Narucivanje opreme iz inostranstva i procedure...

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Cortex
The Necromancer

Re: Narucivanje opreme iz inostranstva i procedure...

Post by Cortex » 07 Apr 2017, 14:39

tommytigh77 wrote:
07 Apr 2017, 12:30
Nema ihahaj otkad. Ja sve mislio imaš šemu preko nekog sa strane da ti donese, pa zato ne pitam ništa...
Koji shit. Evo bas gledam i Reverb i Ebay i niko ne prodaj block za strata. Verovatno jer su zadovoljni :D

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 07 Apr 2017, 15:02

http://www.ebay.co.uk/itm/Fender-Strato ... 2474726126
Već sam kačio ranije, evo ti ovaj baja iz Engleske što pravi blokove povoljno. Hipihill je valjda naručivao od njega pa može da prenese iskustva.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 07 Apr 2017, 15:22

u do jaja

ne znam kako mu radi ovaj enhanced trem hole...

ja prosto ne mogu da verujem - ljudi ce uskoro naseliti Mars, a Fender i dalje ne moze da napravi neki sistem po kome jebena rucica ostaje tesno uglavljena u njihove trem sisteme, jebote toliko mi ide na qratz kada moram da stavljam vatu od prokletih cepica za usi (SRV style) kako bi rucica imala tesnu vezu sa rupom gde ide... ljudi pricaju o nekakvim oprugama koje se navodno dobijaju uz tremolo konstrukciju ali ja to nikada do sada svojim ocima nisam video plus cak i za to ljudi kazu da nije najbolja opcija. mislim stvarno zalosno koliko to lose radi.

na mustangu isto sranje imam.

jazzmaster sam resio tako sto sam kupio nov collet i rucicu od Staytrem-a. pre toga je bilo nepodnosljivo. mislim stvarno, nemam reci za Fender po pitanju njihovih trem sistema i rucica. ne moze gore.
uzeo bih od njih i za strata ali mi se ne svidja kako ovo izgleda - http://staytrem.com/Staytrem-for-Stratocaster
ne dopada mi se sto izgleda ovoliko nabudzeno i strci.

inace sve uzevsi u obzir, najbolji tremolo sistem koji sam do sada svirao je onaj na Mustangu. covece mogu da drkam to sranje ceo dan i ostaje dojajno u stimu, plus, double stop bends ne izlaze iz stima gotovo uopste, a trem je sam po sebi konfigurisan tako da imas divne intervale na svim zicama kad dizes rucicu na gore vec out of the box, nema pipavog setapa kao na stratu da se to dobije. plus, trem je predivno lagan i mekan za koriscenje sa bilo kojom debljinom zica. prosto totalni bullseye. savrsenstvo prakticno.
dodatni plus, prestimavanje u drop D ide za sekund. KAKO?! Kako tako lako sve to radi... jebeno divno.

ali... kratka skala mi nije najdraza... i eto... nijedna gitara ne moze imati sve sto mi se svidja...

pakao

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 07 Apr 2017, 17:21

Što se tiče bloka i labave ručice, prelistaj temu par strana unazad, detaljno smo pisali o tome, ja naročito, pa da se ne ponavljam. Nadam se da ćeš naći par korisnih informacija. Što se štima tiče i Drop D i tako toga, moguće je i na stratu, evo Baba Slim je na ovom novom Tomišić stratu ubacio neki gedžet (zaboravio sam kako se zove, nije Tremol-no), i probao sam, radi savršeno, preštimaš gitaru kako hoćeš, i dalje štimuje a tremolo i dalje može da se koristi. Raspitaj se kod njega, šteta što nije napomenuo kad je predstavljao gitaru. Ustvari, otkud znam, možda nije trebalo ovo da pominjem, male tajne velikih majstora i tako to... :D

hipihill

Post by hipihill » 07 Apr 2017, 19:21

Cortex wrote:
07 Apr 2017, 15:22
ja prosto ne mogu da verujem - ljudi ce uskoro naseliti Mars, a Fender i dalje ne moze da napravi neki sistem po kome jebena rucica ostaje tesno uglavljena u njihove trem sisteme, jebote toliko mi ide na qratz kada moram da stavljam vatu od prokletih cepica za usi (SRV style) kako bi rucica imala tesnu vezu sa rupom gde ide... ljudi pricaju o nekakvim oprugama koje se navodno dobijaju uz tremolo konstrukciju ali ja to nikada do sada svojim ocima nisam video plus cak i za to ljudi kazu da nije najbolja opcija. mislim stvarno zalosno koliko to lose radi.
Kako molim!?
Fender je to odavno rešio na dobar način oprugom ispod ručice. Doduše imao sam samo vintage tremola i to je funkcionisalo bez greške, za two point nemam pojma. Ljudi skidaju ručicu pa izgube tu oprugu i onda problem. Nije džabe kod novih gitara preko rupe za tremolo zalepljena nalepnica. Rezervne sam kupovao recimo ovde: http://www.guitar-parts.com/catalog/fen ... m-spring-0

Što se raštimavanja tiče u standardnom štimu nikada nisam imao problema, a podešavanje vršim praktično identično kao i Fender kako je pokazano u YT spotu o CS Stratovima. Naravno i sve delove preko kojih klizi žica podmažem. Nema raštimavanja.
Da, imao sam na jednoj gitari two point Callaham bridge, ali i čivije na zaključavanje i tremolo je mogao da se cima baš kao i floyd bez ikakvog raštimavanja. Zauzvrat taj tremolo je bio đavolski tvrd, daleko mu lepa kuća!

