FENDER HOT ROD DELUXE TWEED?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

muki17
Urednik

Re: FENDER HOT ROD DELUXE TWEED?

Post by muki17 » 21 Feb 2012, 00:39

Sjajno izgleda,a jos bolje zvuci :D :D :ziveli: :ziveli:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 21 Feb 2012, 04:00

nemanjavelimirovic wrote: Ok radi, ali ne mogu da provalim shta je, po netu kazu da je to bila klasika u starim twin reverbima?.
A i u ranim Boogiejima (MkI i pre njega budzeni Princetoni). :ziveli:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 23 Feb 2012, 18:21

Eto imam bar jedan deo MESE :D :mrgreen: :ziveli: :ziveli:

Evo ga malko bolji test, sniman sa 3 mikrofona. Shure sm57beta za close mic, AT2020 za ambijentalni blizu i Canon SX130is za ambijentalni daleko (nestalo baterije u jednom momentu pa je zadnji deo klipa bez canona...nisam ga napunio posle vikenda :mrgreen: )

recimo da ovako zvuci pojka, sa vise headrooma i basa uzivo, ali taj je ton. Pribliznije je no prvi klip. :) :ziveli:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 23 Feb 2012, 18:48

E, to je to matoree, a ni djitra nije nevazna. Cuje se oma skuplji ™ ton, jbg. :ziveli:

I da, daleko vise mi se svidja klin, el to parcov za drajv koriscen? :)
Last edited by sinisake on 23 Feb 2012, 18:55, edited 1 time in total.

Kill surf city

Post by Kill surf city » 23 Feb 2012, 18:54

+jea.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 23 Feb 2012, 20:05

sinisake wrote:E, to je to matoree, a ni djitra nije nevazna. Cuje se oma skuplji ™ ton, jbg. :ziveli:

I da, daleko vise mi se svidja klin, el to parcov za drajv koriscen? :)
Jok, drajv je sa pojke! :-) :ziveli:
Ti si Sinisha za el84 ocigledno, meni je drajv neshto najbolje do sad, jurim josh neki fuz da ima bronhitis i neki oktaver da radi u sekundu i ja sam DONE (za par mesci). :D :XD:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 23 Feb 2012, 20:20

Drajv se meni lichno ne dopada ni najmanje. A clean mu je super. Zapravo mnogo mi je bolji onaj prvi snimak???

majtimika

Post by majtimika » 23 Feb 2012, 21:23

meni je iskreno klin prilicno labav i njanjav, nekako bez karaketera, dok mi je drajv veoma dobar, ako ne i odlican, veoma zdrav i definisan

Gagi

Post by Gagi » 23 Feb 2012, 21:36

Čist je standardnofenderovskiprepoznatljiv™ :1: , glavasoba mi se takođe sviđa (dobra ideja sa 3 mikrofona, verovatno je to pomoglo da se bolje oseti čuje), pitam se šta bi se desilo kad bi se ubo neki strat sa teksas specijalnim+lampa vrištač da malo omasti vožnju koja je inače malo suvkastao-sirova verovatno zbog alnico-a...
Kao što si i predložio treba probati i neke malje (fuzz, prim. prev. :lol:) da bi slika bila kompletna, i :bambi: za test, odavno mislim da si ti naš najozbiljniji kandidat za Gearmanndude-a (pored guv'nora naravno :cao:). :) pozdrav!

edit: u prevodu pojedinih gitarskih termina i naprava upotrebljen prevodioc krstarice :XD:

nebojsak

Post by nebojsak » 23 Feb 2012, 21:43

Ček, sad mi nešto nije jasno, šta vi podrazumevate pod hedrumom?

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 23 Feb 2012, 21:45

Мени се допада појачало, мада и даље имам утисак да је за тебе било корисније оно које си дао у замену. Наравно, ти најбоље знаш какав тон тебе вози, само ја кад узмем у обзир какву све свирку фураш, не могу да се отмем утиску да си дао корисније појачало.

Драјв ми је сасвим у реду, има тај неки "ју, извин'те, нешто ми запело у грлу" призвук, и мене то потсећа на неке старе снимке које сам увек јако волео. Није најгенијалнији драјв који сам чуо, али лепо ради.

