Bass glave koja predlazete...
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Bass glave koja predlazete...
Dakle 'vako. Skupljam polako opet kintu za neku relativno ozbiljnu glavu za bass. Imao sam na umu sledece proizvodjace:
-Gallien-Krueger (RB serija narocito): zvuk me je odusevio, i procitao sam puno revizija u kojoj hvale sve njegove mogucnosti, ali u istoj meri pricaju da im glave dolaze pokvarene, i da dolazi do takozvanog "sudden death-a" tokom nekog svakodnevnog sviranja. U principu ima dosta dobrih ocena, ali nasao sam dobar broj revizija u kojima govore da im dolaze vec pokvareni i da se kvare ko nenormalni (a tehnicka podrska im je ravna nuli).
-Peavey: svideo mi se ton onih "Tour" glava, ali sam takodje procitao da umeju da se kvare (ali im za razliku od GK-a teh.podrska vredi). I skuplji su od GK-a mnogo.
-Warwick: svirao sam na nekim glavicima warwickovim i sasvim mi ok zvuce upareno sa mojom Korvetom, ali bih njihove glave drzao kao plan B jer ih mogu lako naci ovde i za relativno nisku cenu.
dakle, imate li neku preporuku u okviru ove 3 kompanije?
-Gallien-Krueger (RB serija narocito): zvuk me je odusevio, i procitao sam puno revizija u kojoj hvale sve njegove mogucnosti, ali u istoj meri pricaju da im glave dolaze pokvarene, i da dolazi do takozvanog "sudden death-a" tokom nekog svakodnevnog sviranja. U principu ima dosta dobrih ocena, ali nasao sam dobar broj revizija u kojima govore da im dolaze vec pokvareni i da se kvare ko nenormalni (a tehnicka podrska im je ravna nuli).
-Peavey: svideo mi se ton onih "Tour" glava, ali sam takodje procitao da umeju da se kvare (ali im za razliku od GK-a teh.podrska vredi). I skuplji su od GK-a mnogo.
-Warwick: svirao sam na nekim glavicima warwickovim i sasvim mi ok zvuce upareno sa mojom Korvetom, ali bih njihove glave drzao kao plan B jer ih mogu lako naci ovde i za relativno nisku cenu.
dakle, imate li neku preporuku u okviru ove 3 kompanije?
Re: Bass glave koja predlazete...
Markbass
Ma sjajno... kao u onom vicu... Kako prepoznati Irca na borbi petlova? Lako, kladi se na patka!
Ja sam imao Peavey mark VI,starije proizvodje(negde sredina devedesetih) i bilo je sjajno-neuništivo,napravljeno kao tenk i izuzetno snažno sa jako lepim zvukom...Mislim da tako nešto može da se kupi za relativno male pare(ja sam moj platio 400e sa peavey boxom 1x15"-Black Widow).
Taj rad™, kupi Strat®-a!Kristijan wrote:Ma sjajno... kao u onom vicu... Kako prepoznati Irca na borbi petlova? Lako, kladi se na patka!

-
Pa zavisi dosta i toga kako zelis da zvucis
MIslim da si se prilicno ogranicio time sto si se sveo na te tri firme... Warwick bih otpisao...
koliki ti je budzet? Tih GK RBa ima i po 800 e?!
Peavey Tour je super... neko je prodavao ovde Peavey tour... koliko se secam...
Zasto ne ampeg? - http://www.thomann.de/gb/ampeg_svt450h.htm, ili ovaj NAJSLADJI - http://www.thomann.de/gb/ampeg_svt_micro_head.htm

MIslim da si se prilicno ogranicio time sto si se sveo na te tri firme... Warwick bih otpisao...
koliki ti je budzet? Tih GK RBa ima i po 800 e?!
Peavey Tour je super... neko je prodavao ovde Peavey tour... koliko se secam...
Zasto ne ampeg? - http://www.thomann.de/gb/ampeg_svt450h.htm, ili ovaj NAJSLADJI - http://www.thomann.de/gb/ampeg_svt_micro_head.htm
-
ampeg svt i 8x10 kabinet 

Ma uzmi nekog polovnog fender bassmana 

-
Sh'a minirash b'ate, evo ti trandza SVT za 5 glava, sh'a, kao, mnogo je?! Ne mora 8x10, moze 6nenadnenad wrote:ampeg svt i 8x10 kabinet

Ili ovaj micro SVT, ko bombona... ima i mala 2x10 kutija za njega, uspravna... k'o SVT810, samo mali

Last edited by KirilStipsa on 08 Nov 2009, 15:26, edited 1 time in total.
KirilStipsa wrote:Zasto ne ampeg?

