Pitanje u vezi sa Mitrosom

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Kauto Labs

Re: Pitanje u vezi sa Mitrosom

Post by Kauto Labs » 31 Dec 2015, 10:03

dosta toga sto stoji na sajtu nemaju u prodaji, na mejl kad ih pitas su lenji i neprofesionalni, kao da imaju preca posla od prodaje, a ti im dosadjujes sto se raspitujes oko necega

recimo ovo nemaju godinu dana, a stoji na sajtu isto toliko

http://www.mitrosmusic.com/proizvod/208 ... CROKEY-25/

u drugim prodavnicama je dosta skuplje http://www.skymusiccenter.com/klavijatu ... ey-25.html

groove

Post by groove » 31 Dec 2015, 10:09

Ja: 'bar dan, koja je cena za ehx microsynth i da li ga imate na lageru?
Mitros(nakon 36h odgovara na poruku): na zalost nemamo, sve smo ih rasprodali a cena je bila 42.000 rsd
Ja: kuku lele prosto me sramota kako vam dobro ide!..

mislim da je samo SBB gora firma od njih.

Cope

Post by Cope » 31 Dec 2015, 12:45

Kauto Labs wrote:dosta toga sto stoji na sajtu nemaju u prodaji, na mejl kad ih pitas su lenji i neprofesionalni, kao da imaju preca posla od prodaje, a ti im dosadjujes sto se raspitujes oko necega

recimo ovo nemaju godinu dana, a stoji na sajtu isto toliko

http://www.mitrosmusic.com/proizvod/208 ... CROKEY-25/

u drugim prodavnicama je dosta skuplje http://www.skymusiccenter.com/klavijatu ... ey-25.html
Matori, ali svaki put kad sam bio u Mitrosu, zadesi se neki "Satriani vona bi" u pubertetu, koji provodi sumanute količine vremena u gluvoj sobi sa pojačalima pokušavajući neuspešno da benduje žicu u intonaciji kako bi pronašao svoj ton... Zatim dolaze da reklamiraju Skver Stratokaster koji "zuji" kada se pojača i kada se približi pojačalu... Cirkus su i kupci, a veruj mi ima ih armija...
Last edited by Cope on 31 Dec 2015, 12:53, edited 1 time in total.

Overdrive

Post by Overdrive » 31 Dec 2015, 12:49

Cope wrote:
Matori, ali svaki put kad sam bio u Mitrosu, zadesi se neki "Satriani vona bi" u pubertetu, koji provodi sumanute količine vremena u gluvoj sobi sa pojačalima pokušavajući neuspešno da benduje žicu u intonaciji kako bi pronašao svoj ton... Zatim dolaze da reklamiraju Skver Stratokaster koji "zuji" kada se pojača... Cirkus su i kupci, a veruj mi ima ih armija...
pa šta?

taj se sport tako igra.

Oćeš pare od tih kupaca? Oćeš da živiš od tog posla? E pa moraš i ti nešto da istrpiš

Šta misliš kako je tek prodavcima kojima su mušterije striktno žene, pa probavaju, pa vraćaju, pa dave i smaraju sa životnim i emotivnim problemima, pa uzimaju po 16 stvari da probaju, pa ostanu satima u prodavnici..ej bre..

Svima kojima je teško da se nasmeše i budu ljubazni i uslužni u prodavnicama poput mitrosa, da bih otkaz na keca ili ih zaposlio da rade kao čuvari, monteri, kondukteri, rudari, hirurzi, mineri, psihijatri..pa bi posle tog klinca što benduje molili da probava što duže, i pri tom ga cmakali u bulju

Cope

Post by Cope » 31 Dec 2015, 12:55

Overdrive wrote:
Cope wrote:
Matori, ali svaki put kad sam bio u Mitrosu, zadesi se neki "Satriani vona bi" u pubertetu, koji provodi sumanute količine vremena u gluvoj sobi sa pojačalima pokušavajući neuspešno da benduje žicu u intonaciji kako bi pronašao svoj ton... Zatim dolaze da reklamiraju Skver Stratokaster koji "zuji" kada se pojača... Cirkus su i kupci, a veruj mi ima ih armija...
pa šta?

taj se sport tako igra.

