Izrada gitarske pedale (na primeru Triangle Big Muffa)
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Izrada gitarske pedale (na primeru Triangle Big Muffa)
Ko zeli da sklapa Muffa imam kutiju (izgled kao original, metalna),nekoliko pravih DPDT prekidaca, i nekoliko plasticnih dvodelnih kutijica idealnih dimenzija za kucnu izradu pedalica. Uskoro slika.
Re:
Moze li da se koristi bilo koji alkoholni flomaster ili postoji poseban za tu namenu, ako postoji gde se moze kupiti?Sava wrote:Flomaster služi za zaštiru bakarne pločice i ono što je iscrtano ostaje, ostalo kiselina ili ferihlorid nagrizu. Ponovo te podsećam da flomaster mora biti namenski alkoholni, ne bilo koji.
- Rocket Roll
Takvih ima u knjizarama.
- Rocket Roll
Onda proveri, verovatno mogu i oni. Ne znam zašto bi ih Radio Klub inače držao?
Re: Re:
ITC Beograd, 130 din. i oko 200 din., zavisi od debljine, 011/3291-066 pa proveri za svaki slucaj.w437776 wrote:Moze li da se koristi bilo koji alkoholni flomaster ili postoji poseban za tu namenu, ako postoji gde se moze kupiti?Sava wrote:Flomaster služi za zaštiru bakarne pločice i ono što je iscrtano ostaje, ostalo kiselina ili ferihlorid nagrizu. Ponovo te podsećam da flomaster mora biti namenski alkoholni, ne bilo koji.
Ako nađeš po knjižarama Stabilo uzmi, on je dobar za ovu namenu.
Hvala na odgovoru, poslusacu tvoj savet i stavicu 1N4007 diode.
Kad ce ta slika?six wrote:Ko zeli da sklapa Muffa imam kutiju (izgled kao original, metalna),nekoliko pravih DPDT prekidaca, i nekoliko plasticnih dvodelnih kutijica idealnih dimenzija za kucnu izradu pedalica. Uskoro slika.

Ne mogu da citam sve ... skinuo sam manuale i bacam se na akciju .. imam super kolegu koji se bavi proizvodnjom snagaskih pojacala i tako nekih audio uredjaja, servisom i slicno, pa cu nadam se kod njega naci sve ...
Samo me interesuje, a ne mogu citati nema sanse svih 7 stranica, da li ovo cudo po datoj semi iz prvog psta funkcionise i da li se isplati sastavljati? Kako zvuci? Da li priblizno ovome
http://youtube.com/watch?v=aWU9rR0s890 ?
Samo me interesuje, a ne mogu citati nema sanse svih 7 stranica, da li ovo cudo po datoj semi iz prvog psta funkcionise i da li se isplati sastavljati? Kako zvuci? Da li priblizno ovome
http://youtube.com/watch?v=aWU9rR0s890 ?
- Rocket Roll
Da, tako nekako zvuči. Ne baš tako "pokvareno", doduše, iz dva razloga koje sam naučio usput:
1) Nema više "tih" keramičkih kondenzatora, i - što je još važnije - nema "tih" tranzistora.
2) Big Muff je relativno osetljiv na izmene vrednosti elemenata - svih mogućih vrednosti. Od Skredija sam pokupio foru sa voltažom - tražiš kondenzatore koji su deklarisani na što veću voltažu, i njih koristiš. Zvuči blesavo - ali se čuje (sasvim drugačiji bas odziv).
1) Nema više "tih" keramičkih kondenzatora, i - što je još važnije - nema "tih" tranzistora.
2) Big Muff je relativno osetljiv na izmene vrednosti elemenata - svih mogućih vrednosti. Od Skredija sam pokupio foru sa voltažom - tražiš kondenzatore koji su deklarisani na što veću voltažu, i njih koristiš. Zvuči blesavo - ali se čuje (sasvim drugačiji bas odziv).
Ovo meni zvuci ogavno, moram da kazem.
Ne znam u cemu je fora. Ne razumem...
Takav zvuk je davalo i moje staro, lose, iznjakano Hohner pojacalo, sa kvarnim lampama, kad se napanji.
Sad u stvari shvatam da je to bio opasan, ''vintage'' zvuk.
Ne znam u cemu je fora. Ne razumem...

Takav zvuk je davalo i moje staro, lose, iznjakano Hohner pojacalo, sa kvarnim lampama, kad se napanji.

- Rocket Roll
"Zvučni Raj" jednog čoveka je "zvučni Pakao" drugog, šta da ti kažem...
Da nema tog zvuka, ne bi bilo mnogih pesama koje mnogi ljudi vole.
Ako ti se više sviđa zujeća distorzija dugokosih pozera, that's cool. Svakom svoje.
Da nema tog zvuka, ne bi bilo mnogih pesama koje mnogi ljudi vole.
Ako ti se više sviđa zujeća distorzija dugokosih pozera, that's cool. Svakom svoje.
He, he, znao sam da cu ovim navuci tvoj gnev.
Valjda ima i nekih srednjih resenja, izmedju ovog usesaparajuceg drljanja i metalske sintetike, pobogu...
Treba malo da ''krci'', shvatam ja to, ali ovo je previse...
Doduse, poslusao sam samo ovaj klip koji je molotov postovao, verujem da ima i boljih prezentacije ove papuce...

Valjda ima i nekih srednjih resenja, izmedju ovog usesaparajuceg drljanja i metalske sintetike, pobogu...

Treba malo da ''krci'', shvatam ja to, ali ovo je previse...

Doduse, poslusao sam samo ovaj klip koji je molotov postovao, verujem da ima i boljih prezentacije ove papuce...
- DrGreenthumb
- MF veteran
Uf, iako postujem gosn. RR-a do imbecilnostisinisake wrote:Ovo meni zvuci ogavno, moram da kazem.
Ne znam u cemu je fora. Ne razumem...![]()