Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
+Hopkins+

Re: Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija

Post by +Hopkins+ » 13 Nov 2009, 17:30

Ja ne mislim da je taj majstor prevarant, pogotovo što ti (majtimika) imaš iskustva sa čovekom i eto iz prve ruke znamo da je super, nego baš ti koji preprodaju posle te gitare. Ja sam do sada mislio da je to sve jedna ista gitara, a sada shvatam da ih ima više jer ih taj majstor štanca i onda džiberi preprodaju.
Još se ja mislim "Dal je ovaj lik normalan pa prošlog meseca je bio original Rickenbacker, pre dva meseca je bio dobra kopija Rickenbacker-a, ovog meseca je opet kopija... Dal je on lud?"
Sada shvatam da su to različite gitare i različiti ljudi.

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 13 Nov 2009, 17:54

Izvinjavam se zbog duplog posta, zaboravio sam da napišem da mi samo nije jasno zbog čega je potrebno to pisanje serijskih brojeva i tako nekih detalja. To ama baš ničemu ne služi sem da se neko prevari. Gitara može da izgleda full kao original i bez tog serijskog broja. :?

nenadnenad

Post by nenadnenad » 13 Nov 2009, 18:10

+Hopkins+ wrote:Izvinjavam se zbog duplog posta, zaboravio sam da napišem da mi samo nije jasno zbog čega je potrebno to pisanje serijskih brojeva i tako nekih detalja. To ama baš ničemu ne služi sem da se neko prevari. Gitara može da izgleda full kao original i bez tog serijskog broja. :?

:1:

zasto bi stavljao lazni serijski i nalepnicu osim da se neko prevari?
Ako pravi dobre instrumente nek opici svoj logo pa nek gradi ime.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 13 Nov 2009, 18:10

To se valjda zove falsifikovanje, a trebalo bi i da je kaznjivo... :mrgreen:

Mislim, meni je to totalno trulo. Ajde, ok je ako neko pravi verne kopije, pa kao stavlja neki logo, ali u tom slucaju bi trebao i da napise na poledjini glave i jos dodatno negde u telu da je gitara pravljena u Srbiji od tog i tog majstora...

majtimika

Post by majtimika » 13 Nov 2009, 19:10

koliko je covek super ili nije to ja nemogu da tvrdim posto sam ga tek upoznao, ali sam video kako zivi, i necudi me sto radi te serijske brojeve i logoe, **** ako neko trazi da pise fender, i serijski broj, i ako on to radi na svojim gitarama i ako za to moze da uzme jos 50 eura sto da ne, u ova vremena je jako tesko ziveti i preziveti, ima puno ljudi koji pate od imena pa i to razumem, ali na onome ko tako nesto preproda kao original je krivica. na kraju krajeva te njegove gitare su jako dobre ako ne i bolje od originala, pa kao sto sam rekao to mi i nije strasno, ali mnogo veci problem su gitare koje nisi njegove a na kojima imas original, ili nesto sto lici na original logo. kao na primer na onoj gitari sa kupujem prodajem sto sam stavio i koja se reklamira kao rucni rad.(setite e videna na primer), a sto je najgore od svega, kad se doticni pojavio svi smo bili zgrozeni takvim pokusajem prevare, a sada su takvi kao on u vecini, i na oglasima ima vise falcifikata nego pravih instrumenata, tako da se ja nebih usudio da kupim preko oglasa nesto sto kosta vie od 100 eura. i imam vise poverenja u instrumente na oglasima koji nemaju , nego koji imaju logo.

xspaceman

Post by xspaceman » 13 Nov 2009, 19:20

majtimika wrote:koliko je covek super ili nije to ja nemogu da tvrdim posto sam ga tek upoznao, ali sam video kako zivi, i necudi me sto radi te serijske brojeve i logoe, **** ako neko trazi da pise fender, i serijski broj, i ako on to radi na svojim gitarama i ako za to moze da uzme jos 50 eura sto da ne, u ova vremena je jako tesko ziveti i preziveti, ima puno ljudi koji pate od imena pa i to razumem, ali na onome ko tako nesto preproda kao original je krivica.
po meni je mozda i veca krivica onog koji napravi takvu gitru i na nju nalepi logo i serijski br. koji inace ne bi smeo... moze krivicno da se odgovara zbog toga! Neka umesto Fender stavi Fenđer i milina! :lol:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 14 Nov 2009, 08:26

xspaceman wrote: Neka umesto Fender stavi Fenđer i milina! :lol:
Image

Stanko

Post by Stanko » 14 Nov 2009, 10:52

cccira wrote:
Stanko wrote:Ja cu na svojoj da napisem nesto da se kilometar vidi da je custom :D :D
Napisi: "Gibson custom shop" :)
hehe stvarno me nasmeja :D

edit: 3 milkE 100 dinara :D bilo ranije u sremskoj :D :D :D

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 14 Nov 2009, 12:02

mislim_stvarno wrote:
Image
Pa brate shta ovde nije u redu? Jel ima jedna Milka, nema, ima tri. U pitanju je poseban senzor na ovim pakovanjima, kad se nadju vishe chokolada odjednom on "oseti" prisustvo ostalih i menja ime u Milke, dok kad je jedna onda se ispishe Milka. Prvo uradi istrazhivanje pa onda prilazhi ovakve "analog", "dokaze". :grummel_2:

:mrgreen: :bambi: :mrgreen:

:P

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 14 Nov 2009, 12:16

Ma neka si mu rek'o, dole više te neosnovane optužbe! :lol: :ziveli:

Inače ja ne mislim da postoji bilo kakvo opravdanje za majstora koji pravi falsifikat. Da, teško se živi kod nas, ali zamislite sada kad bi svaki čovek koji loše stoji finansjski počeo da se bavi prevarama. Pa 95% nacije bi bili kojekakvi falsifikatori, šverceri, dileri...

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 14 Nov 2009, 12:52

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 14 Nov 2009, 13:28

Cortex wrote:
mislim_stvarno wrote:
Image
Pa brate shta ovde nije u redu? Jel ima jedna Milka, nema, ima tri. U pitanju je poseban senzor na ovim pakovanjima, kad se nadju vishe chokolada odjednom on "oseti" prisustvo ostalih i menja ime u Milke, dok kad je jedna onda se ispishe Milka. Prvo uradi istrazhivanje pa onda prilazhi ovakve "analog", "dokaze". :grummel_2:

:mrgreen: :bambi: :mrgreen:

:P
Ah, moje nepoznavanje najnovijih tehnologija ce mi doci glave... :hide:

:lol:

Edit:
On topic, ovo sam vec postovao u videnovu temu, al' aj i ovde...
http://www.kupujemprodajem.com/Prodajem ... -oglas.htm
Tek kupljena i jako malo koriscena

nenadnenad

Post by nenadnenad » 14 Nov 2009, 14:30

uradjen je profesionalni setup .... :mrgreen:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 14 Nov 2009, 15:15

To je najvaznije. :mrgreen:

Highway One