Pitanje u vezi sa Mitrosom

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
majtimika

Re: Pitanje u vezi sa Mitrosom

Post by majtimika » 25 Mar 2015, 19:13

ja neki dan u music media centru video neke narandze pa pozovi i njih

zekaisapa

Post by zekaisapa » 25 Mar 2015, 19:48

Music centar nema, to sam proveravao, zvacu Lyra Style, hvala vam svima, ljudi, napenalio sam se na Micro terror sa onim njegovim boksicem po kuci a za probice/svirke ozbiljniji box :roll:

zekaisapa

Post by zekaisapa » 26 Mar 2015, 10:14

Probao sad u Lyra Style, ništa od Micro Terror-a, samo Tiny... jbg...

majtimika

Post by majtimika » 26 Mar 2015, 19:54

http://www.thomann.de/gb/orange_micro_terror.htm evo vidi ima likova sto donose sa thomana za 10% i reseno

Perce

Post by Perce » 26 Mar 2015, 20:12

Tnx MAjti. Meni je gitra uinteresantna zbog bigzbija a opet, nije bas da mi treba jos jedna gitara...

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 26 Mar 2015, 20:37

zekaisapa wrote:napenalio sam se na Micro terror sa onim njegovim boksicem po kuci a za probice/svirke ozbiljniji box
Danas sam sličnu stvar pisao na forumu i mrzim da zvučim k'o pokvarena ploča, ali to pojačalo je preslabo za probice/svirke, sa kakvim god zvučnikom. Ruku na srce, u tom cenovnom rangu i nema mnogo pojačala koja bi mogla da se čuju pored bubnja. Razmisli dvaput.

zekaisapa

Post by zekaisapa » 26 Mar 2015, 21:18

majtimika wrote:http://www.thomann.de/gb/orange_micro_terror.htm evo vidi ima likova sto donose sa thomana za 10% i reseno
E, hvala puno za ovaj info! A gde su ti likovi(moze i pm)?

zekaisapa

Post by zekaisapa » 26 Mar 2015, 21:28

tommytigh77 wrote:
zekaisapa wrote:napenalio sam se na Micro terror sa onim njegovim boksicem po kuci a za probice/svirke ozbiljniji box
Danas sam sličnu stvar pisao na forumu i mrzim da zvučim k'o pokvarena ploča, ali to pojačalo je preslabo za probice/svirke, sa kakvim god zvučnikom. Ruku na srce, u tom cenovnom rangu i nema mnogo pojačala koja bi mogla da se čuju pored bubnja. Razmisli dvaput.
Aha, ja sam se poveo za ovim: https://www.youtube.com/watch?v=hnDrKSmoLeE&t=83
I jos nekim review-ma. Jel to govoris iz iskustva, imao si ga? Ja sam svirao probe, davno bese, doduse, negde 88-89-te, i usi behu mladje, sa vrlo ludim bubnjarom a svirao sam neku Jolana kopiju 335-ce drito u Gitacord 15 pojacalo(a to je komicno jer je imalo tri mikro zvucnika od 5 vati, precnika radijskog zvucnika), tako da, ne znam, verovatno je individualno, drugi gitarista u bendu je tad svirao G-K-a ML250, i eto, svirasmo nekako.

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 26 Mar 2015, 21:33

Pa, nisam imao konkretno ovo pojačalo, ali sam davnih dana probao par puta da odradim probu/svirku sa tranzistorcem od 20-30W, i to se uvek neslavno završavalo. Jedino ako ćeš stalno da koristiš drive, na maksimumu, bukvalno da se pojačalo raspada, onda možda i može da prođe. Otprilike kao i ovaj na klipu. :) Ja se ustvari zalažem za to da se ukinu sva tranzistorska pojačala snage između 10 i 60W, da prodavci više ne bi zajebavali ljude.

