Odnos procesor/pojacalo

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Overdrive

Re: Odnos procesor/pojacalo

Post by Overdrive » 03 Dec 2015, 09:54

Fenderica wrote:
Pusti tvoju facu, daj sliku tog supersonika da malo parimo oči bre! :)
izgledao je isto kao i bilo koji SS krem toleks, braon grill, sas krem dugmitji..

Ima na netu bar dvesta iljada slika istog takvog

Fenderica

Post by Fenderica » 03 Dec 2015, 09:57

edit
Overdrive wrote: SS je vraćen. Mustang prodat. Sada u sobi držim Marshall Master Reverb 30 i Fender Super Champ XD Pitaj slobodno šta te interesira
Aha, probao pa prodao, e vidim sad. A što si odustao od supersonika? Cena ili ti se nije dopalo pojačalo?

Overdrive

Post by Overdrive » 03 Dec 2015, 10:04

Fenderica wrote: A što si odustao od supersonika? Cena ili ti se nije dopalo pojačalo?
pisao sam o tome ovde naširoko.
Ukratko, Mitros mi je poslao neispravno pojačalo i vratio sam ga sutradan.

alfonso

Post by alfonso » 03 Dec 2015, 10:33

Nesto sam gledao sinoc,pa mi kasnije izvetrelo kad sam hteo da pitam. Da li je iko probao hibride?

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 03 Dec 2015, 10:41

Да, разне. Ја бих то заобишао. По мени то није никакво побољшање.

Overdrive

Post by Overdrive » 03 Dec 2015, 10:42

alfonso wrote:Nesto sam gledao sinoc,pa mi kasnije izvetrelo kad sam hteo da pitam. Da li je iko probao hibride?
Fender Super Champ XD ti je hibrid

alfonso

Post by alfonso » 03 Dec 2015, 10:49

Overdrive wrote:
alfonso wrote:Nesto sam gledao sinoc,pa mi kasnije izvetrelo kad sam hteo da pitam. Da li je iko probao hibride?
Fender Super Champ XD ti je hibrid
Kakvo je tvoje misljenje o njemu?

Overdrive

Post by Overdrive » 03 Dec 2015, 11:00

alfonso wrote:
Kakvo je tvoje misljenje o njemu?
pošto ja volim zvuk Fender pojačala, za moje trenutne potrebe ovo je savršeno pojačalo.

Imaš prvi kanal koji je samo lampa - odlično se slaže sa pedalama koje imam, prelep clean, dovoljno snažno

Imaš drugi kanal koji ima "voices" - simulacije raznih Fender pojačala, koji je tek fantastičan i za muziku koju ja volim nema zvuka koji nisam uspeo da namestim.

Na YT imaš more snimaka, recenzija o tom ampu i ja za par godina nailazio na snimke gde su ljudi u najmanju ruku oduševljeni istim.

ovo je x2, ali..u get the idea

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 03 Dec 2015, 11:37

Алфонсо, само је важно да знаш да је хибрид у ствари транзисторац као било који други транзисторац, и да је та лампица у претпојачалу поприлично небитна. Исто је важно је да ни под разно не дајеш веће паре јер је хибрид, немој да се пецаш на адвертајзинг. Као што нема жене која је малкице трудна, тако нема ни појачала које је малкице лампаш. Шарена лажа.

Overdrive

Post by Overdrive » 03 Dec 2015, 11:44

Kristijan wrote:Алфонсо, само је важно да знаш да је хибрид у ствари транзисторац као било који други транзисторац, и да је та лампица у претпојачалу поприлично небитна. Исто је важно је да ни под разно не дајеш веће паре јер је хибрид, немој да се пецаш на адвертајзинг. Као што нема жене која је малкице трудна, тако нема ни појачала које је малкице лампаш. Шарена лажа.
takođe je važno da znaš, da se ne radi o nekoj lampici u pretpojačalu već o tri lampe 1 x 12AX7A, 2 x 6V6

prc

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 03 Dec 2015, 11:55

Буги, уопште нисам планирао да коментаришем твоје појачало. Већина хибрида има једну лампу у претпојачалу. Могли бисмо да сад причамо колико је глупо да имаш чак 3 лампе у претпојачалу а да и даље причамо о транзисторцу, али рачунам да је то узалудно, теби ни простије ствари не допиру до свести. Немам ја времена за то. Уопште нисам присутан на овој теми да бих се с тобом натезао, тако да ти нема друге него да идеш да смараш неког другог.

