Konačno gotov i konačno RADI!!!! Klon HIWATT DR103 pojačala

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
ssmc
Floyd

Re: Konačno gotov i konačno RADI!!!! Klon HIWATT DR103 pojačala

Post by ssmc » 03 Jun 2009, 21:20

Update:Pojačalo sa novim lampama u preampu zvuči nekako bolje,ili je možda u pitanju to što sam ubacio dve baterije kod magneta
U svakom slučaju potrudiću se da snimim nešto i bacim na YT....mada ne znam hoće li se primetiti(ipak je to YT)

muki17
Urednik

Post by muki17 » 03 Jun 2009, 21:32

ssmc wrote:Update:Pojačalo sa novim lampama u preampu zvuči nekako bolje,ili je možda u pitanju to što sam ubacio dve baterije kod magneta
U svakom slučaju potrudiću se da snimim nešto i bacim na YT....mada ne znam hoće li se primetiti(ipak je to YT)
daj! :D

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 03 Jun 2009, 23:22

E to kad budem snimio okačiću zaista,a evo do tada malo slika

Slike bez kabineta
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Pa malko kabineta u izradi......

Image
Image
Image

:D

Image
....i onda ovo.....

Image

Evo i slika unutrašnjosti

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Derrick
MF veteran

Post by Derrick » 13 Jul 2009, 23:39

Znam da je ovde manje-više sve rečeno, ali želeo bih i ja samo da pohvalim pojačalo koje, eto, trenutno kod mene boravi, te sam imao prilike da ga isprobam, a i da sviram sa SSMC-om posle toliko vremena. :)

Iako sam, takoreći, potpuni laik po pitanju pojačala i muzičke (elektronske) opreme, moram da istaknem da me je ovo pojačalo oduševilo zvukom i snagom (već sa cca. 40% "odvrnuća" je u stanju da efikasno porazbija prozore u prostoriji od 10-ak kvadrata). Ni u ludilu ne bih volume okretao preko 50%, osim na otvorenom prostoru! :wink:

Inače, SSMC i ja odžemasmo na brzinu kod mene mnogo štošta - od pretežno laganog jazz-a na clean-u, do najgore "rdžade" pod teškom distorzijom. Što je najbolje, sve je zvučalo odlično, a pogotovo nas dvojica. :mrgreen: :mrgreen: :ziveli:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 13 Jul 2009, 23:53

@ ssmc

Cime si pokrio prednju stranu kabineta?

Wild Child

Post by Wild Child » 14 Jul 2009, 01:13

ssmc jel smo ovo bese probali pre par meseci dok sam ja radio u studiju oranz?

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 14 Jul 2009, 11:42

Funkomat wrote:@ ssmc

To sam takođe poručivao sa banzai-ja (http://www.banzaieffects.com/Grill-clot ... 19956.html) i u pitanju je grille cloth koji je inače u upotrebi za ove svrhe i kako mi je rečeno nije nabavljiv kod nas.Znam da su rađene varijante može ovo i ono ali to nije to,pa sam zato i poručio baš kao i tolex
Wild Child wrote:ssmc jel smo ovo bese probali pre par meseci dok sam ja radio u studiju oranz?
Da samo što tada ipak nije bilo gotovo u potpunosti,nisam tada imao uparene lampe (mislim na one u izlazu naravno i mislim da su neke bile na izdisaju ili čak nisu radile) i nisam uradio bias itd itd itd......tako da tek sada zvuči i radi kako treba.

Inače na nekom od sledećih jam session-a planiram da ponesem celo pojačalo (i kabinet i glavu) :D
Derrick wrote:Znam da je ovde manje-više sve rečeno, ali želeo bih i ja samo da pohvalim pojačalo koje, eto, trenutno kod mene boravi, te sam imao prilike da ga isprobam, a i da sviram sa SSMC-om posle toliko vremena. :)

Iako sam, takoreći, potpuni laik po pitanju pojačala i muzičke (elektronske) opreme, moram da istaknem da me je ovo pojačalo oduševilo zvukom i snagom (već sa cca. 40% "odvrnuća" je u stanju da efikasno porazbija prozore u prostoriji od 10-ak kvadrata). Ni u ludilu ne bih volume okretao preko 50%, osim na otvorenom prostoru! :wink:

