preporuka za high gain

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Overdrive

Re: preporuka za high gain

Post by Overdrive » 28 Dec 2015, 20:44

tommytigh77 wrote:Šteta što ovo podiže ugao žica koji je na mojoj akustari već nepostojeći, inače odlična ideja, pogotovo da se smanji tenzija... Kako se zove ovo, šta da kucam u Google?
pazi kad sam i sam prvo razmišljao o ovako nečem, pa tražio po netu dal se još neko setio, kad ono ljudi patentirali već iha ha..

metalstringer

Post by metalstringer » 26 Jun 2016, 00:25

sada sam i ja u razmisljanju, istom kao overdrive na pocetku teme.mlatio sam se dugo sa vst.sada ima 2 pedale: klon centaur i dr. boogie (jbg,jos nije u kutiji ali radi).tu je i SS pojacalo.probao sam lanac:gitra-dr.boogie-ss amp.ima karakter ali nema haj gejn,bzvz.posle sam probao gitra-centaur-dr.boogie i malo bolji rezultat.e sad se razmisljam da okrenem drugacije i probam: gitra-dr.boogie-centaur-ss amp.da bugiju dam manje gaina a centauru vise.nisam kuci zbog posla jos par dana,ali cu probati varijantu.ne znam da li bi mogao neki clean boost pedala da se doda u lancu,kao prvi,mozda zadnji.video sam neki prosti jhs mini bomb na netu, mozda ga budem pravio ako bi to dalo nekog rezultata za bolji haj gejn.sta mislite?

bancika

Post by bancika » 26 Jun 2016, 08:08

ako nemas dovoljno gaina sa dr boogey, nesto ne valja sa njim. Treba da ima tonu gaina. Mislim da nisam terao preko pola nikad mog. Ljudi stavljaju ispred overdrive vise da bi oblikovali ton i odsekli basove nego sto mu je potrebno da se nesto budzi gain.

metalstringer

Post by metalstringer » 26 Jun 2016, 09:42

posteno da kazem,moj bugi ima gaina,cini mi se i previse.moguce da sam zajebo nesto na nekom trimeru pa gain pot na 0 ima kao da sam ga odvrnuo do kraja,a kada odvrnem gain pot do kraja isto se ponasa.ne znam koji trimer da podesim da taj gain pot radi normalno,tj. da ga smanjim.kada bugi teram u komp i kroz vst kabinet sim sound je ok,okacio sam snimak ovde na forumu.ali kada bugi povezem na pojacalo (jbg,ss fender rumble 75w bass kombo 12'') nesto ne stima.iako je pojacalo na clean,eq na neutral, nesto kao da jede taj zdraviji zvuk,kao da sam ukljucio najgori procesor.ima gaina ali vise kao neka jeftina dist pedala-kada okrenes do kraja dist pot pa dodje tanko(na bugi mi je gain pot na 0,cak bi i smanjio jos da mogu), nema dz dz, nego z z.nesto smeta.jbm li ga sta je u pitanju,kao da je filtrirano nekim sranjem,za razliku od vst cab sima koji daje bolju sliku.da li da probam da bugi prikacim u aux in na pojacalu a ne u input,posto tada volume i eq na pojacalu ne reaguju(mislim da u tom slucaju u predpojacanju pojacala ne ide signal iz bugi-Ja vec na izlazu pa u zvucnik)?

bancika

Post by bancika » 26 Jun 2016, 11:10

Nisam li reko da vst daje realniju simulaciju :)

metalstringer

Post by metalstringer » 26 Jun 2016, 12:04

bancika wrote:Nisam li reko da vst daje realniju simulaciju :)

:) jes.problem je mozda u mom pojacalu kada gurnem bugija u input pa moguce da sam amp brlja sound,zato bih probao u aux in pojacala.vst cab sim za snimanje da,ali ja pricam o soundu za probe i ovako bre, zivo :idea: :D
Last edited by metalstringer on 26 Jun 2016, 12:08, edited 1 time in total.

RadeRas

Post by RadeRas » 26 Jun 2016, 12:08

ja bih da spomenem ponovo Boss Metal Zone. Ta pedala nije zz kao što je predrasuda, ima ona masti i dž dž haj gejna ohoho. Evo klipa gde se lepo čuje:

Sinoć sam je uporedio sa ovim bugijem i mnogo više distorzije i gejna ima od bugija. Ima dobranu mogućnost dobijanja dobrog zvuka podešavanjem potova. Ja ne znam zašto svi mrze tu pedalu iako je za metal kao stvorena. Mišljenja sam da baš za metal treba distorzija da bude skroz zasićena i da cepa i prži a ne kao Suhr Riot da ima distorzije ali da je korisna za hard rok a za metal da fali još malo dž dž.

metalstringer

Post by metalstringer » 26 Jun 2016, 12:12

pa mozda te metal distove guraju u lampaske glave pa je normalno da ima masti i dz dz.ja imam solid state amp i muke sas nj

RadeRas

Post by RadeRas » 26 Jun 2016, 13:45

Znam lika koji ima ss pojačalo i na njegovom klinu gura Mxr Dime distorziju. On hvali tu pedalu mnogo. Jesi li probao?

