Marshall MA serija

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Markony

Marshall MA serija

Post by Markony » 09 Oct 2009, 01:57

Koliko ce ovo kostati kod nas i na camu li su sada stedeli?
Ne verujem da ce biti skuplje od Valve King-a... :?
:ziveli:

Rocket Roll

Re: Marshall MA serija

Post by Rocket Roll » 09 Oct 2009, 02:41

Link za sve koji se pitaju o čemu Markony priča: http://www.marshallamps.com/product_ran ... RangeId=30

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 09 Oct 2009, 12:04

Izgleda primamljivo. Verovatno je kul osecaj kada kupis vrhunsku full lampasku glavu od 100W i znas da si ti prvi vlasnik i verovatno poslednji.
Mnogima se Marshall zgadio zbog gluposti koje prave poslednjih godina, mozda im je to doslo u glavu konacno. Ako ovo bude imalo neki JMP zvuk, to moze da bude bomba.

A cena, mislim da ce biti neka sumanuta nazalost, a to im je opet lose, jer bi bas najvise ljudi iz neke malo alternativnije price kupilo takvo pojacalo, ali dati 2 ili 2.5 hiljade eura za pojacalo je jednostavno ne realno, i na Zapadu, a pogotovo u Srbiji. Opet ce se svesti na jurnjavu matorih glava iz 70ih i 80ih koje neko iz nekog razloga daje ispod cene.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 09 Oct 2009, 12:13

+Hopkins+ wrote: A cena, mislim da ce biti neka sumanuta nazalost...
Ne, ideja je da MG budu kao Bugere - 10€ po vatu ili manje. Na primer: http://www.dv247.com/guitars/marshall-m ... ead--67733

Blagodeti "made in PRC" trenda. Ne očekujem da vidim ništa što već ne postoji u PRC pojačalima - ista fabrika, samo Maršalov logo umesto Bugerinog ili Pivijevog.

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 09 Oct 2009, 12:26

Rocket Roll wrote:Ne, ideja je da MG budu kao Bugere - 10€ po vatu ili manje. Na primer: http://www.dv247.com/guitars/marshall-m ... ead--67733
Aha, u tome je fora. Nisam se dovoljno raspitao pre laprdanja.
Onda definitivno vredi probati ta pojacala.

Mrav

Post by Mrav » 09 Oct 2009, 14:40

Uuuh, ako je kvalitet dobar, sto bi to bilo dobro ! Ja sad gledam da kupim nesto i bacio sam oko na laney gh50 . Ova MA glava od 50w ima vise opcija za jos mozda nizu cenu (ako kod nas bude takva cena kao sto pise na netu) . Znaci ako su kvalitet i zvuk na nivou, vrlo zanimljiva kupovina :ziveli:

Markony

Post by Markony » 09 Oct 2009, 20:48

Fck, da se ne lazemo da ne sanjam o stack-u!
Posto Haze stack otpada, mozda ovde ispadne nesto u nekom zivotu.

Iz sadasnjeg ugla mislim da ce MA 100C 212 mozda biti Best Buy?

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 10 Oct 2009, 00:32

Markony wrote:Iz sadasnjeg ugla mislim da ce MA 100C 212 mozda biti Best Buy?
Best buy po ceni - verovatno, ali ja bih preporučio da se izbegavaju lampaški komboi tako velike snage. Mnogo vibracija, mnogo više šanse za kvar (uzevši u obzir cenovni rang). Glavicu pod mišku, to je svakako sigurnije.

MUzzY

Post by MUzzY » 10 Oct 2009, 12:34

Sta znam, nije mi se dopalo. OD je toliko "lenj" nekako i "sundjerast" da mi se uopste ne dopada. Prakticno ko fuzz zvuci... bugerin 6202 (ili kako vec) crunch jede ovo za dorucak.

Markony

Post by Markony » 10 Oct 2009, 14:00

Sad sam se setio price koje nema bas veze sa MA serijom ( mogla je da ima).

