Bugera 333, Peavey Windsor, Peavey Valve King - koju glavu?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
ognjen93

Re: Bugera 333, Peavey Windsor, Peavey Valve King - koju glavu?

Post by ognjen93 » 09 Jun 2009, 19:46

theTrooper wrote:Onda definitivno ne zelim da se nadjem na toj probi.... U Orange-u smo svirali na 4-5, jedva nas je pola prezivelo.... I 30w je snaga pojacala, zvucnici u takvim pojacalima su obicno oko 120w, jednostavno lampe vise izvuku iz njih od tranzistora.... I opet, ja bih pre uzeo tu analognu pedalu od 120e (sto sam u stvari i uradio) nego neki proc. A ja sviram na sobnom pojacalu od 20w pa ti vidi...
Jel ides bez razglasa? i na kom otporu radi pojacalo?
Ako imas neko koje ima otpor od 800000000000 oma onda je jasno...... ako ne ne shvatam

ognjen93

Post by ognjen93 » 09 Jun 2009, 19:47

btw kolko placate oranz?

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 09 Jun 2009, 19:57

Ja ne sviram nigde, samo u sobi, eventualno ponekad u studiju sa drustvom. I kakve veze ima izlazni otpor pojacala sa bilo cime?
A ako uzimas proc zato sto ces ici u miksetu, jednostavnije je da uzmes neki solidan DI box (cak i beringer moze da prodje) i opet ispred njega one pedale koje ti trebaju

ognjen93

Post by ognjen93 » 09 Jun 2009, 20:02

Ma glavni problem sa pedalama je struja....
Recimo 6- 7 pedala ako ih napajam na baterije, uvek moze jedna da iscuri i sjebe svirku, dok je ti skines, sve lepo spojis, ako su na struju de da nadjem 7 stekera, i neko mi nagazi, ispadne adapter, i uopste nisu toliko sterilni svi procesori, probajte malo se igrajte, pa se i iz njih izvuce dosta

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 09 Jun 2009, 20:03

U principu nadovezao bih se ... ako ces da svirash na procesor, nije ti onda bitno da bude lampashko pojacalo. Kupi neki shto bolji procesor i pojacalo bilo koje tranzistorsko od 100W i vishe i tu ces verovatno dobiti ono shto trazish... :ziveli:

edit
Ma glavni problem sa pedalama je struja....
Recimo 6- 7 pedala ako ih napajam na baterije, uvek moze jedna da iscuri i sjebe svirku, dok je ti skines, sve lepo spojis, ako su na struju de da nadjem 7 stekera, i neko mi nagazi, ispadne adapter, i uopste nisu toliko sterilni svi procesori, probajte malo se igrajte, pa se i iz njih izvuce dosta
Ma uzmesh ili napravish dobar pedalboard i to ti je to... nije frka sa strujom nikada maltane...

ognjen93

Post by ognjen93 » 09 Jun 2009, 20:11

Nemanja tvoj savet u vezi sa pojacalom? Meni ni malo ne izgleda da je dosta 60 w za svirke, pogotovo sto je vecina prostora ne akouticna, tvoj konkretan predlog?

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 09 Jun 2009, 20:27

Pa tebi jedino onaj Crate Rack onda odradjuje posao.... I veruj mi, jeste sterilan procesor.
A i vidi, napravis pedalboard, jos lepse ispadne od procesora, mozes na svakoj pedali da podesis sta hoces, ukljucis koju kad hoces, zamenis neku pedalu novim itd.... A da ne pominjem koliko je lepsi zvuk :D

sl0e

Post by sl0e » 09 Jun 2009, 20:29

ognjen93 wrote:Meni ni malo ne izgleda da je dosta 60 w za svirke
Nadam se da mi neces zameriti ako ovo stavim u potpis. Izvini, ali moram, jbg :D :ziveli:

muki17
Urednik

Post by muki17 » 09 Jun 2009, 20:30

sticem utisak,da je njemu bitnija snaga pojacala,nego njegov sami zvuk..'oces da se ono a da ti ne udje..lampas od 200w-sipak..mislim ima,ima..ali...da se ne lazemo,to neces dobiti sigurno.Tako da,ljudi su ti ovde preporucili neka dobra transzistorska pojacala,sa solidnom snagom,a ti vidi sta ces..postavljas ista pitanja,samo drugacijem redosledom.. :)

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 09 Jun 2009, 20:32

Neshto sa 2x12 zvucnicima. Lampashi su mozda preskupi ipak, jer ja bih ti prvo rekao da se okanesh procesora, ali ako bash hocesh proc, onda ti i ne igra neko lampashko pojacalo jer procesori lepo rade i direkt u razglas, a karakter lampe se i te kako zna izgubiti ako se preko lampasha propusti simulacija pojacala ili zvucnika sa procesora ili neshto slicno... U principu probaj par komada bar, vidi shta se tebi najvishe svidja i to pazari. Ali kazem, procesori i lampashka pojacala, po meni ne idu zajedno, ali moguce da se varam.

Pojacala koja bih ti savetovao za DZ DZ DZ su Marshall JCM 900 sa 2x12, Marshall JCM 800 glava sa 4x12 kabinetom i ona koja si pomenuo, osim Bugere, jer je to ocigledno shit.

Od tranzistora (koji po meni imaju OK zvuk): Svi stariji Peavey-i (kao shto je vec Sinisha rekao - bolje mator Amer, no nova Kina), Vox hybridi nisu loshi, Roland CUBE 60 naranzdasti...itd

60W tranzistorske snage zna biti dovoljno sasvim za manje svirke ala Blue Moon i malo vece. 100W tranzistorske snage je dovoljno i za vece klubove ala Danguba i sl.
20W Lampe je dovoljno za manje svirke, 50W lampe je do te mere glasno da ce odraditi bash velike prostore, a 100W lampe je samoubistvo, ako ne svirash na otvorenom ili nekoj od koncertnih bina u zatvorenom.

Poshto sam svirao u raznim prostorima i koristio razlicitu opremu maltane svaki put..., ovo ti je bilo iz iskustva. :ziveli:

shule

Post by shule » 09 Jun 2009, 20:35

Jbt, ja sam pre neki dan odradio svirku na trandzi od 30W, bez ozvucenja. A ti ognjene, izvini, nemas pojma o cemu pricas. 'Oce neko da se kladi, da nece kupiti sve ovo, za otprilike mesec dana, godinu, 2. . ?

ognjen93

Post by ognjen93 » 09 Jun 2009, 20:36

Fala svima mozda pogledam nesto polovno al i povedem elektricara sa sobom, jel bas ne znam kako sta izgleda kad valja a kako kad ne....

muki17
Urednik

Post by muki17 » 09 Jun 2009, 20:39

ognjen93 wrote: al i povedem elektricara sa sobom, ..
on ti nece puno pomoci,ako neces da mu meris koliko trosi itd....bolje povedi nekog sto se razume u pojacala,ako imas nekog ko svira duze vreme,i ima iskustva sa gitarom..on ce ti sigurno vise pomoci nego cikica sto cita strujomer :mrgreen:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 09 Jun 2009, 20:39

shule wrote:Jbt, ja sam pre neki dan odradio svirku na trandzi od 30W, bez ozvucenja. A ti ognjene, izvini, nemas pojma o cemu pricas. 'Oce neko da se kladi, da nece kupiti sve ovo, za otprilike mesec dana, godinu, 2. . ?
KOd nas uglavnom svuda jedna gitara u bendu pa mora da bude jache, tj samo ja sviram gitaru. I takodje retko na tranzdi od 30W ima 12" zvucnik, a to je meni neki minimalni precnik da bih dobio svoj zvuk, koji je u midlovima vecinom i visokima, ali kad se denfa da ima muda... :mrgreen:

E sad shto se tice opklade, pa ono ko zna...

ognjen93

Post by ognjen93 » 09 Jun 2009, 20:41

shule wrote:Jbt, ja sam pre neki dan odradio svirku na trandzi od 30W, bez ozvucenja. A ti ognjene, izvini, nemas pojma o cemu pricas. 'Oce neko da se kladi, da nece kupiti sve ovo, za otprilike mesec dana, godinu, 2. . ?

Za mesec sve ne, pojacalo preko leta sigirno, po gitaru idem u nemacku..... za procesor ce jos da se gleda, mozda ako nadjem nesto dobro u nemackoj sad ste mi svi totalno promenili misljenje o svemu.......
I koliko si se cuo sa pojacalom od 30 w majke ti?????????
Nemoj da me zezas koliki je taj prostor, ako je do 30 kvadrata uredu, ili ako si vukao ritam u pozadini za neku pop muziku u kojoj klavijature dolaze na prvo mesto, koje je to pojacalo ? ako nije tajna

Post Reply