Izrada, održavanje, saveti...
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
kemo
potrazicu u narednih par dana, ako nista stoji opcija sa ovim 6,3 mm dzekom, a ako mi je napajanje adapter 3,5 mm jel mogu koristiti konektor 6,3 sa izlazom 3,5 mm u koji cu da spojim adapter???
Nadam se da ste razumjeli sta pitam

-
bancika
moze ali ti adapteri su trash...ja sam kupovao neke za signal i uvek je nesto bio los kontakt i unosilo sum...mozda su za napajanje dovoljno dobri
-
Mugen_Gica
kemo wrote:potrazicu u narednih par dana, ako nista stoji opcija sa ovim 6,3 mm dzekom, a ako mi je napajanje adapter 3,5 mm jel mogu koristiti konektor 6,3 sa izlazom 3,5 mm u koji cu da spojim adapter???
Nadam se da ste razumjeli sta pitam

Ne, moras tu 3,5 mm bananu da zamenis za 6,3 mm. Tj ovu koju koristimo za instrumente. Sve ostalo ce da radi. Dodjavola radice i ako samo gole zice povezes sa pedalom. Mozes i da razvalis neki adapter, npr taj kineski, dodas regulator od 9 v na kraju i jos par kondezatora i ubacis u pedalu kao unutarnje napajanje, a izlazni deo za strujni kabl stavi onaj sa tri pina za kompove i pojacala. To ti je za sad najbolja opcija. I onda naravno kupis jedan takav kabl.
-
kemo
Nasao sam neki konektor u starom telefon to jeste u bazi telefona koja se napajala sa adapterom od 9v, jel mogu to iskoristit??

-
Trooper
- Urednik
-
Pa ako mozes naci konektor koji ide na kabal i pasuje na to, sto da ne. Ali ne razumem toliko petljanje, mozes preko neta poruciti iz mgelectronic ili proelectronic ili tako nest, kontam da bi ti jedan konektor i obicnom postom poslali u koverti
-
Mugen_Gica
Mozes, ali ti je to mnogo jebanja. Moj saveti ti je da zasada koristis gole zice adaptera ( plus ide na plus na minus na treci dodatak stereo dzeka, koji je na ulazu ) a da u medjuvremenu skupis para i narucis obican konektor. Ili da vidis sa nekim od pro ili mg gadova da li bi bili voljni da ti posalju jedan komad u pismu. Ako im lepo objasnis verovatno ce pristati.
-
Markony
Da malo skrenem sa trenutne teme i vratim se na MXR Distortion+...
Naime, ono sto sam ja dobio jeste upotrebljiv DIST zvuk ikljucivo na DIST max ili jako blisko DIST max. Drugim recima DIST pot u previh 80-85% svog hoda delimicno pomera zvucni spektar ka visim tonovima bez primetne distorzije. Koristio sam IC 4558 i 5532 sa diodama 4148 u asimetricnom rasporedu.
Da li neko ima slucno iskustvo?
Mislim, nije mi problem da pedalu drzim sa DIST potom na max ali to je onda prilicno ogranicen efekat.
Obecao sam sebi da napravim jednu sa svim mogucim modovima koji ukljucuju 4 SPDT prekidaca i jos 2 pota ali nikako da vreme okrenem na tu stranu
Whatever,

-
maksabass
Markony wrote:Da malo skrenem sa trenutne teme i vratim se na MXR Distortion+...
Naime, ono sto sam ja dobio jeste upotrebljiv DIST zvuk ikljucivo na DIST max ili jako blisko DIST max. Drugim recima DIST pot u previh 80-85% svog hoda delimicno pomera zvucni spektar ka visim tonovima bez primetne distorzije. Koristio sam IC 4558 i 5532 sa diodama 4148 u asimetricnom rasporedu.
Da li neko ima slucno iskustvo?
Mislim, nije mi problem da pedalu drzim sa DIST potom na max ali to je onda prilicno ogranicen efekat.
Obecao sam sebi da napravim jednu sa svim mogucim modovima koji ukljucuju 4 SPDT prekidaca i jos 2 pota ali nikako da vreme okrenem na tu stranu
Whatever,

Nisam pogledao semu,ali ako je slicna sa dod overdrive ,koga vidim u ovoj temi na jednoj slici problem gain pota moze da se resi ako se stavi manja vrednost.dobice se tda tako kazem korisniji gain.dakle recimo duplo manja vrednost od te koju koristis.Dakle veci obim gaina se nece dobiti ,ali bolja regulacija dist -a hoce.Iz mog iskustva kod ovakvih sema overdrive krece da radi tek na nekih 20K otpora.
-
Markony
Hvala!

-
spaced
Evo i ja se odlucio da pravim DOD Overdrive 250 pa imam par pitanja.

Sa gornje slike de pise +9v vezujem na plus od baterije od 9v, a gde je gnd nista ne vezujem, tj. taj deo ne ide na minus od baterije vec se svi elementi tu spajaju u sam cvor?

tip sa skroz gornje slike je obelezen na donjoj (desnoj) sa t i tu ga vezujem, a sleeve vezujem gde pise s? jer ima 3 mesta za vezivanje na jacku, a tip je onda ovaj sto najvise strci, a sleeve je gde je ta rupica, ne?
-
bancika
nije ti bas jasno pitanje....minus od baterije ide na ring ulaznog (stereo) jacka da bi se spojio sa sleeve-om kad ubodes mono jack u njega. Kad nista nije ukljuceno u input - od baterije nije povezan na masu pa se baterija ne trosi.
-
spaced
da, malo sam bezveze objasnio, jer bi po tome samo bio cvor pa ne bi postojala razlika napona a samim tim ni struja. moje pitanje je kako da namestim uzemljenje? na proto-ploci stoji linija na kojoj pise gnd, pa me interesuje kako da namestim 0v, koji element tu ide?
-
bancika
hehe, ni drugo pitanje ti nije nista jasnije. Sta podrazumevas pod 0V? Minus na DC jacku, minus na bateriji ili uopste masu kola? Pogledaj na tonepad.com ima offboard wiring diagram pa vidi najbolje.
-
six
Povedite racuna pri kupovini elektrolitskih kondenzatora od 1uF, veoma je tesko naci ispravan! Sve vrednosti do desetak mikrofarada su veoma kriticne po pitanju ispravnosti. Inace elektroliti su najproblematicnija stavka u ovoj prici. Takodje povedite racuna i pri kupovini tantal kondenzatora od 1uF, mnogo je neispravnih u prodaji. Na metalna kucista obavezno DC uticnica plasticna 2,1 mm, to je standard i moramo ga postovati. Plasticna i ostala kucista od neprovodnog materijala obavezno oblepiti alu ili bakarnom folijom sa unutrasnje strane. Zelim da podrzim ovu zajednicu i kao izraz dobre volje zelim da poklonim plasticnu DC uticnicu 2,1mm zajedno sa utikacem 2,1 mm kao i kablic sa konektorom za bateriju 9V onome kome je potrebno odnosno ko se prvi javi. Kod lemljenja provodnika na DPDT prekidace (posto se jedino oni mogu naci na domacem trzistu), lemilicu sto krace zadrzavati inace dolazi do smeksavanja nekvalitetnog plasticnog kucista, pomeranja kontakata i prestanka funkcije prekidaca.
-
Cortex
- The Necromancer
Dobro nam doshao kao josh jedan graditelj pedala

Postavi neke radove da im se radujemo malo
Bash me chudi ta pricha o elektrolitima, jes da ja najvishe koristim naruchene iz inostranstva ali sam neke i kupovao ovde i nisam imao ama bash nikakvih problema.