Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
Fenderica

Re: Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Post by Fenderica » 13 Dec 2015, 21:36

Overdrive wrote:
Isto je i sa M. Popović pedalama.
Poklonio ih Poliju )onaj ćelavi Nemac što ima 6 miliona evra u opremi samo)
Ovo je baš vezano za ovu temu, lepo si spomenuo. Vidim na KP da se dva tri lika redovno pojavljuju i prodaju neke svoje klonove pedala. Aleksandar neki, pa neki Pop koji uvek reklamira "najbolje".. Znam za nekog Maksu iz Leskovca da pravi pedale, ali sad ih ima .. Pa jel vrede ili hobi elektronika
A jeste, ovaj Pop je gorespomenuti M.Popović .aha
Ovaj Aleksandar mi se čini da pravi bolje dizajnirane pedale od Popa? Ko ima bolje pedale?

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 13 Dec 2015, 21:52

ali ali ne pise Boss na njima? zar nisu onda gokurac?

Overdrive

Post by Overdrive » 13 Dec 2015, 21:54

Cortex wrote:ali ali ne pise Boss na njima? zar nisu onda gokurac?
nisu naravno, ali nisu ništa ni bolje od Boss-a..

Fenderica

Post by Fenderica » 13 Dec 2015, 21:56

Pa slušaj, Boss su ipak moraš da priznaš legendarne pedale koje su svirali i sviraju i profi i amateri a koštaju kao box malbora. 30 do 50 evra pedale da sviraš sve od Silvane do Nirvane.
Vidim ovi kloniraju neke butik pedale koje imitiraju stare maršale, neke analogne dilej sprave, a ne Boss, nabili cenu od 70 evra prosek, pa zato pitam el ima konzumenata+ i kakvi su utisci?

Overdrive

Post by Overdrive » 13 Dec 2015, 22:02

Fenderica wrote:
Pa slušaj, Boss su ipak moraš da priznaš legendarne pedale koje su svirali i sviraju i profi i amateri a koštaju kao box malbora. 30 do 50 evra pedale da sviraš sve od Silvane do Nirvane.
Vidim ovi kloniraju neke butik pedale koje imitiraju stare maršale, neke analogne dilej sprave, a ne Boss, nabili cenu od 70 evra prosek, pa zato pitam el ima konzumenata+ i kakvi su utisci?
to ti je ono, srbin čovek dovati boss pedalu i šrafciger, pa kaže..injaaao vidi kakav fušeraj !

Stavili ove kondenzatore..OVE perkidače ?! Pa KOGA oni prave budalom?

E pa sad ću ja da stavim onako kako treba..neće oni mene..

i tako to krene..

Fenderica

Post by Fenderica » 13 Dec 2015, 22:08

Overdrive wrote:
to ti je ono, srbin čovek dovati boss pedalu i šrafciger, pa kaže..injaaao vidi kakav fušeraj !

Stavili ove kondenzatore..OVE perkidače ?! Pa KOGA oni prave budalom?

E pa sad ću ja da stavim onako kako treba..neće oni mene..

i tako to krene..
Haha. jest :bravo: Vidim da neko prodaje DS1 za 60 evra jer je "poboljšao". Pored izradjivača ima i poboljšivača koji menjaju komponente, prelemljavaju i naplate istu pedalu duplo. Ugledao se na Keeley modera pa ajd i mi u korak sa vremenom haha.

majtimika

Post by majtimika » 13 Dec 2015, 22:16

Vas dvojiva ste toliko bedni da nemam reci, ono prave srpske patriote, verovatno glasate za vucica ajd priznajte, slobo , vucic da komsiji crkne krava

Fenderica

Post by Fenderica » 13 Dec 2015, 22:18

alfonso wrote:
Fenderica wrote:
alfonso wrote:Ja cisto da ponovim pitanje posto je tema otisla u off previse
Mene nesto zanima. Koliko kosta da se napravi pedala? Mislim od ovih koji su radili. Napravio bih pedalu koja ima u principu 3 razlicite distorzije koje se naizmenicno pale i gase i naravno jedan prekidac koji bi sve ugasio. Da li je to uopste moguce da se uradi (za razumnu cenu)
Odustao si od lampaša i procesora? Sad bi hend mejd pedaleros? :mrgreen:
Sto da ne? Nije valjda zabranjeno raspitati se?Nisam odustao od bilo cega. Staro pojacalce ide ovih dana na servis. Stedece se pare za lampu. Sto da se ne stede za jos neke stvari?
:D
Nije problem drug, nego, šta da ti mi preporučujemo dž. ovde pedale na 13 strana kada će na kraju da ti dodje matori i kaže, ne, ne kupuj to, zadrži ti svoj procesor stari jer je dobar, a štedi ti pare za butik pedale. :lol: :mrgreen:

komil

Post by komil » 13 Dec 2015, 22:25

Fenderica wrote:Opasna je ova rasprava oko toga da li ručni rad ili neki brend. Jer od kada čitam forum, ovde se neki potpuni anonimusi amateri najviše bore za ručne radove, TON sveti spominju, a od muzike neka pentatonika u sobi. Par njih koji imaju lokal bendove sviraju neku alternativu u kojoj veze nema koji je instrument u pitanju. Pa šta će amateri uvek u priči u kojoj bi trebali PRO muzičari da se nadju?
Vidi, šta god da ti smeta, MNOGO je gore ovo u poslednje vreme na forumu: Fender, Gibson i ručno rađene instrumente komentarišu ljudi koji nisu nikada imali (glavu dajem) ni jedan od te tri kategorije instrumenata. Ne samo da komentarišu, nego su i najglasniji u tome.

