Konačno gotov i konačno RADI!!!! Klon HIWATT DR103 pojačala
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Konačno gotov i konačno RADI!!!! Klon HIWATT DR103 pojačala
Update:Pojačalo sa novim lampama u preampu zvuči nekako bolje,ili je možda u pitanju to što sam ubacio dve baterije kod magneta
U svakom slučaju potrudiću se da snimim nešto i bacim na YT....mada ne znam hoće li se primetiti(ipak je to YT)
U svakom slučaju potrudiću se da snimim nešto i bacim na YT....mada ne znam hoće li se primetiti(ipak je to YT)
daj!ssmc wrote:Update:Pojačalo sa novim lampama u preampu zvuči nekako bolje,ili je možda u pitanju to što sam ubacio dve baterije kod magneta

E to kad budem snimio okačiću zaista,a evo do tada malo slika
Slike bez kabineta

Pa malko kabineta u izradi......

....i onda ovo.....

Evo i slika unutrašnjosti

Slike bez kabineta

Pa malko kabineta u izradi......

....i onda ovo.....

Evo i slika unutrašnjosti

Znam da je ovde manje-više sve rečeno, ali želeo bih i ja samo da pohvalim pojačalo koje, eto, trenutno kod mene boravi, te sam imao prilike da ga isprobam, a i da sviram sa SSMC-om posle toliko vremena.
Iako sam, takoreći, potpuni laik po pitanju pojačala i muzičke (elektronske) opreme, moram da istaknem da me je ovo pojačalo oduševilo zvukom i snagom (već sa cca. 40% "odvrnuća" je u stanju da efikasno porazbija prozore u prostoriji od 10-ak kvadrata). Ni u ludilu ne bih volume okretao preko 50%, osim na otvorenom prostoru!
Inače, SSMC i ja odžemasmo na brzinu kod mene mnogo štošta - od pretežno laganog jazz-a na clean-u, do najgore "rdžade" pod teškom distorzijom. Što je najbolje, sve je zvučalo odlično, a pogotovo nas dvojica.

Iako sam, takoreći, potpuni laik po pitanju pojačala i muzičke (elektronske) opreme, moram da istaknem da me je ovo pojačalo oduševilo zvukom i snagom (već sa cca. 40% "odvrnuća" je u stanju da efikasno porazbija prozore u prostoriji od 10-ak kvadrata). Ni u ludilu ne bih volume okretao preko 50%, osim na otvorenom prostoru!

Inače, SSMC i ja odžemasmo na brzinu kod mene mnogo štošta - od pretežno laganog jazz-a na clean-u, do najgore "rdžade" pod teškom distorzijom. Što je najbolje, sve je zvučalo odlično, a pogotovo nas dvojica.

@ ssmc
Cime si pokrio prednju stranu kabineta?
- Wild Child
ssmc jel smo ovo bese probali pre par meseci dok sam ja radio u studiju oranz?
To sam takođe poručivao sa banzai-ja (http://www.banzaieffects.com/Grill-clot ... 19956.html) i u pitanju je grille cloth koji je inače u upotrebi za ove svrhe i kako mi je rečeno nije nabavljiv kod nas.Znam da su rađene varijante može ovo i ono ali to nije to,pa sam zato i poručio baš kao i tolexFunkomat wrote:@ ssmc
Da samo što tada ipak nije bilo gotovo u potpunosti,nisam tada imao uparene lampe (mislim na one u izlazu naravno i mislim da su neke bile na izdisaju ili čak nisu radile) i nisam uradio bias itd itd itd......tako da tek sada zvuči i radi kako treba.Wild Child wrote:ssmc jel smo ovo bese probali pre par meseci dok sam ja radio u studiju oranz?
Inače na nekom od sledećih jam session-a planiram da ponesem celo pojačalo (i kabinet i glavu)

Derrick wrote:Znam da je ovde manje-više sve rečeno, ali želeo bih i ja samo da pohvalim pojačalo koje, eto, trenutno kod mene boravi, te sam imao prilike da ga isprobam, a i da sviram sa SSMC-om posle toliko vremena.![]()
Iako sam, takoreći, potpuni laik po pitanju pojačala i muzičke (elektronske) opreme, moram da istaknem da me je ovo pojačalo oduševilo zvukom i snagom (već sa cca. 40% "odvrnuća" je u stanju da efikasno porazbija prozore u prostoriji od 10-ak kvadrata). Ni u ludilu ne bih volume okretao preko 50%, osim na otvorenom prostoru!![]()
Inače, SSMC i ja odžemasmo na brzinu kod mene mnogo štošta - od pretežno laganog jazz-a na clean-u, do najgore "rdžade" pod teškom distorzijom. Što je najbolje, sve je zvučalo odlično, a pogotovo nas dvojica.![]()
![]()
Umalo da prođemo kao Pete Townshend

