pedala ili procesor?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

nebojsak

Re: pedala ili procesor?

Post by nebojsak » 09 Jan 2011, 01:35

sinisake wrote:
nebojsak wrote:Ja to probao nešto skoro (TH2), i za početak mi je neintuitivno sa onim višestrukim komandama gore i dole, a zujanja na izvoz, plus to nije ton kako ga ja kapiram. A vidim da ti takođe ideš bez DI boxa ili tako nečega između.

Amplitube mi takođe izaziva neidentifikovano zujanje, tako da sam uglavnom na Rigu, koji jeste ćebe i više 2D u odnosu na maloprepomenuti, ali je najmirniji, najituitivniji i najviše sam navikao na njega. Plus, ja to ne koristim ni za šta ozbiljno, samo kad treba nešto da drndam ili zabeležim, a raspoloženiji sam da se cimam na sprat i imam više energije (u suprotnom ide u ajfon) :) Za ozbiljnije stvari tu je bizg, kutija > šurka > Nuendo :)

Zujanje? A Noise Gate da probas da podesis? Doduse, ti si na MAC-u, tako da, ko zna sta tu ne valja... :P
Da, nemam nikad latenciju u varijanti đitra > konp. Bedak :mrgreen:

Dushan S

Post by Dushan S » 09 Jan 2011, 01:53

nebojsak wrote:
sinisake wrote:
nebojsak wrote:Ja to probao nešto skoro (TH2), i za početak mi je neintuitivno sa onim višestrukim komandama gore i dole, a zujanja na izvoz, plus to nije ton kako ga ja kapiram. A vidim da ti takođe ideš bez DI boxa ili tako nečega između.

Amplitube mi takođe izaziva neidentifikovano zujanje, tako da sam uglavnom na Rigu, koji jeste ćebe i više 2D u odnosu na maloprepomenuti, ali je najmirniji, najituitivniji i najviše sam navikao na njega. Plus, ja to ne koristim ni za šta ozbiljno, samo kad treba nešto da drndam ili zabeležim, a raspoloženiji sam da se cimam na sprat i imam više energije (u suprotnom ide u ajfon) :) Za ozbiljnije stvari tu je bizg, kutija > šurka > Nuendo :)

Zujanje? A Noise Gate da probas da podesis? Doduse, ti si na MAC-u, tako da, ko zna sta tu ne valja... :P
Da, nemam nikad latenciju u varijanti đitra > konp. Bedak :mrgreen:
To je lepo što nemaš latenciju, jer je to sređeno u OSX-u, ali onda znači da se bodeš u mikrofonski ulaz integruše MAC-a što znači da ti odatle ide i zujanje!

nebojsak

Post by nebojsak » 09 Jan 2011, 02:51

Jasno, rekoh već da ne ulažem ništa u gajbeni setap, u smislu da ništa ne stoji između đitre i konpa™, osim pedala ponekad, a sad mi već duže vreme stoji sve u bigzu, tako da je sve na suvo. E, u toj varijanti Rig proizvodi ubedljivo najmanje buke od svih varijanti, osim što je ćebast zvuk, što mi mnogo manje smeta. U najgorem slučaju, ako mi zatreba, uvek mogu da ga panujem levo desno sa dva kanala i malo opeglam nekim pluginom, al teško da će doći do te potrebe.

Dushan S

Post by Dushan S » 09 Jan 2011, 02:54

Pa to sam napraviš ili ortak koji zna s lemilicom, i baciš u kutijicu... u osnovi, DI nije toliko komplikovan. Ono, kad već radiš to što da ti ne bude ok zvuk. A drugo, meni se nekad dešavalo da nešto snimim iz zajebancije i završi kao finalna gitara, realno sa dobrim DI-em možeš sve klinove da posnimavaš kući direkt uboden.

nebojsak

Post by nebojsak » 09 Jan 2011, 03:02

Razmišljao sam ja milion puta o nekim jeftinim USB rešenjima, samo da mogu da sviram čist klin i da ne bude šuma, ali sam na kraju skapirao da je to useless. Niti se osećam komforno da na gajbi drljam ženi i deci isti rif sat vremena, niti ima potrebe za tim pored žive prostorije u bizgu™ sa kompletnom opremom za te svrhe :)

Randy

Post by Randy » 09 Jan 2011, 22:26

ako sam nekoga zbunio sto sam pisao 225 umesto 255 izvinjavam se.tek sam sad primetio :D

Post Reply