Fenderica

Post by Fenderica » 13 Dec 2015, 22:29

komil wrote:
Fenderica wrote:Opasna je ova rasprava oko toga da li ručni rad ili neki brend. Jer od kada čitam forum, ovde se neki potpuni anonimusi amateri najviše bore za ručne radove, TON sveti spominju, a od muzike neka pentatonika u sobi. Par njih koji imaju lokal bendove sviraju neku alternativu u kojoj veze nema koji je instrument u pitanju. Pa šta će amateri uvek u priči u kojoj bi trebali PRO muzičari da se nadju?
Vidi, šta god da ti smeta, MNOGO je gore ovo u poslednje vreme na forumu: Fender, Gibson i ručno rađene instrumente komentarišu ljudi koji nisu nikada imali (glavu dajem) ni jedan od te tri kategorije instrumenata. Ne samo da komentarišu, nego su i najglasniji u tome.
Oho, krenuli sa vredjanjem? Nemate dalje argumente jeli? Pa evo ti jedna slika da pariš oči ... čekja da uslikam:

Image

Fenderica

Post by Fenderica » 13 Dec 2015, 22:36

daj glavu sad, ajde frajeru. haha

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 13 Dec 2015, 22:44

lel
:kokice:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 13 Dec 2015, 22:44

Za fendericu, vidi, ja sam ranije to malo radio, po porudzbini, eto taj pomenuti Randja je moju pedalu dizao u nebesa i svirao je u beogradskoj areni, sad fura popovica, sto da ne, samo nek se svira, a on vala ume da svira strahovito dobro.

Elem, taj Boss od 30-40e, kad mu se uradi relej bypass, zajebancija koju niko normalan ne bi radio za manje od 20e, onda dobijes soft click true bypass i tu neku cenu od 60e za pedalu. Nije true bypass uvek dobra opcija, i sam imam bufferovanu boss pedalu na boardu pored pedale koju sam platio 300e. Ali veruj mi da iz licnog iskustva pricam da sav novac koji zarade pedal mejkeri je krvavo zaradjen, taj nivo drkanja od strane musterija, taj nivo sitnicarenja i "jel mozes da mi skreses upper mids za par herca leba ti" pitanja je nesto sto dovede coveka do ludila. Veruj mi da to niko sebi ne zeli, da izlazi u susret psiho-akusticarima. Bio sam ranije ja taj koji je DIY likove drkao tako, potom su mene drkali tako, a sada sam u ulozi prosvetitelja cisto da pojasnim koliko tu ima "posla" iza kulisa. Cene koje domaci proizvodjaci pedala drze su presmesne.
Ovo zapravo nije nevezano za celu pricu o custom gitarama jer razlozi za koje bi sw neko odlucio za ovo ili ono nekada nemaju ni veze sa zvukom. Na primer ja volim transparentnost i licni kontakt sa proizvodjacem, volim da se dopisujem sa CEO-om nekog pedal brenda, jbg, meni je to kul. To prosto nemas sa BOSS-om i kraj price. Nije da je potrebno i nuzno, ali je kul. Isto tako neko uziva u pustolovini izrade gitare, u tom iskustvu od nule do finalnog proizvoda, pa makar i ne bio potpuno ubedjen da ce dobiti nesto iznad mex strata. Putovanje je vazno, putovanje je gust, zadovoljstvo, iskustvo, uz majstora koji deli tu srecu i pri tom znas da je to mali biznis da te pare idu njegovom detetu na knjige za skolu (izvin'te za patetiku, ali ono) a ne u lanac diatribucije gde vrednost jednog mex strata mora na pocetku da bude 150e da bi on do Srbije dospeo do 500e cene u Kita-rosu (ili koliko je vec).

komil

Post by komil » 13 Dec 2015, 22:46

Fenderica wrote: Oho, krenuli sa vredjanjem? Nemate dalje argumente jeli? Pa evo ti jedna slika da pariš oči ... čekja da uslikam:
Blesavo je da mi govoriš u množini kad se prvi put javljam u diskusiji. Takođe to što sam tebe citirao ne znači da sam na tebe baš prvog mislio, možda si neki treći po redu.
Eto, poslao si neku sliku nekog Standarda, šta li. Samo što ti spominješ ovde u diskusiji neke Custom Shop-ove, po više puta i u različitim stvarima, a Standarda nešto nigde. Poenta priče su bile kastomizirane gitare.
No svakako lepo da ti imaš bar nešto što je Fender-ovo, a velika je šteta što ne pričaš o stvarima o kojima zaista imaš neka, bilo kakva, iskustva.

hakuna

Post by hakuna » 13 Dec 2015, 22:48

Fenderica wrote:
komil wrote:
Oho, krenuli sa vredjanjem? Nemate dalje argumente jeli? Pa evo ti jedna slika da pariš oči ... čekja da uslikam:

Image
Jer tepih iz galerije podova ??? :bow:

Locked