Maxles pedale handmade
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Maxles pedale handmade
NAdam se da se ne ljutish Makso, svako ima svoj nachin i uzajamno poshtovanje i divljenje trudu se podrazumeva, nadam se da to ne moramo da naglashavamo stalno
Samo ti kazhem da bi ti pedale izgledale mnogo ozbiljnije [kad je vec cilj prodaja] kada bi promenio font i eventualno potrazhio pomoc nekog dizajnera iz komshiluka, ili prosto neke sestrichine koja ima dobro oko. Cilj je tebi veca prodaja, nishta drugo.

-
Vecinom ovo, mada uopste ne garantuje da ce dizajner imati dobru ideju :ukus: .Cortex wrote: Samo ti kazhem da bi ti pedale izgledale mnogo ozbiljnije [kad je vec cilj prodaja] kada bi potrazhio pomoc nekog dizajnera iz komshiluka
Ovo pisem iz najbolje namere, ali kuciste onog pharaoh klona sigurno ne predstavlja smer u kojem treba ici.
Opet, neke kupce dizajn kutije uopste ne zanima, tako da...

-
Istina. Meni npr times new roman uopste ne radi posao. Nikako ne mogu slova kao sto T , A i N da izvadim iz osnovnog dela kako treba. Uvek zapne nesto. Imao sam jedan mnogo "lep" font za neku od mojih FET kreacija i toliko sam se smorio kada nisam mogao da ga izvadim iz osnovne folije. Sve mi je popucalo. Na kraju sam tu kutiju ostavio po strani. Bas me je obeshrabrilo.maksabass wrote:Tako je ,tako je... Ima toliko lepih i prikldnih fontova ,no postoje i takozvani problemi tehnicke prirode .Kad je u ptanju ecovanje,...mora se birati font koji to moze da podnese,i ista je stvar i sa nekim drugim tehnikama .Dakle ne moze sve dobro izgledati na monitoru i na pedali.Uglavnom se moja izrada razlikuje od izrade nekih graditelja...
Sto se tice dizajna svako ima svoj ukus. Pre par dana sam na KP video hotrod proizvodjaca iz Beceja i mene je njegov paintob podsetio na one autice za decu koji se nalaze u vecim trznim centrima ( bar u mom gradu ). Ubacite dinar i mali se voza dok mama kupuje cipele i sminku. S druge strane i moj pokusaj swirl-a je sigurno vecini ogavan i odbojan. Cak mozda i kic. Ali to ne znaci da cu ja prestati s tim, niti da Maksa treba da pobegne od comic fonta ili da ljudi iz hotroda izmenjaju svoj dizajn. Ili Cortex da postane mejnstrim, jedna boja i tri reci u boji koja je jak kontrast osnovnoj boji pedale. Naravno da to utice i na prodaju. Ali zato uvek treba ostaviti musteriji da izabere boje i dizajn. A za svoje dupe praviti sta je dupetu milo.
-
Jea.Mugen_Gica wrote:Ali zato uvek treba ostaviti musteriji da izabere boje i dizajn. A za svoje dupe praviti sta je dupetu milo.
pa dobro to se podrazumeva majku mu
)
ja cu sada da radim jednu pedalu, mislim dosta je poznato kolo, vec sam najavljivao da cu da je pravim, ali ce finish biti takav da mozhda moderatori nece ni da mi dopuste slike na forumu

ja cu sada da radim jednu pedalu, mislim dosta je poznato kolo, vec sam najavljivao da cu da je pravim, ali ce finish biti takav da mozhda moderatori nece ni da mi dopuste slike na forumu

Па није ти добар пример, јер је то фонт погодан само за штампање веће количине текста. Серифни фонтови генерално имају серифе како би се кад мало издаље гледаш формирала нека танка линија на којој почива ред текста, то је просто олакшица за некога ко треба да чита велику количину текста. На екрану не изгледа добро, као ни за примену коју ти помињеш.Mugen_Gica wrote:Meni npr times new roman uopste ne radi posao.
Постоји толико много фонтова који су употребљиви, није Times New Roman једини избор када се елиминише Comic Sans.
-
Ok, ali ja jesam na prethodnoj strani naveo jos 2 "ozbiljna" fonta. Iako jesam zagovornik Comic-a ne koristim iskljucivo njega.
Naravno da se ne ljutim Cortex...taman posla...Zadovoljstvo mi je diskovati sa Vama o pedalama 

Netacno. Musterija ne zna sta joj se dopada, zato i postoji ono.. kako bese.. advertajzing, jel teMugen_Gica wrote:Ali zato uvek treba ostaviti musteriji da izabere boje i dizajn. A za svoje dupe praviti sta je dupetu milo.

Cilj je ubediti musteriju da joj se to dopada i da je bas to ono sto je oduvek i zelela.
To pravilo vazi u velikoj vecini slucajeva.
Sto se tice fonta, comic sans je totalni promasaj. Neko pomenu TNR, koji je tek neupotrebljiv.
Evo nekih besplatnih web fontova koje ja koristim za sajtove http://www.bestwebfonts.com/ postoji i preview sa css efektom pa moze posluziti kao inspiracija.. sta znam
Ako ne govorimo o artwork-u, vec o tekstu koji ide ispod kontrola na pedali, mozda je najsigurnije resenje neki Helvetica font.. http://en.wikipedia.org/wiki/Helvetica
-
Nece biti groznije od Metasonix uradaka™, to je sigurno.Cortex wrote:ali ce finish biti takav da mozhda moderatori nece ni da mi dopuste slike na forumu

Spoiler:
u potrazi za zvukom...BOOSTER-i su nadasve korisne sprave...ko ih koristi zna,ali ko zna da ih kristi taj ima dobar zvuk.Bilo da se radi o bustovanju sugnala pre ili posle efekta,itekako je potreban,da pogura ili izdigne signal.Mnogi koriste volume pedale-nemam nista protiv,ali definitivno ove sprave daju bolje rezultate,bar po meni.
Kao sto rekoh u potrazi za boljim zvukom svoje bas gitare koristio sam razne naprave,medjutim sa najprostijim stvarima sam cini mi se imao najbolje rezultate,kao sa recimo obicnim boosterom.Bezveze je traziti svoj proloz kroz mix sa biranjem frekvencija,koje kao drugi nemaju ili manje od Vas,pa dodavanjem upravo tih isticete sebe u miksu...(MOZDA AKO IMATE SAVESNE SVIRACE)ali u vecini slucajeva kad krene zesca MULJAVINA to ne pije vodu vec bude jos gore.Ima tu jos mnogo da se prica,al da ne duzim.Moje iskustvo sa tim me navelo da napravim jednu vrstu boostera,koga sam malo testirao na basu,i na kraju je rezultiralo ovim...LIVE BASS BOOSTER.
Svaki booster podize nivo,to je jasno,kao i ovaj...no desavalo se da boju basa nemogu da uglavim dobro u miksu...jer kad je jak onda zauzme dosta prostora u miksu pa za ostale nema mesta...onda se bas dobro cuje ali smeta svima.Dakle on mora da zauzme svoje mesto u miksu,da bude basovitiji od svih ostalih,ali opet da ne mumla i da se razume.Sta ...sta...
puno puta se pogesi u samoj postavci bas gitare (cesto mi se to desava),pa sam se odlucio da ne gresim,nego postavim zvuk na samom boosteru...i kao takvog ga koristim.Dakle krupan bas koji ne mumla,sa
u midlovima koji ne bi smetali ostalim ucesnicima,i kristalo jasnim visokim koji ce biti skoro iznad svih,pa kad svirate slap,da se cuje svaki SKLJOC
Upotereba gaina na istom ide u pravcu da se donekle ocvrsne ton,do nekih 3/4 ili ti 3h,posle toga krece sa fuzziranjem,i to je nalik opanjenom pojacalu,a ne comp drive pedalama.Filter ima 6 datih opcija zvuka.U principu su dosta slicne...U basovima razlike nema(to nisam hteo da diram),ali u visokim i srednjim visoki ima ...
Poslusajte...zvuk... ide li to u dobrom pravcu
Kao sto rekoh u potrazi za boljim zvukom svoje bas gitare koristio sam razne naprave,medjutim sa najprostijim stvarima sam cini mi se imao najbolje rezultate,kao sa recimo obicnim boosterom.Bezveze je traziti svoj proloz kroz mix sa biranjem frekvencija,koje kao drugi nemaju ili manje od Vas,pa dodavanjem upravo tih isticete sebe u miksu...(MOZDA AKO IMATE SAVESNE SVIRACE)ali u vecini slucajeva kad krene zesca MULJAVINA to ne pije vodu vec bude jos gore.Ima tu jos mnogo da se prica,al da ne duzim.Moje iskustvo sa tim me navelo da napravim jednu vrstu boostera,koga sam malo testirao na basu,i na kraju je rezultiralo ovim...LIVE BASS BOOSTER.
Svaki booster podize nivo,to je jasno,kao i ovaj...no desavalo se da boju basa nemogu da uglavim dobro u miksu...jer kad je jak onda zauzme dosta prostora u miksu pa za ostale nema mesta...onda se bas dobro cuje ali smeta svima.Dakle on mora da zauzme svoje mesto u miksu,da bude basovitiji od svih ostalih,ali opet da ne mumla i da se razume.Sta ...sta...

puno puta se pogesi u samoj postavci bas gitare (cesto mi se to desava),pa sam se odlucio da ne gresim,nego postavim zvuk na samom boosteru...i kao takvog ga koristim.Dakle krupan bas koji ne mumla,sa

Upotereba gaina na istom ide u pravcu da se donekle ocvrsne ton,do nekih 3/4 ili ti 3h,posle toga krece sa fuzziranjem,i to je nalik opanjenom pojacalu,a ne comp drive pedalama.Filter ima 6 datih opcija zvuka.U principu su dosta slicne...U basovima razlike nema(to nisam hteo da diram),ali u visokim i srednjim visoki ima ...
Poslusajte...zvuk... ide li to u dobrom pravcu

-
Makso, kako radi mali andjeo korus kad se kroz njega pusti bas?
Fenomenalno...mozda zvuci neskomno ,ali meni je bolje zvucao on nego legendarni boss CE2 ,na basu.Mugen_Gica wrote:Makso, kako radi mali andjeo korus kad se kroz njega pusti bas?
-
Znaci nece da jede duboke? Ja sam svirao kroz Boss-a CE2 pa kroz digitech-a ali su oba otisla davno. I sad ponovo treba da sviram bass u jednom bendu i hocu neki korus. Ovaj mi deluje pristojno.
Ne bi trebalo da jede...na ulazu je 100n