Kada sam je prvi put isprobao, na licu mi se nacrtao osmeh i vise nisam mogao da ga skinem. Takodje, nisam mogao da prestanem sa sviranjem! Ovo je THE Overdrive! Na BOOST klipingu, sa ovako podesenim potenciometrima kao na slici, Splinter proizvodi savrseni, masni, prodorni zvuk koji vas prosto oduva svojom neobuzdanom prirodom. Prava zver. Potpuno prati dinamiku sviranja, tako da ako okidate nezno, cuce se blagi overdrive, skladan, topao ton, ali cim pocnete da okidate jace, gitara zarezi!

Ono sta me je odusevilo je frekventni opseg. Ton je potpuno veran originalnom (bez pedale). Mogu da osetim drvo, zice... Potpun identitet gitare je ocuvan. Gomila niskih frekvencija, ogroman sustain, harmonici su prelepi i pri malom gain-u. U sustini, DRIVE i ne mora da se dize vise od 12 (sredine), jer je do tada sasvim dovoljno mocan, a posle zvuk pocinje da gubi teksturu i vise zalazi u fuzz. Suptilan za solaze, razarajuc za rifovanje.
Sto se tice CRUNCH mod-a, moram reci da me nije odusevio. Ne zbog toga sto je los, to je bas crunch kakav treba da bude, tj. fuzz, ali ja takav zvuk nikada nisam voleo, osim kod Page-a. Gilmour-ov Big Muff ne racunam, jer ta pedala ne zvuci kao fuzz, to je vise dist/overdrive. Verujem da tome mogu naci dobru primenu u alternativi, indie rock-u i slicnim zanrovima. Medjutim, to je samo dodatna mogucnost, pedalu sam uzeo zbog BOOST mod-a.

Da ne bude da samo hvalim, jedinu zamerku imam na lak, koji se nije dobro formirao. Meni izgled nije bitan, vec zvuk i pouzdanost, ali Rocket mi je velikodusno ponudio da ponovo sredi lak na prolece, kad ce uslovi biti idealni. Dakle, +5 bambija za support!

Izrada deluje solidno, cvrsto. Mislim da ce ova pedala videti mnogo leta.
Za koji dan radim zvucne uzorke, pa kacim.
Hvala jos jednom Rocket-u, na ovom izvrsnom komadu opreme!
Over and out.