Kill surf city

Post by Kill surf city » 23 Feb 2012, 22:28

nebojsak wrote:Ček, sad mi nešto nije jasno, šta vi podrazumevate pod hedrumom?
Image

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 23 Feb 2012, 22:43

Cortex wrote:Drajv se meni lichno ne dopada ni najmanje. A clean mu je super. Zapravo mnogo mi je bolji onaj prvi snimak???
VS
majtimika wrote:meni je iskreno klin prilicno labav i njanjav, nekako bez karaketera, dok mi je drajv veoma dobar, ako ne i odlican, veoma zdrav i definisan
:D
Ovo mi se svidja. Meni je klin do jaja ko i drajv, a klin sa lenija mi je bio bezveze, a drajv je bio odlican. Ovaj mi je odlican takodje. Zamislite da jos vishe ima basa i da se vise cuje u tri dimenzije i eto tako zvuci, ***** mu i sad sam svirao opet i to definitivno je na snimku priblizno ali ipak nije to to. Mrzim majkovanje gitara zato cu ostaviti onaj 2x15 kabinet i fjendera velikog da nikad ni live ne treba ozvuka, samo chepovi i suncane naocare :XD: :mrgreen: :metal:
Gagi wrote:Čist je standardnofenderovskiprepoznatljiv™ :1: , glavasoba mi se takođe sviđa (dobra ideja sa 3 mikrofona, verovatno je to pomoglo da se bolje oseti čuje), pitam se šta bi se desilo kad bi se ubo neki strat sa teksas specijalnim+lampa vrištač da malo omasti vožnju koja je inače malo suvkastao-sirova verovatno zbog alnico-a...
Kao što si i predložio treba probati i neke malje (fuzz, prim. prev. :lol:) da bi slika bila kompletna, i :bambi: za test, odavno mislim da si ti naš najozbiljniji kandidat za Gearmanndude-a (pored guv'nora naravno :cao:). :) pozdrav!
edit: u prevodu pojedinih gitarskih termina i naprava upotrebljen prevodioc krstarice :XD:
:) :ziveli: Jea, ja sam poslao Gearmann dude-u mejl da ga pitam jel on Jack Black. Ako jeste nek pita Dejva dal moze da napravi koncert u Bg, slusaju nam se Fajtersi uzivo (tako je glasio mejl). :XD: :mrgreen: :ziveli:
Kristijan wrote:Мени се допада појачало, мада и даље имам утисак да је за тебе било корисније оно које си дао у замену. Наравно, ти најбоље знаш какав тон тебе вози, само ја кад узмем у обзир какву све свирку фураш, не могу да се отмем утиску да си дао корисније појачало.
Драјв ми је сасвим у реду, има тај неки "ју, извин'те, нешто ми запело у грлу" призвук, и мене то потсећа на неке старе снимке које сам увек јако волео. Није најгенијалнији драјв који сам чуо, али лепо ради.
Ja recimo ne volim strogo definisan drajv. Lozim se na raspad sound pomalo tojest ne raspad nego nekako samo da kashljuca. Ne ono uber hi fi JCM 800/900 mleko drajv no onaj koji kaze mljac i kah kah, ako razumesh. U principu svako juri ono shto mu je trip. Ovo mi najvise lici na jedan stari fender koji me je i naterao da jurim sva ta pojacala....(mislim da je twinac bio), a posto planiram da ipak ostavim Bassman (Funkomat je bio jedini kome bih ga prodao), verovatno cu ganjati neku 2x12 kutiju pa da KONACNO uradim test za to pojacalo kako treba. 2x15 ipak nije to. Odlicno je za bas, ali za gitaru najn.

Headroom je ovo?:
http://en.wikipedia.org/wiki/Headroom_( ... rocessing)

nebojsak

Post by nebojsak » 23 Feb 2012, 22:53

nemanjavelimirovic wrote:Ne ono uber hi fi JCM 800/900 mleko drajv
Hm, ta dva baš i nemaju mnogo dodirnih tačaka.
nemanjavelimirovic wrote: Headroom je ovo?:
http://en.wikipedia.org/wiki/Headroom_( ... rocessing)
Pa da, koliko ja znam. Količina klina dok pojačalo ne uđe u drajv, e.g silverface Bassman ima ogroman headroom pošto prodrajva tek debelo preko 5, dok recimo blackface ima mnogo manje jerbo brzo ulazi u drajv. Meni se učinilo da pričate o 3D prostoru, pošto ste pominjali mikrofone i utiske uživo/sa snimka, što u principu nema veze, i na najšugavijem snimku čuješ kad je pojačalo ušlo u kranč/drajv, tj kad je prestao klin :)

Btw, malo ti je 2x12 za Bassmana, ako ćeš da ga koristiš kako i dolikuje :metal:

Hotstepper

Post by Hotstepper » 23 Feb 2012, 23:52

nebojsak wrote: Btw, malo ti je 2x12 za Bassmana, ako ćeš da ga koristiš kako i dolikuje :metal:
2x4x10 :wink: :mrgreen:
K'O pravi panker!

...i zhena ima da ga izbaci na ulicu, sve zajedno sa pojachalom...

Post Reply