Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Sa tim pojacalom to je bio ili bas mali klub ili je neka tisa i laganije svirka u pitanju. A to 5.5, to mu je prakticno maksimum, jer ne verujem da bi bilo neke prevelike razlike izmedju toga i 10. Bez razglasa, u normalnom (manjem) prostoru bez 50-60W tranzistora nista, a tvrdim i da je za vecinu klubova bez razglasa i to malo.shule wrote:Pojacalo je Laney LX35R (mladji brat od LX65R), sviram metal i hard rock, lead gitara. Sasvim se dovoljno culo, odvrnuto na 5,5. Bez razglasa. Svirali smo u manjem klubu u Pancevu.
Glavni problem je cale razgovarao sa poznanikom spediterom, i otprilike bi me za pojacalo vrednosti od 600 evra carina i ostala sra**a kostala oko 200 e, sa radom speditera, a toliko i ovde kostaju pojacala, i za servis ne treba da se cimam do severnog pola........nenadnenad wrote:Mislim da je bolje, Ognjene, radi para koje ces da potrosis i radi sopstvenog zadovoljstva da probas da sviras na par lampasha od +40W, ako vec nisi,...Odvrni ih lepo, pogotovo sa bubnjarem ako mozes, i najverovatnije ce ti usi prokrvariti, bukvalno, osim ako je pojacalo u kvaru.
Jedini ljudi koje znam , ko sto sam reko, i koji sviraju na lampasima od ~100w u kombinacijama 2x12 i 4x12 se pojacavaju do 5-6 i ja sam jedva izdrzao probu, oni kazu da pocne da boli ako se pojacaju vise od toga, pa ti vidi.
Imaju jazz chorus 120, ampeg od 100w , ampeg od 50w, marshall half stack od ~100 i twin reverb od 100w koji tek treba da proradi u punom sjaju.Bio sam na par koncerata i ono , hvala, ne, ne palim se na jebanje ushijuglasno je dobro do neke granice posle toga je samo rizik po zdravlje.
Mislim da bi ti do 50w lampas pokrio sve potrebe, mozda i nesto slabiji.Samo razmisli kakvu kombinaciju oces; glava + kabinet, pa koliko zvucnika,itd.Sa efikasnim zvucnicima ces dobiti mnogo na glasnoci.Necu da tvrdim jer nisam siguran al razlika od 6db ti dodje otrpilike kao duplo glasnije; 'perceived volume'....javice se vec neko da me ispravi ako gresim, to jest da dopuni.
Sto se tice samog zvuka, mislim da ti sigurno ne lezi svetli fender zvuk.Preporucio ti je vec Nemanja, high gain marshalle, ja ti preporucujem da probas lampaske laney-e, i vec ako imas ujaka u njemacku nek vidi dal moze da ti uzme mozda polovan orange ili nesto od drugih ledzendarnih hi dz dz dz pojacala.
Uopste nisi u pravu, necu samo da se qrcim, a citaj malo postove od iskusinijih ljudi, sinise npr. jeste 700 e za pojacalo puno, ali ove godine necu ici na more sa drustvom(a to bi mi bio prvi put da idem sam) da bi ustedeo pare za opremu....shule wrote:Pojacalo je Laney LX35R (mladji brat od LX65R), sviram metal i hard rock, lead gitara. Sasvim se dovoljno culo, odvrnuto na 5,5. Bez razglasa. Svirali smo u manjem klubu u Pancevu. A 100W lampe. Vazi brate. Moje sledece pojacalo je ili Marshall AVT50 (jedna lampa), ili Peavey Bandit. Kombo. . Nikad ne bih uzeo tako nesto. A ti, brate, imas 16 godina, i vec bi da imas to sve. Zasto? Mozda sutra odustanes od svega, dosadi ti. . Nema potrebe. Ja mislim da bi ti samo da se kurcis okolo. .
Ne mogu da verujem koji si car... Ovde ima muzicara ( ne malo) koji se duze bave muzikom nego sto ti imas godina, tako da ti je ovo gore bilo totalno suvisno...ognjen93 wrote: Bez razglasa, tebi se verovatno dovoljno dobro culo, zato sto si ispred pojacala, trebali ste da probate dok je klub prazan, npr das bubnjaru ili bilo kome da ti odsvira par rifova, bilo sta, onda sidjes na binu i slusas ga, i jos dodas da ce tu biti ljudi, jos predmeta koji "upijaju" zvuk.......
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest