ili si se pogubio zbog naseg rjecnika. :ziveli:

e sad samo da recem povodom ts-a ako si mislio ono na sta ja mislim:
nikad ts,samo pravi mxr zw.prvo gitaru u nj' pa u sve ostalo. :metal:

salim se,ponekad gitara ide prvo u stimer pa u ns2,zw u lupu,ali ju get d pikcr.

mene revalver sljaka skroz najbolje.samo u bilo koje drajv pojacalo nakrljam kt88 i vozi.malo marshall,malo 6505,zavisno od toga sta sviram.sve to za po kuci,pilote,demoe i vise nego dobro radi.za moje uvo najbolje od svega sto probah.samo su ti FB Custom IR fajlovi bolji od onog sto dobijas uz revalver.ali nije da necu da i dalje cackam i trazim dal' ima bolje. :ziveli:

edit:
iskulirah par dersuovih pitanja pa da se ispravim:

SD je vst plagin i treba mu host.vjerovatno kao i ovom TS plaginu.SD ima sekcije,koliko se sjecam,nisu odvojene ali mozes da ih bajpasujes:preamp,poweramp,eq,reverb,delay,fx i na kraju sekcija dje ubacas IR fajlove (ne sjecam se dal' ima neku drugu speaker emulation zavrzlamu,znam da ubacas IR fajlove).

e toliko za sad.ako sam sta zaboravio,ili te/vas jos sta zanima,pitajte. :ziveli:

Post Reply