Oćeš pare od tih kupaca? Oćeš da živiš od tog posla? E pa moraš i ti nešto da istrpiš

Šta misliš kako je tek prodavcima kojima su mušterije striktno žene, pa probavaju, pa vraćaju, pa dave i smaraju sa životnim i emotivnim problemima, pa uzimaju po 16 stvari da probaju, pa ostanu satima u prodavnici..ej bre..

Svima kojima je teško da se nasmeše i budu ljubazni i uslužni u prodavnicama poput mitrosa, da bih otkaz na keca ili ih zaposlio da rade kao čuvari, monteri, kondukteri, rudari, hirurzi, mineri, psihijatri..pa bi posle tog klinca što benduje molili da probava što duže, i pri tom ga cmakali u bulju

Xexexe, meto bi te par dana da radiš tamo, pa da te pitam kolko bi ti stajao osmeh na licu...

Fenderica

Post by Fenderica » 31 Dec 2015, 13:52

Cope wrote:Xexexe, meto bi te par dana da radiš tamo, pa da te pitam kolko bi ti stajao osmeh na licu...
Jebiga, vi stavite natpis da je redovnim članovima Muzičkog Foruma ZABRANJENO više isprobavanje opreme i osmeh će sam da vam se vrati na lice. :) haha :mrgreen:
Jest, da se tako uradi sve bi se vratilo u normalu. :lol: Ovako, ovi redovni vam dodju, isprobaju sve, satima tandrljaju, onda dodju ovde na forum i sole nama pamet kako su oni sve od opreme "imali". Jeste, da, sve poznaju, sve su pametni, a mi kao ne znamo ništa .i oni su profi te fore, a kada ga pitaš daj sliku, on kaže: "imao sam i prodao" .. i tako to ide. :XD: Znači , eto u čemu je vaš problem haha.
A da budem malo ozbiljan, KUPCI SU UVEK U PRAVU a vi prodavci ste najobičnije SLUGE kupcima. To kada utuvite u glavu, možda vam i krene posao. Ima bre čoveka da ispratite iz radnje sa osmehomi to širokim, uz obavezno "dovidjenja, dodjite nam opet, lepo provedite ostatak dana". Bez obzira da li je kupio nešto ili ne, a ne da ljude koji su probali dve tri gitare koje imate i ako im se nisu dopale odmah popsujete u sebi pri izlasku iz radnje. Šta ste vi iz Mitrosa utuvili u glavu? Da ste vi bitni a ne kupci? Jeste li vi NORMALNI danas, naročito kada svako može da kupuje sa ibeja i ostalih sajtova? Eh moj Mitrose i tvoji prodavci, zato je Kupujem Prodajem zakon, tamo su ljubazniji nego u radnji jbg.