Overdrive

Post by Overdrive » 03 Dec 2015, 11:57

Kristijan wrote:Буги, уопште нисам планирао да коментаришем твоје појачало. Већина хибрида има једну лампу у претпојачалу. Могли бисмо да сад причамо колико је глупо да имаш чак 3 лампе у претпојачалу а да и даље причамо о транзисторцу, али рачунам да је то узалудно, теби ни простије ствари не допиру до свести. Немам ја времена за то. Уопште нисам присутан на овој теми да бих се с тобом натезао, тако да ти нема друге него да идеш да смараш неког другог.
neuspešno vađenje Kristina..
Zvezda-Partizan..go' u prvom minutu :mrgreen:

idi uradi par sklekova :lol:

alfonso

Post by alfonso » 03 Dec 2015, 12:37

Bas se zato raspitujem. Sve sto ima u sebi rec hibrid,mne asocira na neprirodno. Verujem da to nije losa stvar,ali posto koncept generalno nije prisutan verovatno postoji razlog za to. Kada se slegnu utisci ovih razgovora na temi,onda cu polako da vidim kojim pravcem treba da se krecem. Puno informacija sam dobio i ovde i sto sam sam jurio,pa mi je malo muka od price. Danas cu da sviram vise,a da gledam pojacala drugi x

Overdrive

Post by Overdrive » 03 Dec 2015, 12:47

alfonso wrote:Bas se zato raspitujem. Sve sto ima u sebi rec hibrid,mne asocira na neprirodno. Verujem da to nije losa stvar,ali posto koncept generalno nije prisutan verovatno postoji razlog za to. Kada se slegnu utisci ovih razgovora na temi,onda cu polako da vidim kojim pravcem treba da se krecem. Puno informacija sam dobio i ovde i sto sam sam jurio,pa mi je malo muka od price. Danas cu da sviram vise,a da gledam pojacala drugi x
ne znam šta to "prirodno" očekuješ kod mašine..?
Pa pojačala ne rasu u šumi for gad's snake..
a opet, želiš da koristiš i procesor..?

Hibrid ti je najbolje od obe opcije.
Dakle ako se dvoumiš između lampaša i tranzistorca, uzmeš amp koji jedan kanal ima čistu lampu, drugi tranzistor i voila.
Pa nisu ljudi tek tako došli do ideje da naprave ta pojačala.
Kupiš samo lampaša - fale opcije i "versatility"
Kupiš samo tranzistoca - fali "dinamika"
Kupiš hibrid, imaš sve šta ti treba.(Plus, možeš da voziš samo lampe, ili samo tranzistor, ili i jedno i drugo, plus procesor? plus pedale?) Logika?

E sad..ako hoćeš skroz prirodno, sa najprirodnijim zvukom, od najprirodnijh materijala..onda kupi Alhambra špansku gitaru i nema šta da misliš :)

alfonso

Post by alfonso » 03 Dec 2015, 13:29

Svirao vec spanske gitare starih majstora (na svasta nalete ovi katolici) :) to je stvarno drugacije iskustvo. Vestacki na masini je spoj onoga sto navodno ne moze da ide zajedno. Kada kazes da je nesto prirodno to ne mora da znaci da raste iz zemlje. Jednostavno neki spoj. Nije mi prirodno da vidim strata sa 2 humbuckera. To nije strat i za to kazem da nije prirodno. Rekao sam da mi to ne zvuci dobro,ali nisam probao tako da ne znam. Po svemu sto sam procitao/odslusao/odgledao meni odgovara tranzistorac. Ali cu da isprobam sto vise stvari iz ponude pre nego sto ustedim (trudim se da ne kazem skupim jer "gde ima da se skuplja da skupim i ja") dovoljno za pojacalo. I bas mi prija sto ce to potrajati malo,jer ne moram da jurim/zurim i razmisljam po ceo dan o tome

Post Reply