Inače, SSMC i ja odžemasmo na brzinu kod mene mnogo štošta - od pretežno laganog jazz-a na clean-u, do najgore "rdžade" pod teškom distorzijom. Što je najbolje, sve je zvučalo odlično, a pogotovo nas dvojica. :mrgreen: :mrgreen: :ziveli:

Umalo da prođemo kao Pete Townshend :mrgreen:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 14 Jul 2009, 13:23

ssmc wrote:

To sam takođe poručivao sa banzai-ja (http://www.banzaieffects.com/Grill-clot ... 19956.html) i u pitanju je grille cloth koji je inače u upotrebi za ove svrhe i kako mi je rečeno nije nabavljiv kod nas.Znam da su rađene varijante može ovo i ono ali to nije to,pa sam zato i poručio baš kao i tolex
Ne mogu iz slika da zakljucim... Jel slicne teksture kao i Marshallovi grill clothovi?

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 14 Jul 2009, 14:15

Funkomat wrote:
ssmc wrote:

Ne mogu iz slika da zakljucim... Jel slicne teksture kao i Marshallovi grill clothovi?

Uh ne znam kakvi su Marshall cloth-ovi iskreno pa ne bih da se zeznem....u svakom slučaju dobar je :D

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 14 Jul 2009, 18:46

Onda bobro. :D
Ako neko ko je video ssmc-ovo pojacalo uzivo zna kakav je taj njegov cloth i zna kakvi su na marshallovima, bilo bi super da kaze. :ziveli:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 14 Jul 2009, 21:34

Funkomat wrote: Ako neko ko je video ssmc-ovo pojacalo uzivo zna kakav je taj njegov cloth i zna kakvi su na marshallovima, bilo bi super da kaze. :ziveli:
Slično je. Mislim da nije identično, ako je suditi po slikama...

Banzai = http://www.banzaieffects.com/files/imag ... /19956.gif
Maršal = http://www.guitar-parts.com/pictures/11 ... Weave-.jpg

...ali ko zna da li su to prave slike i da li je i taj gril koji reklamiraju kao "Maršalov" zapravo identičan Maršalovom. Jedino bi pomoglo da nađeš nešto kao "parts number" pod kojim se vodi konkretan gril koji imaš na kabinetu pa da onda juriš isti takav, mada je to najverovatnije gubljenje vremena. Ili da pitaš direktno Maršal (samo što oni retko odgovaraju na emailove).

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 14 Jul 2009, 21:48

Da, slicni su. Sad kad bolje pogledam, izgledaju manje vise identicno. Jedino sto primecujem je da je cloth na mom marshallu zarotiran za 90 stepeni u odnosu na te sa fotografija. Steta sto ta sa banzaia nije vece rezolucije...
ssmc, jel ovako nekako izgleda iz blizine? :)

Image

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 09 Aug 2009, 20:51

Funkomat wrote:Da, slicni su. Sad kad bolje pogledam, izgledaju manje vise identicno. Jedino sto primecujem je da je cloth na mom marshallu zarotiran za 90 stepeni u odnosu na te sa fotografija. Steta sto ta sa banzaia nije vece rezolucije...
ssmc, jel ovako nekako izgleda iz blizine? :)

Image

Izvini što kasno odgovaram ali mislim da ne izgleda tako....ako te ne mrzi procunjaj po sajtu banzaija tamo imaš original replacement grille pa možeš čak i da uoprediš,samo mislim da je dosta skuplji od ovoga što sam ja kupio

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 25 Aug 2009, 12:33

Evo i poslednji video u nizu koji sam davno trebao da okačim,ali eto nisam jer sam zaboravio :hide:

Daklem,možda posle bude i još snimaka,ali ovaj je definitivno poslednji napravljen kada i prethodno okačeni

Enjoy!!! :D

guv'nor

Post by guv'nor » 26 Aug 2009, 01:42

SSMC, hvala na cimanju i dobroj volji! :ziveli:
Sada konačno mogu mirno da pajkim. :D

Post Reply