Sta mislite o Jekyll&Hyde pedali?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
ivan ipi

Sta mislite o Jekyll&Hyde pedali?

Post by ivan ipi » 16 Oct 2009, 17:30

Pa da...Zapravo na umu mi je Jekyll&Hyde 2 :mrgreen: , ili bar mislim da je dvojka, zato sto je valjda izasla prva jos '97. a ova nova je kao modernizovana. Ovo sam pitao zato sto sam odlepio kada sam cuo kakav ton daje kada je zajedno "uparena" sa overdrajvom sa pojacala( ili "muddy" tonom, ne bih rekao da je klasican overdrajv). pa sam ovaj, zeleo da vas jos pitam da li neko zna gde moze da se kupi, posto nisam naisao da je bilo ko ima na lageru, bar ne ovde u Srbiji. hvala i navlite rokeri! :ziveli:

+Hopkins+

Re: Sta mislite o Jekyll&Hyde pedali?

Post by +Hopkins+ » 17 Oct 2009, 12:02

Mislim da ih momci iz The Strokes koriste stalno i da im je to glavna overdrive sprava. Mislim da nemaju puno toga više, tako da nadji neki The Strokes live na Youtubeu da čuješ kako to zvuči na velikoj svirci. Meni se sviđa, naravno, govorim iz ugla tog benda, nisam čuo da još neko to koristi, a njihov zvuk mi je uvek bio super.

dweezil

Post by dweezil » 17 Oct 2009, 13:14

Visual Sound Jekyll & Hyde je po nekima Tube Screamer (Hyde)i Marshall Guvnor (Jekyll) spakovani u jednu pedalu sa selektabilnim switchom, a po nekima nije u pitanju Guvnor nego Marshall Shredmaster, nisam se nesto baktao sa ovom spravicom i shemom. Trebalo bi da sljaka ok, sve te pedale su dosle sa idejom da u jednoj spravici imate i dobar rhythm drive i dobar drive za solo. Mislim da je jedna Visual Sound skoro bila i u oglasima al neam pojma koja je u pitanju.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 17 Oct 2009, 14:09

Bob Kin (dizajner) kaže da su u pitanju Shredmaster + TubeScreamer. Oba kola su blago izmenjena, ali to je to.

Stari modeli su imali ogroman problem sa prekidačima, na novima bi to trebalo da je sređeno.

ivan ipi

Post by ivan ipi » 17 Oct 2009, 16:25

Hvala drugari na pomoci..svasta covek moze ovde da nauci :D ! sta bi ste mi preporucili kao zamenu za J&K 2, posto je nema ovde da s kupi, a koliko znam marshall shredmaster se vise ne prozvodi, jel tako? pa nesto slicnog tona. naravno, zanima me vise kao distorzija, a ne kao overdrive :ziveli:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 18 Oct 2009, 00:36

Ako te zanima više kao distorzija, uvek možeš da pogledaš "uobičajene osumnjičene" na tom polju: Jackhammer, Guv'nor, Boss OD-3, DigiTech Hot Head, možda Satchurator, Ibanez ToneLok distorzije.

Tražiš, drugim rečima, distorzije koje imaju "tvrd", kompresovan & suv zvuk ali prijatan gain koji nije preteran preko svake mere.

ivan ipi

Post by ivan ipi » 18 Oct 2009, 09:55

Rocket Roll wrote:Ako te zanima više kao distorzija, uvek možeš da pogledaš "uobičajene osumnjičene" na tom polju: Jackhammer, Guv'nor, Boss OD-3, DigiTech Hot Head, možda Satchurator, Ibanez ToneLok distorzije.

Tražiš, drugim rečima, distorzije koje imaju "tvrd", kompresovan & suv zvuk ali prijatan gain koji nije preteran preko svake mere.
Pa da, upravo tako i nesto trazim, da nije neka nabudzena hi-gain pedala ,ali da ima opet dovoljno gain-a za przenje :D
Hvala Roket, ziv bio! pogledacu ove :mrgreen:

Post Reply