KODRR Predstavlja: Rat Pack Blues (ProCo Rat)

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
smrt_co

Re: KODRR Predstavlja: Rat Pack Blues (ProCo Rat)

Post by smrt_co » 24 Dec 2008, 13:46

Iz RRoll Custom Shop-a izasla je jos jedna izuzetna pedala, pod nazivom: "Splinter".

Image Image

Kada sam je prvi put isprobao, na licu mi se nacrtao osmeh i vise nisam mogao da ga skinem. Takodje, nisam mogao da prestanem sa sviranjem! Ovo je THE Overdrive! Na BOOST klipingu, sa ovako podesenim potenciometrima kao na slici, Splinter proizvodi savrseni, masni, prodorni zvuk koji vas prosto oduva svojom neobuzdanom prirodom. Prava zver. Potpuno prati dinamiku sviranja, tako da ako okidate nezno, cuce se blagi overdrive, skladan, topao ton, ali cim pocnete da okidate jace, gitara zarezi! :D Takodje, prilicno je osetljiva na volume potenciometar na gitari, pa ce nezniji zvuk dolaziti sa manjim volume-om, a grublji sa vecim, sto je zgodno.

Ono sta me je odusevilo je frekventni opseg. Ton je potpuno veran originalnom (bez pedale). Mogu da osetim drvo, zice... Potpun identitet gitare je ocuvan. Gomila niskih frekvencija, ogroman sustain, harmonici su prelepi i pri malom gain-u. U sustini, DRIVE i ne mora da se dize vise od 12 (sredine), jer je do tada sasvim dovoljno mocan, a posle zvuk pocinje da gubi teksturu i vise zalazi u fuzz. Suptilan za solaze, razarajuc za rifovanje.

Sto se tice CRUNCH mod-a, moram reci da me nije odusevio. Ne zbog toga sto je los, to je bas crunch kakav treba da bude, tj. fuzz, ali ja takav zvuk nikada nisam voleo, osim kod Page-a. Gilmour-ov Big Muff ne racunam, jer ta pedala ne zvuci kao fuzz, to je vise dist/overdrive. Verujem da tome mogu naci dobru primenu u alternativi, indie rock-u i slicnim zanrovima. Medjutim, to je samo dodatna mogucnost, pedalu sam uzeo zbog BOOST mod-a. ;)

Da ne bude da samo hvalim, jedinu zamerku imam na lak, koji se nije dobro formirao. Meni izgled nije bitan, vec zvuk i pouzdanost, ali Rocket mi je velikodusno ponudio da ponovo sredi lak na prolece, kad ce uslovi biti idealni. Dakle, +5 bambija za support! :D

Izrada deluje solidno, cvrsto. Mislim da ce ova pedala videti mnogo leta.

Za koji dan radim zvucne uzorke, pa kacim.

Hvala jos jednom Rocket-u, na ovom izvrsnom komadu opreme!

Over and out.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 24 Dec 2008, 14:48

Nema na čemu, i drugi put!
smrt_co wrote: Sto se tice CRUNCH mod-a, moram reci da me nije odusevio.
Onda ćemo da ga menjamo - izabraću neki drugi tip dioda.

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 24 Dec 2008, 15:02

Rocket, sta je crunch/boost mod? Sta je trebalo da se uradi, pa da i ja imam to?

BTW, sastavili smo (naravno jos odavno) onog Rata sto si mi poslao i super je... Thanx!

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 24 Dec 2008, 16:03

"Nema na čemu" i tebi. :D
sirac-šunka wrote:Rocket, sta je crunch/boost mod? Sta je trebalo da se uradi, pa da i ja imam to?
Dve su opcije kako to može da se izvede u ovom projektu - jedna je SPDT prekidač koji prebacuje na samoj pločici, tako da bira između R15/R9 spoja ili R9/R10 spoja, a druga je DPDT prekidač kojim biraš između dva različita klipinga.

Da ti nacrtam?

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 24 Dec 2008, 16:30

Nacrtao. Za referencu gde je šta na pločici koristiš layout koji već imaš (http://www.generalguitargadgets.com/pdf ... ent_lo.pdf), a opcije izgledaju ovako:

1) Jedan SPDT prekidač, otspojiš džamper koji sam ja ugradio, lemiš prekidač ovako:

Image

(Ova opcija nije moguća na klasičnim Ratovima ili na Tonepad pločici za Rata - samo GGG pločica je projektovana za ovu opciju.)

2) Jedan DPDT prekidač, na koji direktno lemiš dva para različitih dioda, a onda ga povezuješ ovako :

Image

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 24 Dec 2008, 17:10

Pa hvala puno!

smrt_co

Post by smrt_co » 26 Dec 2008, 22:06

Evo i semplova, konacno.

http://www.box.net/shared/g17sb1yjod

Pink Floyd solo iz ABITW sam svirao na neck magnetu na BOOST modu sa jedva prisutnim Gain-om.

Whitesnake riff iz Medicine Man je sviran na srednjem magnetu, opet BOOST mod, ali sa vise Gain-a.

Godzilla od Racer X (Blue Oyster Cult obrada) sam svirao na CRUNCH modu, sa Gain-om na 12 sati i na neck magnetu.

Od opreme sam koristio: Fender Stratocaster, Fender Super Reverb, Splinter i neki dinamicki mirofon iz praistorije. Ne znam kakva je impedanca mikrofona, verovatno nije kompatibilna sa ulazom u zvucnu, koja je takodje jadna, pa je zato snimak ovako los. Ovu pedalu treba cuti uzivo! :)

Moram da povucem ono sta sam rekao za CRUNCH mod. Ton je izuzetno sirov, nasuprot ispeglanog, gospodskog BOOST-a. To ce mi mnogo koristiti. :D

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 26 Dec 2008, 23:58

Ouah! Moraću jednom da nabavim Super Reverb, makar štedeo godinama...

smrt_co

Post by smrt_co » 27 Dec 2008, 00:15

:D

Jos da nabavim analogni delay...

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 27 Dec 2008, 00:46

Biće i to... Jesi svratio da pogledaš da li je u Mitros stigao Behringerov VD400? Njega ni ne moraš da probaš - samo ga kupi.

xspaceman

Post by xspaceman » 27 Dec 2008, 02:37

Rocket Roll wrote:Biće i to... Jesi svratio da pogledaš da li je u Mitros stigao Behringerov VD400? Njega ni ne moraš da probaš - samo ga kupi.
ma bio sam pre par dana u fuckin' mitros...nemaju ga josh! Djekna josh nije umrla a kad ce ...nezna se! :)

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 27 Dec 2008, 06:12

ma oloshi!
jbg

smrt_co

Post by smrt_co » 27 Dec 2008, 18:46

PU! A kada ce kao da stigne?

xspaceman

Post by xspaceman » 27 Dec 2008, 18:56

Rocket Roll wrote:Ouah! Moraću jednom da nabavim Super Reverb, makar štedeo godinama...
vid'o jednog skoro u oglasima za 800eur...mnogo bre! :)

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 27 Dec 2008, 19:39

Mnogo. :( Ali zar mu ton nije fantastičan?

Locked