Neću sada mnogo da se guram i nešto smaram, obzirom da sam gitaroš, ali ni meni nije jasno zbog čega naši basisti zaobilaze Ampeg u širokom luku. Mnogima je to neka deseta opcija, a neki ga ni ne uzimaju u razmatranje...

P.S. I nemojte da se "vadite" sa onim:"Ako ne uzmem SVT VR od 40 kila i 810AV od 75 kila - nije to to." Jel' tako Nenade?

-
Zato sto je ampeg rokersko pojacalo, a nasi basisti nisu rokeri nego jazzeri, funkosi, slaperi... u najboljem slucaju mjetalci, ali oni imaju svog marshalla 

-
Ja mislim da ovaj tip svira skoro sve zivo u mars volti, a ostalo je svirao sa gilbertom

Шмајсер wrote:Markbass

- supersonic
Determinisati Ampeg Bas pojačalo kao rokersko pojačalo ne dolazi u obzir.Mislim da ni jedno pojačalo nema etiketu: Rokersko, fankersko, metal, itd.
Ja kao veliki ljubitelj AMPEG-a ne mislim da ima išta bolje trenutno.Možda sam malo pretenciozan ali jbg, moje iskustvo mi govori to.SVT VR ili SVT CLASSIC je nešto najbolje što sam čuo i u to ne želim da ulazim, jer je to full lampa, a lampa je lampa.Sa tim, možeš da imaš zvuk kakav god poželiš.Ali bukvalno.Naravno, to ima svoju cijenu.Ali jbg.
Znači za mene je Ampeg majka, pa sve ispod njega:
Markbass.Strava.Tako dobra pojačala i zvučnici a tako lagani i malih gabarita nisam nikada vidio.Kolega mi ima little mark 2, 2x [2x10''] i pazi sad.U jednu ruku gitaru, u ruksak - pojačalo od 2,5 kg - veličine knjige B5 formata od 250 str
i u drugoj ruci dvije desetke od 14 kg i na svirku
Doduše, tezga-klubska svirka.Skup je ali zato nudi mogućnost malih gabarita što je za tezgaroše po meni najvažnija stvar-pored toga da daje dobar zvuk.
GK pojačala ne znam kako rade osim što sam gledao raznorazna testiranja, slušao FLEA-u sa njegovim naoružanjem GK-a.I mogu reći da dobro zvuči.
Bassman - ok - ali samo stare provjerene varijante-isključivo FULL LAMPAŠ.
Ne znam šta je još ostalo.Samo kaži za šta ti konkretno treba: Je li za budućnost -ono, imaš ozbiljne namjere da se baviš muzikom ili za tezge ili za kur*enje, ili za ...
Pozz
Ja kao veliki ljubitelj AMPEG-a ne mislim da ima išta bolje trenutno.Možda sam malo pretenciozan ali jbg, moje iskustvo mi govori to.SVT VR ili SVT CLASSIC je nešto najbolje što sam čuo i u to ne želim da ulazim, jer je to full lampa, a lampa je lampa.Sa tim, možeš da imaš zvuk kakav god poželiš.Ali bukvalno.Naravno, to ima svoju cijenu.Ali jbg.
Znači za mene je Ampeg majka, pa sve ispod njega:
Markbass.Strava.Tako dobra pojačala i zvučnici a tako lagani i malih gabarita nisam nikada vidio.Kolega mi ima little mark 2, 2x [2x10''] i pazi sad.U jednu ruku gitaru, u ruksak - pojačalo od 2,5 kg - veličine knjige B5 formata od 250 str

GK pojačala ne znam kako rade osim što sam gledao raznorazna testiranja, slušao FLEA-u sa njegovim naoružanjem GK-a.I mogu reći da dobro zvuči.
Bassman - ok - ali samo stare provjerene varijante-isključivo FULL LAMPAŠ.
Ne znam šta je još ostalo.Samo kaži za šta ti konkretno treba: Je li za budućnost -ono, imaš ozbiljne namjere da se baviš muzikom ili za tezge ili za kur*enje, ili za ...
Pozz

-
O, izvini molim te.Determinisati Ampeg Bas pojačalo kao rokersko pojačalo ne dolazi u obzir