Pre 4-5 godine, bubnjarev brat je bio u Engleskoj i nesto pregovaro sa Marshall-om u vezi privatizacije EI Nis-a kao predstavnik Agencije za privatizaciju. Sta su mu tamo rekli necete verovati!

Naime, Marshall je poslao primerak nekog svog pojacal u Nis i pitao "Mozete li vi da napravite ovo isto ovako?"
Posle par nedelja iz Nisa stize pojacalo koje zadovoljava standarde koje je Marshall trazio i sta se dalje zbiva?
Otvore englezi pojacalo i shvate da je to isto ono koje su oni poslali u Nis samo sa EI oznakama! :krstise:
Toliko o pregovorima. Covek je umro od blama! :shock:

Nakon te nemile situacije englezi su ispricali da bolje lampe od EI-lampi nisu imali i da im nikako nije jasno kako je takva industrija mogla da propadne?!? Inace, njihova fabrika broji nesto malo vise od 100-tinak radnika. 8)

Kad samo pomislim da smo mogli kupovati Marshall-e bez carine i da su se oni mogli proizvoditi kod nas ::ranting::

Kad imate vremena pogledajte kakve lampe imate u svojim zverima, moja je EI Nis :D

Mrav

Post by Mrav » 11 Oct 2009, 20:24

Markony wrote:Sad sam se setio price koje nema bas veze sa MA serijom ( mogla je da ima).

Pre 4-5 godine, bubnjarev brat je bio u Engleskoj i nesto pregovaro sa Marshall-om u vezi privatizacije EI Nis-a kao predstavnik Agencije za privatizaciju. Sta su mu tamo rekli necete verovati!

Naime, Marshall je poslao primerak nekog svog pojacal u Nis i pitao "Mozete li vi da napravite ovo isto ovako?"
Posle par nedelja iz Nisa stize pojacalo koje zadovoljava standarde koje je Marshall trazio i sta se dalje zbiva?
Otvore englezi pojacalo i shvate da je to isto ono koje su oni poslali u Nis samo sa EI oznakama! :krstise:
Toliko o pregovorima. Covek je umro od blama! :shock:

Nakon te nemile situacije englezi su ispricali da bolje lampe od EI-lampi nisu imali i da im nikako nije jasno kako je takva industrija mogla da propadne?!? Inace, njihova fabrika broji nesto malo vise od 100-tinak radnika. 8)

Kad samo pomislim da smo mogli kupovati Marshall-e bez carine i da su se oni mogli proizvoditi kod nas ::ranting::

Kad imate vremena pogledajte kakve lampe imate u svojim zverima, moja je EI Nis :D
Mislim znamo, ali nekad je pretesko podsecati nas zbog kakvih sve idiota sta sve trpimo ovde, da nismo znali za ovu informaciju, ne bi nas bolelo, mozda si trebao radi opste dobrobiti da ovo precutis :D

Highway One

Post by Highway One » 16 Nov 2009, 23:22

Pojavio se na thomann-u
http://www.thomann.de/gb/marshall_ma100c.htm
http://www.thomann.de/gb/marshall_ma50c.htm
Ovo su combo verzije :)
Meni ovo deluje kao super cena , samo kolika bi bila kod nas? :)
BTW: Oko pojacala , da nije mozda 100W previse za jedan zvucnik , ( lupam , ne znam nista o pojacalima) , posto je isti zvucnik i za pedeset.Video sam na netu da ljudi koriste boxeve 4x12 na 50w i 100W glavu ? :|

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 16 Nov 2009, 23:52

Highway One wrote: Meni ovo deluje kao super cena , samo kolika bi bila kod nas? :)
Čuće se.
Highway One wrote:...da nije mozda 100W previse za jedan zvucnik...
Ne, ako je zvučnik deklarisan na 100W ili više.

Highway One

Post by Highway One » 17 Nov 2009, 08:58

Hvala :D

Post Reply