Koju blues pedalu???

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Rocket Roll

Re: Koju blues pedalu???

Post by Rocket Roll » 05 Jan 2009, 00:23

sinisake wrote:...pa ce ovi strucnjaci da ti kazu sta je tu korisceno... :)
Gitara u pojačalo. Ne sećam se da je Erik nešto favorizovao drajv sa pedala. Uvek je birao pojačala prema onom što svira - BluesBreaker kombo sa Majalom ("Beano" album), Maršale sa Krimom, Soldano u doba stadionskih solo turneja, tweed Twin trenutno.

Koristio je wah, ali to je druga stvar. Povremeno se u vezi sa njegovom (ludom) mladošću pominju i Dallas Arbiter Rangemaster i Dallas Arbiter FuzzFace, ali da ne zalazimo tamo bez potrebe.

http://www.xs4all.nl/~slowhand/ecfaq/guitars.html

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 05 Jan 2009, 00:25

sinisake wrote: A i sama odrednica ''Kleptonov zvuk'' meni nije najjasnija. Misim, Kleptonov zvuk se menjao tokom godina, daj nam neki snimak (moze youtube link) na kom ti se njegov zvuk bas onako svidja, pa ce ovi strucnjaci da ti kazu sta je tu korisceno... :)
upravo to, Kleptonov zvuk se bas menjao

sinisake
The original one

Post by sinisake » 05 Jan 2009, 00:38

Rocket Roll wrote:
sinisake wrote:...pa ce ovi strucnjaci da ti kazu sta je tu korisceno... :)
Gitara u pojačalo. Ne sećam se da je Erik nešto favorizovao drajv sa pedala. Uvek je birao pojačala prema onom što svira - BluesBreaker kombo sa Majalom ("Beano" album), Maršale sa Krimom, Soldano u doba stadionskih solo turneja, tweed Twin trenutno.

Koristio je wah, ali to je druga stvar. Povremeno se u vezi sa njegovom (ludom) mladošću pominju i Dallas Arbiter Rangemaster i Dallas Arbiter FuzzFace, ali da ne zalazimo tamo bez potrebe.
Da, ok, a evo jos jednog bitnog detalja glede overdrajva (i nekih drugih sitnica):

http://www.whereseric.com/ecfaq/guitars ... drive.html
He does not use an overdrive pedal.He gets all of the overdrive from the 25dB boost in his guitar, a Fender Eric Clapton Signature Stratocaster.
Uzgred, probo Blekija i taj mi se ''feature'' nije preterano dopao. Eto, sta su ti ukusi. :mrgreen:

Al' negde sam nasao da je rabio tubescreamer jedno vreme. Da li je to tacno?

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 05 Jan 2009, 00:44

bleki je jedan! ;)
al bleki je bate superstrat, to je budzevina, ko ima para za tako nesto, ne bi trebao da ima problema sa pojacalom... sve od hot rod deluxe-a, vibro kinga, twin reverba, svega i svacega ;)

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 05 Jan 2009, 00:45

Ja bas hocu da probam taj mid boost. Je l ga stavljaju u jos koju gitaru sem Clapton sig modela?

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 05 Jan 2009, 00:53

Funkomat wrote:Ja bas hocu da probam taj mid boost. Je l ga stavljaju u jos koju gitaru sem Clapton sig modela?
Buddy Guy model ima aktivnu elektroniku,ali ne znam da li je isto sto i Kleptonov....

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 05 Jan 2009, 01:00

Nema taj model taj boost koliko ja znam.

guv'nor

Post by guv'nor » 05 Jan 2009, 01:05

Amerikanac ima, a ima i na Sambori USA, ako uspeš da ga nađeš.

Pa skoro su uzeo mid-boost zelenu pedalu, gde će ti duša ako natrpaš još midlova! :mrgreen:

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 05 Jan 2009, 01:06

Funkomat wrote:Nema taj model taj boost koliko ja znam.
e pa sad sam pogledao i ima...sta ces sad? :D
edit:pretekao me gov...guvnor :mrgreen:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 05 Jan 2009, 01:08

Ha, ha voli srednje. A ko ih ne voli, te lepe, tople, barsunaste srednje. Svi smo mi pomalo zarazeni Santaninom mutljavinom. (Mislim, ja ne mogu da pobegnem od toga) :mrgreen:

guv'nor

Post by guv'nor » 05 Jan 2009, 01:12

sinisake wrote:Svi smo mi pomalo zarazeni Santaninom mutljavinom
Pa ima istine. U svakom slučaju, uvek si 100% siguran da će svi lepo da te čuju. :)
Guitar_thrill wrote:pretekao me gov...guvnor
Ovih dana smišljam novi nick, prestaje da bude zanimljivo :cry:
:mrgreen:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 05 Jan 2009, 01:14

Guitar_thrill wrote:
Funkomat wrote:Nema taj model taj boost koliko ja znam.
e pa sad sam pogledao i ima...sta ces sad? :D
edit:pretekao me gov...guvnor :mrgreen:
Da zapamtim da ima. :D
guv'nor wrote:Pa skoro su uzeo mid-boost zelenu pedalu, gde će ti duša ako natrpaš još midlova!
E tu si u pravu. Vise midova je nemoguce natrpati. :D
Ali nemoguce.
Tone na 100% a toliko srednjih da je to neverovatno. Sto je dobro da neko ne shvati pogresno. :)

Samo sam hteo da cujem kako to zvuci...

jcm 800

Post by jcm 800 » 05 Jan 2009, 01:42

bokicasa wrote:u hvala,ovaj post zaista pomaze,sutra cu verovatno da odem do mitrosa i artista sa parama naravno pa cu videti,a samo da te pitam,da li si mozda svirao ovu kleptonovu pedalu i kakve su impresije o njoj ako jesi?hvala jos jednom!
Probao na pet minuta...Slagah!....Probao na 2 minuta. Prokomentarisao "simpatično!" i prošao dalje. Mišljenja sam da je to igračka, i to vrlo skupa. Mislim da je tad to bilo kao nešto 130 eura ili slično ako se dobro sjećam. Moje skromno mišljenje...zaobiđi ovu "kleptonovu" pedalu.
U mitrosu imaš sve ove bossove, marshallove i digitechove overdrivove koje sam pomenuo. A imaju i neke koje nisam pomenuo jer nemam neko pretjerano iskustvo sa njima (ili nisam izgradio stav) a to su Bossov BD2 blues driver...koliko se sjećam ovo je cool overdrive sa dosta gaina ali nemam ga ovdje da bih mogao izvršiti one on one poredjenje sa ostalima.
Digitech Screamin Blues...jednom probao u Mitrosovoj "šok sobi"...ne sjećam se baš najbolje...koliko se sjećam zvukom a i izgledom je podsjećala na gore navedeni Blues Driver...Sve u svemu koliko se sjećam ništa posebno...da je bilo nešto extra vjerovatno bih bolje zapamtio. Ali nikad se ne zna kad si već tamo pitaj da ti daju i nju da probaš. Zapravo, ona je već bila u onom njihovom pedalboardu što stoji tamo od pamtivijeka.
Imaš tu i Digitechov Tone Driver overdrive. Zapravo digitalni simulator overdivea. Moj savjet...zaobiđi u širokom luku, kao i sve digitalno što ima veze sa overdrive/distorzijom. A ovo naročito važi za overdrive. I dok super giga ultra heavy distorzija može nekako i da prođe digitalna...overdrive NE MOŽE...blues ne ide sa digitalijama.

Ali, ima gi razni...pođi i probaj. To ti je najbolji savjet.
I jedan tehnički savjet...s obzirom da ti je predloženo gomilu pedala, prije nego pođeš do mitrosa, artista, mixa, marića, music media, lire, sky musica, i note...uzmi parče papira i fino popiši sve što su ti predložili...BOSS: SD1, OD3, BD2...Digitech: Bad Monkey, Screamin Blues...Marshall:bluesbreaker, itd itd itd.
I onda krljaš redom. I ništa ne zaboraviš.

Pozdrav

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 05 Jan 2009, 01:50

pazi ako ti je bitan "value for money" onda uzmi bad monkey... tu ti je mali sacrifice tone zbog para...
ako ti je bitan "sound quality for reasonable amount of money" onda uzmi sd-1 i daj nekom da ti ga modifikuje... a imas na forumu eksperta za to...

alzo

Post by alzo » 05 Jan 2009, 06:38

JCM me uvek odusevi svojim postovima i tacno je opisao dve pedale koje imam....
BB II I SD 1........za manje od 100 evrica + jedan lampas i pun pogodak......
samo jos nesto......nece ti ni one mnogo pomoci ako ti gitara nema bluesy dusu......
i magneti i pojacalo pricaju svoju pricu...........

Post Reply