ToneChaser wrote:
Uh uh uh koji egoizam

Pa i ovaj forum je "internet" i informacija sa interneta pred nosem....Zamisli kada bi svako na svakom forumu kao ti nadobudno gordo i egoisticno tako rekao....Brzo bi se desilo da na internetu nigde ne sme da se prica niti pita nesto....
Kakav bre egoizam. Prvo redom, svaki javni forum je izvor informacija ili dezinformacija, zavisno kakav mu je nivo znanja članova. Tako na primer ako želiš nešto bolju informaciju o recording-u odeš na gearslutz (mada i to je diskutabilno) a ako želiš da slušaš dvoje ljudi koji ne razumeju o čemu pričaju kako se svađaju iako obojca ne poznaju materiju o kojoj pričaju, odeš na homerecording forum. Drugo, komunizam je propao, pala je gvozdena zavesa a samim tim i ideal da smo svi jednako. Nismo jednaki. Postoji SIGURNO bar nekoliko stvari Tonechaser-u u kojima si ti BOLJI od MENE. Kladim se. Sigurno bar nešto znaš da radiš bolje. Ako pričamo o ovoj ili onoj temi neko od nas će znati o svakoj od tih tema više od onog drugog, zavisno od inteligencije i stepena obrazovanja. A kad pričaš o nekoj temi uvek brzo jednoj od osoba postane jasno da li onaj drugi više zna od njega. Ne može se praviti neka kuministička ravnilovka u kojoj smo svi jednaki u znanju kad nismo. Nije dobro tako razmišljati, razumeš. nema ničeg egoističnog u tome da podigneš dva prsta, kažeš "Izvini nisi u pravu" onom ko nije u pravu i obrazložiš racionalnim, tehničkim argumentima zašto to misliš. Isto tako, ako te onaj drugi poklopi jačim argumentima, i to je ok, taman skapiraš da si se istrčao pred rudu a da onaj drugi zapravo zna više od tebe, to je opet korisno iako ne mora biti prijatno
Ne postoji glupo pitanje, postoji samo glup odgovor.
Nije znanje znanje znati vec je znanje znanje znati.
Ako ne umes da izrazis svoje misljenje a pritom da ne uvredis druge, onda imas problem sa sobom. Nauci tehnike asertivnog komuniciranja.
Postoje jako glupa pitanje, nemoj brate sa tim forama iz osnovne škole molim te. Da bi pitanje bilo kako treba, osoba mora da ima određena predznanja. Može neko eventualno da bude kulturan i da te nežno odhebe, recimo ti upitaš nekog stručnog "A jel lampa bolja od tranzistora" a on skapira da nema smisla da ti piše roman već ti samo baci link i kaže uči. Ali onda, postavlja se takođe i pitanje egoizma onog ko pita. To jest ti proglašavaš za umišljenost ako neko prozove nevoljnost nekog da se informiše u vezi sa pitanjem. A zar nije egoizam, zapravo mnogo veći egoizam, ulaziti u raspravu o nečemu što ne poznaješ dovoljno sa drugim ljudima, raspričati se i objašnjavati im kao znaš šta pričaš? Zauzeti stav da se kapiraš u tu temu a ne poznaješ je dovoljno? Zašto je stalno u Srbiji normalno da su svi stručni za sve, ono, skupe se trojca i pričaju o politici kao da se piškili u pesku sa celom vladom, ili pričaju o fudbalu kao da su profesionalni treneri, a ako im neko kaže sa strane, ko bar malo poznaje materiju da ne znaju šta pričaju, onda se on kurči? Egoizam počinje sa time da se neko oseti pozvan da priča o nečemu što ne zna, kraj.
Jos jednom napominjem, nemojte da sabotirate temu i da hejtujete...Ako ste smartasses, ne ulazite na temu, napravite vase smartass teme ili napravite neki nov smart ass forum gde cete se okupljati i gde nece biti ovakvih "glupih tema" .
Pošto pričaš u množini, to znači da misliš da nas ima više koji misle da je priča bila bzvz. Ako to misliš, ajd onda razmisli i o tome zašto više ljudi misli tako. Šta ako je tema zaista bezveze? Šta ćemo onda? Ja sam lepo rekao da jednostavno ne kapiram zašto se ti konkretno ložiš na procesore. Najviše zato što mislim, da je od sve gitarske opreme, to najneinspirativnija, najdosadnija oblast u kojoj zapravo nema ništa da se kaže. najviše zato što je sve što se nalazi u procesoru, sa časnim izuzecima, samo imitacija nečega što je godinama postojalo van procesora. Uvek isti efekti, uvek ista logika funkcionisanja. Postaju sve bolji danas su bolji nego juče, sutra će biti bolji nego danas. Šta tu ima da se priča? Kupiš neku spravu, sviraš je. Tome služi procesor da sviraš, da praviš muziku, snimaš tu muziku, da izađeš sa bendom, nastupaš, zabavljaš ljude, oznojiš se. Opališ nešto na račun toga što sviraš gitaru

Kapiraš? Budi entuzijasta za nešto gde mašta i kreativnost imaju neku ulogu, ne u vezi sa glupim komadom elektronike napravljenim da pojednostavi sviranje i emulira nešto što je postojalo još pre mog i tvog rođenja. Procesor je uslužna, korisna sprava. Kupiš ga, napraviš farbe koje ti rade posao i zaboraviš na njega, tu je da radi.

I ne tripuj se više na te egoizme i to svi smo jednaki, komunizam, jednaka prava svima i to. Ne znam ja ništa o tebi, možda si ti mnogo bolja i kvalitetnija osoba od mene u mnogo aspekata, što da ne. Ali brate, razumi da neke stvari nemaju veze sa mozgom i da nema smisla pakovati to u šaren celofan da se neko ne uvredi. Ajd u zdravlje