pisac

Post by pisac » 31 Dec 2015, 13:57

U pravu si,Cope.Mi sve posmatramo iz naseg ugla,kao kupci,ali treba biti objektivan.Tesko je raditi taj posao,za neveliku platu,a instrumente od par hiljada evra uzima svako u ruke... nepaznja, kopca na kaisu,i ostade brazda na ledjima Gibsona...i sta onda?Vrate ti gitaru u ruke i kazu DODJEM SUTRA,a sta ces reci gazdi posle,i kome ces prodati izgreban Gibson?
I promet je,verujem,slab.Mnogo jaka konkurencija,kinezi,Amazon Thomann ovaj onaj,polovna roba,Kupujem-Prodajem itd...iskren da budem,sreca je da taj Mitros jos uvek postoji.
Nema toga sto ljudi u Mitrosu ne mogu da nabave,ali da bi prodali,a ne da bi stotine ljudi uzimalo te instrumente svaki dan u ruke samo da ih proba,i vrati na stalak.Ljudi su trgovci,to je osnovna i jedina delatnost.Sve sto nudi Thomann,moze da ponudi i Mitros,ali-kome?Da ima vise prometa,svakodnevnog,sigurno bi i cene bile blaze korigovane,snizene.Budimo iskreni-nema kupaca.Ili-nema dovoljno kupaca.Ili-nema dovoljno platezno sposobnih kupaca.
Prosecan kupac u Evropi,pored toga sto ima visi standard,ima i mogucnost uzimanja kredita mnogo lakse nego nas covek,nema carina izmedju zemalja Evropske Unije,plus sto tu ima potencijalno nekoliko stotina miliona potencijalnih kupaca.Svi putevi su tu ukrstaju,pa u taj Music Store u Kelnu mogu bez problema da dodju i pazare i Italijan,i Austrijanac,i Francuz,Danac,Englez,i ljudi koji su turisti,ili u tranzitu.I to bez vecih izdataka i trzavica.A mnogim nasim ljudima ove male zemlje je problem doci u Beograd i probati instrumente koje nameravaju da kupe,recimo u Lyri,ili Mitrosu,il gde god.Da Mitros postoji kao prodavnica instrumenata u Nemackoj,verujte da bi bio uspesan.Od musterija zavisi radnja,njen obim poslovanja,i renome.
Plus,zasiceno je trziste.Cipele kupis,nosis,i na kraju bacis u otpad kad isluze svoje.Gitaru kupis,sviras,sviras,i ne bacis je u djubre,vec je prodas nekom,pa kupis od nekoga drugu,a taj sto ti je prodao gitaru,sebi je nabavio odnekud novu,ili polovnu,svejedno...taj krug se nikad ne zatvara,i u opticaju se nalaze hiljade i hiljade gitara,koje postoje u Srbiji,i njihov broj se samo uvecava.Ista stvar i sa pojacalima.U takvim uslovima,tesko je poslovati,i zadovoljiti sve musterije,kojih je sve manje...jer nas Srba ima sve manje.
Ilustracija-da sad Mitros izlozi u svojim objektima 100 komada Gibsona,Gretsch-a,Fendera,sve ono sto ima u ponudi Music Store-a u Kelnu,koliko nas bi moglo da kupi te gitare?Nemacki kupac i srpski kupac nisu isto.Posle pocetnog odusevljenja,ispipavanja i isprobavanja,lagano bi pocela da se hvata prasina na tim gitarama od 1500,2000,2500 evra,i...sta dalje?
I na kraju,verujte da i radnje u Zapadnoj Evropi nemaju u radnji sve sto je na sajtu,ili katalogu.
Kad se sve sabere,ja nikad i ne ocekujem da me neko u radnji jos sa vrata docekuje sa osmehom i dobrodoslicom.Verovatno si svi ti momci koji tamo rade u pocetku bili entuzijasti,vredni,usluzni,iskreni,pa su ih plata,posao,i mi,kupci,vremenom promenili.
Moje skromno ,ali iskreno zapazanje.Mozda i nisam u pravu,ali svakako da u ovome ima puno elemenata istine.

Fenderica

Post by Fenderica » 31 Dec 2015, 14:08

pisac wrote:U pravu si,Cope.Mi sve posmatramo iz naseg ugla,kao kupci,ali treba biti objektivan.Tesko je raditi taj posao,za neveliku platu,
Teško je raditi posao prodavca muzičkih instrumenata? Jel da? Da im damo beneficirani radni staž? :mrgreen: Pisac, vidiš,ako im je to težak posao, neka daju OTKAZ, verujem da bi se našla zamena. :metal: Takve poslove gde se radi hemijskom olovkom, gde lade jaja lepo obučeni, gde ne fizikališu znojavi na asfaltiranju puteva, gde ne dižu džakove sa cementom i ne ubacuju šoder u mešalicu, gde ne seku drva u šumi i tovare debla, gde ne kopaju njive,..ihh ..pa takve poslove bi svako da nabaci da se lepo odmori, a da mu neko uplaćuje penziono i socijalno.

