Koju blues pedalu???

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Rocket Roll

Re: Koju blues pedalu???

Post by Rocket Roll » 05 Jan 2009, 09:30

sinisake wrote: Al' negde sam nasao da je rabio tubescreamer jedno vreme. Da li je to tacno?
Ne znam, nisam našao takav podatak. Možda u studiju?

Bilo kako bilo, Erik će ostati zapamćen kao "gitara u pojačalo" tip svirca. Problem sa tim pristupom je što je potrebno imati puno gitara i puno pojačala (odnosno pristup velikom broju gitara i pojačala) kako bi se imao raznovrstan zvuk.

Doduše, otkad uživo koristi svoj sig Strat moglo bi se reći da mu je TubeScreamer uvek na raspolaganju (aktivna tonska kontrola u gitari) ali, koliko sam upućen, u studiju preferira "vintage" gitare i izbegava svoje sig modele.

bokicasa

Post by bokicasa » 05 Jan 2009, 10:40

ne znam da li sam vec napisao,ali opet cu,imam marsalovo pojacalo mg15cd,yamahu aes 420,ali sa emg-jevim magnetima 81 i 85,mogu da skupim 150 evra opusteno ali je pitanje da li to trenutno hocu,tj. da li hocu da dam 150 evra na pedalu.u svakom slucaju,napisao sam sta ste mi sve predlozili i oticicu do mitrosa vec danas.
Kleptonov zvuk kakav mi se najvise svidja je kao onaj iz pesme wonderfull tonight,kad bi mogao da izvucem ton koji bar lici njemu na bilo kojoj od ovih pedala bio bi extra happy i kupio bi istu odmah.Ovaj bad monkey sam imao priliku da sviram juce kod druga i ono,svidelo mi se,pogotovo jer je strasno jeftina pedala,a zvuk je dosta bolji nego sto bi rekao kad bi video cenu.

bokicasa

Post by bokicasa » 05 Jan 2009, 11:26

da li je moguce da danas ne radi nijedna radnja bre?!?!?!?

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 05 Jan 2009, 11:32

bokicasa wrote: Kleptonov zvuk kakav mi se najvise svidja je kao onaj iz pesme "Wonderfull Tonight"...
Sa albuma "Slowhand"? Koliko se sećam, tu pesmu su svirali Kleptonovi "Slowhand" (sličan "Brownie" - sunburst, '54to godište - ali hardtail, korišćen za ritam) i "Blackie" (solo deonice) Stratovi.

Više informacija ovde: http://www.fenderforum.com/forum.html?d ... ber=342726
bokicasa wrote:da li je moguce da danas ne radi nijedna radnja bre?!?!?!?
Teško da će išta da radi do dvanaestog. Popisi su svugde.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 05 Jan 2009, 11:33

@bokicasa, pa ja tu i ne cujem neki preterani drajv?

Mislim to je (valjda) ono sto Rocket kaze, besna gitara + besno pojacalo. Ne verujem da ces bilo kojom OD pedalom to dobiti. :)

Nego lepo ti Fender Strata da kupis. (Duane TM) :mrgreen:

Evo jednog snimka sa koncerta:

U poslednjem solu ima zrnce drajva... Jeste, lepo to zvuci... :)

A kad je taj njegov overdrajv u pitanju, meni je ovo, na primer, mnogo indikativnije, sto bi rekli politicari: :mrgreen:

To je jebena zvukcina!!!

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 05 Jan 2009, 11:48

sinisake wrote: To je jebena zvukcina!!!
Live @ Hyde Park, da. To sviraju Lace Sensors, odnosno stari model njegovog sig Strata.

Prilično sam siguran, međutim, da je za "taj" zvuk presudan Soldano SLO-100.

