Podni štimeri

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Funkomat
MF veteran

Re: Podni štimeri

Post by Funkomat » 07 Oct 2008, 19:26

Sta je strobo mod?

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 07 Oct 2008, 19:35

Ono kad se "vrti". Pritisneš dugme "Stream/Cent" i počne strobo-šou, ako se dobro sećam sa KnightOfDoomovog štimera? Trebalo bi da onda mnogo brže reaguje. Probaj?

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 07 Oct 2008, 20:13

Pa ono... ne primecujem neku razliku ali koristicu ga ovako neko vreme pa cu da vidim.

Sava

Post by Sava » 07 Oct 2008, 21:45

Funkomat wrote:Tad jos nisam imao ovo napajanje koje sad imam, pa je zujala toliko da nisam mogao da je drzim u lancu ali sad je vec taj problem srecom resen...

Ono sto joj sad zameram je sto propusta malo zvuka (sto se pretpostavljam pogorsava posto u pocetku nije propustala) i sto tesko reaguje na E zicu, za sta ponekad nemam strpljenja ali sve u svemu, sad kad zujanja nema, mogu da povucem to da sam se za'ebao jer za te pare nema boljeg.
Lepo i pošteno napisano!

Ne znam šta to znači da "propusta malo zvuka" i shvatam da je to problem kod tvog primerka inače mu je tkzv. bypass jako dobar, a ono za debelu E žicu smo već apsolvirali u ranijim postovima. Negde sam napisao da je ovaj štimer mojih najbolje potrošenih 1.500 dinara za gitarsku opremu pa i dalje stojim iza toga. Imam i bolji i mnogo skuplji štimer od ovoga, ali mi je Behringer na kraju lanca u svakodnevnom korišćenju jer mi je jako zgodno da isključim signal sa njim kada menjam pedale ispred ili kada privremeno prekidam sviranje, a pri tom vrlo korektno obavi štimovenje. Dakle, Behringer nekih 20 e, sledeći podni nekih 80 e!

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 07 Oct 2008, 22:02

Sava wrote:...a ono za debelu E žicu smo već apsolvirali u ranijim postovima.
Upravo me to zanima - da li na debelu "E" žicu brže reaguje u Strobo modu? Jer ako reaguje, onda je kašnjenje na deblju žicu "programirano", verovatno kako bi se gitarist štimovao na notu a ne na attack (attack deo note je uvek malo viši).

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 07 Oct 2008, 22:35

Sava wrote:Ne znam šta to znači da "propusta malo zvuka" i shvatam da je to problem kod tvog primerka inače mu je tkzv. bypass jako dobar
Ima onaj "BYPASS" out i "OUT", bypass out normalno propusta zvuk, dok ovaj drugi ne bi trebao. E ja koristim "out" kako se ne bih cuo zvuk gitare dok stimam ali se ipak malo cuje. Za sad mi ni ovako direktno u pojacalo ne smeta ali posto toga pre nije bilo ili mozda nisam primetio (ali mislim da bih primetio), ja se bojim da se to pogorsava.
Neko je na forumu vec rekao nesto slicno za Behringerov line selector ili kako se vec zove...
Naravno, to moze lako da se resi sa volume pedalom iza njega a imam cak i silent out na istoj za stimanje tako da meni licno to ne pretstavlja neki ogroman problem ali eto.. cisto da napomenem. :D
I jesmo apsolvirali to za E zicu... :D
Kazem, za te pare nema boljeg. Tu se u potpunosti slazemo.
Samo da ne zuji i ja sam srecan. :)

Sava

Post by Sava » 08 Oct 2008, 11:03

Funkomat wrote: Ima onaj "BYPASS" out i "OUT", bypass out normalno propusta zvuk, dok ovaj drugi ne bi trebao. E ja koristim "out" kako se ne bih cuo zvuk gitare dok stimam ali se ipak malo cuje.
Aha, sada sam razumeo. Da li si probao samo TU300 bez drugih pedala, da li se i tada dešava isto? Nemam takvih problema, štimer mi je poslednji u lancu i kada pritisnem pedalu tišina je potpuna.

alzo

Post by alzo » 08 Oct 2008, 11:44

Jackson wrote:jel im'o ko kontakta sa ibanezovim lu20?

