pomoc oko kupovine pojacala :)

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Born_Dead

Re: pomoc oko kupovine pojacala :)

Post by Born_Dead » 07 Dec 2010, 23:39

bandit je odlicno pojacalo i ima do jaja distorzije ,ali tebi isto ocigledno ne trebaju. pogledaj u artistu i u mitrosu sam vidjao bugeru onu Vintage( ili samo V) ima raznih jacina ,fino lampica

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 07 Dec 2010, 23:58

clapton wrote:ma stavio bih ja oglas nego jos ne znam sa sigurnoscu oce li to biti BJ, ovaj SuperChamp ili pak HRD...

po cemu ti je bolji BJ? a HRD je mnogo bolji za neki blues-rock koji ja sviram.

btw, ovaj Blues Deluxe je nagrdjen :D. mada sta znam. uzimam u obzir. ovo na slici su 2 pojacala a ispod su kabineti. jel tako?

BJ mi zvuci nekako prirodnije. Cist zvuk je fin i na jednom i drugom pojacalu ali mi se drajv vise svidja na BJ-u.
Nebitno je kako izgleda, bitno da radi dobro. :wink: To ispod su kabineti, da.

clapton

Post by clapton » 08 Dec 2010, 02:00

eh kad bih uzeo i jedan od ovih ne bi me bilo srecnijeg :D

clapton

Post by clapton » 08 Dec 2010, 11:54

a koja je razlika izmedju Blues Deluxe-a i Hot Rod Deluxe-a?

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 08 Dec 2010, 12:56

Za mene ista prica kao i sa BJ-om i Hot Rodom. Oba imaju fin clean ali Blues Deluxe ima mnogo mnogo lepsi drive.

progg

Post by progg » 08 Dec 2010, 13:16

clapton wrote:a koja je razlika izmedju Blues Deluxe-a i Hot Rod Deluxe-a?
Hot Rod Deluxe ima opciju "more drive", na drive kanalu naravno... i sam zvuk (barem onako kako sam ga ja cuo) uopste i na clean-u i na drive-u je drugaciji: cini mi se da je Blues Deluxe malo vise vintage sounding amp , dok je Hot Rod malo vise "hifi - modern school" pojacalo... mada, ja sam ih probao u radnji, nekih 10-ak minuta, pa je moguce da nisam stekao bas pravu sliku...

sta znam, meni je Blues Deluxe sve ono sto sam hteo od jednog fenderolikog amp-a - perfect clean + odlican kranch kada se lepo odsrafi i pojacalo udje u break, a i tada je moguce dinamikom sviranja postici lep clean (lagano po zicama za clean, malo jache okidanje vec vodi u drajv)...
samo nije lose da (za nas idiote koji traze perfect sound always :D ), kada se kupuje novo Fender Blues Deluxe pojacalo, se proveri na koliko je odradjen bias lampi (moj je fabricki bio podesen na nekih 55-56 mV), a po netu se valja neka prica da GT lampe (koje inace idu uz njega) najbolje sljakaju na nekih 70mV (ja sam moje malkice pojacao :XD: )...evo ovde lepo objasnjeno: http://www.eurotubes.com/euro-Fender-HRDV.htm

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 08 Dec 2010, 13:55

progg wrote:cini mi se da je Blues Deluxe malo vise vintage sounding amp , dok je Hot Rod malo vise "hifi - modern school" pojacalo...
To je to.

clapton

Post by clapton » 08 Dec 2010, 14:13

onda mi Blues Deluxe vise godi :)

ovaj sto ga prodaje nikako da odgovori - http://www.kupujemprodajem.com/Pojacalo ... -oglas.htm

ova cijena od 550e je samo za pojacalo? nista kabinet? vjerovatno glupo pitanje ali ko ga je*e :D

a kakav je Peavey Classic 30 za sound koji ja trazim? prihvatljiviji je cijenom pa...

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 08 Dec 2010, 14:14

Sigurno je samo za pojacalo. :)

Classic 30 je fin ali ne ako zelis fender zvuk. On je skroz druga prica.

xspaceman

Post by xspaceman » 08 Dec 2010, 14:20

clapton wrote:onda mi Blues Deluxe vise godi :)

ovaj sto ga prodaje nikako da odgovori - http://www.kupujemprodajem.com/Pojacalo ... -oglas.htm

ova cijena od 550e je samo za pojacalo? nista kabinet? vjerovatno glupo pitanje ali ko ga je*e :D

a kakav je Peavey Classic 30 za sound koji ja trazim? prihvatljiviji je cijenom pa...
... imas njegov broj fona na oglasu pa ga nazovi! :roll:

clapton

Post by clapton » 08 Dec 2010, 17:56

a interesuje me kad se lampe potrose, je li tesko to zamijenit' i koliko kosta jedna?

progg

Post by progg » 08 Dec 2010, 21:21

clapton wrote:a interesuje me kad se lampe potrose, je li tesko to zamijenit' i koliko kosta jedna?
nije tesko zameniti ih, ukoliko imas nekog ko barem malo poznaje materiju (jer vidim da ti ne znas bas nista o tome)... kupis iste lampe (mislim na specifikacije lampi, ne mora isti proizvodjac) i zamenis ih, slicno kao i kada menjas sijalicu, samo sto se lampa ne srafi, vec ima svoje pinove koji upadaju u svoja lezista na pojacalu... Kod vecine ampa je potreban tzv. "bias" lampi, nista strasno, imas tutorijale po netu, recimo: http://www.youtube.com/watch?v=19IUadZJf-c , ovaj klip je konkretno za Deville, a ista situacija je i za Hot Rod Deluxe, Blues Deluxe...

Cena lampi varira (zavisno od proizvodjaca, a i odredjenih mistifikacija koje su vrlo izrazene u ovom segmentu :XD: :XD: :XD: ) i krece se od 10 eura za komad, pa navise...

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 09 Dec 2010, 00:41

A to koliko se trose zavisi od toga koliko i kako sviras pojacalo.
Nije bas jeftino odrzavanje lampasa ali vredi svaku paru.

clapton

Post by clapton » 09 Dec 2010, 10:49

hvala na objasnjenju. meni bi te lampe trajale dugo... :D

a vidjeh juce i ovo u oglasima: http://www.kupujemprodajem.com/Ibanez-T ... -oglas.htm

obzirom da je vise nego duplo jeftiniji ima li neke velike razlike izmedju njega i originalnog Ibanez TS-a? ili je ipak to to, samo malo drugacije zapakovano?

clapton

Post by clapton » 10 Dec 2010, 00:34

refresh

Post Reply