Image

sinisake
The original one

Post by sinisake » 05 Jan 2009, 11:50

Da, Soldano je ZVER! Hteo sam da pitam da li je to pojacalo u pitanju (odnosno koje je uopste), ali eto pretekao si me. :D

Dosta povoljno:

http://guitars.musiciansfriend.com/prod ... D=26040494

Eto, bokicasa, skupis samo oko 5000 $ (za pojacalo i gitaru), i... :mrgreen:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 05 Jan 2009, 12:02

Dobro, može i Mesa Boogie ili Peavey 5150. :D I jedni i drugi su pokrali Soldano dizajn i ubacili još par (u slučaju Peaveyja - loših) novina: više gain stageova, hladniji bias (Peavey), lošiji materijal (Peavey), neke nepopularne promene vrednosti komponenata. Trebalo bi da se barem nove Bugere mogu modifikovati "unazad", da budu bliže Soldanu, pošto kažu da im je clean dobar.

Dobar sajt o Kleptonovom starijem zvuku (Cream i Blind Faith eri) - http://twtd.bluemountains.net.au/cream/dualstacks.htm

bokicasa

Post by bokicasa » 05 Jan 2009, 12:57

znaci sad moram da cekam jos 7 dana,bem ti popis..

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 05 Jan 2009, 13:21

Oh well, moglo je da bude i gore.

Da spomenem (možda nekom bude od koristi): da ja jurim "fantastični overdrajv iz fantastičnog pojačala koje nije suludo glasno kad se namunji", otišao bih kod nekog graditelja pojačala i odneo mu dokumentaciju Trainwreck Expressa: http://www.ampgarage.com/forum/viewtopic.php?t=5691. Jeftino za izradu i genijalno po upotrebljivosti (Ken Fišer, šta reći). To je jedno od retkih pojačala na kojem je sve od Van Hejlena do Vinsa Gila direktno na "Volume" potenciometru. Uostalom, proguglajte.

Image

sinisake
The original one

Post by sinisake » 05 Jan 2009, 13:23

Bokicasa, sad bez zezanja - ne treba ti overdrajv pedala da bi izvukao ''wonderful tonight'' zvuk.

Razmisli, kad vec toliko volis Kleptona da svoju Yamahu (http://www.guitarampkeyboard.com/en/yam ... -420/68393) zamenis za Pacifiku, za pocetak. Pa onda kreni na pojacalo.
Takodje, nemoj da spucas 150 evra na pedalu.

bokicasa

Post by bokicasa » 05 Jan 2009, 13:56

ta opcija menjanja gitare ne dolazi u obzir,ovu negujem ko bebicu,ako bi je sad promenio ne bi bio normalan,400 evra sam ulozio u nju,isto koliko me je i kostala!ne znam ni ja sta cu,pocinje da me smara ta kupovina pedala.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 05 Jan 2009, 14:16

Sta si jos menjao na njoj osim magneta (nisu valjda magneti 400e)?
Jbg, zajeb je sto ces tesko izvuci te pare kad je budes menjao/prodavao, da bi kupio Fender Strata... :)

sinisake
The original one

Post by sinisake » 05 Jan 2009, 14:29

Rocket Roll wrote:Oh well, moglo je da bude i gore.

Da spomenem (možda nekom bude od koristi): da ja jurim "fantastični overdrajv iz fantastičnog pojačala koje nije suludo glasno kad se namunji", otišao bih kod nekog graditelja pojačala i odneo mu dokumentaciju Trainwreck Expressa: http://www.ampgarage.com/forum/viewtopic.php?t=5691. Jeftino za izradu i genijalno po upotrebljivosti (Ken Fišer, šta reći). To je jedno od retkih pojačala na kojem je sve od Van Hejlena do Vinsa Gila direktno na "Volume" potenciometru. Uostalom, proguglajte.

Image
Nemoj reci da postoje sheme? Hehehehe, javlja mi se nesto... Mogu li se ti delovi relativno lako naci?

E, to je opak drajv!

P.S. Ne mozemo da vidimo link koji si postavio, treba se registrovati...

bokicasa

Post by bokicasa » 05 Jan 2009, 14:49

ma nosio sam je na celokupno sredjivanje kod caletovog ortaka,menjao civije,potenciometre,magnete(220 evra).

Post Reply