pisac

Post by pisac » 31 Dec 2015, 14:08

P.S.Slazem se da ponekad covek natrci u radnji na neprijatnog prodavca,ali toga generalno ima u svakoj profesiji,od vozaca autobusa do doktora,policajaca,profesora na fakultetu...ne branim nikog,ne napadam nikog,ne vredjam nikog,samo hocu da kazem kakva je situacija i kako je ja dozivljavam.To ako sam usao u neku radnju i zelim da vidim neku gitaru,ne daje mi za pravo da ocekujem da ce se neko upisati od srece ocekujuci da ja imam imam u dzepu(ili mozda nemam?)1000 evra za Baju Telecastera.Ja nisam Bog.Kupac je uvek u pravu,ali KUPAC,onaj sto je premestio pare iz svog dzepa u njihovu kasu.Taj je u pravu,a ne ja koji gledam,pipkam,proveravam,drndam,i izadjem isto kako sam i usao.Drugo,oni su SAMO radnici,srecni sto imaju posao u danasnje vreme,i sve sto rade verovatno rade po instrukcijama GAZDE.
Tako da,treba imati razumevanja,i strpljenja.

pisac

Post by pisac » 31 Dec 2015, 14:22

U svom burnom zivotu sam radio svasta,tako da mi nije nepoznat termin GAZDA.Znam sta pricam,i zna svako ko je radio u privatnom sektoru.I prodavacica na trafici naizgled ne radi nista,sedi u hladu i cita novine,ali znam koliko strepi da joj neko ne uvali fals novcanicu u guzvi,odstampanu na stampacu,ili iscepanu,ili da joj ne ukradu casopis od 500 dinara,ili da je jednostavno ne opljackaju narkomani.Plus,deli pazar sa koleginicom,i uvek ima manjak,koji gazda rasporedjuje na obe radnice...znaci,krade jedna,a manjak nadoknadjuju obe.
Hoces da,kad udjes u prodavnicu instrumenata,neko odmah klekne i obavi ti felacio,jer si NJegovo Visocanstvo Kupac?
Uostalom,vec ti Cope rece-probaj da radis taj posao,pa ces videti.Da trpis masiranje nezadovoljnog gazde,sefa,da pazis da ti nesto ne ukradu,da pazis da ti ne ostete robu,da budes nasmejan i da sacekujes i ispracas nekog sa osmehom,nekog ko je usao u radnju sa rukama na ledjima,bez dobar dan,vazno se setkao po radnji,pitao za jubilarni model Suhr-a ili Mesa Bogie koga nema nigde po Evropi,klimnuo znacajno glavom,i isetao?Pa tu ulogu mozes da odigras desetak dana,mozda,ali onda ti ostaje ovaj izbor-ili da pocnes da se ponasas kako se ponasaju prema tebi,ili da napustis posao.Posto se do posla danas tesko dolazi,ostaje ova prva mogucnost,isplativija.
Treba postovati ljude.Niko nije nas sluga.Kupovao sam nesto licno i u Evropi,pa se odnos prodavaca ne razlikuje od onog u Srbiji.Cak,naidjes na podsmeh sto ne znas jezik,vide da si stranac,smesno pricas,i tako...
Nije ni vazno.Ne zelim nikog ali nikog da uvredim,niti da kazem da treba ovako ili onako.Samo sam u prolazu,pa rekoh da svratim malo...i odbranim ljude koji prodaju instrumente po polupraznim prodavnicama.Samo oni znaju kako im je.Mi izgleda ne.

Fenderica

Post by Fenderica » 31 Dec 2015, 14:53

Jebiga pisac, vidiš, kako ne bih ja došao u tu neprijatnu situaciju da se osećam poniženo za svoj movac, takodje, kako ne bih došao u tu situaciju da slučajno iznerviram cenjenog grofa, cara nad carevima ,radnika Mitrosa, :shock: ja lepo sednem u fotelju, uključim komp, imam fala bogu bežičnog miša i tastaturu, na kompu otvorim EBay, Thomann, Kupujem Prodajem, par tih belosvetskih sajtova, i sebi naručim ono što mi treba lepo isporučeno na kućnu adresu, bez da dupe pomerim iz te fotelje. I zabole me patka za Mitros i ostale srpske muzičke radnje u kojima ja treba njih da razumem i poštujem, shvataš, Kapiraš? Ajd srećna nova. :ziveli:

