Narucivanje opreme iz inostranstva i procedure...
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Narucivanje opreme iz inostranstva i procedure...
I jos jedan sastojak: giving a shit. Larry, Seymour i slicni su ozbiljni proizvodjaci koji su ulozili vreme i trud u razvoj i imaju neki standard i doslednost. Random kinez koji ih tamo mota verovatno nema pojma sta pravi. Danas mota milion magneta, sutra ce da pravi lopatice za pesak ili sporet, zabole ga sta ce da ispadne na kraju. Sigurno ima i dobrih i upotrebljivih, al sad bas da su svi isti...jes boli ga...mozda ako ga gledas sa par metara udaljenosti.
-
Jos ako ima covek UP-OCC bakar, di ce mu dusa.
-
Pa nije tema kako se i do čega prave magneti. skratio sam koliko sam mogao i nije ne preczno već u kratko...Jel praviš ti magnete?hipihill wrote: ↑31 May 2017, 18:52Ne ulazeći u raspravu da li i koliko Kinezi valjaju ili ne valjaju napisano u najmanju ruku nije precizno!MIKI-DJORDJE wrote: ↑31 May 2017, 09:53Da zavisi od debljine žice, ali sama zica je bakar u glavnom to je standrad a debljina std je awg 43 i 42. Dobri su veruj mi, iste materijale upotrebljavaju i drugi. Što sada jedni koštaju 300E a drugi 30e pa to je već stvar preprodaje,i onih lista gde piše ''predložena cena koštanja''.
Bakarna žica može biti napravljena od recikliranog bakra 99,985 ili od čistog bakra 99,999. Izolacija takođe ima još kakvog uticaja (prelazni otpori, vlaga itd...). Osim žice tu je i kvalitet jezgara i magneta koji su takoreći poslovna tajna. Recimo da Fender CuNiFe jezgra gotovo niko nije replicirao jer su teško ponovljivi. Tu je i kvalitet izolatora, a da ne pominjem kvalitet oklopa kod humbuckera. Sve utiče na ton, ali svaka sitnica. Kinez verovatno može sve odlično da napravi, ali ne i za 30 e u maloprodaji!
Da može za 30 e i bolje je od bilo čega made in Serbia i parira svetskim magnetima koji su neuporedivo skuplji. Šta sada ja treba da izdeklamujem ovde celu stranu o elementima ko gde pravi, razvlači i slično da li Kina ili može za ovoliko para. Ja za sebe motam magnete kao i za neke prijatelje ne zarađujem od toga i nemam interes da baranišem, ako vi umete motajte i kupite koji vam se sviđaju. Super ne vidim nikakv problem u tome. Objašnjenje za momka i ostale poput mene koji nemaju ili ne žele da potroše ogroman novac da se ne bi osećali bezveze samo zato jer je neko istu stvar platio 10 puta skuplje.
-
pa ono ne verujem ni da Meksikanci koji jedva govore Engleski kod čika Sejmora baš kontaju principe magneta, prosto odrađuju zadatak za koji su tu.
Nije sve iz Kine dobro daleko je od toga, dobar deo je težak krš ali ni sa zapada nije sve sjajno. Hvala Bogu imamo izbor .
Nije sve iz Kine dobro daleko je od toga, dobar deo je težak krš ali ni sa zapada nije sve sjajno. Hvala Bogu imamo izbor .
Kako je rec o narucivanju robe iz inostranstva evo da malo "pokopam" tvoje Kineze sledecim primerom.
Kupio sam na ebayu nov Fender American Vintage '52 Telecaster Pickup Set za 84,99 dolara
http://www.ebay.com/itm/099-2119-000-Ge ... SwImRYNGOx
U ponudi su mozda i najbolji kineski pickupi Tonerider (stavljaju se u Squier CV) koji su 89,33 dolara zaTelecaster set ili 46,46 i 47,60 dolara po komadu.
Ko je imao prilke da proba i jedne i druge odlicno zna da tu nema mesta nikakvom poredjenju, Fender je pet klasa iznad!
Kupio sam na ebayu nov Fender American Vintage '52 Telecaster Pickup Set za 84,99 dolara
U ponudi su mozda i najbolji kineski pickupi Tonerider (stavljaju se u Squier CV) koji su 89,33 dolara zaTelecaster set ili 46,46 i 47,60 dolara po komadu.
Ko je imao prilke da proba i jedne i druge odlicno zna da tu nema mesta nikakvom poredjenju, Fender je pet klasa iznad!
Fala bogu. Isti kura* je i sa delovima. Tranzistori, integralci, sve veze nema sa originalima. Ja sam mislio da su isti ili bar slični ali veze nemaju. Posle se ljudi pitaju što pedale ne zvuče kako treba? Pomučiš se da sve sklopiš vrhunski i zalemiš samo jedan deo koji ti sve sjebe. Ma kinezi nikad više. Banzai i jebeš 8 evra poštarine, ali bar imaš original deo koji zvuči kako treba.hipihill wrote: ↑01 Jun 2017, 11:49Kako je rec o narucivanju robe iz inostranstva evo da malo "pokopam" tvoje Kineze sledecim primerom.
Nije ni čudo što china pedale koštaju 20 evra. Sa takvim delovima ne bi trebalo da koštaju ni 10 evra.

