Pomoc oko kupovine pojačala
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Pomoc oko kupovine pojačala
Izvnite sto opet pisem, ali sada sam video da kod ovoga modela grg170dx moze da se fiksira tremolo sistem, tako da bude mnogo manje rastimavanja. I to rastimavanje je verovatno na nedelju dana, i to meni nije neki problem.
-
Mislim da vise niko nece imati zivaca da odgovara na pitanja u ovom threadu. Toliko rasplinjavanja je ilegalno za svakog pocetnika, bez uvrede. Svi su ovde pokazali dobru volju da pomognu, al pitanjima i apstraktnim dilemama nikad nema kraja. 

- whosyourdaddy
Kill surf city wrote:Mislim da vise niko nece imati zivaca da odgovara na pitanja u ovom threadu. Toliko rasplinjavanja je ilegalno za svakog pocetnika, bez uvrede. Svi su ovde pokazali dobru volju da pomognu, al pitanjima i apstraktnim dilemama nikad nema kraja.

opet cu da ponovim,ako zelis dobro samom sebi NECES uzeti nikakav tremolo sistem a kamoli flojd.tih 5g je najbolji scenario.ja sam radio u jamahinom predstavnistvu u pg i samo cu reci da sam stvorio svojevrsnu fobiju od jamahinih proizvoda.sviram i bas i ovo se takodje odnosi na njihove baseve.
121 je bolja jer sam ja nevoljno takodje kroz svoje ruke propustio poprilican br grg-ova,i kad sam prvi put je uzeo u ruke nijesam mogao da povjerujem da je to grg.i sve da su kvalitet ostalih modela digli na taj novo ono sto cini 121 pametnom pazarinom i boljom pazarinom od ostalih grg-ova je upravo estetski izgled,koji vodi ka laksoj i boljoj prodaji i to sto je fiksd bridz.idealna pocetnicka gitara,narocito za talme.sa korektnim bridz magnetom pokrices bar 90 posto svojih potreba i realno isto toliko potreba koje te mogu zadesti u narednih par godina.
pomazem ti jer sam i ja nekad bio mladjan junosa zeljan dzn dznisanja i nijesam imao ni dio ove ponude kao danas a ni dio ovoliko iskusnih i pametnih ljudi koji bi mi mogli pomoc,pa mi je trebalo mnogo i zivota i para i svega da bi prosao neki dio puta kojim si ti sad namjerio ici.vjeruj da ti svi ovi ljudi odje zele samo dobro,i vecma mudro zbore,ako si mudar slusaces,sluha imas i greota je da sam sebe zajebes a kamoli neko drugi.
121 je bolja jer sam ja nevoljno takodje kroz svoje ruke propustio poprilican br grg-ova,i kad sam prvi put je uzeo u ruke nijesam mogao da povjerujem da je to grg.i sve da su kvalitet ostalih modela digli na taj novo ono sto cini 121 pametnom pazarinom i boljom pazarinom od ostalih grg-ova je upravo estetski izgled,koji vodi ka laksoj i boljoj prodaji i to sto je fiksd bridz.idealna pocetnicka gitara,narocito za talme.sa korektnim bridz magnetom pokrices bar 90 posto svojih potreba i realno isto toliko potreba koje te mogu zadesti u narednih par godina.
pomazem ti jer sam i ja nekad bio mladjan junosa zeljan dzn dznisanja i nijesam imao ni dio ove ponude kao danas a ni dio ovoliko iskusnih i pametnih ljudi koji bi mi mogli pomoc,pa mi je trebalo mnogo i zivota i para i svega da bi prosao neki dio puta kojim si ti sad namjerio ici.vjeruj da ti svi ovi ljudi odje zele samo dobro,i vecma mudro zbore,ako si mudar slusaces,sluha imas i greota je da sam sebe zajebes a kamoli neko drugi.

A sad malo tiću, i čim uzmeš pare trči i pazari gax ili neki od ovih grgova/rgova/drdova sa fiksnim bridžem, zabod u Amplitube/Rig i peglaj. Naravno, probaj đitre kako ti leže pod rukom, i to je to. Realno nema više mesta priči.
Samo jedna ograda - gax ima bedne čivije i derfor je sklon raštimavanju pri jačem bendovanju. Ne znam kakve su po tom pitanju ove špicerojke, pa to možda može da bude prevaga u odlučivanju.
Samo jedna ograda - gax ima bedne čivije i derfor je sklon raštimavanju pri jačem bendovanju. Ne znam kakve su po tom pitanju ove špicerojke, pa to možda može da bude prevaga u odlučivanju.
Ok, samo molim za razumevanje. Ipak sam napaljeni klinac i to mi je najgora osobina sto mnogo dosadjujem.
Setite se da ste i vi sigurno takvi bili. OVvde mogu cak i karakter da gradim ahhahaha.
Nasao sam coveka uzimma (90%) grg270b .
Hvala svima na pomoci
pozdrav
zivi mi bili
Setite se da ste i vi sigurno takvi bili. OVvde mogu cak i karakter da gradim ahhahaha.
Nasao sam coveka uzimma (90%) grg270b .
Hvala svima na pomoci
pozdrav
zivi mi bili
A da probaš bass ??? 

Pozdrav teba mi savet oko pojacala.Dvoumim se izmedju Fender Mustang III i ovog marshalla: http://www.kupujemprodajem.com/Marshall ... id=6179493
Znam,znam nisu lampa ali nema se para za nekog dobrog lampasa
S tim da volim od blues-a do heavy i pomalo trash metala treba mi raznolikost.Zato mi se svidja ovaj Mustang III al se bojim toga sto ak se nesto pokvari nema popravki jer je modeling i cista visa tehnologija.Sto se tice marshalla dosta njih sere po ovoj mg seriji mada meni super zvuci. Molim vas za pomoc 
Znam,znam nisu lampa ali nema se para za nekog dobrog lampasa

ja licno za tu lovu bih gledao valvestate-a prve generacije ili trandzu iz osamdesetih (tipa master lead combo),prekontrolises zvucnike,kako se mogu naci i za ispod 300 e uzmes jos neki dobar OD i to je to.
Hvala samo od polovnih na kupujem/prodajem sam nasao jedan master lead a ostalo se ne uklapa u cenovni rang od 300e.Ako mozes da mi posaljes neke linkove,predloge. 

- mislim_stvarno
moras da imas strpljenja, pojave se cesto... ili super lead ili jcm800...
http://www.kupujemprodajem.com/Marshall ... id=5801677
http://www.kupujemprodajem.com/Marshall ... id=5801711
ovaj drugi sa eminence-om mi se cini boljom pazarinom.cijenjkaj se ako imas kes,ponudi svoju cijenu.
ili,sto mi se cini pametnijim,vidi i ti kod domacih graditelja koliko bi te ispalo da ti oni naprave repliku npr 50w kombo verziju npr 2204ke sa pentodom/triodom.koliko tebi glasno pojacalo treba i sta stvarno zelis?
edit:a da,vidim hoces i kul klin kanal i marsaloliki drajv.svakako cini mi se boljim u tom slucaju da iscimas graditelje,kazes ocu kul takav i takav klin,2203/2204 drajv,treba mi npr 50w sa triodom/pentodom.ako zelis da zavrsis sa pojacalima a bas hoces kombo,ja bih isao na varijantu i da se strpis jos neko vrijeme,skrpis koji dinar kad vec imas 300 e i za pocetak uzmes kombo sa mjestom za 2x12 ali stavis samo jedan npr eminence koji je kod nas jeftiniji nego celestion (texas hot heat,legend ili governor,sve je radjeno kao riplejsment za marsal primarno) a super su (meni je legend v najbolji zvucnik ikad) pa posle skrpis za jos jedan zvucnik.da ne pricak koliko je to bolje i kvalitetnije nego bilo koji brand name jer em sto sam biras opcije koje dolaze na mnogo,mnogo skupljim pojacalima,em sam odredjujes tonski,sve je ptp,plus ti je majstor tu,sve moze da ti zavrsi/prepravi/popravi i sl.
http://www.kupujemprodajem.com/Marshall ... id=5801711
ovaj drugi sa eminence-om mi se cini boljom pazarinom.cijenjkaj se ako imas kes,ponudi svoju cijenu.
ili,sto mi se cini pametnijim,vidi i ti kod domacih graditelja koliko bi te ispalo da ti oni naprave repliku npr 50w kombo verziju npr 2204ke sa pentodom/triodom.koliko tebi glasno pojacalo treba i sta stvarno zelis?
edit:a da,vidim hoces i kul klin kanal i marsaloliki drajv.svakako cini mi se boljim u tom slucaju da iscimas graditelje,kazes ocu kul takav i takav klin,2203/2204 drajv,treba mi npr 50w sa triodom/pentodom.ako zelis da zavrsis sa pojacalima a bas hoces kombo,ja bih isao na varijantu i da se strpis jos neko vrijeme,skrpis koji dinar kad vec imas 300 e i za pocetak uzmes kombo sa mjestom za 2x12 ali stavis samo jedan npr eminence koji je kod nas jeftiniji nego celestion (texas hot heat,legend ili governor,sve je radjeno kao riplejsment za marsal primarno) a super su (meni je legend v najbolji zvucnik ikad) pa posle skrpis za jos jedan zvucnik.da ne pricak koliko je to bolje i kvalitetnije nego bilo koji brand name jer em sto sam biras opcije koje dolaze na mnogo,mnogo skupljim pojacalima,em sam odredjujes tonski,sve je ptp,plus ti je majstor tu,sve moze da ti zavrsi/prepravi/popravi i sl.
Last edited by umart on 21 Oct 2011, 19:04, edited 1 time in total.
- mislim_stvarno
slazem se, s obzirom na cenu i bolji zvucnik...umart wrote:ovaj drugi sa eminence-om mi se cini boljom pazarinom.cijenjkaj se ako imas kes,ponudi svoju cijenu.
Da,te oglase sam video.Skoro sam prodao svog malog fendera frontmana 15w i trazim nesto malo ozbiljniju opremu.Uglavnom nije mi potrebno neko mnogo glasno pojacalo.Treba mi koje ima vise nagon ka blues i classic,hard rock stilu.Koristio bih ga za vezbanje i probe. 

E vidis ni to nije losa ideja.Mozes li mi preporuciti kog majstora?
Uskoro idemo na matursku eks tako da cu ustedeti koju kintu pa mozda bude i vise od tog budzeta 
Da treba mi dobar klin slican fenderovim,kao na novijim hot rod,devil ampovima(na primer) a distorzija poput tih sto si pomenuo

Da treba mi dobar klin slican fenderovim,kao na novijim hot rod,devil ampovima(na primer) a distorzija poput tih sto si pomenuo