zekaisapa

Post by zekaisapa » 26 Mar 2015, 21:47

tommytigh77 wrote:Pa, nisam imao konkretno ovo pojačalo, ali sam davnih dana probao par puta da odradim probu/svirku sa tranzistorcem od 20-30W, i to se uvek neslavno završavalo. Jedino ako ćeš stalno da koristiš drive, na maksimumu, bukvalno da se pojačalo raspada, onda možda i može da prođe. Otprilike kao i ovaj na klipu. :) Ja se ustvari zalažem za to da se ukinu sva gitarska pojačala snage između 10 i 60W, da prodavci više ne bi zajebavali ljude.
Mislim da je ovo "pojacalce" ipak malo specificnije, Rockett je negde pomenuo da neki tipovi sa Fender foruma(sajta) rade probe sa Pathfinderom 15(ne tegle im se valjda reverbi), pretpostavljam, nekako, i sam imam patfajndera i sigurno bi, uz teske muke, izgurao probu... a 8" je, prilicno rani break up, a ovaj Terror je(ne samo ovaj, cela familija), bar moj utisak je taj, pravljen da se moze ganjati u nekom visokom drajvu. I mislim da lampa ima veze sa tim drajvom(ne sa jacinom kao takvom), i da nije tu samo za ukras.
Msm, nije tu stvar u glasnoci vec u mogucnosti da MT radi very tube alike na maksimumu, bez onih tipicno tranzistorskih izoblicenja na high volume-u, vec dodavanjem drive-a i volume-a, prosto "raste" u punoci tog njegovog crunche-a/gain-a.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 26 Mar 2015, 21:59

Ја сам одрадио и разне пробе и разне свирке са Pathfinder 15r, али сам када праши комплетан бенд обавезно повезивао појачало и на разглас, тако да ми је само појачало више служило као монитор. Нисам никад ни покушавао да се носим са бубњем само на отпањивање појачала.

zekaisapa

Post by zekaisapa » 26 Mar 2015, 22:16

Kristijan wrote:Ја сам одрадио и разне пробе и разне свирке са Pathfinder 15r, али сам када праши комплетан бенд обавезно повезивао појачало и на разглас, тако да ми је само појачало више служило као монитор. Нисам никад ни покушавао да се носим са бубњем само на отпањивање појачала.
Pa da, rekoh vec, early break up, pretty useless. A za cenovni rang koji pominjemo, 200-i-malo-preko, ima da se nadje nesto za probice, recimo Laney LX65R, pominjan vec na forumu, 2 kanala sa zasebnim eq, Celestion 12" neki treble boost xts, jako lep clean, dusu dao za pedale, a drajv prilicno obucan ali interesantan za eksperimentisanje sa pedaslama, svasta tu ispadne... Imao sal KX35, cak i on moze za probu... sorry, bas odosmo u off, ovo je za neku "Rehearsal amp" temu...

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 26 Mar 2015, 22:26

@zekaisapa: Izvini, ja sam mislio da je cenovni rang u okviru tog Terrora (do 130-140e). Naravno da za 200e mogu da se uzmu već ozbiljna pojačala što se snage tiče (pod snagom mislim prevashodno na clean headroom). :ziveli:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 26 Mar 2015, 22:31

Па како се узме. Будући да има DI излаз Pathfinder је врло употребљив. Коначно, виђао сам да га поприлично познати ликови користе и на великој сцени са микрофоном испред. Истина, не за неко масно шурење, али свакако на великој сцени. А кад не свирам са бубњарем обично сам водио рачуна да не будем прегласан, јер то појачалце уме добро да се дерња. Свакако није претерано универзално појачало, али коме легне - нерадо се одваја од њега.

Што се тиче тог Лејнија - њему је у ствари једини квалитет то што има ту снагу и што је јефтино. Кад се добро одврне уопште нема пријатан тон, и педале доста лоше прима. За 200 ајвара, ако ћеш транзисторац, по мени је далеко боље да пецаш половњаке, Yamaha G100, или амерички Peavey Bandit.

clapton

Post by clapton » 26 Mar 2015, 22:46

Ili Roland Cube.

Post Reply