I know. Ne kapiram da li je velcro, srafljeno, heftano, prikucano, drzi ga magnetno polje od trafoa ili pak generalno levitira od srece jer se nalazi u nedrima Njegove Awesome-nosti od Pojacala (nadalje, NAP).guv'nor wrote:

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
I know. Ne kapiram da li je velcro, srafljeno, heftano, prikucano, drzi ga magnetno polje od trafoa ili pak generalno levitira od srece jer se nalazi u nedrima Njegove Awesome-nosti od Pojacala (nadalje, NAP).guv'nor wrote:
Ma ima i do pojacala, naravno... thunder je po prirodi tako u nekim srednjim/srednje visokim (which is nice) ali mu fali low enda. Znam da je do toga i sto je kutija mala pa zato planiram da sa prvim parama koje pribavim napraviti neki 2x12 kabinet i mirna bosnaMUzzY wrote:Ima malo i do pojacala
Drugo, kutija u kojoj je tvoj ENGL je jako mala i kad to ukombinujes sa v30 dobijes manjak basova. Mislim da se ne bi bas usrecio sa necim drugim ali mogao bi da probas Greenback-a?
I meni se dopada Valve Senior, vintage voicing, razumna snaga, lep lep drive, chujem da dobro radi sa efektima...Medjutim, amp je PCB, shto bi znachilo da u sluchaju kvara, nastaje manje-vishe nocna mora.
A wise man you are!guv'nor wrote:V30 definitivno nije najsrećnije rešenje za solo zvučnik u malim ili otvorenim kabinetima. Tada baš dolaze do izražaja te neke mane, ne preterano definisan bas i oštrina u visokim srednjim. Sve to prelepo leči zatvoreni kabinet malo veće litraže.MUzzY wrote: Drugo, kutija u kojoj je tvoj ENGL je jako mala i kad to ukombinujes sa v30 dobijes manjak basova. Mislim da se ne bi bas usrecio sa necim drugim ali mogao bi da probas Greenback-a?
Greenback ima basa, ali opet nije toliko čvrst koliko je potrebno da bude za neki openback. Povrh svega je rejtovan na samo 25W. G12H već ima tog čvrstog basa na pretek, ali on je rejtovan na 30W.
Classic Lead 80 je komad koji savršeno ide u te single open back kabinete a u svrsi isporuke ogromnih cojones-a, mada je on nekim ljudima previše čist, tj neće da ulazi u izobličenje, što je nekima opet nenormalan plus...
Neki bi rekli igra bez granica, a neki drugi sviraj to i ćuti!![]()
A sto ne bi recimo napravio box 1x12 i onda nasao lepu kobinaciju sa tim v30 koji vec imas? v30 i clasic lead ili g12H?cccira wrote:Ma ima i do pojacala, naravno... thunder je po prirodi tako u nekim srednjim/srednje visokim (which is nice) ali mu fali low enda. Znam da je do toga i sto je kutija mala pa zato planiram da sa prvim parama koje pribavim napraviti neki 2x12 kabinet i mirna bosnaMUzzY wrote:Ima malo i do pojacala
Drugo, kutija u kojoj je tvoj ENGL je jako mala i kad to ukombinujes sa v30 dobijes manjak basova. Mislim da se ne bi bas usrecio sa necim drugim ali mogao bi da probas Greenback-a?
MUzzY wrote:Tvoj engl je poprilicno glasan i krut mali skot...
123db? ne mogu zamisliti kolko je to glasnoKristijan wrote:Mega Music je zastupnik za EV:
http://www.megamusic.rs/www/singleitem.php?id=806
http://www.megamusic.rs/www/singleitem.php?id=807
Hvala djud na klipovima prvo!guv'nor wrote:_
Cortex dude, muchas gracias na klipu. Kontam da cu morati da pocnem da razmisljam o zvucnicima uskoro, ovako sa klipa mi lepo zvuci Selešn™ G12H-30. U svakom slucaju, pomoc pri odabiru zvucnika cu traziti od kolege Guv'nor-a, i njegove: "Da imam orasa, pravio bih..." tehnike, posto do sada nije zakazalaCortex wrote:_
Svakako™® cu te poslusati onda kada budem bio 100% siguran oko pitanja pojacala. Ja isto kontam da je Selešn™ default varijanta upravo zbog te dobavljivosti, a i ovi iz Plejera imaju lepe cene. Naravno, otvoren sam za sve preporuke oko zvucnika. Recimo, Peca je, cini mi se, imao u nekom pojacalu Jensen vintage zvucnike, oni isto vrlo lepo rade, mogao bih se informisati i o njima.ssmc wrote:_
JTM45 (tube rectifier, 6L6/KT66/5881) i jeste rejtovan na 30W RMS. Kasnije dolazi JTM45/50, ili samo 50, koji ima SS rect i EL34, on već ide na 50W RMS. E sada, sigurno može da se izmuva nešto između što bi tebi prijalo i bilo najekonomičnije (lampe, snaga itd).sl0e wrote:All & all, hvala na info-u da JTM moze da se presalta na 30w
Ček', sada ste me zbunili, zar nije u originalu "fora" bila Selekšn™?sl0e wrote: P.S. - svidja mi se sto je sada vec univerzalni izraz velike vecine forumasa -> Selešn™.![]()
![]()
A, meni mozak juce bas i nije radijo... posle dvodnevnog ubivanja preostalih nervnih celija, sta se i moglo ocekivati.@sinisake, choveche, razume se da to nije teshko. bitnija je bila "fora"™.
Ako nisi Eric Johnson, ili nemas para, bar koliko on.Neki bi rekli igra bez granica, a neki drugi sviraj to i ćuti!
Koliko se ja sećam, upravo tako.guv'nor wrote:Ček', sada ste me zbunili, zar nije u originalu "fora" bila Selekšn™?
Svakako ce jedan od zvucnika biti v30 dok cu za drugi jos da vidim (ima vremena do tad prilicno). Mozda cak isto v30 samo u vecem boxu.MUzzY wrote:A sto ne bi recimo napravio box 1x12 i onda nasao lepu kobinaciju sa tim v30 koji vec imas? v30 i clasic lead ili g12H?
Gosin' Tasa je spomenuo jedu stvar koja totalno ima logike, kada smo pricali o kombinacijama za pojacalo, da 2x12 pravi dodatne kombinacije za combo jer je tesko ukombinovati 2 zavucnika a da ne smetaju jedan drugom (fazne gluposti itd. ...)
Tvoj engl je poprilicno glasan i krut mali skot pa treba da vidis da li je 2x12 dobra stvar?
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest