bokicasa wrote:u hvala,ovaj post zaista pomaze,sutra cu verovatno da odem do mitrosa i artista sa parama naravno pa cu videti,a samo da te pitam,da li si mozda svirao ovu kleptonovu pedalu i kakve su impresije o njoj ako jesi?hvala jos jednom!
Probao na pet minuta...Slagah!....Probao na 2 minuta. Prokomentarisao "simpatično!" i prošao dalje. Mišljenja sam da je to igračka, i to vrlo skupa. Mislim da je tad to bilo kao nešto 130 eura ili slično ako se dobro sjećam. Moje skromno mišljenje...zaobiđi ovu "kleptonovu" pedalu.
U mitrosu imaš sve ove bossove, marshallove i digitechove overdrivove koje sam pomenuo. A imaju i neke koje nisam pomenuo jer nemam neko pretjerano iskustvo sa njima (ili nisam izgradio stav) a to su Bossov BD2 blues driver...koliko se sjećam ovo je cool overdrive sa dosta gaina ali nemam ga ovdje da bih mogao izvršiti one on one poredjenje sa ostalima.
Digitech Screamin Blues...jednom probao u Mitrosovoj "šok sobi"...ne sjećam se baš najbolje...koliko se sjećam zvukom a i izgledom je podsjećala na gore navedeni Blues Driver...Sve u svemu koliko se sjećam ništa posebno...da je bilo nešto extra vjerovatno bih bolje zapamtio. Ali nikad se ne zna kad si već tamo pitaj da ti daju i nju da probaš. Zapravo, ona je već bila u onom njihovom pedalboardu što stoji tamo od pamtivijeka.
Imaš tu i Digitechov Tone Driver overdrive. Zapravo digitalni simulator overdivea. Moj savjet...zaobiđi u širokom luku, kao i sve digitalno što ima veze sa overdrive/distorzijom. A ovo naročito važi za overdrive. I dok super giga ultra heavy distorzija može nekako i da prođe digitalna...overdrive NE MOŽE...blues ne ide sa digitalijama.
Ali, ima gi razni...pođi i probaj. To ti je najbolji savjet.
I jedan tehnički savjet...s obzirom da ti je predloženo gomilu pedala, prije nego pođeš do mitrosa, artista, mixa, marića, music media, lire, sky musica, i note...uzmi parče papira i fino popiši sve što su ti predložili...BOSS: SD1, OD3, BD2...Digitech: Bad Monkey, Screamin Blues...Marshall:bluesbreaker, itd itd itd.
I onda krljaš redom. I ništa ne zaboraviš.
Pozdrav