preporuka za high gain

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
metalstringer

Re: preporuka za high gain

Post by metalstringer » 27 Jun 2016, 10:28

odvrnes dist i onda kresti i vristi,zuji...kao da si dodao visokih u pm.ne pomaze tu ni eq,samo ga jos vise usere u celom spektru benda.dr. boogie bi zavrsio poso jer ima zdraviji gain od dist metal zone pedale.takodje ima karakter.na bugiju ne treba vise od pola gaina,moze i manje,na 4-5 i vec ima zdrav gain koji ne tera u krestanje.kada ga guram u komp i teram samo kroz vst cab sim zvuci pristojnije i bolje od vst ampova.problem je kada ga guram u input ss pojacala pa izgleda da preamp samog pojacala izobliblicava i brlja sound.moguce da je problem u preampu,moguce da brlja zbog ugradjenog kompresora(ne znam da li je u samom preampu) a moguce i da sam niskotonac od 12'' brljavi frekvencije pa je go q... od zvuka.kad probam da zaobidjem preamp i ubodem bugija u aux-in mislim da ce zvucati pristojnije za probe.u sustini,sam bugi mi zvuci dovoljno dobro u odnosu na sva sranja koja sam probao do sad u ss ampu.

metalstringer

Post by metalstringer » 27 Jun 2016, 10:49

bancika wrote:
metalstringer wrote:
bancika wrote:A lampa pre zvucnika :krstise:
:D :idea:
'teo sam da pitam da li moguce modifikovati ss amp i turiti lampu na pojacivackoj sekciji i iskljuciti preamp ss pojacala?
pa moze...otprilike na isti nacin kao sto mozes iz golfa da izbacis dizel D2 motor i zamenis ga elektromotorom iz Tesle :)
:mrgreen: :ziveli:
jbg,mislio sam da moze neka takva varijanta.a neki eksterni amp sa lampom kao izlazni stepen a da ima 75w da ide na zvucnik 12'' a da bugi bude preamp?

tocilj

Post by tocilj » 27 Jun 2016, 12:14

metalstringer wrote:odvrnes dist i onda kresti i vristi,zuji...kao da si dodao visokih u pm.ne pomaze tu ni eq,samo ga jos vise usere u celom spektru benda.dr. boogie bi zavrsio poso jer ima zdraviji gain od dist metal zone pedale.takodje ima karakter.na bugiju ne treba vise od pola gaina,moze i manje,na 4-5 i vec ima zdrav gain koji ne tera u krestanje.kada ga guram u komp i teram samo kroz vst cab sim zvuci pristojnije i bolje od vst ampova.problem je kada ga guram u input ss pojacala pa izgleda da preamp samog pojacala izobliblicava i brlja sound.moguce da je problem u preampu,moguce da brlja zbog ugradjenog kompresora(ne znam da li je u samom preampu) a moguce i da sam niskotonac od 12'' brljavi frekvencije pa je go q... od zvuka.kad probam da zaobidjem preamp i ubodem bugija u aux-in mislim da ce zvucati pristojnije za probe.u sustini,sam bugi mi zvuci dovoljno dobro u odnosu na sva sranja koja sam probao do sad u ss ampu.
Hi gain pedale generalno loše zvuče na ss ampovima jer lampa pije gain (ne znam kako drugačije da se izrazim:-), ako na lampi koristiš dist na 12 sati, na SS pojačalu nećeš moći preći 9-10...i uvijek će zvučati brašnjavo i visoko. To se obično rješava sa busterima ispred i iza dista....smanjuješ gain distu a bustuješ ga. Svakako i kompresija se povećava ali bar ne zuji toliko. Zato ja više volim da pravim hi gain od 2-3 OD pedale nego od jedne Dist (ne zvuči bolje zbog kompresije), ali se lakše prilagoditi bilo kom pojačalu u koje se štekneš.

Sa moje tačke gledišta mislim da bi trebao da se pozabaviš zvučnikom u pojačalu jer ako promijeniš zvučnik i staviš nešto dobro čak i Fender FM može da zvuči jako pristojno.

metalstringer

Post by metalstringer » 27 Jun 2016, 16:13

lampa je lampa.ovo je po meni nesto najbolje sto sam cuo od high gaina: https://m.youtube.com/watch?sns=fb&v=0_yeCRW461A

custom,cene ga preko 4 'iljade

Kauto Labs

Post by Kauto Labs » 27 Jun 2016, 20:53

kako vam se cini laney irt15h za 450 evra?

Rockatansky

Post by Rockatansky » 27 Jun 2016, 22:55

metalstringer wrote:lampa je lampa.ovo je po meni nesto najbolje sto sam cuo od high gaina: https://m.youtube.com/watch?sns=fb&v=0_yeCRW461A

I jos jedan Metal Zone 2 u znjega i to je to ;)

:XD: :XD: :XD:

Kauto Labs

Post by Kauto Labs » 27 Jun 2016, 23:32

Image

RadeRas

Post by RadeRas » 28 Jun 2016, 08:20

Kauto Labs wrote:Image
haha i ja sam primetio, malo odudara od stereotipa metalca. Na slici kao da vidiš hipika koji najteži metal svira kada se ukači u maršal sa tim gibsonom i icepa All Right Now. Kud nestaše likovi u nitnama sa špicastim gitarama:
Image

metalstringer

Post by metalstringer » 28 Jun 2016, 09:24

Rockatansky wrote:
metalstringer wrote:lampa je lampa.ovo je po meni nesto najbolje sto sam cuo od high gaina: https://m.youtube.com/watch?sns=fb&v=0_yeCRW461A

I jos jedan Metal Zone 2 u znjega i to je to ;)

:XD: :XD: :XD:
:metal:
i cepanje

metalstringer

Post by metalstringer » 28 Jun 2016, 09:34

ljudi,da vas pitam,sta koristite od pedala i ampova na probama?cime zamascujete sound?znaci,maz :)

metalstringer

Post by metalstringer » 28 Jun 2016, 21:18

definitivno me zeza ili kompresor u ss ampu ili sam niskotonac.fakjea... onda sam propustio kroz vst cab sim i bugi je pristojan :D

https://soundcloud.com/nebojsa-pesic/dr-boogie-2

metalstringer

Post by metalstringer » 29 Jun 2016, 15:33

uspeo sam podesiti pristojan sound na SS pojacalu. lanac gitara-centaur-dr.boogie-SS amp. za haj gejn preporucujem dr. boogie :metal:

tocilj

Post by tocilj » 19 Jul 2016, 15:08

Dočepah se u nekoj zamjeni Bogner Uberschall pedale, pa rekoh da prenesem utiske Metalstringeru, pošto se on interesuje za tu materiju.

Ovo je definitivno potpuno drugačija pedala od svih drugih hi gain pedala koje sam probao. Osjećaj je 99% identičan sviranju na hi gain pojačalu (bez pedala). Uopšte nema toliko dista koliko sam očekivao, ali je ton ogroman. Čak zvuči tako kao da želiš da ga bustuješ TS pedalom i probudiš zvijer:-) I taj osjeća je istinit...nikad do sada nisam osjetio pojačalo u pedali, pogotovu ne hi gain. Srednji i basovi su mu aktivni potenciometri i jako su osjetljivi, tako da je boja i spektar tona baš veliki. Jedino što mi je postalo jasno čitajući loše rivjuove pedale je da ti likovi koji su pisali te rivjuove nemaju pojma o pojačalima i hi gain zvuku....jer se većina žali na količinu gaina. Ova pedala je takva da ne radi na sobnoj glasnoci, kao i sve što je dobro u tom hi gain svijetu. Na 4x12 pojačalu pedala izuva...na sobnoj glasnoći zvuči kao OD pedala za blues. Naravno da ću je prodati jer ne sviram takvu muziku, ali sam morao da je preporučim ljudima koji vole taj zvuk. 1/1 Alice in chains.

PS. Metalstringer....pogledaj, možda ima negdje šema na netu, pa probaj da napraviš, radi baš to što tražiš.

RadeRas

Post by RadeRas » 19 Jul 2016, 15:43

Ja porazgovarao sa nekim metalcima i preporučiše OVO kao haj gejn super strava čudo. Jbg. sad, nisu spomenuli da li i ova pedala radi samo na 4x12 pojačalima ili može i za sobu.. :metal:

metalstringer

Post by metalstringer » 19 Jul 2016, 16:50

tocilj wrote:Dočepah se u nekoj zamjeni Bogner Uberschall pedale, pa rekoh da prenesem utiske Metalstringeru, pošto se on interesuje za tu materiju.

Ovo je definitivno potpuno drugačija pedala od svih drugih hi gain pedala koje sam probao. Osjećaj je 99% identičan sviranju na hi gain pojačalu (bez pedala). Uopšte nema toliko dista koliko sam očekivao, ali je ton ogroman. Čak zvuči tako kao da želiš da ga bustuješ TS pedalom i probudiš zvijer:-) I taj osjeća je istinit...nikad do sada nisam osjetio pojačalo u pedali, pogotovu ne hi gain. Srednji i basovi su mu aktivni potenciometri i jako su osjetljivi, tako da je boja i spektar tona baš veliki. Jedino što mi je postalo jasno čitajući loše rivjuove pedale je da ti likovi koji su pisali te rivjuove nemaju pojma o pojačalima i hi gain zvuku....jer se većina žali na količinu gaina. Ova pedala je takva da ne radi na sobnoj glasnoci, kao i sve što je dobro u tom hi gain svijetu. Na 4x12 pojačalu pedala izuva...na sobnoj glasnoći zvuči kao OD pedala za blues. Naravno da ću je prodati jer ne sviram takvu muziku, ali sam morao da je preporučim ljudima koji vole taj zvuk. 1/1 Alice in chains.

PS. Metalstringer....pogledaj, možda ima negdje šema na netu, pa probaj da napraviš, radi baš to što tražiš.
hvala na preporuci, pogledacu da li ima sema. moram da pogledam i na yt , valjda ima neki snimak dobar

Post Reply