Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
ProfessorBaltazar

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by ProfessorBaltazar » 23 Mar 2016, 04:20

ProfessorBaltazar wrote:Vis kako izgleda 50 godina sad vec star Honduras.

Image
Ko namestaj. :bambi:

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 23 Mar 2016, 04:23

Sad stvarno bez zezanja, Dersu, izvini još jednom na mom glupendanju i neprijatnostima. Za 90% stvari koje si rekao sam znao, ali hvala ti na dodatnim nasušnim informacijama (a nadam se da će i ostatak foruma imati od toga neke koristi). Svaka čast, sensei. Živ bio. :ziveli:

Frostensen

Post by Frostensen » 23 Mar 2016, 05:06

sve drogosi i metalike...

Image

ProfessorBaltazar

Post by ProfessorBaltazar » 23 Mar 2016, 05:17

To nam je sto nam je. Voljno ko divlja patka.

ProfessorBaltazar

Post by ProfessorBaltazar » 23 Mar 2016, 06:28

Vrlo je pipava stvar oko tog drveta a da ne pricamo drvo u celini. Oni tamo od maltera prave blokove solid body. Kao, magneti su kraj price. A gde je tu pojacalo.

Treba brate svirati, to sam ja (hopefully) skonto kad me jedan moj drug onomad resetovao. Zvuk dodje. Pa prodje. Pa si posle, gde mi bila pamet. I tako svako tromesecje.

Ukljucim gitaru, koja radi, u pojacalo, koje radi. Ostalo je u biti na meni sto bi rekao BoogieWoogie.

ProfessorBaltazar

Post by ProfessorBaltazar » 23 Mar 2016, 07:09

ProfessorBaltazar wrote:
ProfessorBaltazar wrote:Vis kako izgleda 50 godina sad vec star Honduras.

Image
Ko namestaj. :bambi:

Pre prvog dana.

Image

Vidis koliko u stvari to nije bio lep ili najlepsi komad. Al je ispo epski. Cukali ga na zvuk pre 20 godina. I zvucao.

OVCA

Post by OVCA » 23 Mar 2016, 07:20

El mogu ja da se umesam u ovu tesku artiljeriju,ovaj NATO pakt i da pitam?Hvala...Gde se u celoj ovoj prici nalazi nato(pazi,nato :mrgreen: )mahagonij,koji je veoma lak a kojeg kinezi harce u enormnim kolicinama?

ProfessorBaltazar

Post by ProfessorBaltazar » 23 Mar 2016, 08:13

Nigde. Nigde u Kini ne raste svitenia makrofilia da ja znam. Onda opet, ako neko nadje, there you go.

Nista sto dolazi iz Kine nema to drvo. Svakako neki lik moze da uzveze ali nikakva serijska proizvodnja. Nema bre iz Hondurasa ako nema semu. Gde su ovi uzeli pre 30-40 godina i sad imaju na lageru. Aj zovi akbasadu Hondurasa u Beogradu, Zagrebu, Skoplju, Sarajevu, Ljubljani, Podgorici, Novom Sadu, Pristini i pitaj 'e treba nam sav mahagoni sto imate'.

Aj molim te pa nam javi.

ProfessorBaltazar

Post by ProfessorBaltazar » 23 Mar 2016, 08:21

Ako mi imamo u Hondurasu imaju i oni kod nas, ne?

http://www.embassypages.com/missions/embassy26596/

fattwang

Post by fattwang » 23 Mar 2016, 08:46

Gibson je napravio seriju lakih LP-ova (oko 8 funti, samo), od punog drveta, bez rupa i komora. Les Paulovi teški kao strat!
Pogledajte ponudu, uklapa se u temu, i ovo su oglasi :)
http://www.wildwoodguitars.com/electric ... s_paul.htm

komil

Post by komil » 23 Mar 2016, 12:01

ProfessorBaltazar wrote:Al kapiras primcip. Pravi mahagoni je tezak, a to dal je bas usralo Nemanju da mu je Maya SG iz Hondurasa, pa brate, ja bi mu kupio taj, stripovao klot gitaru i dao ortaku da napravi SG kako svevisnji zapoveda.
Na toj Mayi je telo od nekog jasena iz jedno 7 komada. Vrat jeste mahagoni. Čisto da kažem da se ne ložite što se tiče specifikacija.

ProfessorBaltazar

Post by ProfessorBaltazar » 23 Mar 2016, 12:09

Mene i ne bi cudilo. Nebojsa (ime!) je onomad kacio nekog SG-a ali to je bio Gherson, talijanac, a talijanci su nekad imali para pa su bili lujke. Taj kad vidis odma ti je sumnljivo da je Honduranac. Vidi se po drvetu, kazem. Pore su najbitnije. Ne mos da vidis klot kako izgleda, svi ga odma farbaju ili smoce vodom da poprimi onu crvenu boju, al ko zna vidi po drvetu. Hinduranac ti je kao zgodna cura, ne prolazi to neopazeno, nesto tu ima gde svi kao, whoa, ma da, i nije neka riba. Vido sam i bolje. E kad krene to ogovaranje znas da ima nesto. :idea:

komil

Post by komil » 23 Mar 2016, 12:42

Ne bi ni mene čudilo, nego čisto, ta konkretna gitara nije primer. Videlo se u roku od minut da to na telu nije mahagoni. Ta gitara je sada već neko vreme kod mene i dopada mi se, tim pre nemam razloga da je nešto spuštam.

Ti Ghersoni i italijani... Eno onaj Gherson Les Paul što je isto bio kod Nemanje je valda od neke čamovine, da ne kažem borovine.

ProfessorBaltazar

Post by ProfessorBaltazar » 23 Mar 2016, 12:57

komil wrote:Ne bi ni mene čudilo, nego čisto, ta konkretna gitara nije primer. Videlo se u roku od minut da to na telu nije mahagoni. Ta gitara je sada već neko vreme kod mene i dopada mi se, tim pre nemam razloga da je nešto spuštam.

Ti Ghersoni i italijani... Eno onaj Gherson Les Paul što je isto bio kod Nemanje je valda od neke čamovine, da ne kažem borovine.
Ima i toga. Mozda se ja tripujem zbog detinjstva. Meni je jedan Gherson LP koji je svirao ortak pre jedno 30 godina keva bio. Imao je onaj switch ko sporet, umesto togle switcha za magnete. Still, no matter. Sve je to meni jasno bilo kao dan.

Micim, kad smo mi bili klinci bio je Lero i Hondo. Ono, lawsuit. Isto kad i Ibanez. Ista prica. Samo guglas Hondo Les Paul (challenge jel).

Tenji

Post by Tenji » 23 Mar 2016, 13:12

ProfessorBaltazar wrote:Mahagoni je jedno od najtezih poznatih drva po specificnoj tezini i gustini.
Odakle ti ovaj podatak?
http://www.csgnetwork.com/specificgravwdtable.html
http://www.engineeringtoolbox.com/weigt-wood-d_821.html
http://www.simetric.co.uk/si_wood.htm

Ovde svakako ne kaze tako.

Post Reply