-
Jel vidiš da je su zice koje izlaze iz magneta za povezivanje isti promer, boje i izolacija te su obe posrebrene OFC kao za ove single sa alija što sam ja i ovaj momak uzeo, da je plate ''crni'' isti materijal. Ne znam da za Squier magnete da su najbolji Kineski za mene su neki drugi, npr artec korenska firma koja i tamo ima fabriku.
Ovo za poređenje jel bi ti mogao da pogodiš koji su magneti fender a koji ovi sa alija po zvuku pričamo za singl, ili da odabrem sličan komplet tom Fenderu sa alija ili e-bay samo barem duplo jeftniji i na slepo da pogodiš koji su koji?
ovo što si spomenu za jezgra,u laboratoriji sa faksa koja je prasitorijska smo radili analize tipa koliko tačno ima nekog metala u biljci-zagađenje, ili kod promena na površini metala koliko je novonastalog jedninjenja. Pa ti misliš da neko nije u stanju da odredi tačan sasatv u % tog jezgra.
Ako se tebi sviđa taj Fender i voliš da ih imaš - ne vidim problem, poseduj, koristi, uživaj.
Ko šta pravi stvarno mi nije važno
imam i Kineske stvari a i retke Američke tipa blokove koji će možda tek za X godina ovde biti tj neka će ''faca'' možda da proba. ili trzalice koje ne verujem da ih neko koristi . mada ''nikad ne reci nikad ''. Kod tih stvari je nezgodno preporučiti jer čim nije poznato lokalno uvek može ispasti problem.
Nego da pitam ostale koje je vreme isporuka zica iz USA sa ovog sjata što ste delili strings itd, naravno od momenta naručivanja/uplate? hvala.
Ovo za poređenje jel bi ti mogao da pogodiš koji su magneti fender a koji ovi sa alija po zvuku pričamo za singl, ili da odabrem sličan komplet tom Fenderu sa alija ili e-bay samo barem duplo jeftniji i na slepo da pogodiš koji su koji?
ovo što si spomenu za jezgra,u laboratoriji sa faksa koja je prasitorijska smo radili analize tipa koliko tačno ima nekog metala u biljci-zagađenje, ili kod promena na površini metala koliko je novonastalog jedninjenja. Pa ti misliš da neko nije u stanju da odredi tačan sasatv u % tog jezgra.
Ako se tebi sviđa taj Fender i voliš da ih imaš - ne vidim problem, poseduj, koristi, uživaj.