Ne mogu iz slika da zakljucim... Jel slicne teksture kao i Marshallovi grill clothovi?ssmc wrote:To sam takođe poručivao sa banzai-ja (http://www.banzaieffects.com/Grill-clot ... 19956.html) i u pitanju je grille cloth koji je inače u upotrebi za ove svrhe i kako mi je rečeno nije nabavljiv kod nas.Znam da su rađene varijante može ovo i ono ali to nije to,pa sam zato i poručio baš kao i tolexFunkomat wrote:@ ssmc
Funkomat wrote:Ne mogu iz slika da zakljucim... Jel slicne teksture kao i Marshallovi grill clothovi?ssmc wrote:To sam takođe poručivao sa banzai-ja (http://www.banzaieffects.com/Grill-clot ... 19956.html) i u pitanju je grille cloth koji je inače u upotrebi za ove svrhe i kako mi je rečeno nije nabavljiv kod nas.Znam da su rađene varijante može ovo i ono ali to nije to,pa sam zato i poručio baš kao i tolexFunkomat wrote:@ ssmc
Uh ne znam kakvi su Marshall cloth-ovi iskreno pa ne bih da se zeznem....u svakom slučaju dobar je

Onda bobro.
Ako neko ko je video ssmc-ovo pojacalo uzivo zna kakav je taj njegov cloth i zna kakvi su na marshallovima, bilo bi super da kaze.

Ako neko ko je video ssmc-ovo pojacalo uzivo zna kakav je taj njegov cloth i zna kakvi su na marshallovima, bilo bi super da kaze.

- Rocket Roll
Slično je. Mislim da nije identično, ako je suditi po slikama...Funkomat wrote: Ako neko ko je video ssmc-ovo pojacalo uzivo zna kakav je taj njegov cloth i zna kakvi su na marshallovima, bilo bi super da kaze.
Banzai = http://www.banzaieffects.com/files/imag ... /19956.gif
Maršal = http://www.guitar-parts.com/pictures/11 ... Weave-.jpg
...ali ko zna da li su to prave slike i da li je i taj gril koji reklamiraju kao "Maršalov" zapravo identičan Maršalovom. Jedino bi pomoglo da nađeš nešto kao "parts number" pod kojim se vodi konkretan gril koji imaš na kabinetu pa da onda juriš isti takav, mada je to najverovatnije gubljenje vremena. Ili da pitaš direktno Maršal (samo što oni retko odgovaraju na emailove).
Da, slicni su. Sad kad bolje pogledam, izgledaju manje vise identicno. Jedino sto primecujem je da je cloth na mom marshallu zarotiran za 90 stepeni u odnosu na te sa fotografija. Steta sto ta sa banzaia nije vece rezolucije...
ssmc, jel ovako nekako izgleda iz blizine?

ssmc, jel ovako nekako izgleda iz blizine?

Funkomat wrote:Da, slicni su. Sad kad bolje pogledam, izgledaju manje vise identicno. Jedino sto primecujem je da je cloth na mom marshallu zarotiran za 90 stepeni u odnosu na te sa fotografija. Steta sto ta sa banzaia nije vece rezolucije...
ssmc, jel ovako nekako izgleda iz blizine?![]()
Izvini što kasno odgovaram ali mislim da ne izgleda tako....ako te ne mrzi procunjaj po sajtu banzaija tamo imaš original replacement grille pa možeš čak i da uoprediš,samo mislim da je dosta skuplji od ovoga što sam ja kupio
Evo i poslednji video u nizu koji sam davno trebao da okačim,ali eto nisam jer sam zaboravio
Daklem,možda posle bude i još snimaka,ali ovaj je definitivno poslednji napravljen kada i prethodno okačeni
Enjoy!!!

Daklem,možda posle bude i još snimaka,ali ovaj je definitivno poslednji napravljen kada i prethodno okačeni
Enjoy!!!

SSMC, hvala na cimanju i dobroj volji!
Sada konačno mogu mirno da pajkim.

Sada konačno mogu mirno da pajkim.