Znači, sudeći prema tome koju muziku slušam i volim, ja sam došao do zaključka da mi trebaju dve stvari:
Gibson Les Paul uštekan u JCM Marshall i neki delay na podu + wah za pesme iz hard rok zanra koje volim i sa druge strane Fender lampaš ili lampaško pojačalo sa sličnim klinom i Fender Stratocaster ili Telecaster + pedala Tube Screamer i wah za bluz i bluz rock. Odlučio sam da prvo jurim jeftiniju varijantu za bluz.
Sad da najzad razjasnim šta sam hteo da kažem. Ako je neki nazovi reper za Tube Screamer zvuk Ibanez TS808 i TS9 pedala,i da nešto tako postoji u najmanje 10 kineskih i drugih verzija na trzistu, onda treba odabrati.Kako? Pa kupovinom ako nemaš sve te pedale na raspolaganju za probu. Iz toga proizilazi da ako budem hteo da isprobam nekoliko tih klonova TS-a, onda ću njihovom cenom da pokrijem original Ibanez TS9 (da ne spominjemo gotovo identični TS808). Jer,teško da ćeš u oglasima prodavati TS klonove i za približne pare ako ne uopšte,amoraš d ih naručuješ od vani + poštarine i td
Ovde sam ja lično došao do zaključka da kada nemam prilike da probam klonove na svojoj opremi, ili kada ne želim da naručujem na slepo radi probanja, bolje da kupim original jer bih kupovinom klonova isto prošao. Znači, dao sam 90 do 100 evra za polovan Ibanez TS9 i ja o tube screameru nemam šta više da polemišem i pitam nekoga. Jel da.
Mislim da to mnogi koji nisu menjali brdo pedala očekuju da čuju, bez obzira što deluje kao da oni zapravo očekuju da čuju: "ma kupi ovaj klon, isto ti to svira, čak i bolje".
Eto. sve je lako nakon toga.Kada si već degustirao original,ti možeš da se zezaš sa raznim klonovima skupim/jeftinim i tražiš neki extra fičure.ali do tada će te psiha ubijati ako nisi probao original jer ćeš mislit da sve te kopije koje si kupio ili kopija uopšte nisu to to, iako verujem da jesu u 99.9% slučaja, ali psihu treba zadovoljiti, to stoji prvoo.

Wah je original polovan 50 evra tako da tu i nema potrebe jurcati za kopijama. Što se tiče modulacionih efekata koji ne spadaju u drive sekciju, tu sam odabrao Behringer VD400 kao zamenu za MXR Carbon Copy i nemam zamerki, modulacioni efekti, Delay, Chorus i td. su mi tu samo da malo oboje zvuk a verujem da sve jeftinije pedale vrše posao.Zašto, zato što Nisam lik koji juri taj tip zvuka, pa da sada tragam za savršenim dilejem ili korusom ili riverbom.
Eto ala sam ga objasnio.