Nego da pitam ostale koje je vreme isporuka zica iz USA sa ovog sjata što ste delili strings itd, naravno od momenta naručivanja/uplate? hvala.
Ne znam da li bih mogao da pogodim koji su magneti, ali mogao bih da pogodim sigurica koji je strat u pitanju ako neko svira mog skvadžu i nekog usa fendera. U 1000 evra se kladim. Ko hoće? Bez obzira koji su magneti u pitanju na tim gitarama.
Ovo što pitaš za žice, 10 dana je prosek. Stižu otprilike za to vreme.
Ovo što pitaš za žice, 10 dana je prosek. Stižu otprilike za to vreme.
Šta je po tebi original,zaštićen brend ?J202,IC741,2N3055,MJ15003,to su oznake tranzistora,ic...prave ih na stotine firmi u svetu , koji je tu originalRadeRas wrote: ↑01 Jun 2017, 14:50Fala bogu. Isti kura* je i sa delovima. Tranzistori, integralci, sve veze nema sa originalima. Ja sam mislio da su isti ili bar slični ali veze nemaju. Posle se ljudi pitaju što pedale ne zvuče kako treba? Pomučiš se da sve sklopiš vrhunski i zalemiš samo jedan deo koji ti sve sjebe. Ma kinezi nikad više. Banzai i jebeš 8 evra poštarine, ali bar imaš original deo koji zvuči kako treba.hipihill wrote: ↑01 Jun 2017, 11:49Kako je rec o narucivanju robe iz inostranstva evo da malo "pokopam" tvoje Kineze sledecim primerom.
Nije ni čudo što china pedale koštaju 20 evra. Sa takvim delovima ne bi trebalo da koštaju ni 10 evra.![]()

Ej ne znam šta je original stvarno, ali znam da ova GOVNA iz kine koje se naručuju sa Aliexpress VEZE NEMAJU sa originalimakwiss wrote: ↑01 Jun 2017, 15:44Šta je po tebi original,zaštićen brend ?J202,IC741,2N3055,MJ15003,to su oznake tranzistora,ic...prave ih na stotine firmi u svetu , koji je tu originalRadeRas wrote: ↑01 Jun 2017, 14:50Fala bogu. Isti kura* je i sa delovima. Tranzistori, integralci, sve veze nema sa originalima. Ja sam mislio da su isti ili bar slični ali veze nemaju. Posle se ljudi pitaju što pedale ne zvuče kako treba? Pomučiš se da sve sklopiš vrhunski i zalemiš samo jedan deo koji ti sve sjebe. Ma kinezi nikad više. Banzai i jebeš 8 evra poštarine, ali bar imaš original deo koji zvuči kako treba.hipihill wrote: ↑01 Jun 2017, 11:49Kako je rec o narucivanju robe iz inostranstva evo da malo "pokopam" tvoje Kineze sledecim primerom.
Nije ni čudo što china pedale koštaju 20 evra. Sa takvim delovima ne bi trebalo da koštaju ni 10 evra.![]()
![]()
Hoćeš obrazloženje? Nema problema.
Znači, primer br, 1:
JRC4558D integralac (nezamenjljivi u Tube Screamer kolima).
Standardni dual operacioni pojačivač jeftin, da svako može da ga priušti, superrr..ali. E ima ***** jedan koji se zove ALI. Znači, imam vintage, nazovi ga NOS ili ti stari čip iz 1980 i neke godine za uporedjenje i kineza. Imam takodje original sa većim i debljim fontom kupljen na Banzai. Znači, kada u pedalu staviš taj iz 1981 ili ovaj sa Banzai, svira identično bez neke razlike izmejdu klona ioriginala. Možda neko bude čuo, ali ja nemam to uvo za te mikro finese.
Ali ako staviš kineza sa tanjim fontom i ovaj iz 1981 ili onaj sa Banzai iz 2017, kinez je tiši, uvek i to za da ne lupam 15%. Čim je tiši nije više ni taj zvuk, jel tako? e tako jebu kinezi naivne.
Jeste, kinez košta dolar 20 komada dok original na Banzai košta 2 komada dolar. To je razlika
Primer br.2:
tranzistori 2n7000 (Zendrive, OCD Fulltone ..)
jeftini i klasični MOSFET jel tako. Imaju i EU zamenu BS170. Lepo. E, kupio iz Kine 50 komada za dolar i oni šljakaju, ali kako. Kada sam uradio OCD klon br.2, i uporedio ga sa originalom, nikako nije svirao isto, svirao je tiše i sa manje gaina. Prvi klon koji sam uradio svirao je identično kao original. A zašto? Pa zato što sam u prvi stavio tranzistore kupljene u Kelco kod nas, a u drugi trandže iz kine sa aliexpres. E onda sam vadio te tranzistore i menjao iz prve u drugu pedalu i obratno, testirao, i naručivao i nove iz naših radnji i sa Banzai i Musikding, i njih testirao, i tvrdim da kineski imaju drastično manje gaina nego ajd ovi koje nazivam originalima.
Evo, iskustvo mi kaže da ti "originali" zvuče isto kao i originalna pedala, pa zato tvrdim iz iskustva i sa primera, da su kineski tranzistori i integralci sa Aliexpres čisto - SRANJE.
Hvala lepo i molim lepo.

