Najbolja metal pedala po vašem izboru?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Cortex
The Necromancer

Re: Najbola metal pedala po vašem izboru?

Post by Cortex » 21 Mar 2010, 02:12

Ne treba zaboraviti ni sledecu stvar, bar 40% heavyness-a dolazi iz desne ruke gain gitariste. Moju distortion pedalu su razlichiti ljudi svirali razlichito heavy na istom podeshavanju, chesto mnogo bolje zvuchi u rukama pravog gain-asha nego mojim. It's not my thang that much.
Gitarista koji svira sa mnom u bendu koristi bash kombinaciju, modovani DS-2 a pa posle njega RAT, i pokushavali smo da namestimo zvuk do besvesti i nikako ne ide, jednostavno potreban je neki siroviji izvor gain-a koji se posle mozhe ukalupiti kako kome odgovara.
Line 6 Uber Metal sam imao, neuporedivo je bolja od Metal Zone-a, ali je i dalje, ispostavilo se, digitalno sranjce, koje uopshte ne izlazi u mix-u kad se svira sa ljudima.
Koristim Dr. Boogey, i ona mi je odlichna. Svakako najbolja u pedali, za normalnu i pristupachnu cenu. Mada bih najradije pobegao od svih tih saturisanih zujalica, i samo palio overdrive, i za solo. Zapravo, solo nikad ni ne sviram pod distom, samo modovani SD-1 koji je keva po meni. Testirao sam preksinoc Bluesdriver BD-2 i modovani SD-1, i ne mogu da se porede po mom mishljenju, u korist elesdikeca jel...a bd-2 je duplo skuplji. Ima i neki pozadinski hiss i ko neko praskavo shushtanje koje me je ubijalo, mada je moguce da je moj drugar ubo felerichan primerak, Ono shto me je nerviralo je shto BD-2 ima svoj zvuk kojim boji zvuk gitare, dok SD-1 nastupa maximalno transparentno i zaista je pravi istinski overdriver u pravom smislu te rechi.
Nisam probao mnogo dist i OD pedala, ali smatram da sam za nashe sveukupne uslove odje, u ovom gradu i zemlji i uzevshi nashe kupovne mogucnosti u obzir, probao ono najbolje, i da posedujem ono shto je best buy. Metal pedala - Dr. Boogey, OD pedala - Keeley CJOD mod shta vec.. SD-1.
Ostalo je do kvalitetne gitare i pojachala narochito. Kad se ima zdrava osnova, tu ni Metal Zone ne mozhe bash potpuno da zasere stvar. Odredjene opshti momenti su nepromenljivi u vremenu kao zakoni prirodnih nauka, zna se kako se dobija dobar zvuk. "Pedala koja to radi za vas", "pedala koja od vasheg squier-a pravi meshuggah mashinu", "pedala koja ima marshall zvuk u kutiji", sve mi to lichi na zavaravanje tipa dry cooker na TV shopu. Tako je debela snajko, smrshacesh ako przhish pomfrit u sopstvenoj technosti. To shto cesh kasnije dodati majonez, it's on you.

Wild Child

Post by Wild Child » 21 Mar 2010, 04:31

Z*Z*Z wrote:Ja bih predlozio neku kulturnu distorziju (Mxr distortion +; Proco Rat; Boss hm2; Boss ds2...)+ Eq pedalicu pa ti pravi ton kakav ti padne na pamet :ziveli:

+1 za ove prve dve.

dweezil

Post by dweezil » 21 Mar 2010, 11:09

jedno je docaravanje dobrog riljackog zvuka u sobnim uslovima a drugo u nekoj live situaciji, kuci sasvim lepo moze da se zarilja uz Boss Metal Zone, Behringer Ultra Metal i sl spravice, i imace osecaj da ima iza sebe brdo kabineta, medjutim u nekoj svirci sa bandom ono sto ti cujes u sobi, na bini se pretvara u nekontrolisanu buku i zujanje i ne razaznavanje bilo cega. Za te situacije ti treba neko pojachalo sa zdravim i lepim gainom, pozeljno da je lampa ali nije uslov, onda uz to moze da ide neki SD-1 ili DS-1 ili sta se vec poseduje, koji ce samo da stavi krem na celu pricu.

