Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata
Tacno 100 eura. Potpuno ispravan i u savrsenom stanju s'obzirom da je star 31 godinu 

gde ga stavljaš? u FX loop ili direkt u lanac?+Hopkins+ wrote:Tacno 100 eura. Potpuno ispravan i u savrsenom stanju s'obzirom da je star 31 godinu
- Nyarlathotep
- MF veteran
Uf, Hopkinse, al cemo sada sa "ovim" i "onim" ehom totalno da poletimo.
Nisam probao da ga stavljam u FX loop jer na kucnom pojacalu ne mogu to, a u studiju nisam pokusavao. Probacu sigurno, mada ne znam kolika ce mi razlika tu biti jer sviram pojacalo prilicno klin i sve vucem sa pedala, ali vredi probati.

Hehehe, samo da ih upalimo i neka sami svirajuNyarlathotep wrote:Uf, Hopkinse, al cemo sada sa "ovim" i "onim" ehom totalno da poletimo.

@ +Hopkins+
I ja se pridruzujem cestitkama!
Sjajna je to masina... i to samo za 100e!
I ja se pridruzujem cestitkama!
Sjajna je to masina... i to samo za 100e!

Kupio sam Artecov EQ sa tunerom i interesuje me kakva su vam iskustva sa mestom EQ u lancu.....
moja neka logika je da ga postavim posle distorzija a pre ostalih efekata tipa chorus,reverb delay......
kakva su vasa iskustva.......
moja neka logika je da ga postavim posle distorzija a pre ostalih efekata tipa chorus,reverb delay......
Taj rad...alzo wrote:moja neka logika je da ga postavim posle distorzija a pre ostalih efekata tipa chorus,reverb delay......

Zavisi...alzo wrote:Kupio sam Artecov EQ sa tunerom i interesuje me kakva su vam iskustva sa mestom EQ u lancu.....
Ja trenutno drzim eq odmah posle wah-a (wah je prvi u lancu) posto mi wah vuce dosta visokih a i svidja mi se da malo boostuje drajv koji je posle. Do nedavno mi je stajao izmedju drajva i modulacija ali je tako previse uticao na fuzz/dist. Dodavao dosta visokih na drajv i to mi je malo smetalo.
Svakako bi "trebao" da ide pre modulacija. Pitanje je samo da li ti se svidja pre ili posle OD/Dist/Fuzz-a, sta god da koristis.
Po mom iskustvu, eq mnogo vise utice na boju pedala IZA kojih se nalazi, odnosno, ko sto rekoh, ako stavis eq pre djava, on ce boostovati drajv (u smislu da ce dodati vise gain-a) a u jako maloj meri menjati njegovu boju a ako se nalazi iza, nece menjati kolicinu drajva, vec samo njegovu boju.
Aj valjda si razumeo sta sam hteo da kazem...

xspaceman wrote:ja jesam!

Uspeo sam danas da stignem da probam EQ....vezao sam ga posle drajva i za kratko vreme sam uspeo da otprilike
ubodem ono sto mi se svidja.....ja uglavnom sviram blage distorzije tako da sam uspeo da podignem ono sto mi je
negde falilo u tonu.....nisam smeo da se nesto odvaljujem zbog komsiluka, bio je vec kasno ali mi se dopala kombinacija
sa kompresorom i BB II u bust modu......probacu i kombinaciju kad je na pocetku lanca pa sta moje uvo odluci.....
u svakom slucaju hvala na savetima.....ostaje mi samo da se igram pa kako ispadne....
ubodem ono sto mi se svidja.....ja uglavnom sviram blage distorzije tako da sam uspeo da podignem ono sto mi je
negde falilo u tonu.....nisam smeo da se nesto odvaljujem zbog komsiluka, bio je vec kasno ali mi se dopala kombinacija
sa kompresorom i BB II u bust modu......probacu i kombinaciju kad je na pocetku lanca pa sta moje uvo odluci.....
u svakom slucaju hvala na savetima.....ostaje mi samo da se igram pa kako ispadne....

Evo jedan snimak Boss BD-2 sa Keeley modifikacijom. Rocket je radio mod.
Malopre snimljeno pa sam morao tiho da sviram...
Drajv na oko 50%, ton na jedno 40%
Malo sam smoren pa tako i zvuci:
http://www.box.net/shared/pb1xapl3op

Malopre snimljeno pa sam morao tiho da sviram...
Drajv na oko 50%, ton na jedno 40%
Malo sam smoren pa tako i zvuci:
http://www.box.net/shared/pb1xapl3op
- BaalBehrit
Baš toplo zvuči, mnogo mi se sviđa.
- BaalBehrit
Ponovo ja da postujem, podsetilo me je ovo što si odsvirao na Songs: Ohia - Untitled (iliti Nobody Tries That Hard Anymore) i muzika i zvuk.
http://www.box.net/shared/fxpn7na5lt

Welcome back Alzo...dugo te nije bilo...alzo wrote:Uspeo sam danas da stignem da probam EQ....vezao sam ga posle drajva i za kratko vreme sam uspeo da otprilike
Ziv? Zdrav? Prav?