metalstringer

Post by metalstringer » 26 Jun 2016, 15:05

RadeRas wrote:Znam lika koji ima ss pojačalo i na njegovom klinu gura Mxr Dime distorziju. On hvali tu pedalu mnogo. Jesi li probao?

nisam probao.mislim da nije bolja od dr. boogie.cuo sam te dist pedale i ne varim ih uopste.iskreno ne volim dimebag sound.cenim bend,darell-a ali sound nije po mom.suvise je nekako tight,nekako bre kao scooped mode,naravno,ima gaina,ali...taj lik verovatno voli taj dime sound pa mu je ok.meni se svidja taj bugi,problem mi je samo prenos tog signala kroz ss amp da ga reprodukuje kako valja,jer ga sam amp nesto mulja(verovatno u predpojacanju).kazem,kada ga (bugi) gurnem u komp i ukljucim cab sim zvuci stvarno dobro,ali problem mi je resiti da zvuci dobro i na mom ss ampu kada ga ubodem.ako nikako ne resim nesto bolje,ako i na aux-in na pojacalu nema dobrih rezultata onda cu probati varijantu gitra-bugi-laptop(samo vst cab sim) pa u aux-in pojacala.ne znam da li mogo da modifikujem ss pojacalo na izlaznoj putanji,tj. bugi u aux-in pojacala koji bi na izlazu imao laNpu pre zvucnika.

bancika

Post by bancika » 26 Jun 2016, 15:23

Probaj da zaobidjes preamp tog pojacala. Treba ti fx-return. Aux in mozda moze da zavrsi samo pazi na osetljivost. A lampa pre zvucnika :krstise:

metalstringer

Post by metalstringer » 26 Jun 2016, 15:49

bancika wrote:Probaj da zaobidjes preamp tog pojacala. Treba ti fx-return. Aux in mozda moze da zavrsi samo pazi na osetljivost. A lampa pre zvucnika :krstise:

Pa imam footswitch input,line out i aux-in.na aux-in mislim da zaobilazi preamp pojacala.probao sam da ukljucim 2.1 sistem u nj(2.1 povezan na komp na line out i pustena muzika a na vuferu izbacio R i L i odatle kablovima u aux-in ampa) i tako volume i eq potovi nemaju vise funkciju na ampu vec na 2.1 na volume potu regulisem pajacanje.jeste osetljiv je jako.
http://c1.zzounds.com/media/fit,2018by3 ... c3b6f6.jpg

metalstringer

Post by metalstringer » 26 Jun 2016, 16:16

bancika wrote:A lampa pre zvucnika :krstise:
:D :idea:
'teo sam da pitam da li moguce modifikovati ss amp i turiti lampu na pojacivackoj sekciji i iskljuciti preamp ss pojacala?

tocilj

Post by tocilj » 27 Jun 2016, 00:16

RadeRas wrote:ja bih da spomenem ponovo Boss Metal Zone. Ta pedala nije zz kao što je predrasuda, ima ona masti i dž dž haj gejna ohoho. Evo klipa gde se lepo čuje:

Sinoć sam je uporedio sa ovim bugijem i mnogo više distorzije i gejna ima od bugija. Ima dobranu mogućnost dobijanja dobrog zvuka podešavanjem potova. Ja ne znam zašto svi mrze tu pedalu iako je za metal kao stvorena. Mišljenja sam da baš za metal treba distorzija da bude skroz zasićena i da cepa i prži a ne kao Suhr Riot da ima distorzije ali da je korisna za hard rok a za metal da fali još malo dž dž.

Nije problem Boss Metal Zone pedale u zvuku na maloj snazi i sviranju u sobi, problem te pedale je u bendu. Ako ti drugi gitarista u bendu ima zdrav zvuk MTZ će zvučati zzzzzz uz njega. Generalno ima tanak zvuk...na videu koji si postavio se jasno čuje.

Riot Reloaded ima i više gaina nego što ikome treba, samo opet je problem volume pojačala....ako tube screamer sviraš na sobnoj jačini pojačala, on skoro da nema dista, ako odvrneš pojačalo na glasnoću bubnja to postaje druga priča. Isto je tako i sa drugim dobrim hi ili low gain pedalama.....kod MTZ je to obrnuto, kao i kod većine procesora.

Bilo bi pozeljno da raylikujemo Gain i Dist (iako se uglavnom koriste kao sinonimi), jer je onda lakse objasniti....sa kolicinom gaina smanjuje se potreba za kolicinom dista. Dist zvuci tanko na vecem volume-u i fizzi na vecem gainu, gain zvuci prirodno na vecem volume-u a nedovoljno kompresovano na malom.

bancika

Post by bancika » 27 Jun 2016, 10:20

metalstringer wrote:
bancika wrote:A lampa pre zvucnika :krstise:
:D :idea:
'teo sam da pitam da li moguce modifikovati ss amp i turiti lampu na pojacivackoj sekciji i iskljuciti preamp ss pojacala?
pa moze...otprilike na isti nacin kao sto mozes iz golfa da izbacis dizel D2 motor i zamenis ga elektromotorom iz Tesle :)

Post Reply