Bugera 333, Peavey Windsor, Peavey Valve King - koju glavu?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
shule

Re: Bugera 333, Peavey Windsor, Peavey Valve King - koju glavu?

Post by shule » 09 Jun 2009, 23:32

Zato i jeste sledece. A gitara: Ibanez Iceman ICT700, ili Hamer Explorer. :) Sorry za off. :mrgreen:

shule

Post by shule » 09 Jun 2009, 23:32

I da, Muki, odakle si? Nesto su mi poznata tvoja razna misljenja i stavovi, kao da te znam. :ziveli:

muki17
Urednik

Post by muki17 » 09 Jun 2009, 23:35

Varvarina,ako znas gde je to(gradic udaljen 25 km od Krusevca)..and you? maybe i now you :D

sorry za offff

shule

Post by shule » 09 Jun 2009, 23:38

Ehehehe, ja sam iz Panceva. Opet sry za off. :mrgreen: :ziveli:
Mada, forum sluzi za dobijanje informacija, i mozda upoznavanja drugih ljudi. Mozda ovo nije tema za to, ali se ne moze nazvati off-om. :ziveli: :bambi: :bambi: :bambi: :bambi: :bambi:

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 09 Jun 2009, 23:53

Ognjene niko tebe ne zaj****va,baš naprotiv,rado bismo ti pomogli.Na kraju krajeva tvoje su pare pa ćeš ti i odlučiti.
Poenta cele priče je da preteruješ....eto otvoreno i lepo da ti kažem....

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 10 Jun 2009, 00:09

shule wrote:Pojacalo je Laney LX35R (mladji brat od LX65R), sviram metal i hard rock, lead gitara. Sasvim se dovoljno culo, odvrnuto na 5,5. Bez razglasa. Svirali smo u manjem klubu u Pancevu.
Sa tim pojacalom to je bio ili bas mali klub ili je neka tisa i laganije svirka u pitanju. A to 5.5, to mu je prakticno maksimum, jer ne verujem da bi bilo neke prevelike razlike izmedju toga i 10. Bez razglasa, u normalnom (manjem) prostoru bez 50-60W tranzistora nista, a tvrdim i da je za vecinu klubova bez razglasa i to malo.

shule

Post by shule » 10 Jun 2009, 00:12

Pa dobro, da, posle 5,5 pocne da krlja i da bruji. Klub je bio mali, onako, za drustvo, ali sasvim lepo se culo. Meni je bilo dovoljno. :)

cccira
MF veteran

Post by cccira » 10 Jun 2009, 00:20

Ja iskreno ne verujem da cu ikada doziveti da mog 50w lampasa pojacam do kraja. 100w lampe je overkill. Cak i u slucaju svirke u velikom neozvucenom prostoru, ti ces morati da stojis pored tog razsrafljenog pojacala, zar ne?

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 10 Jun 2009, 00:55

Ok, verujem. Ne branim ovog decka, i ja verujem da mu ne treba stovatna lampaska glava, ali sa druge strane razumem njegovu zelju da je ima 8)
Takodje mislim da se malo preteruje oko te buke. Sviram na lampaskoj glavi od 60W sa 4x12 cab (Ampeg V2) probe i svirke i desavalo se da ga panjim do kraja i evo ziv sam, zdrav i cujem dobro. Drugar iz benda svira Roland JC-120 i cesto ume da bude glasniji od mene, pa se panjim. Jedina stvar koju ne smem da poteram do kraja je Sunn Beta Lead glava, ona ima 100W, to nikada nije otislo preko 3.5-4. Ne sumnjam da ce biti svirki gde otici na vise.
Opet, glasnoca je donekle relativan pojam, zavisi, ko je koliko glasno navikao, sta svira itd...

ognjen93

Post by ognjen93 » 10 Jun 2009, 08:14

nenadnenad wrote:Mislim da je bolje, Ognjene, radi para koje ces da potrosis i radi sopstvenog zadovoljstva da probas da sviras na par lampasha od +40W, ako vec nisi,...Odvrni ih lepo, pogotovo sa bubnjarem ako mozes, i najverovatnije ce ti usi prokrvariti, bukvalno, osim ako je pojacalo u kvaru.
Jedini ljudi koje znam , ko sto sam reko, i koji sviraju na lampasima od ~100w u kombinacijama 2x12 i 4x12 se pojacavaju do 5-6 i ja sam jedva izdrzao probu, oni kazu da pocne da boli ako se pojacaju vise od toga, pa ti vidi.
Imaju jazz chorus 120, ampeg od 100w , ampeg od 50w, marshall half stack od ~100 i twin reverb od 100w koji tek treba da proradi u punom sjaju.Bio sam na par koncerata i ono , hvala, ne, ne palim se na jebanje ushiju :mrgreen: glasno je dobro do neke granice posle toga je samo rizik po zdravlje.

Mislim da bi ti do 50w lampas pokrio sve potrebe, mozda i nesto slabiji.Samo razmisli kakvu kombinaciju oces; glava + kabinet, pa koliko zvucnika,itd.Sa efikasnim zvucnicima ces dobiti mnogo na glasnoci.Necu da tvrdim jer nisam siguran al razlika od 6db ti dodje otrpilike kao duplo glasnije; 'perceived volume'....javice se vec neko da me ispravi ako gresim, to jest da dopuni.

Sto se tice samog zvuka, mislim da ti sigurno ne lezi svetli fender zvuk.Preporucio ti je vec Nemanja, high gain marshalle, ja ti preporucujem da probas lampaske laney-e, i vec ako imas ujaka u njemacku nek vidi dal moze da ti uzme mozda polovan orange ili nesto od drugih ledzendarnih hi dz dz dz pojacala.
Glavni problem je cale razgovarao sa poznanikom spediterom, i otprilike bi me za pojacalo vrednosti od 600 evra carina i ostala sra**a kostala oko 200 e, sa radom speditera, a toliko i ovde kostaju pojacala, i za servis ne treba da se cimam do severnog pola........

ognjen93

Post by ognjen93 » 10 Jun 2009, 08:27

shule wrote:Pojacalo je Laney LX35R (mladji brat od LX65R), sviram metal i hard rock, lead gitara. Sasvim se dovoljno culo, odvrnuto na 5,5. Bez razglasa. Svirali smo u manjem klubu u Pancevu. A 100W lampe. Vazi brate. Moje sledece pojacalo je ili Marshall AVT50 (jedna lampa), ili Peavey Bandit. Kombo. . Nikad ne bih uzeo tako nesto. A ti, brate, imas 16 godina, i vec bi da imas to sve. Zasto? Mozda sutra odustanes od svega, dosadi ti. . Nema potrebe. Ja mislim da bi ti samo da se kurcis okolo. .
Uopste nisi u pravu, necu samo da se qrcim, a citaj malo postove od iskusinijih ljudi, sinise npr. jeste 700 e za pojacalo puno, ali ove godine necu ici na more sa drustvom(a to bi mi bio prvi put da idem sam) da bi ustedeo pare za opremu....
Ne verujem da bataljujem, zato sto sviram vec duzi niz godina..... Sto sam onda blejao sa gitarom svaki dan 2-3 sata dok su moji drugovi igrali basket, bili u igraonici, davno pre jugio karte, klikere......
Kako ste ozvucili mikrofon?????? Bez razglasa, tebi se verovatno dovoljno dobro culo, zato sto si ispred pojacala, trebali ste da probate dok je klub prazan, npr das bubnjaru ili bilo kome da ti odsvira par rifova, bilo sta, onda sidjes na binu i slusas ga, i jos dodas da ce tu biti ljudi, jos predmeta koji "upijaju" zvuk.......

w437776

Post by w437776 » 10 Jun 2009, 12:59

ma batalite ga vise, ko zna je on u svojoj glavi zamislio...

shule

Post by shule » 10 Jun 2009, 13:16

Jbt. .
Bio je razglas, za mikrofon, i ni za sta vise. I ne seri bre vise. .

Prestani da sanjas, vrati se u realnost.

DexterThe

Post by DexterThe » 10 Jun 2009, 13:27

ognjen93 wrote: Bez razglasa, tebi se verovatno dovoljno dobro culo, zato sto si ispred pojacala, trebali ste da probate dok je klub prazan, npr das bubnjaru ili bilo kome da ti odsvira par rifova, bilo sta, onda sidjes na binu i slusas ga, i jos dodas da ce tu biti ljudi, jos predmeta koji "upijaju" zvuk.......
Ne mogu da verujem koji si car... Ovde ima muzicara ( ne malo) koji se duze bave muzikom nego sto ti imas godina, tako da ti je ovo gore bilo totalno suvisno... :grummel_2: :lol: :lol: :lol:

bokicasa

Post by bokicasa » 10 Jun 2009, 13:40

laney classic 550 evra..epiphone les paul 400 evra..ognjenov mozak-neprocenjivo..za sve ostalo tu je master card!!

Post Reply