Ja ga imam, zavrsava posao ali sam ga izbacio iz lanca zato sto mi malo gusi ton........
ume malo da se zbuni i poludi i imam utisak da brze radi na singlovima nego na hamovima......
jedno vreme sam koristio Behringerov A/B switch da bih se stimovao za vreme svirke
ali je on iz nekog razloga pukao i ponasa se kao stimer kod Funkomata......jednostavno se cuje i kad
ne bi trebalo......."sklopka" koju izgleda koriste u obe pedale nije kvalitetna i radi kako ti se utrefi........

Dusan
MF veteran

Post by Dusan » 08 Oct 2008, 12:04

ja imam to tu300 sranje. kod kuce mi radi super, posto sporo reaguje na e6 ja samo zamutim, zavrnem tone pot i radi bolje, ALI !!!!!!! kad je neka veca svirka on skroz poblesavi, verovatno od buke i raznih elektricnih desavanja po bini, tako od kad se vise ne oslanjam na svoje uvce uvek sam manje vise rastimovan.
Znaci niko ne moze da me ubedi da taj stimer valja.
Sad koristim stari korg(nije pedala) tako sto ga ukljucim u drugi izlaz iz dileja(stereo dilej-dva izlaza) nije losa fora, moze cak i tu300 tako da se poveze pa nece da pravi smetnje jer ustvari nije u lancu, Probajte

alzo

Post by alzo » 08 Oct 2008, 14:24

Probacu taj fazon mada se na taj nacin cujes kod stimovanja,
ali mislim da ce da padne jedan Boss - ov A/B switch
i da me ne boli glava......kosta 35 evrova i tu ne bi smelo da bude greske.....

Sava

Post by Sava » 08 Oct 2008, 17:40

Dusan wrote: Znaci niko ne moze da me ubedi da taj stimer valja.
Pa baci ga u đubre da te više ne nervira!

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 09 Oct 2008, 10:47

E, e, e, ajd rucna.... nije fer nije lepo!!!! obrisao sam post jer stvarno nije primereno to sto si rek'o..

Jackson

Post by Jackson » 31 Oct 2008, 15:33

Ljudi jel neko uspeo da nadje korg pitchblack u Srbiji? Ja ga posle meseci potrage po Subotici, Somboru, Novom Sadu i Beogradu nisam uspeo naci :(

xspaceman

Post by xspaceman » 31 Oct 2008, 16:21

Godinama vec imam Fender LX-12 hromatski stimer i mogu da kazem sve ok o njemu...brz,precizan i najravno jeftin! Stavljam ga na dry izlaz iz stereo delaya da mi ne bi bio u lancu...Takodje sam imao i Fender PT-10 podni stimer sa kojim sam takodje bio zadovoljan...Stajao mi je prvi u lancu jer je pretpostavljam imao trye bypass (i bez baterije propusta signal) kao i dva izlaza tako da sam mogao da se stimam a da se to ne cuje preko ampa...
Image
Image

nebojsak

Post by nebojsak » 22 Oct 2010, 09:23

Da malo oživimo temu. Prilično siromašna ponuda, možda bih u nekom momentu uzimao onaj TC electronic što je uzeo Nyarl, ali mi se u ovom trenutku stvarno ne daje skoro 9 soma. O Bossu nisam čuo lepe stvari, DT-10 nisam uspeo da nađem, Cheruba više nema u Mixu (a neće ga ni biti), a protiv Behringera ne bih imao ništa kada bi mi pouzdanost potvrdio neko ko ga je jače rabio u koncertnim uslovima. Dakle...

Post Reply