@ tommytigh77
Nisam kupovao block kod Engleza jer nisam kupio gitaru na koojoj sam mislio da ga menjam.

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 08 Apr 2017, 12:33

Hipihill, teraš me da se ponavljam kao papagaj, ali pošto ljudi ne čitaju teme dalje od dva posta unazad, nema mi druge. Ta oprugica koju Fender stavlja u rupu za ručicu je čisto zlo i poželjno je izgubiti je. Ima mnogo boljih i bezbednijih rešenja.

hipihill

Post by hipihill » 08 Apr 2017, 12:35

Pa ne znam kako je to tebi, imao sam vise komada AVRI i CS Stratova i sa tim rešenjem sam bio prezadovoljan. Probao sam i ono resenje sa kuglicom, ali to mi se nije pokazalo doro.

metalstringer

Post by metalstringer » 08 Apr 2017, 13:04

tommytigh77 wrote:
08 Apr 2017, 12:33
Hipihill, teraš me da se ponavljam kao papagaj, ali pošto ljudi ne čitaju teme dalje od dva posta unazad, nema mi druge.
Kopiraj link :)

kwiss

Post by kwiss » 08 Apr 2017, 13:43

tommytigh77 wrote:
07 Apr 2017, 17:21
Što se tiče bloka i labave ručice, prelistaj temu par strana unazad, detaljno smo pisali o tome, ja naročito, pa da se ne ponavljam. Nadam se da ćeš naći par korisnih informacija. Što se štima tiče i Drop D i tako toga, moguće je i na stratu, evo Baba Slim je na ovom novom Tomišić stratu ubacio neki gedžet (zaboravio sam kako se zove, nije Tremol-no), i probao sam, radi savršeno, preštimaš gitaru kako hoćeš, i dalje štimuje a tremolo i dalje može da se koristi. Raspitaj se kod njega, šteta što nije napomenuo kad je predstavljao gitaru. Ustvari, otkud znam, možda nije trebalo ovo da pominjem, male tajne velikih majstora i tako to... :D
Image[/img]

Ovo je rešenje koje sam uradio na jednom stratu.Blok sam pravio,i ovo važi samo za masivne blokove...
1 ručica
2 blok
3 kuglica
4 opruga
5 šraf

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 08 Apr 2017, 14:07

tommytigh77 wrote:
07 Apr 2017, 17:21
Matori, kao sto rekoh, ljudi polako rade na kolonizovanju Marsa a ja treba da obavijam konac oko rucice... NECU!

mislim 'ocu, upravo sam to uradio radi vrhunski, ali nije u tome poenta...

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 08 Apr 2017, 17:03

Ako budeš uzimao blok kod ovog engleza, traži onu Callaham 'virtual pop-in' opciju i završena stvar. Kod mene to radi kao sat.

hipihill

Post by hipihill » 08 Apr 2017, 17:50

Da, vec sam pisao da je to jako pohvalan detalj za Callaham. Uzgred, Englez preporucuje kupovinu sa rucicom.
Sa druge strane imam visegodisnje pozitivno iskustvo sa Fenderovim resenjem sa oprugom na Stratovima 56, 57, 62, 63 i 68. Vazno je da opruga bude tacno kakva treba da bude po dimenzijama i elesticnosti. Zamenske koje su se prodavale u Mitrosu nisu dobre jer su preduge pa se u kanalu sabijaju i uvijaju, izvitopere se i kasnije je tesko izvaditi ih. Originalna je precizno proracunata tako da kod poslednjeg navoja rucica taman toliko pritisne oprugu da se samo malo sabije i da ostane dovoljno eleasticna. U sustini to je slicno resenje onom koje je prikazao kwiss samo bez posebnog podesavanja. Probao sam kuglicu (via Stewmac), ali mi se nije dobro pokazalo jer rucica kao da malo klacka.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 08 Apr 2017, 18:01

tommytigh77 wrote:
08 Apr 2017, 17:03
Ako budeš uzimao blok kod ovog engleza, traži onu Callaham 'virtual pop-in' opciju i završena stvar. Kod mene to radi kao sat.
Rucica ne klacka na bilo kojoj visini da je zavrnuta?

Smesno je jer imam callaham sedla koja mi stoje, ako uzmem blok, rucicu, i uracunam ta sedla, pa onda mi samo treba plate i ovaj USA standard ceo tremolo sistem onda mogu da prodam u kompletu...

hipihill

Post by hipihill » 08 Apr 2017, 18:32

hipihill wrote:
08 Apr 2017, 17:50
Da, vec sam pisao da je to jako pohvalan detalj za Callaham. Uzgred, Englez preporucuje kupovinu sa rucicom.
P.S. Samo da preciziram - komunicirao sam u vezi blocka za RW gitaru i rekao je da mora i rucica da se uzme.

Rockatansky

Post by Rockatansky » 08 Apr 2017, 23:49

board index wrote:
05 Apr 2017, 22:03
I mene bas interesuje kako se cuju, pisi utiske, a ako moze i neki snimak, jos bolje :). Ja sam bio malo iznenadjen onom gitarom (Malmsteen/Calmsteen kako je vec zovu) koju sam kupio od njih, ocekivao sam da cu je baciti odmah u djubre, medjutim ispalo je da nije bas toliko losa :).
Evo neki snimak...

Video me zeza, tek sam poceo da koristim Adobe Premiere pa nemam pojma da radim u njemu pa je video malo cudan i nije bas neki, ali zvuk je OK koliko mi se cini...

Post Reply