Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
A i u ranim Boogiejima (MkI i pre njega budzeni Princetoni).nemanjavelimirovic wrote: Ok radi, ali ne mogu da provalim shta je, po netu kazu da je to bila klasika u starim twin reverbima?.
Jok, drajv je sa pojke!sinisake wrote:E, to je to matoree, a ni djitra nije nevazna. Cuje se oma skuplji ™ ton, jbg.
I da, daleko vise mi se svidja klin, el to parcov za drajv koriscen?
nebojsak wrote:Ček, sad mi nešto nije jasno, šta vi podrazumevate pod hedrumom?
VSCortex wrote:Drajv se meni lichno ne dopada ni najmanje. A clean mu je super. Zapravo mnogo mi je bolji onaj prvi snimak???
majtimika wrote:meni je iskreno klin prilicno labav i njanjav, nekako bez karaketera, dok mi je drajv veoma dobar, ako ne i odlican, veoma zdrav i definisan
Gagi wrote:Čist je standardnofenderovskiprepoznatljiv™, glavasoba mi se takođe sviđa (dobra ideja sa 3 mikrofona, verovatno je to pomoglo da se bolje oseti čuje), pitam se šta bi se desilo kad bi se ubo neki strat sa teksas specijalnim+lampa vrištač da malo omasti vožnju koja je inače malo suvkastao-sirova verovatno zbog alnico-a...
Kao što si i predložio treba probati i neke malje (fuzz, prim. prev.) da bi slika bila kompletna, i
za test, odavno mislim da si ti naš najozbiljniji kandidat za Gearmanndude-a (pored guv'nora naravno
).
pozdrav!
edit: u prevodu pojedinih gitarskih termina i naprava upotrebljen prevodioc krstarice
Ja recimo ne volim strogo definisan drajv. Lozim se na raspad sound pomalo tojest ne raspad nego nekako samo da kashljuca. Ne ono uber hi fi JCM 800/900 mleko drajv no onaj koji kaze mljac i kah kah, ako razumesh. U principu svako juri ono shto mu je trip. Ovo mi najvise lici na jedan stari fender koji me je i naterao da jurim sva ta pojacala....(mislim da je twinac bio), a posto planiram da ipak ostavim Bassman (Funkomat je bio jedini kome bih ga prodao), verovatno cu ganjati neku 2x12 kutiju pa da KONACNO uradim test za to pojacalo kako treba. 2x15 ipak nije to. Odlicno je za bas, ali za gitaru najn.Kristijan wrote:Мени се допада појачало, мада и даље имам утисак да је за тебе било корисније оно које си дао у замену. Наравно, ти најбоље знаш какав тон тебе вози, само ја кад узмем у обзир какву све свирку фураш, не могу да се отмем утиску да си дао корисније појачало.
Драјв ми је сасвим у реду, има тај неки "ју, извин'те, нешто ми запело у грлу" призвук, и мене то потсећа на неке старе снимке које сам увек јако волео. Није најгенијалнији драјв који сам чуо, али лепо ради.
Hm, ta dva baš i nemaju mnogo dodirnih tačaka.nemanjavelimirovic wrote:Ne ono uber hi fi JCM 800/900 mleko drajv
Pa da, koliko ja znam. Količina klina dok pojačalo ne uđe u drajv, e.g silverface Bassman ima ogroman headroom pošto prodrajva tek debelo preko 5, dok recimo blackface ima mnogo manje jerbo brzo ulazi u drajv. Meni se učinilo da pričate o 3D prostoru, pošto ste pominjali mikrofone i utiske uživo/sa snimka, što u principu nema veze, i na najšugavijem snimku čuješ kad je pojačalo ušlo u kranč/drajv, tj kad je prestao klinnemanjavelimirovic wrote: Headroom je ovo?:
http://en.wikipedia.org/wiki/Headroom_( ... rocessing)
2x4x10nebojsak wrote: Btw, malo ti je 2x12 za Bassmana, ako ćeš da ga koristiš kako i dolikuje
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest