Čudan zvuk

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

nenadnenad

Re: Čudan zvuk

Post by nenadnenad » 02 Sep 2010, 17:20

Vrati pojacalo, uzmi drugo.

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 02 Sep 2010, 17:41

Stvarno ne bi hteo da se pravim pametan, i uopšte nisam jedan od onih likova koji su u fazonu samo vintage vintage, ali mi stvarno nije jasno zašto si dao tolike pare za to pojačalo? Ako si jurio Fender zvuk, zar ne bi bilo bolje da si za te pare kupio nekog Twina, pa čak i onog sa push-pull potom od 135W, tvrdim da je bolje od ovog što si uzeo. Uopšte ne pokušavam da ti solim pamet, samo pitam onako, zanima me, jel postoji neki poseban razlog zbog kojeg si kupio to pojačalo ili je samo do toga što je 15W i lakše? Jer kapiram da postoji bar 10 razloga zbog kojih je bolje kupiti staro Fender pjačalo a ne novo, naravno u tom cenovnom okviru, može i sada da se za soma jura kupi bolje Fender pojačalo nego bilo koje iz 70ih i 80ih, ali za 500 eura... nemam pojma.

Ja sam par puta na različitim pojačalima imao taj problem i uvek se ispostavljalo ili da je do kabla, gitare ili lampe.
Ako je to do dizajna pojačala, probaj da se čuješ sa Pecom, pa možete nešto da ga modujete ili tako nešto.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 02 Sep 2010, 18:01

nenadnenad wrote:Vrati pojacalo, uzmi drugo.
Identicno je, rekoh.
+Hopkins+ wrote:Stvarno ne bi hteo da se pravim pametan, i uopšte nisam jedan od onih likova koji su u fazonu samo vintage vintage, ali mi stvarno nije jasno zašto si dao tolike pare za to pojačalo? Ako si jurio Fender zvuk, zar ne bi bilo bolje da si za te pare kupio nekog Twina, pa čak i onog sa push-pull potom od 135W, tvrdim da je bolje od ovog što si uzeo. Uopšte ne pokušavam da ti solim pamet, samo pitam onako, zanima me, jel postoji neki poseban razlog zbog kojeg si kupio to pojačalo ili je samo do toga što je 15W i lakše? Jer kapiram da postoji bar 10 razloga zbog kojih je bolje kupiti staro Fender pjačalo a ne novo, naravno u tom cenovnom okviru, može i sada da se za soma jura kupi bolje Fender pojačalo nego bilo koje iz 70ih i 80ih, ali za 500 eura... nemam pojma.

Ja sam par puta na različitim pojačalima imao taj problem i uvek se ispostavljalo ili da je do kabla, gitare ili lampe.
Ako je to do dizajna pojačala, probaj da se čuješ sa Pecom, pa možete nešto da ga modujete ili tako nešto.
Drugo pojacalo sam kupio jer mi je bassman sa 2x12 kabinetom previse nepraktican (twin ne bi bio nista bolji po tom pitanju) a bas ovog sam uzeo jer mi se svideo mnogo vise od svih ostalih pojacala koje sam probao a mogao da kupim. Veoma jednostavno. :) Da sam mogao da ga kupim polovnog, naravno, kupio bih ga ali ga vec dugo nisam vidjao po oglasima i nista sto jesam mi se nije svidelo tako da... eto.

Je'em li ga... i ja bih vise voleo da sam nasao neki polovni matori point to point 1x12 kombo male vataze, velicine i tezine, u savrsenom stanju, cij zvuk mi se jako svidja i jos za neke normalne pare... :)

nenadnenad

Post by nenadnenad » 02 Sep 2010, 18:25

Ne, mislio sam da uzmes drugi model, ili i drugog proizvodjaca ili da trazis pare nazad ili da radis sa onim sto imas i uzmes marshalla od 100w i novi box :mrgreen:

guv'nor

Post by guv'nor » 02 Sep 2010, 18:29

Ne tuguj! :ziveli:

Moguće da će neka glupava sitnica rešiti stvar, deblji/tanj komplet žica (mada bih pre rekao deblji)...

http://home.comcast.net/~machrone/bluesjunior.htm

Malo listaš po netu...
If you play your BJr with the volume control at 10 and higher, you are likely to hear a high, ringing tone that sounds like feedback when a guitar is plugged in. It is feedback, and it’s caused by the poor layout of the old green circuit board, which has no ground planes or other shielding. Some of the signal from the preamp circuitry leaks back into the amp through the input jack, and causes the feedback.
http://billmaudio.com/wp/?page_id=34

Srediće se sve. :ziveli:

Post Reply