sustain pedale
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: sustain pedale
fidbek kojim mozes manipulisati kao produzetkom sustaina se na malim jacinama dobija uz puno gaina. obicno se ta velika kolicina gejna dobija koriscenjem kaskadnih gainstageova: vise lampi u preampu na pojacalu (a la mesa, peavey 5150, itd) ili, npr, tranzistora - u big muffu. velika kolicina gaina nije nikako ogranicena na fuzz pedale, kad su pedale u pitanju. fuzzeva ima i jako low gain i ovih o kojima pricamo. npr, na fuzzfaceu, gain jako zavisi od tranzistora, ali fuzzface nema ni priblizno gaina kao, npr, big muff. neka high gain pedala za dist (koje bas i ne volim toliko, al ih ima dobrih) ce ti takodje praviti feedback, bez problema. kombinacija drajva i mid-gain dista? moze!
o cemu se ovde radi? radi se o zescoj kompresiji, vecoj nego sto se bilo ko usudio da stavi na komercijalni gitarski kompresor (u stvari, jeste, sad cu iskopati). opet, takvo podesavanje na klinu zvuci opasno neprirodno. kompresija je jedna od posledica onolikog gaina i clippinga. ako zelis samo da povecas sustain (dosta primetno) - treba ti kompresor. iako kompresori dosta doprinose feedbacku, ne mogu garantovati da ce to uraditi na jako malim volumeovima. al oce dici sustain. s druge strane, big muff, koji toliko potenciram, hoce sigurno. a ima superkul zvuk i dosta je primenjiv.
o cemu se ovde radi? radi se o zescoj kompresiji, vecoj nego sto se bilo ko usudio da stavi na komercijalni gitarski kompresor (u stvari, jeste, sad cu iskopati). opet, takvo podesavanje na klinu zvuci opasno neprirodno. kompresija je jedna od posledica onolikog gaina i clippinga. ako zelis samo da povecas sustain (dosta primetno) - treba ti kompresor. iako kompresori dosta doprinose feedbacku, ne mogu garantovati da ce to uraditi na jako malim volumeovima. al oce dici sustain. s druge strane, big muff, koji toliko potenciram, hoce sigurno. a ima superkul zvuk i dosta je primenjiv.
imam ja kompresor..on podigne sustain za nijansu u odnosu na drive, dist ili dist+drive kombinaciju, ali pokvari skroz zvuk..ja kompresor koristim samo za clean..sa distom mi je uzasno neprirodan zvuk..pazi ja mogu da proizvedem beskonacan sustain ako ukljucim bluesbreaker pedalu na clean kanal i povecam na kanalu gain, ali pod uslovom da sednem na pojacaloandrej] wrote:fidbek kojim mozes manipulisati kao produzetkom sustaina se na malim jacinama dobija uz puno gaina. obicno se ta velika kolicina gejna dobija koriscenjem kaskadnih gainstageova: vise lampi u preampu na pojacalu (a la mesa, peavey 5150, itd) ili, npr, tranzistora - u big muffu. velika kolicina gaina nije nikako ogranicena na fuzz pedale, kad su pedale u pitanju. fuzzeva ima i jako low gain i ovih o kojima pricamo. npr, na fuzzfaceu, gain jako zavisi od tranzistora, ali fuzzface nema ni priblizno gaina kao, npr, big muff. neka high gain pedala za dist (koje bas i ne volim toliko, al ih ima dobrih) ce ti takodje praviti feedback, bez problema. kombinacija drajva i mid-gain dista? moze!