pisac

Post by pisac » 31 Dec 2015, 15:02

Da prijatelju,ali i da udjes u Thomann i E-bay,isto bi doziveo kao i u Mitrosu.Posto je kupovina online,nemaju gluvu sobu i radnju uopste,nema pipanja instrumenata a ni probavanja i j......a,nego te opleve izdaleka,a ti kupujes takoreci naslepo.I njihovi radnici ne moraju da se smeskaju,savijaju,dodvoravaju,ukljucuju iskljucuju pojacala,vracaju gitare...Zadovoljni oni,zadovoljan ti.
Sve najlepse u Novoj godini,Fenderice.Fenderu...ma dokle ti deminutivi? FENDERCINO! :ziveli: :ziveli:
I u ovoj Godini dabogda kupio Fender Deluxe American Stratocaster,nov.U Mitrosu.

Fenderica

Post by Fenderica » 31 Dec 2015, 15:13

Ne pisac, ne kupujem na slepo, tačno znam šta kupujem.Ako mi treba pedala znam koju naručujem, ako mi treba pojačalo takodje znam tačno koje ću, gitara isto, ništa ne kupujem na slepo. Ako roba stigne neispravna (99,9% da neće) imaš garanciju, vratiš, brže ti uvaže tamo garanciju nego kod nas u Srbiji.
O kojoj ti kupovini na slepo govoriš? Misliš na ono, odeš u mitros i drkaš par gitara i ubediš sebe da si ubrao najbolji primerak? Ajd stvarno, jel ti veruješ u te bajke kojima se služe preprodavci? Ti ćeš da otkriješ tamo nešto za jedno popodne? Pazi da nećeš. Usput, ako nemaju pojačalo na kome ti sviraš, onda je to takodje kupovina na slepo, jedino što možeš da otkriješ je to da je to ispravan instrument i ništa dalje.
Stvarno ne vidim poentu tvog ubedjivanja u to da poštujemo mitros prodavce ako oni ne poštuju nas i bilo koje druge u nekim drugim radnjama?

Cope

Post by Cope » 31 Dec 2015, 16:27

Fenderica wrote:
pisac wrote:U pravu si,Cope.Mi sve posmatramo iz naseg ugla,kao kupci,ali treba biti objektivan.Tesko je raditi taj posao,za neveliku platu,
Teško je raditi posao prodavca muzičkih instrumenata? Jel da? Da im damo beneficirani radni staž? :mrgreen: Pisac, vidiš,ako im je to težak posao, neka daju OTKAZ, verujem da bi se našla zamena. :metal: Takve poslove gde se radi hemijskom olovkom, gde lade jaja lepo obučeni, gde ne fizikališu znojavi na asfaltiranju puteva, gde ne dižu džakove sa cementom i ne ubacuju šoder u mešalicu, gde ne seku drva u šumi i tovare debla, gde ne kopaju njive,..ihh ..pa takve poslove bi svako da nabaci da se lepo odmori, a da mu neko uplaćuje penziono i socijalno.
I ti si u pravu :ziveli:

pisac

Post by pisac » 31 Dec 2015, 16:32

Samo kazem da je priroda posla takva,bilo ko da je na mestu prodavca.Drugo,ako smo se slozili da zvuk elektricne gitare varira od primerka do primerka,cak i u istim serijama ,istih godista,onda je kupiti gitaru a prethodno je ne probavsi za mene svojevrstan hazard.Posebno sto se u tu kocku ulaze nekoliko stotina evra,ili vise.Mozda sam previse oprezan,da ne kazem nepoverljiv,ali bih ipak rado probao gitaru pre kupovine.Imam malog lampasa kuci,dajte mi lampasa ovde,bilo kog,probam,bez pedala,bez icega,i to je to.No u svakom slucaju,mozes kupiti i tako,bez probanja,online narudzbom,i ono sto platis,stigne ti uredno kuci,ispravno i cisto.
Ma necu da se ubedjujem ovde s tobom,dabogda kupio i Fender Hot Rod ove godine.Opet u Mitrosu,naravno... :ziveli:

Post Reply