-
nije pitanje da prepozna svoju gitaru koju znaš po dodiru itd, već da na istoj ili nepoznatoj prepozna ''iste'' magnete.
pun je svet muzike primera gde su milioneri/ poznati pa koriste svoje gitare napravljene od delova koji su tada smatrani u najboljem slučaju prosek,i gde ljudi koriste stvari jeftine a odlično zvuče. Već sam sve kazao na tu temu ne mogu da se vrtim u krug a drugo ispadam iz same teme ovde
. Mikro elektronika je ozbljna stvar i mašine su jako skupe neka svako istraži za sebe ako ga zanima i zaključak će sam doći. Za mene su noviji delovi superiorniji i ako je dobrana većina fabrika po Aziji. Za magnete samo hajd da spomenem DM iz Maiden-a i ekipu koji su na svoje gitare stvaljali magnete sa tada super jeftnih šperljua sa dalekog istoka.
Bacio sam i ja pare x puta na krš od delova na KP sa alija. Ali sam zato kupovao koreanske ili kinseke koji su odlični. Čudno mi je kako ljudi kude neke delove koji su inače za Squier gitare a sa druge strane napraviše legendu od nekim Kineskim Squierima koji imaju većinu baš tih delova na sebi. Po mom shvatanju čovek je muzički sazreo i razume se u opremu kada ga striktno zanima kvalitet/rad/zvuk a brend, made in i cena su u drugom planu. pozdrav
pun je svet muzike primera gde su milioneri/ poznati pa koriste svoje gitare napravljene od delova koji su tada smatrani u najboljem slučaju prosek,i gde ljudi koriste stvari jeftine a odlično zvuče. Već sam sve kazao na tu temu ne mogu da se vrtim u krug a drugo ispadam iz same teme ovde

Bacio sam i ja pare x puta na krš od delova na KP sa alija. Ali sam zato kupovao koreanske ili kinseke koji su odlični. Čudno mi je kako ljudi kude neke delove koji su inače za Squier gitare a sa druge strane napraviše legendu od nekim Kineskim Squierima koji imaju većinu baš tih delova na sebi. Po mom shvatanju čovek je muzički sazreo i razume se u opremu kada ga striktno zanima kvalitet/rad/zvuk a brend, made in i cena su u drugom planu. pozdrav

Ako je verovati You Tube-u,ovom videu i nekim slicnim,sa kompracijama gitara i magneta...
Ja imam bas ovakvog Classic Vibe-a,i necu menjati magnete koje su tu stavili ljudi koji mnogo vise znaju o gitarama nego ja.Pa nek su ti magneti pravljeni i u Kini,to nije bitno,radjeni su za korporaciju Fender.I zvuce zaista odlicno.Ne znam sta bih dobio a sta izgubio,kad bih stavio neke magnete od 40 evra,ili neke SD,DiMarcio ili Fender.
Neko rece(vec je postala otrcana floskula)-nije bitno za koga glasate na izborima,vec ko broji te glasove.Ili na jeziku gitarista-nije bitno ko mota magnete,vec za koga mota...
Postujem svacije misljenje,svacije iskustvo,a posebno hrabrost da se eksperimentise na gitarama-jos ako je to uradjeno sa uspehom...medjutim,u globalu,ja ne volim da prckam po instrumentu-ili sviram gitaru koju imam(sa zadovoljstvom),ili je zamenim za gitaru koja mi odgovara.To je moje skromno misljenje.A sto puta sam naisao na Fendere Epifone Gibsone Squiere i druge gitare,kojima su vlasnici promenili magnete i jos kojesta,pa su opet zavrsili posle te operacije tu gde jesu-na oglasima. Filtertrone i TV Jones,Fender i Seymor Dancan,Lollar,itd,i opet nezadovoljan vlasnik prodaje tu gitaru,sto znaci da nije dobio to sto je trazio...
- Rockatansky
Normalno sve se skoro pravi u kini, ali nije isto kada kupis Adidas (pravljen u kini) ili neke kineske 'tike..

Jel salje Banzai mail kad je poslao robu? Ili samo ona prva dva: "Order receipt #XXXXX" i "Payment received for your order #XXXXX" ?