Last edited by Solomoon on 08 Jun 2011, 16:30, edited 1 time in total.
p.s.kontam da bi tu malo pomoglo kad bih zamenio neck magnet..fabricki za neki seymour duncan alnico 2 pro..
onaj boss je ona feedback fora (oscilator + kolo koje detektuje koji si ton svirao kad si pritisnuo dugme) + distorzija. a distorzija je ds-1, otp. znaci, dosta losa - u startu.Solomoon wrote:imam ja kompresor..on podigne sustain za nijansu u odnosu na drive, dist ili dist+drive kombinaciju, ali pokvari skroz zvuk..ja kompresor koristim samo za clean..sa distom mi je uzasno neprirodan zvuk..pazi ja mogu da proizvedem beskonacan sustain ako ukljucim bluesbreaker pedalu na clean kanal i povecam na kanalu gain, ali pod uslovom da sednem na pojacaloandrej] wrote:fidbek kojim mozes manipulisati kao produzetkom sustaina se na malim jacinama dobija uz puno gaina. obicno se ta velika kolicina gejna dobija koriscenjem kaskadnih gainstageova: vise lampi u preampu na pojacalu (a la mesa, peavey 5150, itd) ili, npr, tranzistora - u big muffu. velika kolicina gaina nije nikako ogranicena na fuzz pedale, kad su pedale u pitanju. fuzzeva ima i jako low gain i ovih o kojima pricamo. npr, na fuzzfaceu, gain jako zavisi od tranzistora, ali fuzzface nema ni priblizno gaina kao, npr, big muff. neka high gain pedala za dist (koje bas i ne volim toliko, al ih ima dobrih) ce ti takodje praviti feedback, bez problema. kombinacija drajva i mid-gain dista? moze!
o cemu se ovde radi? radi se o zescoj kompresiji, vecoj nego sto se bilo ko usudio da stavi na komercijalni gitarski kompresor (u stvari, jeste, sad cu iskopati). opet, takvo podesavanje na klinu zvuci opasno neprirodno. kompresija je jedna od posledica onolikog gaina i clippinga. ako zelis samo da povecas sustain (dosta primetno) - treba ti kompresor. iako kompresori dosta doprinose feedbacku, ne mogu garantovati da ce to uraditi na jako malim volumeovima. al oce dici sustain. s druge strane, big muff, koji toliko potenciram, hoce sigurno. a ima superkul zvuk i dosta je primenjiv...znaci da sam jako blizu..ja sam mislio da to moze da se postigne sa nekom pedalom..tj moze..npr onaj boss ali ga ne prave vise..
na tvoju srecu, behringer je iskopirao df-2 (http://www.behringer.com/EN/Products/FD300.aspx) i to za male pare, a garantujem da ne zvuci nista gore nego bossov original, za 20ak evra. pitaj u mitrosu u svim gradovima imaju li. to je to sto zelis. ako neces njegovu ruznu distorziju, eliminises clipping diode (verovatno smd, pa mora lemilicom, inace bi mogao klestima) i smanjis dist potenciometar malo. tako samo feedback furas.
ma nemaju bre beringher, valjda nista..ja sam pitao pre 2 dana u mitrosu za taj feedbacker posto ima na sajtu..nemaju..a pitao sam za jos neke behringer..nema..izgleda da je fabrika zatvorena..andrej] wrote:onaj boss je ona feedback fora (oscilator + kolo koje detektuje koji si ton svirao kad si pritisnuo dugme) + distorzija. a distorzija je ds-1, otp. znaci, dosta losa - u startu.Solomoon wrote:imam ja kompresor..on podigne sustain za nijansu u odnosu na drive, dist ili dist+drive kombinaciju, ali pokvari skroz zvuk..ja kompresor koristim samo za clean..sa distom mi je uzasno neprirodan zvuk..pazi ja mogu da proizvedem beskonacan sustain ako ukljucim bluesbreaker pedalu na clean kanal i povecam na kanalu gain, ali pod uslovom da sednem na pojacaloandrej] wrote:fidbek kojim mozes manipulisati kao produzetkom sustaina se na malim jacinama dobija uz puno gaina. obicno se ta velika kolicina gejna dobija koriscenjem kaskadnih gainstageova: vise lampi u preampu na pojacalu (a la mesa, peavey 5150, itd) ili, npr, tranzistora - u big muffu. velika kolicina gaina nije nikako ogranicena na fuzz pedale, kad su pedale u pitanju. fuzzeva ima i jako low gain i ovih o kojima pricamo. npr, na fuzzfaceu, gain jako zavisi od tranzistora, ali fuzzface nema ni priblizno gaina kao, npr, big muff. neka high gain pedala za dist (koje bas i ne volim toliko, al ih ima dobrih) ce ti takodje praviti feedback, bez problema. kombinacija drajva i mid-gain dista? moze!
o cemu se ovde radi? radi se o zescoj kompresiji, vecoj nego sto se bilo ko usudio da stavi na komercijalni gitarski kompresor (u stvari, jeste, sad cu iskopati). opet, takvo podesavanje na klinu zvuci opasno neprirodno. kompresija je jedna od posledica onolikog gaina i clippinga. ako zelis samo da povecas sustain (dosta primetno) - treba ti kompresor. iako kompresori dosta doprinose feedbacku, ne mogu garantovati da ce to uraditi na jako malim volumeovima. al oce dici sustain. s druge strane, big muff, koji toliko potenciram, hoce sigurno. a ima superkul zvuk i dosta je primenjiv...znaci da sam jako blizu..ja sam mislio da to moze da se postigne sa nekom pedalom..tj moze..npr onaj boss ali ga ne prave vise..
na tvoju srecu, behringer je iskopirao df-2 (http://www.behringer.com/EN/Products/FD300.aspx) i to za male pare, a garantujem da ne zvuci nista gore nego bossov original, za 20ak evra. pitaj u mitrosu u svim gradovima imaju li. to je to sto zelis. ako neces njegovu ruznu distorziju, eliminises clipping diode (verovatno smd, pa mora lemilicom, inace bi mogao klestima) i smanjis dist potenciometar malo. tako samo feedback furas.
- Rocket Roll
Oh, for crying out loud, ako baš hoćete DIY sustain pedalu koja može da se napravi, guglajte Roland AS-1 ili Colorsound Sustain Module.
Sve treba da vam crtam

Sve treba da vam crtam

opticki kompresor feedback tipa za ovu namenu (sa 'ekstremnim' podesavanjima + odlozenim attackom compa zbog led/ldr kombinacije)? hmm. crno mi da trazim klipove, ali mi se ne cini kao najbolja ideja ikad. cini mi se da bi ovo bilo cak i vece unistavanje signala nego kad on svoj comp obrne do daske. ako mu se ne svidja sa obicnim compom, zasto mislis da ce mu se svidjati sa ovim cudom?
da MORAM da imam kuci takav sustain, ja bih isao na muffa (mada ja posebno volim zvuk muffa). behringer (koji bi mogao da porucis sa neta i opet ispod 35e da te dodje) je za slucaje kada MORAS da imas taj feedback u svakoj sekundi. istina, on uopste ne pravi feedback, vec ima oscilator i ne zvuci bas skroz kao pravi feedback. takodje, cim pustis, prekida, bez fadeouta. drug sa kojim sviram ima original bossov, japanski. nisam odusevljen.
da MORAM da imam kuci takav sustain, ja bih isao na muffa (mada ja posebno volim zvuk muffa). behringer (koji bi mogao da porucis sa neta i opet ispod 35e da te dodje) je za slucaje kada MORAS da imas taj feedback u svakoj sekundi. istina, on uopste ne pravi feedback, vec ima oscilator i ne zvuci bas skroz kao pravi feedback. takodje, cim pustis, prekida, bez fadeouta. drug sa kojim sviram ima original bossov, japanski. nisam odusevljen.
ma ne moram ja da imam u svakoj sekundi feedback, nisam opterecen..nego, prosto mi se svidja dug sustain pa mi je ta tema pala na pamet kad sam otvarao temuandrej] wrote:opticki kompresor feedback tipa za ovu namenu (sa 'ekstremnim' podesavanjima + odlozenim attackom compa zbog led/ldr kombinacije)? hmm. crno mi da trazim klipove, ali mi se ne cini kao najbolja ideja ikad. cini mi se da bi ovo bilo cak i vece unistavanje signala nego kad on svoj comp obrne do daske. ako mu se ne svidja sa obicnim compom, zasto mislis da ce mu se svidjati sa ovim cudom?

'Unlike a compressor pedal it doesnt color the sound' ovo zvuci primamljivoRocket Roll wrote:Oh, for crying out loud, ako baš hoćete DIY sustain pedalu koja može da se napravi, guglajte Roland AS-1 ili Colorsound Sustain Module.
Sve treba da vam crtam![]()

>Unlike a compressor pedal it doesnt color the sound
>ne zvuci kao kompresor
>ne boji zvuk
>u pitanju je kompresor
>led/ldr, feedback
>sa tranzistorima kao aktivnim elementima
>sa pocetka 70ih
>mfw

s druge strane, verovatno je jako interesantno kolo. da imam jedan optokapler, sad bih ga sklepao na bredboardu, cisto da cujem o cemu se radi. meni bi se verovatno svidelo. tebi cim se ne svidja kompresor sa drajvom, verovatno ne bi ni ovo.
ono sto te nisam pitao je da li uopste umes da podesis comp? jesi probao redosled da menjas?
>ne zvuci kao kompresor
>ne boji zvuk
>u pitanju je kompresor
>led/ldr, feedback
>sa pocetka 70ih
>mfw

s druge strane, verovatno je jako interesantno kolo. da imam jedan optokapler, sad bih ga sklepao na bredboardu, cisto da cujem o cemu se radi. meni bi se verovatno svidelo. tebi cim se ne svidja kompresor sa drajvom, verovatno ne bi ni ovo.
ono sto te nisam pitao je da li uopste umes da podesis comp? jesi probao redosled da menjas?
haha, sad ce ispasti da sam totalni dudukandrej] wrote:>Unlike a compressor pedal it doesnt color the sound
>ne zvuci kao kompresor
>ne boji zvuk
>u pitanju je kompresor
>led/ldr, feedback
>sa pocetka 70ih
>mfw

P.S.Coen brothers rules B)
ej ovo mi se svidja! imacu na umusinisake wrote:http://www.mitrosmusic.com/proizvod/438 ... -Distorto-**/

eto, line6 je prava stvar za tebe, ako MORAS da imas taj efekat. koji comp imas, btw?
Edward ed-1andrej] wrote:eto, line6 je prava stvar za tebe, ako MORAS da imas taj efekat. koji comp imas, btw?