E sad ne postoji ni samo jedan dobar metal zvuk, da li neko zeli nesto na fazon Def Leppard i ne znam tako mekshe ili neki death metal zvuk, to je sve jako siroko i ima tu dosta price i experimentisanja.

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 21 Mar 2010, 11:52

Wild Child wrote:
Z*Z*Z wrote:Ja bih predlozio neku kulturnu distorziju (Mxr distortion +; Proco Rat; Boss hm2; Boss ds2...)+ Eq pedalicu pa ti pravi ton kakav ti padne na pamet :ziveli:

+1 za ove prve dve.
plus jedan za dve prve, pogotovo reta!

MUzzY

Post by MUzzY » 21 Mar 2010, 12:49

Eto, slazem se da je RAT fina sprava.

Born_Dead

Post by Born_Dead » 21 Mar 2010, 13:20

da posteno,i ja sa death metal digtechom u sobi pravim opasne stvarcie,ali je ne koristim na probama jer nema smisla.
bio na ovoj svirci,i razocarao sam se u ovaj peavey[youtube]<object width="500" height="405"><param name="movie" value="http://www.youtube-nocookie.com/v/3MyzT ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube-nocookie.com/v/3MyzT ... 6&border=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="500" height="405"></embed></object>[/youtube] mislim nemoguce je da samo pedala daje ovakav sinteticki zvuk???

EDIT: [youtube]<object width="500" height="405"><param name="movie" value="http://www.youtube-nocookie.com/v/ExGLp ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube-nocookie.com/v/ExGLp ... b&border=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="500" height="405"></embed></object>[/youtube] kako king kerry KRLJA bez pedale,samo dobro pojacali i dobri magneti.

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 21 Mar 2010, 14:36

Kerry King u stacku drzi Radial Tonebone Trimode Classic Tube Distortion :)

Wild Child

Post by Wild Child » 21 Mar 2010, 16:51

ja sam mislio da je on drvosecha.

Born_Dead

Post by Born_Dead » 21 Mar 2010, 21:06

u sustini i nije daleko od drvosece,ali zakk wyld ,drvoseca iz buljanovci ,preslika (mislim na izgled ) XDkoliko je onaj covek jak ,pfffffff XD

nebojsak

Post by nebojsak » 21 Mar 2010, 21:15

Uzmeš nešto ovako za taj trip koji bi svirao

Image

jelenko

Post by jelenko » 21 Mar 2010, 22:36

Hardwire metal tl2? :)
Imam je vec par meseci, gruva solidno.Zanima me sta mislite o toj pedali kolege forumasi? :ziveli:

aivazovsky

Post by aivazovsky » 23 Mar 2010, 01:26

Ljudi potpuno ste me zbunili, nisam znao da ce ovoliko da se otvori debata, sad ne znam vise sta da radim, imam gitaru kopiju les paul, koju treba da menjam, pojacalo sam prodao treba da kupim novo, to je druga prica, i neku pedalu. Lelele al ima da se iskoplikuje moj zivot kad krenem da kupujem.

Malo offtopic ali ko je po vama bolji?? FENDER FRONTMAN 25R vs MARSHALL MG15 vs ROLAND CUBE vs. neki LINE6? Svi su cenovno slicni?? aLI OPET KO IMA NAJMANJE ZUJANJA I SHUMA A OPET DA DAJE DOBAR ZVUK? Hvala

jelenko

Post by jelenko » 23 Mar 2010, 02:12

Koristim damned line 6, ali su ljudi uglavnom za roland cube. A i ja...Da sam znao, uzeo bi cube... :)

Wolf
Metalhead

Post by Wolf » 23 Mar 2010, 03:28

Image
Ako ovde ne nadjes distorziju koja ti odgovara, pocni da sviras akustaru. :lol:
Salu na stranu, uzmi Behringer UM-100 i stekaj pare za nesto zglavnije, a ovo nek to sluzi kao temporary solution. :wink:

MUzzY

Post by MUzzY » 23 Mar 2010, 09:17

Ma kaki, bez pojacala nista! :roll:

Post Reply