Izrada, održavanje, saveti...
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
ssmc
- Floyd
-
Bane bass wrote:Sve cestitke na uspehu. Samo mi samograditelji znamo kakva je to muka, kada nesto ne proradi iz prve, a isto tako, samo mi znamo kakva je sreca, kada nesto konacno proradi kako smo zeleli.
Hvala na čestitkama
Što bi rekao moj asistent na faksu "ako nešto pravite i to proradi odmah,tu nešto gadno ne valja".....pošto meni nije proradilo iz prve valjda sam dobro obavio posao
Peca mi je pomogao kod tog dela,našao je nedostatak jedne i pogrešno zalemljenu drugu žicu na V3 u preampu i isto oko bias-a.Ja sam kasnije dodao dva potenciometra za biasovanje i uzeo uparen kvartet izlaznih lampi i proradilo je i trebalo mi je da se opasuljim da radi pošto sam bio paranoičan da pojačalo u stvari ne izbacuje 100W...ma idi kad se setim

-
Rocket Roll
-
A lepo sam te molio da ne stavljaš taj snimak...

-
ssmc
- Floyd
-
Rocket Roll wrote:A lepo sam te molio da ne stavljaš taj snimak...

Ja sam mislio da si mi rekao za onaj sa Floydima (imaju dva).....pa ukloniću ovaj nije problem
-
ssmc
- Floyd
-
Ok....sorry zaista...
Inače potrudiću se danas da usnimim sa DS-1 distorzijom danas
-
Funkomat
- MF veteran
-
ssmc wrote:Ok....sorry zaista...
Inače potrudiću se danas da usnimim sa DS-1 distorzijom danas
I klin!

-
nenadnenad
awh, rocket se stidi?
meni se bas najvise svidja taj demo posto je dosta klin zvuk
-
Duane
- Fenderaš
kool gajba...
a ni pojacalo nije lose...

-
Rocket Roll
-
Funkomat wrote:I klin!
nenadnenad wrote:
meni se bas najvise svidja taj demo posto je dosta klin zvuk.
To je taj klin, čistije ne može.
Samo sam odrlj'o sa sviranjem jer nisam očekivao skrivenu kameru (uzeo sam nabrzaka tu SSMCovu gitaru da je čujem "čistu").
U toku svirke sam na više mesta prokomentarisao "Fender, Fender". Kada se Hijavata tako namesti - master odvrnut do kraja - zvuk je najlepši mogući (o tome je guv'nor govorio) ali je vrlo blackface, doduše sa više "udarca" (punchy, brži odziv).
-
+Hopkins+
Zvuci ekstra ovako preko snimaka. Meni najvise pase onaj prvi demo, to je ono za sta bi ga i ja koristio da ga imam
Sto se tice klina, ne bi da smisljam rupu na saksiji, ali verovatno na to dosta uticu lampe, pa bi sa nekim drugim imalo vise klina, ne znam.
U svakom slucaju, zakon

-
ssmc
- Floyd
-
Duane wrote:kool gajba...
a ni pojacalo nije lose...

Samo ti prigovaraj.....
Funkomat wrote:
I klin!

Ovo će ipak morati da pričeka....imam ispit 28-og pa bih zamolio za malko strpljenja,i našao sam uzrok zujanja gitare(ne znam da li sam pominjao da imam problema sa ovim uopšte)....al' kad sve završim snimiću clean brez ikakvih efekata
+Hopkins+ wrote:Zvuci ekstra ovako preko snimaka. Meni najvise pase onaj prvi demo, to je ono za sta bi ga i ja koristio da ga imam
Sto se tice klina, ne bi da smisljam rupu na saksiji, ali verovatno na to dosta uticu lampe, pa bi sa nekim drugim imalo vise klina, ne znam.
U svakom slucaju, zakon

Misliš na preamp lampe ili izlazne?
Jedino u preampu nisu nove lampe ali one koje imam su mislim NOS (Siemens,Tesla)...
-
guv'nor
-
ssmc wrote:Ovo će ipak morati da pričeka....imam ispit 28-og
Pa da, gospodin je prijavio ispite, a mene ko šiša...
Nego, kakav je onaj klip od preko 10 min? Ima le neke bitne razlike u odnosu na ovaj sa Ibanezom ili ne?
I da li se sećaš koji klipovi su urađeni sa
masterom do panja?
Ja se više ničega ne sećam...

-
ssmc
- Floyd
-
guv'nor wrote:ssmc wrote:Ovo će ipak morati da pričeka....imam ispit 28-og
Pa da, gospodin je prijavio ispite, a mene ko šiša...
Eh sad....treba to položiti....a da bre...pa nisam prijavio
guv'nor wrote:Nego, kakav je onaj klip od preko 10 min? Ima le neke bitne razlike u odnosu na ovaj sa Ibanezom ili ne?
I da li se sećaš koji klipovi su urađeni sa
masterom do panja?
Ja se više ničega ne sećam...

To su klipovi koje sam ovde kačio,a taj od preko 10 minuta nije sa odpanjenim masterom....
-
+Hopkins+
ssmc wrote:
+Hopkins+ wrote:Zvuci ekstra ovako preko snimaka. Meni najvise pase onaj prvi demo, to je ono za sta bi ga i ja koristio da ga imam
U svakom slucaju, zakon

Misliš na preamp lampe ili izlazne?
Jedino u preampu nisu nove lampe ali one koje imam su mislim NOS (Siemens,Tesla)...
Pa mislim na preamp. Poenta mi je bila da izbor lampi mnogo utice na kolicinu drajva. Drugari iz studija i ja smo menjali lampe na nasoj ampeg v2 glavi i majstor nam je stavio neku zamenu jer nije mogao da nadje original i rekao nam da ce sada imati vise drajva, ali ja nisam mogao da verujem koliko se klin ubio. Cak i kada je utisan ima dosta drajva.
-
ssmc
- Floyd
-
Šta znam...ovo zvuči poprilično čisto...i taj drajv u koji se utera jedva da je i neki drajv...opjačalo je čisto da čistije ne mož' biti,čak i sa ovim lampama...uzeo sam inače noev preamp lampe u mitrosu pa ću i sa njima da probam ali ne očekujem nikakvu promenu u zvuku...